kukurydza - 4590 przepisów (strona:94/306)

Sałatka z Tuńczykiem i Porem | Szybka i Pyszna Sałatka 158

prostą w przygotowaniu sałatkę z tuńczykiem i porem. Sałatka jest bardzo smaczna i zdrowa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 puszka tuńczyka duże kawałki 1 puszka kukurydzy 400 g 3 – 4 łyżki majonezu 1 ogórek sałatkowy (około 300 g) 1 jabłko (około 200 g) 1 por (biała część około 100 g) 3 jajka ugotowane na twardo(...)smaku sól, pieprz Link do filmu z przepisem: Sałatka z tuńczykiem i porem Przygotowanie: Odsączonego z zalewy tuńczyka przekładam do miski i rozdrabniam widelcem, następnie dodaję odsączoną z zalewy kukurydzę. Umyty ogórek kroję razem ze skórką w kostkę i dodaję do sałatki. Białą część pora przekrawam wzdłuż na pół i kroję w cienkie półplasterki, jabłko oczyszczam z gniazd nasiennych

Uwaga Babcia Gotuje
Pity z wędzonym kurczakiem w domowym sosie czosnkowym 174

nich zabraknąć A cały sekret tkwi w pysznym sosie . Spróbujcie. Składniki: (na 4 porcje) Chleb Biały Pita BIO 4 sztuki od Biogo 3 duże liście sałaty rzymskiej 3 łyżki kukurydzy około 130 g filetu wędzonego z kurczaka 2 ogórki kwaszone Sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski(...)przekładamy pokrojone w plasterki ogórki kwaszone, dodajemy porwane w rękach liście sałaty rzymskiej, kukurydzę i pokrojonego wędzonego fileta z kurczaka (najlepiej w kostkę). Do małej miseczki przekładamy majonez i jogurt, starte na najmniejszych oczkach tarki 2 ząbki czosnku, całość doprawiamy sola i pieprzem. Sos przekładamy do miski z resztą składników, wszystko mieszamy razem (sos musi wszystko pokryć). Pity lekko zwilżamy

Słodkie okruszki
Sałatka z ananasem i kurczakiem w curry 137

Składniki : puszka kukurydzy z groszkiem Bonduelle (425 ml) puszka ananasa krojonego średni filet z kurczaka natka, przyprawa curry sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kukurydzę z groszkiem osączyć z zalewy Umyty filet z kurczaka osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę, posypać przyprawą curry, usmażyć, osączyć na papierze z tłuszczu Ananasa pokroić w małą kostkę Składniki połączyć, wymieszać, dodać pokrojoną natkę, ewentualnie

Proste Potrawy
Kolorowa surówka z oregano 165

Szybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska. 1 mała kapusta pekińska 1 por (biała część) 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu Sól Pieprz 1 łyżeczka oregano Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę szatkujemy w piórka, por kroimy w pół plasterki.  Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy

VioletoweKucharzenie
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem 176

różnych wersjach.  Surówka to pyszny dodatek do obiadu, który przygotujemy w kilka chwil!!! :-) Składniki: kapusta czerwona 1/4 główki, marchew 1 szt, cebula 1/4 szt, kukurydza 1/4 puszki, majonez 4 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, ocet winny do smaku, s ó l i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy lub szatkujemy, marchew ścieramy(...)tarce o  grubych oczkach następnie nasalamy warzywa i odstawiamy. Gdy warzywa nieco zmiękną dodajemy drobno posiekan ą   cebulkę oraz kukurydz ę . Do surówki dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz ocet winny i przyprawy do smaku. Podajemy jako dodatek do dania głównego. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Sałatka z kolorowym tortellini i czarną fasolą 135

