Dziś przedstawiam przepis na doskonałego pieczonego kurczaka w obłędnym sosie z masłem orzechowym, pastą curry, miodem i mlekiem kokosowym. Uwielbiam ten sos i z pewnością zagości w mojej kuchni jeszcze nie raz w zestawieniu z innymi rodzajami mięs, a może nawet z warzywami Polecam to danie gorąco, tym bardziej, że jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam! Scroll down for recipe(...)Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. W średniej misce dokładnie wymieszaj trzepaczką masło orzechowe, pastę curry, sok z cytryny, sos sojowy, olej sezamowy, miód, imbir i mleko kokosowe. Włóż kurczaka do miski (nie metalowej), zalej marynatą i dokładnie go w niej obtocz. Przykryj folią spożywczą i odstaw na 15 minut do zamarynowania, a najlepiej na całą
karmelowylata w zimie nie sądziłem że może powstać tak niesamowicie oryginalny smak sałatki a do tego kurczak w ulubionej odsłonie mojego syna. Składniki (4-5) porcji pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ostrej musztardy (np, D'jon) oliwa z oliwek połowa żółtej papryki nieduża czerwona cebula 2 garście mixu sałat z roszponką sól i pieprz łyżka masła klarowanego(...)połowy cytryny Przygotowanie : Filet oczyść i pokrój na 8-10 słusznych kawałków (2 kawałki na porcję). Zrób marynatę z oliwy z oliwek musztardy, miodu i do smaku soli i pieprzu, włóż do niej kurczaka, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Nadziej po 2 kawałki na grube i krótkie patyczki do szaszłyków i smaż na maśle klarowanym na mocny złoty kolor
Mechanik w kuchnimiło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 6 ćwiartek z kurczaka,( ja użyłam 3 szt. i połowę marynaty), sól. Marynata: 4 łyżki stołowe ketchupu, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki oleju, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka pieprzu, 1 cebula, Przygotowanie : Udka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Przygotowujemy glazurę, cebulę drobno kroimy, dodajemy
Pysznosci Babci BasiRewelacyjny kurczak w marynacie musztardowej z dodatkiem miodu. Kruchy, z chrupiącą skórką, o smaku słodko- ostrym. Myślę , że stanie się hitem . Kurczaka podałam z sałatką. Pyycha...:) Polecam. Zaczynamy: Składniki: 8 szt podudzi kurczaka Marynata: 3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu 5 łyżek oliwy z oliwek sól Wykonanie: Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Kurczaka myjemy. Wycieramy kurczaka ręcznikami papierowymi- dodajemy marynatę
Smaki EdytyPierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z oliwkami tagine Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z oliwkami , czyli marokańskie tagine z kurczaka , to pyszny i aromatyczny obiad, który nie sprawi Wam żadnych problemów podczas przygotowań. Zobaczcie przygotowanie kurczaka na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Kurczak w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym zawiera sporo(...)można tez zupełnie pominąć dodatek suszonych owoców - wtedy warto dodać więcej miodu. Tagine z kurczaka wspaniale smakuje z kuskusem lub ryżem i orzeźwiającą sałatką, na przykład z ogórkiem. Bardzo polecam, smacznego :) Pierś z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym z oliwkami, składniki: 500 g piersi z kurczaka przyprawy do mięsa: ok. 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka granulowanego imbiru, szczypta pieprzu, pół łyżeczki
Lekcje w kuchniPyszny i prosty do zrobienia obiadek..do marynaty wykorzystałam pyszny miód rzepakowy , który można zakupić w Anielskich Przysmakach ..Polecam.. taki miodek i inne pyszności z tego sklepu.. 1 kg piersi z kurczaka 1 -2 marchewki 1 cebula(...)łyżki lutenicy lub ketchupu 2 łyżki miodu rzepakowego 1 łyżka musztardy przyprawy według własnego gustu 1 łyżka oliwy koperek Pierś z kurczaka pokroić w kostkę [ ja miałam mięso gulaszowe drobiowe już pokrojone].Miód , lutenicę, musztardę i przyprawy wymieszać.Dodać do mięsa , wymieszać razem i odstawić na 1-2 godziny.Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą , dodać cebulę
