każdy. Dziś przedstawiam moją ulubioną wersję - mocno serową. 2 zupki chińskie o smaku serowym 300g szynki 300g żółtego sera 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy biała część pora 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1. Makaron z zupek zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do napęcznienia, odlewamy wodę i studzimy(...)Szynkę i ser kroimy w kostkę, sałatę siekamy, por kroimy w półplastry a kukurydzę odsączamy z zalewy, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i jogurt grecki, wsypujemy serowe przyprawy z zupek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem chłodzimy
Szefowa kuchniogórek świeży · 1 słoik pieczarek konserwowych · 4 jajka · Kukurydza · Majonez · sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)Ogórka obieramy, kroimy w kostkę. 5. Następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki. 6. Jajka obieramy ze skorupek, drobno siekamy. 7. Dokładamy kukurydzę. 8. Doprawiamy pierzem oraz solą. 9. Dokładnie mieszamy z majonezem
Kulinarna ChwilaWspaniała, szybka i prosta sałatka do grilla, na imprezę lub kolację. Z ananasem, porem, kukurydzą, serem żółtym i czerwoną fasolą. Z dodatkiem makaronu w kształcie ryżu. Makaron ten nazywamy Orzo i jest to rodzaj makaronu, który kształtem i wielkością przypomina ziarno ryżu lub jęczmienia. Stosowany jest do rzadkich zup oraz zup warzywnych, ale świetnie sprawdzi się w sałatkach. Składniki(...)gram makaronu orzo 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 plastrów ananasa w zalewie 200 gram żółtego sera w kawałku 200 gram mielonej wołowiny, kupuję taką porcjowaną na tatar tłuszcz do podsmażenia wołowiny ząbek czosnku kawałek pora ok 5 cm szczypiorek sól, pieprz majonez 2 łyżki ostrego ketchupu z papryczką habanero Przygotowanie: Wołowinę podsmażyć na tłuszczu, dodając ząbek czosnku
Życie zaczyna się w kuchniSałatka meksykańska – sycąca o orzeźwiającym , lekko pikantnym smaku sałatka na bazie ryżu. PRZEPIS NA SAŁATKĘ MEKSYKAŃSKĄ Składniki na sałatkę meksykańską: 1,5-2 szkl ugotowanego ryżu 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 pomidor 1 papryka czerwona 3 łyżki ziaren słonecznika uprażonych – zobacz jak uprażyć słonecznik 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry dynia marynowana – opcjonalnie(...)łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Jak zrobić sałatkę meksykańską: Pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydze i fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Łączymy składniki sosu, dodajemy do składników sałatki, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Artykuł Sałatka meksykańska pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeświeżych drożdży, 1 płaska łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek, pozostałe składniki: pieczarki pokrojone w plasterki, plastry salami o dowolnej wielkości, oliwki zielone, kukurydza gotowana, świeża rukola. Przygotowanie: Sos do pizzy: Czosnek kroimy w kostkę (równej wielkości). W rondelku rozgrzewamy olej z dodatkiem słodkiej papryki, oregano i bazylii. Dodajemy czosnek i podsmażamy ciągle mieszając, pilnujemy(...)blachę podsypaną mąką. Rada: kształt pizzy jest dowolny, może być okrągła, kwadratowa, prostokątna itd. Składniki przygotowujemy zanim ciasto na pizzę będzie rozwałkowane. Pieczarki krótko podsmażamy, kukurydzę, oliwki odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce. Piekarnik nastawiamy na 240°C - 250°C. Na przygotowane ciasto nakładamy przygotowany sos, posypujemy serem i dodajemy pozostałe składniki, w dowolnych proporcjach
Moniki SmakołykiPyszna i treściwa sałatka, którą z powodzeniem można przygotować na piątkowy obiad lub zabrać na drugie śniadanie do pracy. 2 szkl makaronu kokardki 140g kukurydzy z puszki kilkanaście pomidorków koktajlowych 3 łyżki zielonego pesto 1/2 kostki sera feta sól, pieprz 3 łyżki posiekanego szczypiorku Makaron ugotować al dente. Ostudzić. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Kukurydzę odsączyć
Smakołyki AsiSeler konserwowy 1 słoik 360 g/160 po odsączeniu filet z kurczaka 250 gram brzoskwinie z puszki 300 gram papryka czerwona 100 gram kukurydza 3/4 puszki przyprawa curry 1 łyżka 2 łyżki majonezu olej do smażenia Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy curry,studzimy. seler i kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę kroimy w kosteczkę Wszystko przekładamy do salaterki
Andzia Pichcizniknie Wam z talerzy w kilka chwil. Spróbujcie Składniki (2 porcje): – 300g filetu z piersi kurczaka – 250g cukinii – 1 mała papryka czerwona – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – 1 mała cebula – 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, czubryca zielona, świeża zielenina) Cebulę pokroić(...)minuty. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w większą kostkę i dusić pod pokrywką z dziurką przez około 7-10 minut mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodać kukurydzę, przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać i smażyć przez kolejne 5 minut. Przed końcem smażenia posypać świeżą, drobno posiekaną zieleniną. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem jaśminowym zabarwionym kurkumą. Polecam Ekspresowa
