kurczak na ostro - 4112 przepisów (strona:215/275)

Miso ramen z cykorią, czosnkiem i imbirem 228

plasterki.   W garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozpuszczamy i podgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy czosnek z imbirem, smażymy mieszając około 1,5-2 minut, aż czosnek straci surowy ostry zapach. Dorzucamy pociętą cebulę i jasne części szczypioru, smażymy razem jeszcze minutę, mieszając, do zeszklenia. Wrzucamy pokrojoną cykorię/sałatę/kapustę, podlewamy gorącym rosołem prawie równo z jej poziomem(...)łyżka pasty miso, jasnej lub średniej 350-400g cykorii, kapusty bok choy, sałaty rzymskiej albo od biedy kapusty pekińskiej 1,2l rosołu warzywnego (w wersji wegańskiej) albo z kurczaka DO PODANIA makaron ramen prażony sezam jasny i ciemny pasta chili/płatki chili olej sezamowy nierafinowany sok z cytryny Zapisz

Karo in the Kitchen
Miso ramen z cykorią, czosnkiem i imbirem 252

plasterki.   W garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozpuszczamy i podgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy czosnek z imbirem, smażymy mieszając około 1,5-2 minut, aż czosnek straci surowy ostry zapach. Dorzucamy pociętą cebulę i jasne części szczypioru, smażymy razem jeszcze minutę, mieszając, do zeszklenia. Wrzucamy pokrojoną cykorię/sałatę/kapustę, podlewamy gorącym rosołem prawie równo z jej poziomem(...)łyżka pasty miso, jasnej lub średniej 350-400g cykorii, kapusty bok choy, sałaty rzymskiej albo od biedy kapusty pekińskiej 1,2l rosołu warzywnego (w wersji wegańskiej) albo z kurczaka DO PODANIA makaron ramen prażony sezam jasny i ciemny pasta chili/płatki chili olej sezamowy nierafinowany sok z cytryny Zapisz

Karo in the Kitchen
EMPANADAS 190

ciągu kilku kolejnych dni sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów.  Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i  przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub  tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas.  Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody i oliwy, które w zasadzie(...)proszku 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki 3 pomidory (obrane ze skórki i drobno pokrojone) lub 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 łyżeczki płatków chili lub ostrej papryki 1/2 szklanki bulionu 1/2 łyżeczki kuminu roztartego w moździerzu 1/2 łyżeczki roztartych w moździerzu ziaren kolendry 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu sól morska DODATKOWO : 1 żółtko do posmarowani pierożków

cool and minty
Entliczek pentliczek malowany stoliczek 181

Bardzo ostra! Równie kolorowa! Żółta kukurydza, czerwona fasolka, zielona papryka. Treściwy dodatek w postaci mięsa mielonego. A do tego wszystkiego nie może zabraknąć chilli. Kuchnia meksykańska ponownie zagościła w moim menu... Zupa meksykańska z serowymi quesadillas 400g mięsa mielonego 1/2 cebuli 1 zielona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie chilli 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 puszki(...)rozgrzaną patelnię i smażyłam, aż ser się rozpuścił i skleił tortille. Odwróciłam, aby druga także się zarumieniła. Pokroiłam w ósemki i podałam z zupą. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Ryżowe enchiladas z kurczakiem Enchiladas con carne

bastalena
Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską 303

Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską to nasza propozycja na szybką i pyszną kolację. Sałatkę tą przygotujecie dosłownie w 10 minut i z całą pewnością

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 259

którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE(...)zmieścić kawałki naszej ryby) wlewamy soku i dodajemy startej skórki z połowy cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek, pół pęczka posiekanego koperku, łyżeczkę miodu, pół łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki mielonej, nieco soli i świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Wszystko mieszamy razem i odstawiamy do lodówki. 4. ZDEJMOWANIE SKÓRY Z FILETA (4 min): > teraz najgorsza część, ponieważ musimy zdjąć skórę

Nerds Kitchen
Grillowany filet w ziołach śródziemnomorskich 250

buszowania w kuchennych szufladach, wpadła mi w rękę torebka z napoczętą przyprawą - trzeba więc było ją wypróbować. Czy to pozycja godna uwagi i warta zakupu? Składniki: średnia pierś z kurczaka szczypta soli, pieprz grubo mielony 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku z cytryny czubata łyżka przyprawy śródziemnomorskiej ( Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skład: sól, czosnek, gorczyca(...)przypraw bardzo delikatna - lekko ziołowa i orzeźwiająca. Zgodnie z zapewnieniami producenta nie zawiera glutaminianu sodu. Idealny sposób na przyrządzenie mięsa z grilla dla dzieci i osób nie nielubiących wyraźnych, ostrych smaków. Wprawdzie sami też bardzo łatwo możemy taką mieszankę skomponować. Pewne jest to, że takie kotleciki były na pewno zdrowsze niż te tradycyjne z patelni. Spożyte na ogródku z chłodnym

Kuchnia po mojemu
Boeuf Stroganow 197

godzin, w zależności od jakości i gatunku wołowiny oraz wielkości kostek mięsa). Pod koniec duszenia, gdy mięso i warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat pomidorowy (4 łyżki). Przyprawić ostrą papryką w proszku (1/2 łyżeczki), solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. W międzyczasie przygotować zasmażkę. Do rozgrzanego na patelni oleju (2 łyżki) wsypać mąkę pszenną (3 łyżki) i podsmażyć, stale(...)przez okres do 3 miesięcy. Ja nie obieram pieczarek. Jedynie dokładnie myję je pod bieżącą wodą i osuszam, a następnie kroję w plastry. Wołowinę można zastąpić filetem z piesi kurczaka czy wieprzowiną (łopatką, szynką lub karkówką wieprzową), ale zmieni to smak dania. Do gulaszu można dodać jeszcze marchewkę (pokrojoną w kostkę), ewentualnie groszek czy kukurydzę konserwową. 1 łyżka

Gospodyni Miejska
Kolorowa tarta 187

Ostatnio w naszym domu z powodu braku czasu goszczą obiady pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak

Kuchnia od dwojga
Pieczone warzywa z sosem curry 260

Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz szegedyński 662

pszennej 3 łyżki smalcu 2-3 cebule, pokrojone w półplasterki 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka nasion kminku 2-3 łyżki słodkiej węgierskiej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej węgierskiej wędzonej papryki w proszku 500 ml bulionu wołowego 2 czerwone papryki, opieczone ze skórki i zmiksowane (lub kilka łyżek paprykowej pasty) sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku(...)też podać po prostu z chlebem. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smaczne gulasze: Kavarma - bułgarski gulasz wieprzowy na czerwonym winie Gulasz cielęcy z pieczarkami Podkarpacki gulasz z kurczaka z dynią Czulent z kaszą i fasolą

Trzeci talerz
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 144

knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka chińska(...)pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka kropli ostrego sosu (np. tabasco) 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka oliwy szczypta soli INGRIEDIENTS (4 portions): 300 g beef bavette 1 medium carrot 1 medium leek (white part) 1/2 medium

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 156

knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka chińska(...)pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka kropli ostrego sosu (np. tabasco) 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka oliwy szczypta soli INGRIEDIENTS (4 portions): 300 g beef bavette 1 medium carrot 1 medium leek (white part) 1/2 medium

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 170

knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka chińska(...)pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1-2 cm imbiru kilka kropli ostrego sosu (np. tabasco) 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka oliwy szczypta soli INGRIEDIENTS (4 portions): 300 g beef bavette 1 medium carrot 1 medium leek (white part) 1/2 medium

Martyna Cooks