Sałatka jest smaczna, szybka do przyrządzenia i ładnie wygląda. Doskonale sprawdza się na uroczystościach rodzinnych, polecam. Składniki: 2 zupki chińskie 1 pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 por (biała część) 0,5 kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki 2 ogórki zielone Majonez sałatkowy Fanex Sól, pieprz Przyprawa do gyrosa Sposób przygotowania: Makaron kruszymy na mniejsze kawałki, przekładamy(...)rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, pora kroimy w pól plastry, ogórki obieramy, kroimy w pół plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki połączyły się ze sobą
Bajeczna Kuchniabardzo dużo witamin lubię w różnych sałatkach, tym razem z tuńczykiem. Składniki: puszka tuńczyka w puszce w sosie własnym 4-5 łodyg selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 cebula (ja dałam czerwoną) sól, pieprz majonez Selera naciowego oczyścić z włókien i pokroić na półplasterki lub drobniej jeśli są duże łodygi. Cebulę obrać o drobno posiekać. Kukurydzę i tuńczyka
talerz przyjemnościsię w sam raz na przyjęcie gości lub na co dzień. Jej wykonanie zajmie Ci dosłownie 10 minut. Prezentuje się niesamowicie apetycznie i odwdzięcza się smakiem. Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża papryka pół pora 200 g sera żółtego majonez sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kukurydzę i fasolę przepłukać na sitku pod wodą
Mojewlasne.plgłębokim tłuszczu. O mące kukurydzianej pisałam już TUTAJ , przy okazji bardzo długiego wpisu o mąkach roślinnych, niechlebowych, ale przytoczę jeszcze raz. To mąka z drobno zmielonej, suszonej kukurydzy. Słonecznie żółta w kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych. Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki(...)oraz. Grubiej mielona jest idealna do panierowania produktów przed smażeniem. Można nią też zagęszczać zupy i sosy. Na rynku dostępna jest też mąka kukurydziana biała – pozbawiona żółtych osłonek ziarna kukurydzy – skrobia kukurydziana. Ją stosujemy podobnie jak mąkę ziemniaczaną i ryżową. Nie pomylcie tutaj mąki z kaszą kukurydzianą, bo tacos zwyczajnie nie wyjdą – kaszka, nawet ta najdrobniejsza – w dalszym ciągu jest
Karo in the Kitchenzmieniać wedle uznania. Składniki: 1 opakowanie tortellini trójkolorowego z szynką 1 opakowanie tortellini z serem 1 słoik (500 ml) pieczarek marynowanych 2 czerwone cebule 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka sól pieprz majonez natka pietruszki do dekoracji 1. Tortellini z szynką i z serem gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cebulę czerwoną i pieczarki marynowane kroimy(...)kostkę. 3. Kukurydzę i groszek z puszki odsączamy. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. 4. Do sałatki dodajemy majonez wedle uznania, mieszamy, nakładamy do miseczki lub salaterki i dekorujemy natką pietruszki. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkirodzinnym sałatkę. Mama zakochała się w selerze konserwowym jako alternatywie od zwykłej sałatki warzywnej. Składniki na sałatkę z selerem konserwowym (8 - 10 porcji): słoiczek selera konserwowego (tudzież sałatkowego) puszka kukurydzy 4 jajka 2/3 puszki ananasa szynka konserwowa 30 dag ser żółty 20 dag kilka łyżek majonezu Odcedzić seler, kukurydzę i ananasa. Jajka, ananasa, szynkę i ser żółty pokroić w kostkę
Karola gotujesałatkę:). Łatwa, pyszna i bardzo popularna - tyle mogę o niej napisać. Polecam! 250g makaronu orzo w kształcie ryżu 200 g dobrej jakości szynki 3 ogórki gruntowe 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Szynkę i ogórki kroimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy, czosnek przeciskamy przez praskę
