kurczak w miodzie - 2160 przepisów (strona:8/144)

Pieczone pałki kurczaka z owocami w salsie miodowo-musztardowej (Fusi di pollo al forno con salsa al miele, senape e frutta) 202

mentre l'interno rimarrà tenero e morbido. Buon appetito! SKŁADNIKI 6 pa ł ek z kurczaka 1 jabłko 1 brzoskwinia 6 śliwek 2 ząbki czosnku   2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 5  łyżek  m ą ki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)czasu przekręcając na drugą stronę. W międzyczasie przygotowujemy salse miodowo-musztardową. W miseczce mieszamy musztardę, miód i wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Pałki kurczaka dokładnie nacieramy powstałą salsą. Formę do pieczenia smarujemy olejem. Pałki kurczaka wykładamy na formę

La grande e la piccola cuoca
Chrupiący kurczak po koreańsku. 104

Chrupiący kurczak po koreańsku. Chrupią, soczysty, panierowany kurczak. Jest to pyszny sposób na podanie piersi z kurczaka. Znakomicie się sprawdzi jako przekąska , ale także jest to znakomita propozycja na danie główne. Ten przepis na kurczaka po koreańsku jest łatwy do zrobienia i jest absolutnie pyszny. Polecam, warto go wykonać! Ten kurczak okaże się Twoi ulubionym daniem . Czosnek posiada całe spektrum(...)czosnku: A, B1, B2, B6, C, PP. Składniki mineralne to: kobalt, chrom, nikiel, wapń, magnez, potas, cynk, miedź, mangan, selen, żelazo. Składniki jakie będą potrzebne: Marynata do kurczaka: – 4 piersi z kurczaka – 250 ml maślanki – ½ łyżeczki granulowanego czosnku – ½ łyżeczki soli – ½ łyżeczki pieprzu Panierka: – 180 g mąki pszennej – 1 łyżeczka soli – ½ łyżeczki czosnku

Zdrowy Styl Joanny
Pieczona pierś z kurczaka z puree z buraka, twarożkiem wędzonym i cukinią 271

ząbek czosnku - sól, pieprz - 4 łyżki sosu sojowego   Puree:  - 2 buraki - łyżka masła Dodatki:   - pół cukinii - 50g twarogu wędzonego - 50ml jogurtu naturalnego  - łyżka miodu Przygotowanie:  Kurczak: Piersi myjemy, oczyszczamy, osuszamy, po czym marynujemy w oliwie, sosie sojowym i drobno posiekanym czosnku (najlepiej przez noc). Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni C piekarnik około(...)obieraczką do warzyw wycinamy paski (oczywiście najpierw należy je sparzyć delikatnie we wrzątku, po czym szybko zahartować :) , które później zawijamy w ruloniki Twaróg wędzony kruszymy, jogurt naturalny łączymy z miodem.  Układamy klasycznie, bądź fantazyjnie na talerze

Sajkofanka smaku
Pieczone udka z warzywami 253

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla 461

Mięso z kurczaka ze względu na swoją dostępność oraz cenę jest najczęściej wybieranym mięsem przez Polaków. Wykorzystujemy go nie tylko do przygotowania obiadów, ale możemy stworzyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 308

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś kurczaka w panierce miodowo-paprykowej 348

window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PIERŚ KURCZAKA W PANIERCE MIODOWO-PAPRYKOWEJ Składniki: - 3 pojedyncze piersi z kurczaka - 3 łyżki płynnego miodu - mąka - olej - papryka słodka - papryka ostra - pieprz - sól Przygotowanie: Mięso oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy w poprzek i lekko tłuczemy. Marynujemy w miodzie i przyprawach przez przynajmniej 1 godzinę. Rozgrzewamy tłuszcz

Życie zamknięte w smaku
Drób 217

Cytrynowa saltimbocca Kurczak w stylu Chilindron Sałatka z grillowanym kurczakiem Paella z kurczakiem i królikiem Pilaw z kurczakiem i granatem Tażin z kiszonymi cytrynami Kurczak z pomidorami i miodem Pieczony kurczak z tzatziki

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak pieczony w miodzie 176

Kurczak pieczony w miodzie z kaszą gryczaną i ćwikłą Składniki: - 2 ćwiartki kurczaka - sok z jednej cytryny - 4 łyżki masła - 4 łyżki miodu (u mnie lipowy) - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku - 1 cebula - 2 małe marchewki - 1/2 szklanki wody - sól, mielony czarny pieprz dodatki: - kasza gryczana z warzywami SYS - buraczki ćwikłowe   Forma: naczynie żaroodporne   Przygotowanie: Ćwiartki kurczaka(...)cytryny, solą oraz pieprzem.   Układam go w naczyniu żaroodpornym. Całość obkładam plastrami cebuli oraz pokrojoną w talarki marchewką.    W garnku roztapiam masło z miodem i dodaję gałkę muszkatołową. Smaruję tym kurczaka i wlewam wszystko do formy. Dodaję też wodę. Całość wstawiam do nagrzanego  piekarnika. Od czasu do czasu obracam mięso, aby równomiernie przypiekło się z każdej

