Hinduski szaszłyk.

Hinduski szaszłyk.

Hinduski szaszłyk.

30 dag pierś z kurczaka   Składniki marynaty: 1 łyżeczka gorczycy 1 łyżeczka tandoori  masala 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 cm świeży  imbir 1 mała czuszka 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka musztardy 0,5 łyżeczki soli 50 ml oliwy z oliwek 150 ml jogurt naturalny Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Każdy pasek lekko rozbić tłuczkiem ( rozpłaszczyć).  Gorczycę wrzucić na patelnię, po chwili dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek, imbir  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szaszłyki, kurczak, marynaty, pasty, pasta, pierś, piersi, cebula, imbir, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sosy, makaron, grill, ryż, bagietka, tosty, makarony, jogurt, lekka, kurczak w marynacie, makaron po chińsku, pierś w marynacie, pasta kurczak, pasta z kurczaka, kurczak z czosnkiem, ryż po chińsku, sos do ryżu, sos do makaronu, kurczak grillowany

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.