Sałatka z kolorowym tortellini  i czarną fasolą  Składniki : 1 opakowanie kolorowego tortellini z szynką 300 g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 4 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej fasoli   2-3 łyżki majonezu sól, pieprz czosnek granulowany do smaku szczypiorek do dekoracji  Przygotowanie : Tortellini gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Przekładamy(...)miski. Szynkę, ser żółty oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do tortellini.  Kukurydzę oraz fasolę odcedzamy (fasole płuczemy w zimnej wodzie), dodajemy do pozostałych składników - mieszamy dodając majonez i doprawiając do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka ryżowa z paluszkami surimi i nutą curry 165

ogromnej ilości zaprezentowana sałatka. Myślałam, że połowa się zmarnuje, ale nie - całość zniknęła ekspresowo! Koniecznie sami spróbujcie! (Bardzo duża miska) 200g (2 torebki) ryżu 300 paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe (użyłam w zalewie curry - Dagoma ) 1 pęczek szczypiorku curry sól, pieprz   Dodatkowo: majonez Ryż ugotować (w osolonej wodzie, na sypko) wg przepisu z opakowania i pozostawić(...)ostudzenia. Kukurydzę odcedzić z zalewy, natomiast paluszki surimi pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w kostkę, a szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w dużej misce i połączyć z majonezem. Sałatkę doprawić curry, solą oraz pieprzem, a przed podaniem schłodzić w lodówce

Di gotuje
Domowa pizza z wędliną i kukurydzą. 209

świeżych drożdży pół łyżeczki cytrynowej soli Skworcu 2 łyżki oliwy ok. 3/4 szklanki ciepłej wody Dodatkowo; 20 dag dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 2 łyżki przecieru pomidorowego mała puszka kukurydzy z groszkiem zioła prowansalskie Skworcu czerwona cebula 10 dag sera mozzarella startego na grubych oczkach Przygotowanie; Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie do którego wkruszamy drożdże, dodajemy sól(...)czasie ciasto formujemy na kształt koła lub wykładamy do formy do pizzy. Smarujemy przecierem pomidorowym. Wykładamy wędlinę którą wcześniej możemy chwilę przesmażyć na łyżce oleju, następnie odcedzoną kukurydze z groszkiem, oprószamy ziołami. Cebulę kroimy na cieniutkie krążki, układamy na wierzchu pizzy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 10 min. Po tym czasie wykładamy starty ser i pieczemy do czasu

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 108

Składniki: ryż, papryka świeża, cebula czerwona. kukurydza  z puszki, fasola czerwona z puszki, tuńczyk w oleju, majonez, sól, pieprz Przygotowanie: ryż ugotować, przestudzić. Do zimnego ryżu dodać pokrojoną paprykę i cebulę, odsączoną z zalewy kukurydze i fasolę oraz tuńczyka i trochę oliwy z puszki z tuńczykiem.Przyprawić solą, pieprzem dodać majonezu, ale nie za dużo żeby nie zrobić papki

Państwo Wojtczuk gotują
Sałatka z selerem ze słoiczka i szynką 142

odsłonie (do zobaczenia tutaj ) tym razem na słono. Sałatka ta ma podobny minus co poprzednia również szybko znika ze stołu :) Składniki: 1 średni por, 1 słoik selera, 1 puszka kukurydza, kilka ogórków konserwowych, ok 400 g szynki, majonez. Przygotowanie: pora, szynkę, ogórki, pokroić. Dodać odcedzoną kukurydzę i selera. Dołożyć majonez i wymieszać

Państwo Wojtczuk gotują
Sałatka warstwowa z tuńczykiem. 99

Składniki na warstwową sałatkę z tuńczykiem: 4 jajka por 3 ogórki konserwowe 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz puszka kukurydzy 150 g sera żółtego Sposób przygotowania sałatki z tuńczykiem - układamy warstwowo. Jajka gotujemy, studzimy. Białko drobno kroimy i układamy na samym dole miski. Por siekamy i układamy na białka. Następnie układamy drobno posiekane ogórki(...)konserwowe. Kolejną warstwą jest tuńczyk. Tuńczyka smarujemy majonezem, który posypujemy solą, oraz pieprzem. Na majonez wysypujemy kukurydzę. Następnie dajemy starty ser żółty. Ostatnią warstwą jest z drobno pokrojone żółtko.  Życzę smacznego :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną na dłużej: PaniDomowa Zobacz również: - sałatka z brokułów

