Dziś zapraszam na przepysznego kurczaka z zielonym pesto, mozzarellą i pomidorami. Danie to klasyka kuchni włoskiej. Oryginalny przepis podpatrzyłam u mojej ulubionej gotującej Włoszki, Laury Vitale , ale wprowadziłam kilka drobnych zmian, między innymi wzbogacając potrawę o oliwki i orzeszki piniowe. Do potrawy możemy użyć innych części kurczaka - dobrze sprawdzą się udka bez skóry i kości. Bardzo polecam wszystkim fanom kuchni włoskiej, smacznego:) 2 piersi z kurczaka, łyżka musztardy, łyżka octu balsamiczn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...