kurczak na ostro - 4112 przepisów (strona:54/275)

Pikantny kurczak w cieście kokosowym. 147

łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu płaska łyżeczka proszku do pieczenia szklanka wiórków kokosowych Oraz: łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 piersi z kurczaka ręczniki papierowe olej do smażenia Ze składników robimy ciasto, bez dodawania kokosu. Odstawiamy na 10 - 15 min aby sobie odpoczęło. Mięso kroimy na paski, lekko rozbijamy. To bardzo

Dieta moja pasja
Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym 150

domu Papaja :) Na blogu znajdziecie również łososia podaną na szpinaku i pieczarkach. (przepis) Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 200 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz ostra papryka 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki oleju Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć chwilę rozmrożony szpinak. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wbić jajka(...)stopni C aż mięso będzie upieczone. Pozostałą część szpinaku która nam została ponownie zagrzać na patelni. Dodać śmietanę i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Chwilę smażyć. Mięso podawać polane sosem. kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo-szpinakowym

O kuchni z uczuciem
Pieczone skrzydełka z indyka 191

Czas przygotowania: 1h w marynacie + 75 minut pieczenia. Ilość porcji: 4 Składniki: 4 skrzydełka z indyka 8 łyżeczek miodu 4 łyżeczki sosu sojowego 4 ząbki czosnku Ostra papryka cytryna Sól, pieprz Skrzydełka z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Przygotowujemy marynatę; miód mieszamy z sosem sojowym, wyciskamy do tego sok z ¼ cytryny. Do marynaty wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i ostrą

Kolizje Smaków
Kurczak pieczony na płasko cytrynowo-tymiankowy, z szybkim sosem 158

sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy mu cały kręgosłup, od kuperka do szyi. Kości kręgosłupa razem z kuperkiem i szyjką zostawiamy do przygotowania sosu, odwracamy kurczaka i przygniatamy go mocno obiema

Karo in the Kitchen
Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami 156

mięsa Garść suszonych moreli 200 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki Sól Pieprz Ostra wędzona papryka Czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy na kształt prostokąta, tak aby płaty zachodziły na siebie. Przygotowujemy farsz z indyka. Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę(...)cebulą, jajkiem , bułką tartą i natką pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe mięso mielone rozkładamy na filecie z kurczaka. Na wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki suszone morele. Całość zwijamy w ciasny rulon na kształt rolady. Wierzch rolady obsypujemy ostrą wędzoną papryką i czosnkiem granulowanym. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Pieczemy szczelnie zamkniętą przez 45-50 minut

VioletoweKucharzenie
Kurczak w sosie kurkowym 125

Możecie też sprawdzić propozycję na pierś z kurczaka w pesto . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Kurczak w sosie kurkowym średnia pierś z kurczaka 300 g kurek sól, pieprz, kumin, papryka ostra 150 g mąki 100-150 ml śmietany 30 % szczypiorek olej Przepis – Kurczak w sosie kurkowym Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy w 2 cm kawałki

Kuchennyviral.pl
Kurczak w sosie kurkowym 281

Możecie też sprawdzić propozycję na pierś z kurczaka w pesto . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Kurczak w sosie kurkowym średnia pierś z kurczaka 300 g kurek sól, pieprz, kumin, papryka ostra 150 g mąki 100-150 ml śmietany 30 % szczypiorek olej Przepis – Kurczak w sosie kurkowym Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy w 2 cm kawałki

Kuchennyviral.pl
Kurczak po prowansalsku pieczony na puszce piwa 161

łyżeczki soli Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania marynaty. Wszystkie zioła, czosnek, olej, wino, ocet i sól miksujemy w blenderze na płynną masę o jednolitej konsystencji. Kurczaka dokładnie myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem nacinamy skórę na szyjce, a następnie szyjkę wycinamy (skórkę zostawiamy). Kurczaka wkładamy do miski lub do naczynia żaroodpornego i polewamy marynatą. Smarujemy nią kurczaka, aby dokładnie

