polskiego i zagranicznego kina. Kolorystka była nienachalna i przyjemna dla oka. Lokal okazał się bardzo przestrzenny i komfortowo urządzony. Menu jest dość rozbudowane, znajdziemy w nim wiele przysmaków z polskiej kuchni - grillowane kotleciki jagnięce, eskalopki cielęce w sosie z leśnych kurek, polędwiczki wieprzowe, kotlet schabowy z kostką... Po zapoznaniu się z kartą dań postanowiłam, że spróbuję polędwiczek wieprzowych marynowanych(...)moja druga połówka była zachwycona! I tak w końcu mój deser stał się jego deserem :) Podsumowując - restauracja w samym centrum Warszawy z miłym dla oka wystrojem i menu pełnym polskiej kuchni spełniła moje oczekiwania. Podane dania były smaczne i na dobrym poziomie cenowym. Porcje były słuszne i na pewno nie wyjdziecie stamtąd głodni :) Nastrój panujący w restauracji nadawał się idealnie
Emcia PichciKremowa, aromatyczna o niebagatelnym smaku, mimo prostoty w składnikach i przygotowaniu. Taka jest właśnie zupa cebulowa. Artykuł Zupa cebulowa (krem) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąPyszny czerwony barszczyk świetnie komponuje z krokietami czy pasztecikami. Pachnie czosnkiem i majerankiem. Artykuł Barszcz czerwony czysty (do krokietów) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją .
Pieprzyć z FantazjąSurówka z młodej kapusty i rzodkiewki to obowiązkowy dodatek do obiadu w sezonie na nowalijki. Młoda kapusta jest bardzo wdzięcznym składnikiem do tego typu surówek. Jest
Pieprzyć z FantazjąDomowa bubble tea to pyszny napój na upalne dni. Zdarzyło Wam się kupić albo Waszym pociechom gotową bubble tea? Możecie taką herbatę przygotować w domu. Przygotowuje
Pieprzyć z FantazjąOrganizacja uroczystości w restauracji to rozwiązanie znakomicie ułatwiające życie. Przede wszystkim dlatego, że domowa impreza oznacza dużo przygotowań, a efekt nie zawsze jest współmierny do włożonego
Pieprzyć z FantazjąCześć! Miałam ostatnio gości. Kombinowałam, co zrobić jako jakąś przekąskę. Bardziej chodziło mi o coś, co można skubnąć po obiedzie. Wymyśliłam, że zrobię sałatkę śledziową przekładaną
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dziś postaram się w skrócie popisać o moim pomyśle na obiad wielkanocny. Robiłam taki obiad kiedy córka przystąpiła do pierwszej komunii świętej. Prawie sama
Pieprzyć z FantazjąCześć! Chciałam wyczarować na święta sałatkę, na którą każdy miałby ochotę. Ciężko tak wymyślić coś, co przypadłby do smaku każdemu. Rozwiązaniem była sałatka warzywna. Pasuje jako
Pieprzyć z FantazjąWesołych, pogodnych świąt Bożego Narodzenia dla Wszystkich Spędźcie ten czas z tymi, których kochacie i oczywiście z fantazją Lidka Artykuł Wesołych Świąt! pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z FantazjąCześć! Czasami czyszczenie lodówki kończy się obłędem….oj może rozwinę. Czyszczenie lodówki może skończyć się nowymi inspiracjami do popełnienia potraw powodujących obłęd kubków smakowych
Pieprzyć z FantazjąCześć! Miałam ostatnio gości. Kombinowałam, co zrobić jako jakąś zagryzkę….no nie dosłownie Bardziej chodziło mi o coś, co można skubnąć po obiedzie. Wymyśliłam, że
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dla lubujących się w pierogach będzie to rarytas Pierożki z wątróbką, kaszą gryczaną i grzybami. Bardzo smaczne a okraszone masłem albo stopioną słoninką z cebulką
Pieprzyć z FantazjąCześć! Sezon na truskawki i przetwory z truskawek. Prócz dżemów robię również konfiturę. Używam jej później do naleśników i deserów. Składniki: * 1 kg truskawek * 50
Pieprzyć z Fantazją