Przepis na : śniadanie
Składniki: 4 ugotowane na twardo jaja 1 pęczek szczypiorku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku opcjonalnie 4 łyżki kukurydzy konserwowej i groszku zielonego Przygotowanie: jajka obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce do warzyw na grubych oczkach dodaj do nich odsączonego z zalewy tuńczyka, opcjonalnie kukurydzę i groszej dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez wymieszaj dodaj posiekany szczypior i wszystko razem wymieszaj gotowe! Smacznego! czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.