MyCookBook.pl
Kurczak po prowansalsku na puszce piwa 98

łyżeczki soli Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania marynaty. Wszystkie zioła, czosnek, olej, wino, ocet i sól miksujemy w blenderze na płynną masę o jednolitej konsystencji. Kurczaka dokładnie myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem nacinamy skórę na szyjce, a następnie szyjkę wycinamy (skórkę zostawiamy). Kurczaka wkładamy do miski lub do naczynia żaroodpornego i polewamy marynatą. Smarujemy nią kurczaka, aby dokładnie

MyCookBook.pl
Kurczak Buffalo + surówka z buraczków na zimno 185

Zamieniłam jedynie skrzydełka na podudzia, które udało mi się dostać bez kości. Sposób na kurczaka Składniki na 4 porcje: 1 kg podudzi z kurczaka ok. 8 kawałków olej rzepakowy sól pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku sos: 3 łyżki masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki(...)przecieru pomidorowego 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sosu tabasco (ja użyłam piri piri) 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki soli Przygotowanie: Kawałki kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso posypać solą, pieprzem i paprykami w proszku.   Dodać odrobinę oleju. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Marynować

Fabryka pomysłów
Włochy: Lasagne 155

piersi z kurczaka 2 puszki pomidorów 1 papryka 2 ogórki konserwowe 1 duża cebula 100g oliwek 400g pieczarek 200g żółtego sera garść listków bazylii sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie Pierś z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę i namoczyć w sosie sojowym, na pół godziny wstawić do lodówki. W kosteczkę pokroić też paprykę, ogórki i cebulę. Pomidory wrzucić do rondelka

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kurczak w sosie czosnkowo-śmietanowym 151

kurczaka 400 ml śmietany 18% do zup/sosów sól pieprz 2 średniej wielkości cebule masło klarowne 5 dużych ząbków czosnku Papryka mielona słodka i ostra Kebab gyros majeranek oregano Przygotowanie:    Kurczaka kroimy w kostkę. Oprószamy pokrojonego kurczaka solą, pieprzem, paprykami, gyrosem, majerankiem. Wyciskamy przez praskę czosnek (można też drobno pokroić) i dodajemy do całości. Mieszamy kurczaka i przyprawy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Kurczak nadziewany kaszą jaglaną 187

piwo typu belgijskiego do podlewania- ok. 1 szklanki 2 łyżki masła Marynata do kurczaka: 2 łyżki oliwy z oliwek po pół łyżeczki papryki słodkiej oraz ostrej mielonej, czosnek niedźwiedzi, tymianek, sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka dobrze opłukać, osuszyć, przyprawić marynatą. Kaszę jaglaną gotujemy w szklance wody z dodatkiem łyżki masła Do ugotowanej kaszy dodajemy podsmażoną na łyżce masła cebulę z czosnkiem

kgwjanczewo
Orientalny kurczak z kuskusem i groszkiem cukrowym 129

palmowym. Dodajemy wcześniej zamarynowanego kurczaka. Podsmażamy kurczaka i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem soku z 1/2 limonki i trawy cytrynowej na małym ogniu przez ok. 15-20 min.Następnie usuwamy trawę cytrynową. Dodajemy groszek cukrowy i chwilę podsmażamy. Dolewamy mleczko kokosowe. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryczką. Całość smażymy przez

kulinarnyJa
Co zrobić z dużą ilością sałaty? Przepis na sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem. 172

chcemy przecież, by sałatka była mdła. Dodatek odrobiny sera zamyka cały przepis.  Przepis na sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem.  Składniki: 40 dag filetów piersi z kurczaka marynata : łyżka oleju, szczypta ostrej papryki w proszku, płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku, dwie szczypty soli, płaska łyżeczka kurkumy -> łączymy wszystko ze sobą, główka sałaty rzymskiej, kruchej lub lodowej(...)myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.  Ja zawsze układam tę sałatkę w dwóch warstwach i polecam Wam ten sposób.  Na spód naczynia wykładamy pół sałaty, pół porcji kurczaka i polewamy połową sosu. Na to układamy druga część sałaty, kurczaka i polewamy pozostałym sosem. Na wierzch sypiemy żółty ser.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny