kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:14/135)

Kurczak na dwa sposoby 136

coś szybko nam się nudzi. Szukam zatem nowych inspiacji na dania z użyciem białego mięsa. Ostatnio właśnie zrobiłam to najprostsze w świecie danie. Kurczaka w sosie. Dla odmiany mięso zamarynowałam w dwóch różnych marynatach. Było zatem i na pikantnie i w stylu curry. Kto co woli. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami(...)Gotować na małym ogniu do momentu, w którym papryka lekko zmięknie. Gotowy sos podzielić na dwie części. Pierwszą częścią zalać kurczaka usmażonego w marynacie curry a drugą w marynacie chili. Kurczaka podawać z ryżem, posypanego po wierzchu krojoną zieloną cebulką. Kurczak na dwa sposoby O czym warto pamiętać przygotowując kurczaka. Kurczaka pokroiłam w średniej wielkości kostkę. Można oczywiście zamarynować

mecooks
Marynata i pyszna pierś kurczaka z grilla 126

niej zamarynować mięso wcześniej, ale można też grillować od razu po połączeniu mięsa z marynatą. Nam smakowało bardzo, i będę powtarzała jeszcze nie raz. ok. 1 kg piersi kurczaka marynata : 100 ml sosu słodko kwaśnego 2 posiekane ząbki

Polska Zupa
Skrzydełka w ostrej marynacie 191

marynaty użyłam tym razem między innymi gotowej przyprawy, ale nie byłabym sobą gdybym nie dodała coś od siebie. I dzięki temu skrzydełka wyszły bardzo smaczne. 9 dużych skrzydełek z kurczaka Marynata : 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 3 szczypty chili 4 szczypty kolorowego pieprzu 1 łyżka przyprawy Grill do kurczaka 3 łyżki octu balsamicznego

Ewa w kuchni
Pieczona pierś z kurczaka z plastrami cukinii 190

pieprzu Wykonanie: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w mniejsze plastry.   Oliwę lub olej mieszamy z papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Dodajemy koperek. Dokładnie nacieramy kurczaka marynatą. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po dwóch godzinach kurczaka układamy w foremkę. Cukinię kroimy w plastry, solimy i pieprzymy. Układamy pomiędzy kurczaka. Pieczemy 180C przez

Passion of Cooking
Pikantny kurczak- z masłem orzechowym i imbirem 204

kolendrą.   Umyjcie mięso w chłodnej wodzie, wysuszcie papierowym ręcznikiem, pozbawcie dodatkowych zwałków tłuszczu i zanurzcie w marynacie. Najwygodniejsze do marynowania są torebki ziplock – wlewacie do nich całą marynatę i wrzucacie kurczaka, usuwacie jak najwięcej powietrza ze środka i zamykacie zamek torebki. Super sprawa. Prościej nie można. Wcześniej miał je tylko Jan Niezbędny (chyba tylko w 2 pojemnościach(...)użytku – można je umyć. Muszę pisać że zrobiłam zapas? Przed pieczeniem wyjmijcie mięso i ogrzejcie do temperatury pokojowej. W tym czasie zagrzejcie piekarnik do 190⁰C. Kawałki kurczaka razem z całą marynatą wyłóżcie w jednej warstwie do szerokiego żaroodpornego naczynia lub na głęboką blachę. Wstawcie na środkowa półkę piekarnika. Podczas pieczenia obracajcie je co około 10 minut. Pieczcie około

Karo in the Kitchen
Kurczak marynowany w wędzonej papryce i cukrze trzcinowym 284

Rewelacyjny i smaczny pomysł na marynatę do kurczaka. Smak okazał się hitem. Przygotowane w ten sposób mięsko możecie wykorzystać do sałatek, domowych fast foodów czy po prostu jako danie główne. 400 g fileta z piersi kurczaka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka wędzonej czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego lubczyku 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa

VioletoweKucharzenie
Kurczak Tikka Masala 165

Kurczak Tikka Masala Składniki:  mięso:  - podwójny filet z kurczaka marynata: - 1 mały jogurt naturalny - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 1 łyżeczka kuminu - 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw garam masala sos: - pomidory bez skórki w puszce - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki - 1 łyżeczka mielonej słodkiej(...)łyżka octu winnego - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 5 łyżek śmietanki kremówki (30%) dodatki - 2 łyżki masła do smażenia - ryż biały Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty łączę ze sobą i dodaję do niej pokrojonego w kostkę kurczaka. Odstawiam do lodówki na minimum 30 minut.  Po tym czasie podsmażam mięso na rumiano. Na czystej patelni rozpuszczam masło, na którym podsmażam przez

Kuchnia co dnia
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 141

aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką. Składniki: 1 kilogram pałek z kurczaka Marynata: 3/4 szklanki sosu barbecue Fanex 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Pałki z kurczaka

Bajeczna Kuchnia
PIERSI KURCZAKA W PIKANTNEJ MARYNACIE 96

ście wprowadziłam małe zmiany,następnym razem też dodam więcej papryki ostrej bo dla Nas wcale ta marynata nie była taka mocna.Dla Was podaję przepis oryginalny podwójna filet z kurczaka   Marynata:   1 ząbek czosnku(dałam 5 ząbków bo jeden stanowczo za mało) 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurczak w pikantnej panierce 346

kurczaka w pysznej panierce..był już  wcześniej taki  kurczak ..a tym razem przygotowany tak samo, ale w innej panierce...gdyż ta panierka jest bardziej pikantna.. kurczak  marynata kleiwo panierka Spicy Wings Marynowanie: 50 g [ porcja na 3 kg skrzydełek] marynaty wsypać do 1 l zimnej wody i dobrze wymieszać.Przygotowane kawałki kurczaka włożyć do naczynia

Moje domowe kucharzenie
Biały, żółty, czerwony - czyli pierś z kurczaka w trzech marynatach 222

Odpowiednio przygotowana i krótko grillowana pierś z kurczaka smakuje naprawdę genialnie! Dzięki wielogodzinnemu marynowaniu calutkie mięso przesiąka smakiem i aromatem przypraw i nabiera wspaniałej struktury. Wielokrotnie eksperymentowałam z marynatami do kurczaka na grilla i w wyniku tychże eksperymentów powstały moje trzy ulubione marynaty - biała, żółta i czerwona. Czyli ziołowo- czosnkowa, orientalna- shoarma i pikantna- paprykowa. Każda z nich jest pyszna(...)sfotografować. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższym grillu - mięso doskonale smakuje z grillowanym chlebkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym oraz z sałatką z pomidorków koktajlowych. SKŁADNIKI 3 podwójne piersi z kurczaka  (po 1 do każdej marynaty) marynata biała 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 3 gałązki świeżego tymianku 6-8 listków świeżej bazylii 6-8 listków świeżej szałwi ( można pominąć) 1 płaska

DefinicjaSmaku
Roladka z kurczakiem, papryką i cebulą 148

cebulę w paseczki. Posypać ziołami i wymieszać. Po godzinie nafaszerować kurczaka i zawinąć, tak aby cały farsz znalazł się w środku. Pozostałą marynatę wetrzeć w fileta. Kurczaka zwinąć w folię aluminiową i piec przez 20 minut w 190 stopniach. Proponuje podać kurczaka(...)sosem czosnkowym. Wystarczy wymieszać wszystkie wyżej podane składniki na sos ze sobą i gotowe. Krok po kroku: 1. Przygotować pierś z kurczaka 2. Przygotować marynatę 3. Zamarynować mięso 4. Przygotować farsz 5. Nafaszerować mięso 6. Zawinąć roladę szczelnie w folię 7. Wymieszać wszystkie składniki na sos Pobierz wersję do druku: Pobierz Roladka

KuchniaWeDwoje.pl
Mięsa 211

Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki drobiowe Pierś z kurczaka grillowana Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto Placki ziemniaczane z gulaszem Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami

Ala piecze i gotuje
Pałki kurczaka w ketchupie z pieczonymi ziemniakami 185

Składniki: Pałki z kurczaka: marynata: 50ml oleju, 6 łyżek ketchupu łagodnego, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 2 łyżeczki ziół do drobiu, pieprz, 1/2 cebuli. 1 kg pałek z kurczaka. Pieczone ziemniaki: 1kg małych ziemniaków, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki soli, garść posiekanego koperku, 3 gałązki rozmarynu, pieprz, czerwona słodka papryka, mielona, olej. Przygotowanie: Marynata

W kuchni u Moniki
Kurczak w miodowo – musztardowej glazurze 417

Niesamowicie aromatyczny kurczak .. delikatny i rozpływający się w ustach , soczysty i delikatny , z lekko chrupiącą skórką- któż z nas nie lubi takiego kurczaka ?! Marynata miodowo – musztardowa pięknie złoci się podczas pieczenia i sprawia , że skórka staje się niesamowicie chrupiąca! Znika z talerzy w tempie ekspresowym! SKŁADNIKI: - podudzia z kurczaka – 4 szt – miód prawdziwy – 5 łyżek(...)pieprz – do smaku – papryka ostra – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kurczaka oczyszczamy , skórki delikatnie nakrawamy ostrym nożem. Miód mieszamy z musztardą , sokiem z cytryny , olejem i przyprawami. Smarujemy dokładnie! mięso. Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego. Polewamy pozostałą marynatą. Wkładamy do nagrzanego

Ostra na Słodko