kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:699/1024)

Karkówka w keczupie / Pork Neck Fillets Baked in Ketchup 92

dodatkiem jest tu wędzona papryka. Taki sos do smarowania mięsa powinien być słodki, kwaśny i ostry, z wyraźną nutą wędzonego aromatu - zachęcam, by dodać odpowiednią ilość składników do smaku. Jeśli nie przepadacie za karkówka,  w tej marynacie dobrze sprawdzą się też żeberka lub znacznie chudsze i zdrowsze kawałki mięsa, na przykład kurczak lub indyk (pieczemy je jednak znacznie krócej(...)ostra papryka Karkówkę oprószyć solą, pieprzem, cebulą, rozmarynem, tymiankiem i majerankiem, odstawić na 30 minut lub całą noc (można dodać odrobinkę oleju). Połączyć pozostałe składniki marynaty do smaku - sos keczupowy powinien być słodki, kwaśny i ostry. Plastry mięsa posmarować sosem (nie trzeba użyć całości, można część zostawić do smarowanie mięsa podczas pieczenia), ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec

Lekcje w kuchni
Makaron z chorizo i jajkiem poche 162

naprawdę super robotę, wzbogaca smak sosu. Warto spróbować A jeśli chcesz dodatkowo potraktować to danie wyjątkowo, zrób domowy makaron z mojego pysznego przepisu na domowy makaron . Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami(...)Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. Czosnek drobno posiekaj, cebulę także. Na odrobinie oliwy podsmaż czosnek i cebulę, możesz także dodać chilli jeśli lubisz pikantne sosy, a kiedy się zeszklą dodaj pokrojoną w niewielkie kawałki kiełbaskę chorizo oraz passatę pomidorową. Jeśli passata jest zbyt gęsta dodaj odrobinę wody aby nieco rozrzedzić sos. W międzyczasie w garnku

nietylkopasta.pl
Pomysł na grzyba 177

serwującej polentę. Nie zawsze można lecieć do Włoch, ale za to można się tam teleportować kulinarnie. I to Wam polecam, bo to łatwe, przyjemne i co najważniejsze- sycące. WŁOSKI SOS GRZYBOWY 1 szalotka 1 ząbek czosnku oliwa do smażenia 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1/2 grzybowej kostki rosołowej (na szklankę bulionu) 1/2 wołowej kostki rosołowej(...)Zamiast grzybowego można użyć rosołu z kurczaka. Grzyby krótko ale dokładnie płuczemy i kroimy w dość duże kawałki (nóżki też). Rozmaryn drobniutko siekamy i dodajemy go razem z bulionami i grzybami na patelnię. Dusimy grzyby, czekając aż zmiękną, a płyn zredukuje się o około połowę.  Masło mieszamy z mąką i dodajemy do sosu. Chwilę gotujemy, dając czas mące napęcznieć

les mirabelles
Curry z kurczakiem, orzeszkami ziemnymi i skórką pomarańczową 205

Tajlandii, mogę się jednak mylić. Jeśli ktoś z Was zna nazwę tego curry, będę wdzięczna za podpowiedź. Składniki proporcje na 3-4 osoby 2 nieduże filety z piersi z kurczaka (podwójne) 2-3 puszki pomidorów w całości lub krojonych (można dodać świeże, bardzo mięsiste pomidory np. malinowe lub Lima) 2 cm kawałek imbiru 2 ostre papryczki chili (kolor bez znaczenia(...)liście limonki kaffir 1-2 ząbki czosnku 1 czubata łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/3 szklanki niesolonych orzeszków ziemnych czubata łyżka masłą ghee do smażenia sól, pieprz i ewentualnie sos sojowy do smaku.  natka kolendry lub pietruszki do dekoracji Ps. Liście limonki kaffir, mieszankę tandoori masala i masło ghee (dokładnie takie samo, jak to którego używaliśmy mieszkając w Saudi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z jajecznicą, prosty pomysł na śniadanie 93

4.9 / 5 ( 11 votes ) Sałatka z jajecznicą prosty pomysł na śniadanie Sałatka z jajecznicą , powstała spontanicznie. Cóż jednego dnia był taki kocioł, że mimo iż zabrałam

Ogrodnik w podróży
Naleśniki z kalarepą i kurczakiem 176

Składniki na naleśniki :   3 szklanki maki tortowej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka szczypta soli do smaku  jajo 1 szt  sos czosnkowy develey 200 g sos hot-dog develey  150 g   Składniki na farsz do naleśników:   pierś drobiowa 500 gram kalarepa 400 gram papryka czerwona 1 szt papryka zielona 1 szt pomidory(...)Wykonanie naleśników : Do misy wlewamy mleko i wodę, wbijamy jajo i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy . Smażymy cienkie placki .   Wykonanie farszu : Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobną kostkę posypujemy papryką mieloną czerwoną dodajemy sól i pieprz . Zostawiamy na około 30 minut w lodówce . Pomidory sparzymy

