Zrobienie czegoś sensownego z mrożonych filetów ( to znaczy kupionych już zamrożonych) graniczy z cudem. Ostatnio jakoś mi nie po drodze do ,, mojego" rybnego i kupuję to
Buniabaje w kuchniHerbaty jako przyprawy używam od dawna .Doskonale sprawdzają się łagodne ( jaśminowa, pomarańczowa itd.) w stosunku do ryb i drobiu. Do mięs potrzeba czegoś mocniejszego tak by
Buniabaje w kuchniOryginalny parmesan hash browns to duży placek coś w rodzaju placka po węgiersku .W składnikach są ziemniaki , cebula i parmezan. Nie bardzo wiem czemu jest
Buniabaje w kuchniNajczęściej robię gołąbki z ryżem z kapusty białej w sosie pomidorowym . Ale i inne pojawiają się na naszym stole. Te są bardzo delikatne w smaku . Czytaj
Buniabaje w kuchniTen typ zup zapamiętałam z gotowania Babci i Prababci . One je kiedyś gotowały w ciężkich czasach gdy nie było mięsa na wywar . Potem gotowaliśmy je dla
Buniabaje w kuchniPodpowiadam jak zrobić dobry dodatek do makaronu. Nie można go nazwać gulaszem bo za mało tu mięsa . To raczej gęsty sos z kawałkami mięsa . Robię gdy
Buniabaje w kuchniDelikatna roladka z piersi kurczaka , mielonego drobiowego i cukinii. Danie akurat na wiosnę. I ma zaletę- jedna roladka starcza dla 4 osób . Pracy przy niej też
Buniabaje w kuchniCzęsto zostają mi kawałki gotowanego kurczaka - a to skrzydełka, a to kawałek udka. Kiedyś obierałam je i zbierałam na pierogi ( teraz też tak robię ) , ale okazuje
Buniabaje w kuchniZafascynowało mnie zdjęcie które gdzieś zobaczyłam - była to galaretka z królika .Tyle że była to buraczkowa galaretka ( tzn. było tam mięso z królika , paski gotowanych buraczków
Buniabaje w kuchniPrzeliczenie składników na tak małą porcję sprawiło mi sporo trudności. Z reguły robiąc nadziewane cukinie robiłam te większe bo jadło z nami więcej osób lub zostawiałam
Buniabaje w kuchniJakoś tak się przyzwyczailiśmy że rzodkiewka to do białego sera lub na kanapki. Ja już parę razy ,, odczarowywałam ją " wyprawiając w świat. Robiłam pikle z marynowanych
Buniabaje w kuchniGruszki jako dodatek do mięs goszczą na moim stole od bardzo dawna. Najpierw były to gruszki w occie , potem gruszki z żurawiną , a teraz eksperymentuje z
Buniabaje w kuchniKupiłam łososia ze skórą w kawałkach ( takie wielkości 2 pudełek zapałek każdy).A ,że dawno nie robiłam łososia gotowanego na parze to jak go przyrządzę zostało
Buniabaje w kuchniPyszna golonka duszona w piwie karmelowym . Ugotowałam, a potem udusiłam razem z golonkami kawałek łopatki wieprzowej bo nie wszyscy za golonką u mnie przepadają . Czas
Buniabaje w kuchniEksperymentuję z pieczeniem mięs wg bardzo starych pomysłów .Odtwarzam smaki takimi jakimi były przed wiekami. Już kilka podobnych potraw na stałe zagościło na naszym stole. Dziś
Buniabaje w kuchni