Moje domowe kucharzenieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Pieczony burak ostatnimi czasy bardzo często gości w mojej kuchni, szczególnie w sałatkach smakuje rewelacyjnie, dlatego poniżej przedstawiam przepis na pyszną sałatkę z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą. Składniki na 2 porcje: 80g Rukoli 1 buraczek czerwony średniej wielkości 1 pojedyncza pierś z kurczaka około 300g 40g orzechów włoskich(...)jedna garść) 80 – 100g sera typu feta Oliwa z oliwek Sól Przyprawa gyros sos: 4 łyżki oliwy 2-3 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżka miodu Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Przygotowanie: Buraka czerwonego myjemy, obieramy ze skórki, skrapiamy oliwą, lekko oprószamy solą, następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Księga-Smakufileta z kurczaka lub indyka 130 g selera naciowego ½ sałaty masłowej lub lodowej ½ papryki zielonej 40 g oliwek zielonych 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta curry szczypta świeżo mielonego pieprzu i soli Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą
KuchniaWeDwoje.plJedliście kiedyś karmelizowaną cebulę? W tym daniu wyszła idealna. Upiekła się z miodem i ostrą czerwoną papryką. Z kurczaka powstał sos, który idealnie komponuje się z pieczonymi warzywami. 7 udek z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka Pieprz młotkowany z kolendrą Cząber Zioła prowansalskie Glazura: 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy(...)kosteczkę. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Obsypujemy go pokrojonymi warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu mięso przewracamy
VioletoweKucharzeniełyżki kurkumy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 8 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki octu winnego 4 łyżki miody 1 łyżka musztardy sarepskiej lub rosyjskiej 1 kubek śmietany 30% Przygotowanie: podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, wkładamy do miski oliwę, ocet, kurkumę oraz paprykę słodką i ostrą mieszamy, marynatą smarujemy pałeczki wkładamy do lodówki na około 2 godziny(...)majonezowo- jogurtowym w proporcjach pół szklanki majonezu na pół szklanki jogurtu greckiego na zimnej suchej patelni układamy mięso, smażymy na złoty kolor, po około 10 minutach zalewamy marynatą, dodajemy miód i musztardę, dolewamy słodką śmietanę całość dusimy jeszcze przez około 20 minut Podajemy gorące z sosem, świeżą kolendrą, ryżem lub zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką z pora, która będzie świetnym kontrastem
Luźna KuchniaSKŁADNIKI NA 4 OSOBY 8 pałek z kurczaka 3 łyżki miodu 3 łyżki sosu sojowego 1 pomarańcz kilka łodyg kolendy 1 łyżka pieprzu 1 woreczek do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pałki z kurczaka myję, zdejmuję skórę i odcinam kość. Przekładam do miseczki. Dodaję sos solowy następnie świeżą kolendrę, pieprz. Dodaję dalej 2 łyżki miodu. Z całej pomarańczy wyciskam
Gotowanie PatkiCare ) sok z 1 limonki 2 ząbki czosnku - przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki miodu 1/4 łyżeczki chili Sos sojowy, sok z limonki, chili, miód i czosnek dokładnie ze sobą wymieszać. Kurczaka włożyć do worka i zalać marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć kurczaka z marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym dolewając 2-3 łyżki marynaty. Włożyć
My simple kitchenmiodowej z dodatkiem mięty. Kurczak w takiej marynacie marynuje się bardzo szybko i dlatego przygotowanie całego dania nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego rozmarynu Łyżeczka octu balsamicznego 5 łyżek oleju Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy(...)miód i przyprawy. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, po jego dodaniu marynata zmieni swoją konsystencję. Piersi dokładnie obtaczamy w marynacie, układamy w misie i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 10 min. Zamarynowane piersi smażymy na rozgrzanej patelni nieprzywierającej przez ok. 4 min z każdej strony. Po usmażeniu odstawiamy pod przykryciem na 10 min, aby zachować soczystość kurczaka
Kuchnia ŁukaszaSoczysty, delikatny kurczak z wyczuwalną nutą miodu i cytryny. Idealny z ryżem i lekką sałatką na niedzielny obiad. Jeśli znudził wam się standardowy pieczony kurczak, ten przepis jest dla was ! :) Składniki: 6 ćwiartek kurczaka 2 cytryny - sok płaska łyżeczka mielonego imbiru 5 łyżek miodu (np lipowego) 6 ząbków czosnku 2 papryczki chilli 1/3 szklanki oleju 4 łyżeczki soli dodatkowo
Garnkowe fanaberie