Kurczak Caprese / Chicken Caprese

Kurczak Caprese / Chicken Caprese

Kurczak Caprese / Chicken Caprese

Dziś zapraszam na przepysznego kurczaka z zielonym pesto, mozzarellą i pomidorami. Danie to klasyka kuchni włoskiej. Oryginalny przepis podpatrzyłam u mojej ulubionej gotującej Włoszki, Laury Vitale , ale wprowadziłam kilka drobnych zmian, między innymi wzbogacając potrawę o oliwki i orzeszki piniowe. Do potrawy możemy użyć innych części kurczaka - dobrze sprawdzą się udka bez skóry i kości. Bardzo polecam wszystkim fanom kuchni włoskiej, smacznego:) 2 piersi z kurczaka, łyżka musztardy, łyżka octu balsamiczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.