Pani domowa
Galareta rybna 219

laurowy 2-3 ziarenka pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego ząbek czosnku sól do smaku karp lub inna ryba (ja użyłam filety) żelatyna do przystrojenia: jajko przepiórcze, groszek, marchewka, kukurydza Rybę umyć, usunąć łuski. Włoszczyznę obrać, pokroić i włożyć do garnka. Zalać wodą ok 2 litry, zagotować i dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu około 30 minut. Doprawić solą(...)doprawiamy do smaku i schładzamy. Do miseczek wlewamy odrobinę wywaru i wstawiamy do lodówki, jak zastygnie to w miseczkach układamy połówkę jajka, pokrojoną w plasterki lub kostkę marchewkę, groszek kukurydzę no i oczywiście rybę. Rybę oddzielamy od skóry i sprawdzamy jeszcze czy nie ma ości. Najwygodniej ręcznie ;). Wszystko zalewamy galaretą i odstawiamy do lodówki. Kategoria: Bezmięsne , Przystawki , Ryby Tagged: białko

Mam apetyt na ...
Wege-burgery 172

przeszło nasze najśmielsze oczekiwania.  Ponadto te kotlety doskonale smakują także w wydaniu obiadowym, z sałatką i np. kuskusem. A także polane pieczarkowym sosem. KOTLETY: puszka ciecierzycy 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) - nie mylić z kminkiem! 1/2 łyżeczki kolendry szczypta soli kilka listków świeżo posiekanej bazylii 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki bułka tarta lub mąka(...)patelni podprażamy kumin i kolendrę i przekładamy do moździerza. Jeśli mamy kolendrę mieloną, podprażamy sam kmin. Dodajemy szczyptę soli i ucieramy na proszek. Do miski wsypujemy odsączoną ciecierzycę oraz kukurydzę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy bazylię, słodką paprykę oraz przyprawy z moździerza i mieszamy. W zależności od tego jak dobrze odsączyliśmy ciecierzycę, możemy potrzebować różną ilość mąki

Kuchnia od dwojga
Chłopski garnek - danie jednogarnkowe z kiełbasą 300

stertą naczyń do mycia po obiedzie. Typowo męskie jedzenie:).  400g kiełbasy, u mnie Kiełbasa od wędzarza Hańderek 1 kg ziemniaków 2 cebule 300g pieczarek 4 papryki 100g kukurydzy konserwowej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Kiełbasę, cebulę, pieczarki i paprykę kroimy na spore kawałki. Ziemniaki obieramy, również kroimy na duże kawałki.  2. Na rozgrzanym(...)kiełbasę. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, pieczarki, paprykę i ziemniaki, obficie posypujemy przyprawami. Smażymy 5-10 minut, po czym wlewamy szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy kukurydzę i koncentrat pomidorowy

Szefowa kuchni
Zupa meksykańska 198

rozgrzewającą i bardzo sycącą zupę lub danie jednogarnkowe.  Na taką pogodę jest idealna :)  Porcja na 6-8 osób Składniki: 500g mięsa mielonego 2-3 marchewki cebula puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 puszki pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku sól, pieprz czosnek granulowany papryka słodka papryka ostra lub tabasco 1 litr bulionu Cebulę kroimy na drobną kostkę, podsmażamy(...)mięso, podsmażamy. Dodajemy pomidory oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy ok 40 minut. Następnie wszystko przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy jeszcze ok 30 minut. Na koniec dodajemy kukurydzę i fasolę. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy przyprawami. Zupa powinna mieć ostry, zdecydowany smak. Gotowe

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania