kurczak w miodzie - 2160 przepisów (strona:15/144)

Jak doprowadzić dziecko do płaczu? 170

lubi, ale potem jeszcze dodał, że chodzi mu o stopień ostrości potrawy. Zrobiłam więc kurczaka w brzoskwiniach. No i gdzie tu ostrość? Oj jest i to ile! Dodatek całej czuszki wywindował ją do tego stopnia, że jedząc obiad łapałam powietrze. Smak brzoskwiń i miód troszeczkę złagodził smak. Całość wyszła bardzo smaczna. Następnym razem wezmę tylko pół papryczki

Tylko pysznie
Magiczna Noc Restauracji. 200

kurczaka w wiśniówce na risotto borówkowo-malinowym, podana na glazurowanym melonie z sosem cytrynowo-kremowym i malinami, ozdabiana jadalnym bławatkiem i kiełkami brokułów. Glazurowany melon? Tak, w miodzie. Pierś kurczaka także, następnie "podpalona" na wiśniówce. Ach, raj w ustach, niebo

W kuchni Karmel-itki
Domowy Chikker jak z McDonald's 1910

proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 75 g płatków kukurydzianych 6 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki pszennej 2 jajka ok. 4 łyżki mleka ok. pół szklanki mąki sałata lodowa olej do smażenia Sos Miodowo-Musztardowy: łyżka miodu 2 łyżki musztardy delikatesowej 4 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) 2 łyżki gęstej śmietany(...)stopni przez ok. 10 minut.    Sos miodowo-musztardowy: Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. Piersi z kurczaka kroimy na dość długie paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw).  Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami

Słodka Strona
Skrzydełka w miodzie i musztardzie 329

Najlepsze na grilla są skrzydełka w miodzie i musztardzie. Proste i smaczne. Jak mija lato to można je również piec w piekarniku z opcją grilla i

UgotujmyTo.pl
Zdrowy lunch na wynos: quinoa z kurczakiem, surowymi burakami i awokado 191

zwiększając jednocześnie ilość pozostałych składników. Oczywiście, danie można zaserwować również jako sycący obiad czy kolację – tak na zimno, jak i ciepło. Składniki na 2 porcje: 1 średnia pierś z kurczaka, ugotowana na parze, w wodzie lub upieczona bez dodatku tłuszczu 1/3 – 1/2 szklanki suchej komosy ryżowej, ugotowanej na sypko 1 awokado 1 – 2 małe buraki (białe, kolorowe lub czerwone(...)około 1/2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego, nierafinowana sól i czarny pieprz do smaku Buraki obrać, pokroić na bardzo cienkie plastry, najlepiej przy pomocy mandoliny (można też zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub korzystając z odpowiedniej nakładki melaksera), przełożyć do miseczki, polać octem, odrobinę posolić, wymieszać i odstawić na około 5 minut. Awokado i kurczaka pokroić na kawałki. Wszystkie

Even Better Food
Sałatka z kurczakiem teriyaki 234

główki kapusty pekińskiej  1 pomarańcza lub kilka plastrów świeżego ananasa 3 łyżki drobno pokrojonego w kostkę sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki pomarańczowej marynata do kurczaka: 1 łyżka miodu 3-4 łyżki sosu teriyaki dressing : 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru/ cukru brzozowego sól morska, pieprz kolorowy do smaku Przygotowanie: Pierś z kurczaka(...)kostkę i zamarynować w miodzie i sosie teriyaki. Odstawić do lodówki na minimum godzinę (najlepiej na całą noc). Następnie usmażyć na patelni grillowej. Kapustę posiekać i wsypać do miski. Pomarańczę lub ananasa pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Papryki - czerwoną i pomarańczową pokroić w kostkę i razem z kosteczkami żółtego sera i usmażonymi kawałkami kurczaka dodać do pozostałych składników. Przed

Ze smakiem i z pasją
Pieczone udka z miodem, cytryną i imbirem 189

Dziś zapraszam na pyszne udka kurczaka marynowane w miodzie, soku z cytryny, imbirze i czosnku z dodatkiem tymianku. Przy naprawdę niewielkim nakładzie pracy otrzymujemy bardzo soczyste i miękkie mięso z chrupiąca, połyskującą skórką. Jest też wyjątkowe w smaku: lekko słodkie, trochę kwaskowe, a przy tym słone i za sprawą imbiru bardzo aromatyczne z wyczuwalną, silną, odświeżającą nutą. Polecam Wam gorąco(...)porcje): ok. 1 kg udek kurczaka 1 pełna łyżka startego imbiru 2 ząbki czosnku 1 pełna łyżeczka tymianku 3 łyżki miodu sok z cytryny 2 łyżki masła 1 łyżka oleju sól pieprz Wykonanie: Udka kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy z każdej strony solą i pieprzem i wkładamy do miski. Do niedużej miseczki wkładamy starty imbir, dodajemy drobno posiekany

MyCookBook.pl
Zapiekane piersi faszerowane gorgonzolą i oliwkami 178

odmiany w ruch poszła gorgonzola i czarne oliwki. Luby myślał że kurczak w miodzie bo gorgonzola po wyjęciu z piekarnika nabrała zupełnie innego samu. Zaliczam to danie do coś innego i smacznego oraz do szybkich obiadów. Czas operacyjny 30 min łącznie na wszystko :) Składniki 2 piersi z kurczaka (u mnie 500 g łącznie) garść czarnych oliwek kilka pasków gorgonzoli ocet

Piekielna Kuchnia Pati
KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 461

Będziecie zaskoczeni jak szybko i łatwo można przygotować sycący i pyszny obiad dla całej rodziny.  Kurczaka najpierw marynujemy w miodzie, musztardzie i oliwie, a następnie krótko obsmażamy. Dodajemy pozostałą marynatę i dolewamy śmietankę. Gotujemy 7 minut, posypujemy chrupiącym boczkiem oraz posiekaną natką pietruszki i od razu podajemy. Przed samym podaniem można polać sos 2 łyżkami śmietanki (odłożonej) i łyżką(...)być dla większej liczby osób, gotowe piersi kurczaka wyjmijcie na deskę, ostrym nożem pokrójcie w plastry i ponownie ułóżcie na sosie. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka marynata: po 1 łyżce: miodu, musztardy francuskiej i miodowej lub Dijon oraz oliwy, 2 ząbki czosnku  250 ml śmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych w kostkę 2 łyżki

cool and minty
Kurczak generała Tso 204

Mnie to danie bardzo smakuje, jest słodko-kwaśne i lekko ostre, takie jaka powinna być dobra "chińszczyzna". Polecam! Składniki : 2 piersi z kurczaka lub 4 wyfiletowane udka z kurczaka sól i biały pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej olej z orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku 3 suszone papryczki chili 1 łyżka wina ryżowego (Shaohsing) 1 czerwona papryka 4 łodygi(...)sklepach z orientalną żywnością) 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka keczupu 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru lub miodu Przygotowanie : Kurczaka pokroić w kostkę wielkości kęsa, przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Dodać mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą i dobrze wymieszać. Wszystkie składniki sosu umieścić w niewielkiej misce i dokładnie wymieszać

Codzienne Gotowanie
Drób z warzywami – obiad niskokaloryczny 292

Obiad musi być nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Coraz więcej osób – ku mojej radości – zwraca uwagę na to co je. Przygotowywane posiłki nie muszą być

MarcinChef
PIERŚ Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWO-KETCHUPOWEJ 108

propozycję na smacznie przyrządzoną pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowo-ketchupowej . Pieczona w piekarniku a mięso jest przepyszne , kruche , delikatne . Idealne na obiad, kolację albo pokrojone w plasterki na kanapki. Koniecznie musicie spróbować ;) Składniki na  pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowo-ketchupowej : * 1 kg piersi z kurczaka * 3 łyżki miodu płynnego * 3 łyżki musztardy sarepskiej * 3 łyżki(...)ketchupu łagodnego * 4-5 łyżek oleju * sól * 1 łyżeczka tymianku suszonego  (użyłam Skworcu) * 1 łyżeczka ostrej papryki  (użyłam Skworcu) * 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka  (użyłam Skworcu) Wykonanie: W misce wymieszać miód z musztardą, olejem i ketchupem. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać. Do marynaty dodać mięsa, wymieszać by mięso było pokryte marynatą. Odstawić na 2-3 godziny

Zrób to smacznie
PIERŚ Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWO-KETCHUPOWEJ 645

pysznej marynacie ostro- słodkiej. Mięso jest przepyszne, kruche, delikatne. Idealne na obiad, kolację albo pokrojone w plasterki na kanapki. Koniecznie musicie spróbować ;) Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 3 łyżki miodu płynnego * 3 łyżki musztardy sarepskiej * 3 łyżki ketchupu łagodnego * 4-5 łyżek oleju * sól * 1 łyżeczka tymianku suszonego  (użyłam Skworcu) * 1 łyżeczka ostrej papryki  (użyłam Skworcu(...)łyżeczka przyprawy do kurczaka  (użyłam Skworcu) Wykonanie: W misce wymieszać miód z musztardą, olejem i ketchupem. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać. Do marynaty dodać mięsa, wymieszać by mięso było pokryte marynatą. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.  Piekarnik nagrzać do 170'C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć mięso. Piec około 40-45 minut. Po około

Zrób to smacznie
Imbirowe skrzydełka. 165

Lubię słuchać opowieści moich koleżanek na temat potraw, jakie przygotowują dla swoich bliskich. Zwłaszcza z okazji dużych spotkań towarzyskich. Chcąc się pokazać z jak najlepszej strony

zadanie-gotowanie