Smaki Arminepaczki makaronu rurki (250 g.) 1 duża pierś z kurczaka, lub dwie mniejsze (miałam 400 g.) 1 papryka czerwona 1/2 papryki żółtej 1 pomidor biała część pora 1/2 puszki kukurydzy 1 serek topiony śmietankowy (100 g.) 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, curry olej do smażenia Wykonanie: Pierś pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem(...)miski. Na patelnie na której smażyły się piersi, dolać trochę oleju. Wrzucić pokrojony w półplasterki por i pokrojonego pomidora. Papryki pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie. Następnie dodać kukurydzę i pietruszkę. przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć około 10 minut. Dodać wcześniej podsmażona pierś. Serek pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię. Wlać gorącą wodę i mieszać do powstania sosu
Agusiowe smakołykikurczaka (po 200 g) 250 ml pikantnego soku pomidorowego 200 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 100 g grzybów shimeji 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 4 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 200 ml rosołu Przygotowanie: Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym. Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę
R'n'G Kitchenwieprzowej 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 100 g pieczarek 50 g grzybów shimeji 20 g przyprawy gyros 4 ząbki czosnku 1 mała puszka kukurydzy 1,2 litra bulionu warzywnego 100 g kaszy bulgur 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie: Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki. Pieczarki w plasterki. Cebulę i czosnek siekamy. Grzyby(...)shimeji oddzielamy. Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy. W tym samym czasie mięso przyprawiamy przyprawą. Następnie dodajemy pozostałe składniki, smażymy przez chwilę by aromaty się przegryzły. Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy przez 20 min razem z kaszą. Mąkę łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, podgrzewamy
R'n'G Kitchenkażdą okazję, nie tylko na święta. Bardzo smaczna i sycąca. Przepis na nią dostałam wiele lat temu od mojej sąsiadki. Składniki: * 50 dkg piersi z kurczaka * 1 puszka kukurydzy * 15-20 dkg sera żółtego * 1 puszka ananasa w plastrach * majonez * sól, pieprz, natka z pietruszki Piersi z kurczaka ugotowałam w wodzie z dodatkiem soli i pokroiłam w kostkę(...)Dodałam odcedzoną kukurydzę, pokrojonego w kosteczkę ananasa i ser żółty również pokrojony w kosteczkę. Dodałam majonez, posiekaną natkę z pietruszki, sól i pieprz. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki na kilka godzin, by sałatka naszła smakiem. Notatki: * jeśli kupię ananasa w puszce w kostce, zawsze dzielę tę kostkę jeszcze przynajmniej na pół Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąmielonym mięsem . Tak więc muszę często wymyślać nowe odsłony tego dania ,żeby im się nie znudziło składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula kawałek pora 3 łyżki pasty z pieczonych warzyw ( cukinia , cebula , papryka ,czosnek upieczone w piekarniku z oliwą i zmiksowane. ) 3 łyżki passaty pomidorowej 1/2 średniej bulwy kopru włoskiego(...)warzyw . Pieczarki także tniemy w plastry . Pozostałe warzywa , siekamy w drobną kostkę . Na patelni podsmażamy najpierw cebulę , następnie dorzucamy pozostałe pokrojone w kostkę warzywa i odsączoną z zalewy kukurydzę . Ziemniaki i pieczarki zostawiamy w spokoju Smażymy do czasu aż zrobią się miękkie . Następnie dodajemy mielone mięso , garam masalę, brązowy cukier , sól do smaku , ponownie smażymy , cały czas mieszając . Jak mięso
Ogrodnik w podróżyskładników jakiem mamy w domu lub z takich jakich jakie ja użyłam. Z dodatkiem kurczaka wędzonego jest bardzo smaczna. SKŁADNIKI : 1 brokuł ugotowany al dente, ostudzony 1 puszka kukurydzy 2 udka wędzone 1 mała czerwona papryka 1 por, biała część 1 słoik pieczarek konserwowych 100 g sera fety 2 pomidory 3 łyżki prażonego słonecznika(...)Pieczarki odcedzamy, kroimy w talarki i wyciskamy z nadmiaru płynów. Por kroimy w cienkie talarki, pomidory i ser fetę w kostkę Składniki sosu mieszamy. Do miski przekładamy rozdrobniony brokuł, kukurydzę, kurczaka, por, pieczarki, ser fetę, pomidory i polewamy całość sosem. Posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliPopularna sałatka z kurczakiem przygotowana w mojej wersji smakowej :) Składniki : - filet z piersi kurczak a (ugotowany w rosole), - 50 g ugotowanego ryżu, - puszka kukurydzy, - puszka ananasa w kawałkach, - słoik selera konserwowego, - papryka konserwowa, - sól, pieprz, - majonez. Wykonanie : Ugotowane mięso pokroić w kostkę, a paprykę w paski. Dodać odsączony seler, kukurydzę i ananasa. Razem z ryżem wymieszać w misce. Dosmaczyć
Przepisy Mikołaja