Bardzo łagodny kurczak z dodatkiem indyjskich przypraw. Tym którzy lubią bardziej ostro, proponuję dodać do sosu chili w proszku. Przepis zaczerpnięty z tego bloga. 500 g piersi kurczaka marynata : sok z jednej cytryny 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki imbiru 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki tandorii masala sos : 3 łyżki masła szczypta mielonego
Polska Zupasieci i z kilku różnych przepisów wybrałam to, co najbardziej mi odpowiadało. Usmażyłam małe kurczakowe kęski, aromatyczne i chrupiące - bardzo nam smakowały, może zechce zrobić podobne:) składniki: podwójna pierś kurczaka marynata: 200 ml jogurtu greckiego 2 łyżki pikantnego keczupu łyżka przyprawy gyros panierka: ok 1 szkl płatków kukurydzianych ok 1/2 szkl kaszy manny ponadto: tłuszcz do smażenia sos: 1 szkl
6niebocytrynowej oraz kilku innych przypraw. I jestem zachwycona ich smakiem. Są takie, hmmm....., świeże! O tak, to określenie chyba najbardziej do nich pasuje. Polecam :) Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka Marynata: 1 łyżka miodu 2 łyżki łagodnego ketchupu 1 łyżka octu winnego skórka otarta z jednej cytryny 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
zadanie-gotowanieSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue Fanex 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Przygotowanie
czarrna od kuchnisposób można przyrządzić zarówno udka, jak i filety z kurczaka. Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka Marynata: 3 łyżki miodu 3 łyżki ostrej musztardy 3 łyż ki sosu sojowego 2 łyżki oleju pieprz i sól zioła prowansalskie słodka i ostra papryka suszony czosnek Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować umyte i osuszone skrzydełka. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec
Czerwień i błękittradycji kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Tak przygotowany kurczak idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają wyraziste smaki. Mięso jest soczyste, a sam sos niezwykle aromatyczny. 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 100-150 g gęstego jogurtu naturalnego 1-3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce: cynamonu, słodkiej papryki, papryczki chilli, kuminu, ziaren kolendry, imbiru , kurkumy (wg smaku
Di gotujeSkładniki 0,5 kg skrzydełek z kurczaka 1 kopiata łyżeczka musztardy z całymi ziarnami gorczycy 1 łyżeczka miodu przyprawa do kurczaka 3 ząbki czosnku sól
czarrna od kuchniPałki z kurczaka w ziołach Aromatyczne, pieczone mięsko :) Składniki 1 kg pałek z kurczaka świeże zioła, po kilka gałązek: tymianek, szczypiorek, pietruszka lubczyk, oregano 1
czarrna od kuchniSkrzydełka warto przyprawić dzień wcześniej i wyciągnąć z lodówki godzinę przed pieczeniem. Skrzydełka są pikantne z dużą ilością aromatycznych przypraw. Skrzydełka można podawać z grzankami. Składniki: 6 skrzydełek kurczaka marynata: 1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka ziaren kolendry ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru ½ łyżeczki kurkumy 2 goździki sól 1 świeża lub z oleju papryczka chilli 2 ząbki
Mama Gotujenależy pokroić na cienkie długie paseczki, wtedy ładnie się skręcą podczas smażenia. Dobre na przekąskę, do obiadu lub domowej tortilli. 40 dkg mięsa z piersi kurczaka Marynata: 50 mml jasnego sosu sojowego 50 ml wody łyżka miodu ząbek czosnku (zmiażdżyć) płaska łyżeczka mielonego imbiru oraz: mąka krupczatka (ok. szklanki) olej do głębokiego smażenia ( ok 700ml) Mięso
Maślane ciasteczkoPropozycja na obiad ale nie tylko - takie mięsko sprawdzi się również jako zimna przystawka czy dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem
Nie tylko w kuchniteż sos czosnkowy: KLIK . A do tego wszystkiego najlepsze będą frytki, choć z ryżem i ziemniakami z wody lub z piekarnika też smakuje dobrze. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka Marynata: sól, pieprz szczypta kardamonu szczypta pieprzu cayenne - lub wedle smaku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Kuchnia domowa AniMoja dzisiejszy propozycja na smaczny obiad to smażone, lekko pikantne skrzydełka w panierce i surówka z kalarepy, marchwi i sałaty. Składniki: Skrzydełka: 8 skrzydełek z kurczaka Marynata 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka ostra chili w proszku Panierka 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki mąki kukurydzianej olej
e-PrzepisyKulinarnerazu wiedziałam, że będę musiała je wypróbować. Uwielbiam wszystkie potrawy mające w składzie ananasa :) oczywiście się nie zawiodłam. Są pyszne, coś dla lubiących słodkawe potrawy. Składniki: 12 skrzydełek kurczaka Marynata: 6 krążków ananasa z puszki pół szklanki sosu barbecue 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz szczypta imbiru Ananasa zmiksować i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do miski skrzydełka, wymieszać
Moja Galeria Smakupierś z kurczaka z rewelacyjnym chutney z mango, podana z kaszą jaglaną i sałatą. Lekko, zdrowo i pysznie. Składniki: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 2 filety z kurczaka Marynata: 2 ząbki czosnku, starte 1/2 łyżeczki imbiru w proszku listki świeżego tymianku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy sól morska szczypta ostrej papryki Filety z piersi przekroić
Moja Galeria Smaku