Różowa kuchnia
Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem 41

zakupami, do makaronu dodałam składniki jakie miałam w domu. Zabrakło zielonej papryki, dodałam jedynie chili, które akurat mam w domu w rożnych kolorach. Sezam mam zawsze w domu, sos sojowy także, imbir marynowany wyjątkowo walał się po lodówce. A, kiełki jedynie kupiliśmy, aż takim hardcorem nie jestem. Wyszło pysznie. W miarę lekkie, bezmięsne, bardzo warzywne. I ten piękny groszek(...)się nie przypaliło. Następnie dodajemy do nich ugotowany groszek, ogórek, imbir, miód i sos sojowy, znowu chwilę smażymy, cały czas miesząc. Na koniec do warzyw wsypujemy makaron, mieszamy i całość posypujemy sezamem, kiełkami i poszatkowaną dymką. Podobne przepisy: Makaron ryżowy z warzywami Makaron ryżowy z kurczakiem Wołowina z makaronem po chińsku Makaron ryżowy ze schabem i warzywami Artykuł Makaron ryżowy

Kardamonovy
Sałatka kebab 75

kurczaka przygotowanym jak do kebaba. Składniki ogórek świeży pomidor kurczak przyprawa do kebaba ser żółty czosnek cebula kapusta pekińska jogurt naturalny majonez sól pieprz Przygotowanie Kurczaka kroimy drobno, przyprawiamy przyprawą kebab, smażymy. Pomidora kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski, ogórka także kroimy na drobno. Gdy mięso będzie gotowe wrzucamy do miski, na to kroimy drobno pekinkę. Sos: cztery łyżki

Wasze Przepisy
Karryslid – duński śledź curry 110

różnych konfiguracjach. Może być na niej właśnie śledź curry, pasta rybna, sałatka, łosoś, kurczak, krewetki, tuńczyk, wołowina, jajka, kawior, warzywa lub owoce. S mørrebrød można kupić w niemal każdym bistro i sklepie w Danii. Zwykle zjada się je nożem i widelcem, bo dodatki i kremowe sosy wysoko piętrzą się na kromce chleba i trudno byłoby ją po prostu ugryźć. Smørrebrød

smakowitehistorie.com
Kurczak z warzywami po meksykańsku 105

minut. 10. Dodajemy kukurydzę i przyprawę z opakowania mrożonki. 11. Dodajemy usmażonego kurczaka. 12. Wlewamy na patelnię szklankę wody, wszystko mieszamy. 13. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 14. W szklance lub miseczce mieszamy mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami wody i zagęszczamy tym sos. 15. Podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Podajemy z białym ryżem, a po wierzchu posypujemy startym żółtym

Prosto z Kotła
,,Spaghetti z dynią’’ 115

kosteczkę cebulki, doprawiamy solą i szklimy na złoto. Dodajemy pokrojoną dynię i usmażonego kurczaka, doprawiamy. Przykrywamy i dusimy przez około 30 minut, do miękkości dyni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Do naczynia z dynią dodajemy śmietankę, natkę pietruszki i 2 łyżki tartego parmezanu. Do przygotowanego sosu dodajemy makaron spaghetii. Gotowe danie posypujemy pozostałym parmezanem i białym sezamem . Patelnia równomiernie się

Podróż w kulinaria
pollo alla diavola (kurczak po diabelsku) 214

Znowu docisnąć garnkiem. Co jakiś czas sprawdzając stan zrumienienia, odwracać i dociskać, aż kurczak będzie ładnie złoty po obydwu stronach. Zdjąć z patelni. Całego smażenia potrzeba pewnie ze 40 minut Na tłuszczu ze smażenia zrumienić trochę mąki, robiąć zasmażkę, podlać ciepłą wodą, dokładnie wymieszać, powstały sos soląc i pieprząc do smaku. Dodać kieliszek białego wina i troche odparować. Mięso powinno

stajnia gołębie od kuchni
Makaron z pieczonymi pomidorkami 99

osobnego sosu, upieczone pomidorki dają tyle pysznego soku który doskonale zastąpi cięższy sos i nada potrawie pysznego smaku. Musisz tego spróbować. Polecam Ci także inne przepisy: – zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron

nietylkopasta.pl
Grillowane udka z kurczaka 113

czasu, by skupić na nich większą uwagę – wybaczcie;) 1 kg udek kurczaka bez skóry i kości 1 cytryna 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki kardamonu mielonego 1 łyżeczka chilli pieprz cayenne 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki sezamu 3 łyżki oleju 3 łyżki ciemnego sosu sojowego   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy nadmiaru tłuszczu/błonek. Cytrynę szorujemy

Smaki Na Talerzu