Szefowa kuchniłyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrąb pszennych 20g świeżych drożdży 2 łyżki jogurtu naturalnego Szczypta soli Szczypta cukru Dodatki: 3 plastry chudej szynki 2 łyżki kukurydzy 5 pomidorków śliwkowych 1 kulka mozzarelli 2 łyżki przecieru pomidorowego Po ½ łyżeczki oregano, ziół prowansalskich i bazylii 1 ząbek czosnku Szczypta soli i pieprzu Rukola Sposób przygotowania: Jajka mieszamy(...)piekarnika nagrzanego do 200st C. Na podpieczonym spodzie rozsmarowujemy przecier pomidorowy wymieszany z ziołami (również z solą i pieprzem) i posiekanym ząbkiem czosnku. Układamy pokrojoną szynkę, połówki pomidora i kukurydzę. Przykrywamy plastrami mozzarelli. Całość zapiekamy ponownie przez ok 12 minut
Kuchnia w czekoladziePrzepis na tę sałatkę dostałam dawno temu od koleżanki. Nie jest zbyt pracochłonna, a smakuje naprawdę dobrze. Składniki: 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 5 jajek 250 g szynki 1 por (biała część) 4 łyżki majonezu sól, pieprz Seler i kukurydzę odcedzić. Ugotowane jajka, ananasy i szynkę pokroić w kostkę. Por sparzyć wrzątkiem, przekroić wzdłuż
Agusiowe smakołykiSkładniki: 1 kapusta pekińska, 1 wędzona pierś z kurczaka, puszka ananasa, słoik selera konserwowego, puszka kukurydzy, kawałek sera żółtego (ok.120g), 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Seler i kukurydzę dobrze odsączyć. Kapustę pekińską, pierś z kurczaka, ananas, ser żółty i papryki pokroić. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem. Ja papryki wyłożyłam
W kuchni u Monikipokusić na przygotowanie domowej pizzy ;-) SKŁADNIKI: - 3 dag drożdży - 300 gram mąki pszennej - ok. 1 szklanki wody - 1 łyżeczka oleju - szczypta soli dodatkowo: - pomidory z puszki - salami - cebula - pieczarki - kukurydza - oliwki - starty żółty ser - przyprawy: oregano, bazylia, zioła prowansalskie Drożdże rozpuszczam z łyżką cukru. Ostawiam na kilka minut, aż pojawią się bąbelki. Następnie dodaję mąkę, wodę i olej i wyrabiam(...)wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość. Kiedy jest już gotowe, wykładam je na blaszkę i układam na nim: pokrojone pomidory z puszki, salami, pokrojoną w piórka cebulę, pieczarki, kukurydzę, oliwki. Posypuję przyprawami. Czekam jeszcze ok. 10 minut, a następnie umieszczam pizzę w piekarniku rozgrzanym do ok. 175 'C i piekę przez ok. 12-15 minut. SMACZNEGO
Wielopokoleniowogdyż skorupki po jajkach - które wykorzystywałam do wypieków idealnie nadały się jako formy na galaretki. Składniki: 10 skorupek po jajkach 4 plasterki szynki konserwowej kawałek czerwonej papryki groszek konserwowy kukurydza konserwowa czarne oliwki natka zielonej pietruszki bulion żelatyna kwasek cytrynowy Przygotowanie: Przygotowujemy skorupki delikatnie odcinając ich górną część i pozbywając się zawartości. Do miseczki z wrzątkiem wsypujemy kwasek cytrynowy(...)minut. Następnie płuczemy pod bieżącą wodą i zostawiamy do wyschnięcia Do każdej skorupki wrzucamy po trochu szynki konserwowej i papryki pokrojonych w kostkę, po kilka sztuk groszku i kukurydzy, oliwek pokrojonych w plasterki oraz listków zielonej pietruszki. Żelatynę rozrabiamy w bulionie. Ja zawsze dodaję odrobinę mniej bulionu niż jest w zaleceniach producenta - to sprawi że galareta będzie zwarta. Każde
Taste TherapyFolwark , który od czasu jak go spróbowałam pierwszy raz stał się dla mnie numerem 1 :) Składniki: * 6 jajek ugotowanych na twardo * 1 szklanka ugotowanego ryżu * 5 łyżek kukurydzy konserwowej * 5 łyżek groszku konserwowego * 3 większe ogórki konserwowe * garść posiekanego szczypiorku * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić(...)kostkę. Do miski wsypać pokrojone jajka, szklankę ugotowanego, zimnego ryżu. Dodać groszek i kukurydzę konserwową, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i szczypiorek. Wszystko wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz i ponownie zamieszać. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę
Zrób to smacznieukładane i łączone ze sobą wszystkie warstwy. Użyte składniki są proste i ogólnodostępne – Dijon to tutaj moja kropka nad i. Dodawania do tej prostej sałatki marchewki a tym bardziej kukurydzy – nie rozumiałam i nie zrozumiem. Marchewka służyła pewnie jako dodatkowy kolor – ale z nią dla mnie ta sałatka traci na smaku, a zyskuje tylko na słodkości. Podobnie z kukurydzą – nawet
Karo in the Kitchen