kuchnia włoska - 4010 przepisów (strona:186/268)

Domowe ptasie mleczko 181

Lubię eksperymentować i poznawać nowe smaki.  Przygotowałam lekkie pyszne i łatwe w przygotowaniu cytrynowe ptasie mleczko                  

Kuchnia Danusi
Recenzja patelni Positano Granitium firmy Ballarini 174

Dzięki uprzejmości firmy Ballarini już drugi raz miałam okazję testować produkty tej włoskiej firmy. Nie chciałabym, aby ktoś zarzucił mi zbytnie słodzenie, ale ja naprawdę nie mogę dopatrzeć się w niej żadnych minusów. Zresztą, solidny produkt sam się najlepiej obroni.Patelnia Granitowa Positano przyciąga uwagę elegancką linią i niebanalnym wyglądem, solidnym wykonaniem i  wyjątkową odpornością na czynniki mechaniczne.Posiada wielowarstwową(...)dlatego patelnia przeznaczona jest do baardzo intensywnego użytkowaniaPosiada wielowarstwowe, wzmocnione dno, dlatego idealnie nadaje się do stosowania na kuchence indukcyjnej. Oczywiscie można ją używać we wszystkich innych rodzajach kuchni – ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Dwuwarstwowe dno zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła, dlatego potrawy szybciej się ugotują.Posiada powierzchnię non-stick, składającą się z pięciu warstw nakładanych natryskowo, z czego wierzchnie

Mia Cucina Sofieta
SOFFICINI - CZYLI WŁOSKIE SMAŻONE PIEROŻKI 4918

Sofficini podobno zawładnęło już jakiś czas temu blogosferą, a ja nie ukrywam, że dopiero niedawno wpadłam na przepis. Nawet nazwa była mi obca ... ale pewnie

Walijskie Pichcenie
Batony ziarenkowe bez jajek, mąki, masła ,cukru 126

Ilość skladników na te batoniki zależy od naszych produktów w szafce i preferencji smakowych. Ja do swoich dodalam miodu jako lepiszczu i jabłek, można dać rozgniecionego

Z Kuchni Do Kuchni
Tort Cesarzowej 213

Za oknami zimno i deszczowo. Chcąc zrekompensować Wam wahania pogodowe i osłodzić niedziele przedpołudnie zapraszam na pyszny tort. To doskonały deser do kawy. Tort ten z

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik o smaku coli. Deser dla łakomczuchow i fanów kultowego napoju 148

Z okazji rozpoczęcia i zakończenia wakacji w jednym, zrobiłam swoim chłopakom sernik na zimno. Dla każdego jeden serniczek. Tym razem w specjalnym wydaniu, aby uczcić początek

Kuchnia po mojemu
Śledzie ze śliwkami i orzechami 193

Jak Wasze świąteczne przygotowania? U mnie teoretycznie wszystko zgodnie z planem. Teoretycznie, bo liczyłam na chwilę lenistwa w tym tygodniu, przed Wigilią, ale codziennie jest coś

W kuchni wieczorem
babeczka z krówkami 171

Ostatnio nie mam zbytnio weny twórczej więc wzięłam się za przeglądanie mojej kulinarnej biblioteczki w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego przepisu na babkę. Wpadł mi w oko przepis

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jesienne kaszotto gryczane z dynią 131

Przyszedł listopad. Gdybym miała go opisać, jako postać, to na pewno byłby to wysoki, przygarbiony mężczyzna w długich do ziemi szarych i grafitowych płachtach i futrzanej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Domowa nutella, lekko orzechowa 129

Nutellę domową robiłam po raz pierwszy, a naszło mnie na nią dosłownie w momencie, jak zobaczyłam piękne zdjęcia na blogu Majeczki. Swoją wersję postanowiłam wzbogacić o

Kuchnia w czekoladzie
Cebula po żmudzku 125

Cebula nie zawsze musi być tylko składnikiem farszów. Tym razem ona w głównej roli. Odwdzięcza się swoją słodkością. Można wykorzystać białą cebulę i nafaszerować czerwoną fasolą

R'n'G Kitchen
Sałatka z serem camembert i mandarynkami 227

Coraz popularniejszy camembert wszedł chyba na stałe do koszyka zakupowego Polaków. Dlatego też przedstawiam sałatkę z serem camembert która jest zarazem sycąca jak i ma w

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczone pulpety po bałkańsku (z serem feta) + przypomnienie o konkursie! 204

Kiedy nawiązałam współpracę z Przyprawy Świata Gdynia, mogłam wybrać sobie dowolne przyprawy. Postawiłam głównie na nowości, z którymi nigdy wcześniej nie miałam do czynienia i nie

Szefowa kuchni
CIASTO MIODOWO - MIGDAŁOWE 91

Już za kilka dni Święta :) Zapewne większość z Was już ustala sobie harmonogram zajęć kuchennych, aby ze wszystkim zdążyć. Podsuwam zatem, przepis na ciasto, które możecie

Kuchnia w opałach
Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody? 256

silnie rozgrzanego tłuszczu. Finalnie przygotowane w ten sposób produkty zostają skarmelizowane i apetycznie zbrązowione, smażą się a nie duszą, zachowując wewnątrz swój skondensowany smak i soczystość. U mnie w kuchni to mój ulubiony sposób na smażenie grzybów – zarówno pieczarek, jak i boczniaków. Boczniaki sauté, koniecznie podane z gremolatą, to prosty sposób na pyszną przystawkę lub weekendową kolację – obowiązkowo z kieliszkiem(...)konkretnym przypadku polecam Wam boczniaki. Jeśli kochacie tak samo jak ja smak rudych rydzów smażonych na maśle, znajdziecie go w smaku tak naszykowanych boczniaków. Gremolata to włoska, okrutnie smaczna i zdrowa drobno siekana posypka z czosnku, skórki cytrynowej i ziół – nieodzowny dodatek do mediolańskiego osso bucco . Tutaj, podana ze smażonymi na maśle grzybami, przełamuje tłustość sporej ilości masła, podkreśla

Karo in the Kitchen
Rogale Świętomarcińskie 175

     Kochani mam dziś 11 listopada, a więc i rogale z okazji dnia św.Marcina. Muszę przyznać , że przygotowanie tych rogali jest pracochłonne .Zabrałam

Różowa kuchnia
Bezglutenowe chrupiące ciastka owsiane 116

Chrupiące ciastka owsiane zainspirowane przepisem Doroty z bloga Moje Wypieki. W stosunku do oryginalnego przepisu, poza zamianą mąk, zmniejszyłam też  ilość cukru. Mocno chrupiące, mocno

Kuchnia bezglutenowa
Placuszki owsiane z orzechami - czyli śniadanie półmaratończyka 107

Takie placuszki zjadłam na śniadanie przed moim pierwszym półmaratonem. Tak jak zapowiadali w „Runner’s World” dały mi siłę na dobrych kilka godzin

Sto kolorów kuchni

Proponowane wyszukiwania