Kuchnia co dnia
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 461

puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 2 łyżeczki sambal oelek (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA:  MAX. 35 MIN CZAS MARYNOWANIA(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Powidła, miód, sos sojowy, ocet i sambal oelek umieszczamy w garnuszku, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia do ostygnięcia. 2. Piersi z kurczaka dokładnie oczyszczamy, umieszczamy w woreczku do mrożenia lub w szczelnym plastikowym pojemniczku, zalewamy marynatą, mieszamy, zamykamy i odstawiamy na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki. 3. Piekarnik

My Culinary Art
Soczysta pierś z kurczaka w sosie miodowo - musztardowym na grilla 165

pieczenia. Potrzebujemy: podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozzarelli 1/4 czerwonej papryki sól, pieprz Sos: 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu, ja użyłam Miodu lawendowego Huzar 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka oliwy  sól, pieprz Pierś z kurczaka nacinamy do 2/3 wysokości co 1 cm. Mozzarellę kroimy w plasterki, a paprykę w słupki. Ponacinaną pierś z kurczaka oprószamy solą

MamaOskarka
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2039

oknem się zmienia. W blasku słońca opadają liście z drzew. To właśnie polska złota jesień zainspirowała mnie do dzisiejszego przepisu. Oto propozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż(...)selera naciowego SKŁADNIKI na marynatę miodowo-musztardową: 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka musztardy francuskiej lub rosyjskiej gruboziarnistej 1 łyżka miodu (użyłem gryczanego) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy i przekładamy do miski. W drugiej misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy wszystkie składniki marynaty (musztardę dijon, francuską gruboziarnistą, miód, olej

kulinarnyJa
Kurczak po włosku - z ziołami w pomidorach 169

Kruche i soczyste udka w pomidorowym sosie z aromatycznymi ziołami jest świetnym pomysłem na obiad. Pomidory mają słodkawy posmak dzięki dodatkowi miodu. 5 dużych udek Przyprawa do kurczaka 2 łyżki miodu 0,5 łyżeczki suszonej bazylii 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki lubczyku 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka maggi 150 g sera feta 125 g ryżu(...)warzywami Udka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Mięso oblewamy miodem. Krojone pomidory wraz z zalewą mieszamy z ziołami - suszoną bazylią, ziołami prowansalskimi i lubczykiem oraz maggi. Pomidorami zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 200*C. Przed końcem możemy mięso odkryć aby ładnie się zarumieniło. Po upieczeniu udka obsypujemy pokrojonym w kostkę serem

VioletoweKucharzenie
Udka kurczaka pieczone w musztardzie i sosie sojowym 264

Składniki: 8 ćwiartek z kurczaka 5 łyżeczek ostrej musztardy (dijon lub rosyjskiej) 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżeczki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego sól Sposób wykonania: Musztardę mieszamy z miodem, sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, olejem i szczyptą soli. Umyte i osuszone mięso wkładamy do miski zalewamy marynatą. Mieszamy aby równomiernie pokryła każdy kawałek. Przykrywamy i odstawiamy

Qchnia po prostu
Kurczak w cytrusach 296

zobaczyłam kurczaka obłożonego cytryną, tymiankiem więc nie było siły musiałam go zrobić. Efekt przeszedł wszelkie moje oczekiwania, miękki , soczysty, połączenie kwaśniej cytryny z miodem i nutą czosnku i tymianku ..... pychota. Czy użyje kiedykolwiek gotowej przyprawy do kurczaka to odpowiadam nieeeeee. SKŁADNIKI : kurczak świeży (mój miał wagę 1,9 ) 2 -3 cytryny 1 główkę czosnku  tymianek świeży 4-5 gałęzi(...)cytryny, 2 gałązki tymianku, 3 przekrojone w pół ząbki czosnku - kurczaka wiążemy bawełnianym sznurkiem (skrzydła wywijamy pod spód, aby się nie spaliły podczas pieczenia) - przekładamy kurczaka do naczynia żaroodpornego, resztę oleju łączymy z miodem doprawiamy go jeszcze odrobiną soli i smarujemy tym kurczaka, obkładamy go cytryną świeżym tymiankiem, pociętym w pół resztą czosnku (jeśli lubimy czosnek możemy go dodać więcej

Basia w kuchni