kruche migdałowe - 500 przepisów (strona:12/34)

Tort makowo-jabłkowy 185

mało kłopotliwy. Czy nadal mam Was namawiać abyście upiekli go na zbliżające się Święta Wielkanocne? Chyba NIE :). Inspiracja Moje Wypieki oraz kuchnia Lidla . Składniki na tortownicę 20 cm* Ciasto kruche : 250 gr mąki pszennej 125 gr zimnego masła 60 gr cukru pudru 1 jajko szczypta soli Wszystkie składniki szybko zagnieść ręcznie lub wszystkie składniki wrzucić do misy malaksera. Miksować przez(...)miodzie: 40 gr masła 40 gr miodu 100 gr dowolnych orzechów – u mnie włoskie i płatki migdałowe Do miseczki przełożyć masło i miód, podgrzać w mikrofalówce do rozpuszczenia się składników, dodać orzechy wymieszać. Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto kruche wyjąć z lodówki, podzielić na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkować na wielkość tortownicy, wyłożyć

moj przepis na
Sałatka z zielonego kalafiora 309

męża ulubione z zielonym pieprzem) 4 jajka (ugotowane na twardo) 2 łyżki płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni Sos: 2 czubate łyżki majonezu 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 mały ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) Wszystkie składniki wymieszać Kalafiora ugotować na krucho w osolonej wodzie i ostudzić. Podzielić na mniejsze różyczki i ułożyć na platerze

Delicious Titbits
Ciasteczka pieczarki 188

skrobi kukurydzianej można użyć mąki ziemniaczanej. Zamiast esencji migdałowej można użyć innego – ulubionego aromatu. Z powyższych proporcji wyszło mi 20 ciastek. Lepiej użyć masła niż margaryny. Szklanka – u mnie metalowa miarka o pojemności 250 ml. * Ostudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętym pudełku. Ciasteczka pieczarki zaskoczyły mnie nie tylko swoim wyglądem. Kruche, wręcz piaskowe, idealne do kawy lub herbaty. A naprawdę

mojewypiekiinietylko
różane praliny- raw 186

Pralinki nie są klejące, nie rozpadają się - ich konsystencja jest idealna, a przy gryzieniu delikatnie krucha. Takiej słodkości jeszcze nie jadłam, smak zwala z nóg- gorąco polecam! SKŁADNIKI: 2 litry płatków róży- po zmieleniu ich objętość zmniejszy się do 1/4 całości 1/2 szklanki płatków migdałowych 100g żurawiny szklanka płatków jaglanych WYKONANIE: Żurawinę zalewamy wodą i odstawiamy

healthy dreams
Krucha rolada orzechowa 190

Orzechowy Tydzień organizowany przez Atinkę i Elę skłonił mnie do upieczenia ciasta, którego nie jadłam już chyba ponad 10 lat! I przez te lata wciąż o tej kruchej roladce myślałam i wciąż chodził za mną jej smak... Skoro tyle lat o niej pamiętam to oznacza tylko jedno: jest pyszna! Dziewczyny zmobilizowały mnie do jej upieczenia i wraz z jej wykonaniem(...)włoskie); 100 g cukru kryształu lub pudru; 2 krople olejku migdałowego; 2 jaja; 1 łyżka rumu; 4 łyżki śmietany; 150 g cukru pudru (dodatkowo); 8 g cukru waniliowego ( może być 16 g); Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito na stolnicę lub dużej miski, dodać pozostałe sypkie składniki przeznaczone do ciasta kruchego, wymieszać. Następnie dodać masło i dobrze posiekać z mączną mieszanką

In my kitchen
Wykwintna żytnia tarta z borówkami 206

razem coś na osłodę? Proponuję żytnią tartę z borówkami. Wypełniona nie kremem, lecz cienką warstwą migdałową i dużą ilością borówek! U nas zniknęła od razu po przygotowaniu. Jeszcze ciepła, rozpływająca się w ustach smakuje najlepiej. Nie jest za słodka, za to krucha, a rozkoszy podniebieniu dodają ciepłe borówki, które puściły sok podczas pieczenia, oraz te które pękają pod naciskiem zębów(...)żółtko *opcjonalnie: cukier puder z ksylitolu lub zwykły Borówki myjemy, oczyszczamy i dokładnie osuszamy. Jeśli mamy całe migdały to mielimy je w młynku lub blenderze na mąkę. Do mąki migdałowej dodajmy żółtko i syrop klonowy. Dokładnie mieszamy i taką masą wypełniamy równomiernie upieczony spód do tarty. Następnie wysypujemy na nią osuszone borówki, starając się wypełnić nimi każdą lukę. Wkładamy

Be Fit Be Strong
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 172

połączenia. I ciasto gotowe. W jakieś 5 minut albo i szybciej. Zawinięte w folię wkładamy do lodówki na 45 minut. Możecie od razu zrobić kilka porcji i zamrozić –kruche ciasto lubi mrożenie, a to ciasto można wykorzystać i do słodkich, i do wytrawnych tart. Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy na grubość 3-4mm, wycinamy z niego koło. Na wałku(...)ciasto wykładamy przygotowany wcześniej budyń, rozkładamy umyte i osuszone owoce, posypujemy je płatkami migdałowymi i lekko wciskamy w budyń. Z pozostałego ciasta robimy dekorację na wierzch. U mnie to kratka i wycięte wykrawaczem do ciastek kwiaty. Jeśli nie chce się Wam męczyć z wymyślnym zdobieniem, pozostałe kruche ciasto można zetrzeć na tarce o dużych oczkach – powstanie wtedy coś w rodzaju

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 228

połączenia. I ciasto gotowe. W jakieś 5 minut albo i szybciej. Zawinięte w folię wkładamy do lodówki na 45 minut. Możecie od razu zrobić kilka porcji i zamrozić –kruche ciasto lubi mrożenie, a to ciasto można wykorzystać i do słodkich, i do wytrawnych tart. Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy na grubość 3-4mm, wycinamy z niego koło. Na wałku(...)ciasto wykładamy przygotowany wcześniej budyń, rozkładamy umyte i osuszone owoce, posypujemy je płatkami migdałowymi i lekko wciskamy w budyń. Z pozostałego ciasta robimy dekorację na wierzch. U mnie to kratka i wycięte wykrawaczem do ciastek kwiaty. Jeśli nie chce się Wam męczyć z wymyślnym zdobieniem, pozostałe kruche ciasto można zetrzeć na tarce o dużych oczkach – powstanie wtedy coś w rodzaju

Karo in the Kitchen
"Life's short...eat cookies". Ciastka kokosowo-migdałowe 141

Dieta i  figura czy przyjemność?  Z tymi ciasteczkami nie będziecie mieć takiego problemu. Są smaczne, kruche (następnego dnia przypominają biszkopty), bezglutenowe , no i bezpieczne dla figury, więc myślę, że powinny Wam się spodobać moje drogie panie. CIASTKA KOKOSOWO MIGDAŁOWE   (gluten free) Składniki: 1 szklanka mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki migdałowej 2 łyżki płatków migdałowych  skórka otarta

Bon appetit mon amie
Kruchy placek gryczany 144

Lekka gorycz mąki gryczanej doskonale uzupełniona słodyczą truskawek i cierpkością jeżyn - pyszna wersja tradycyjnego pleśniaka. Kruchy placek gryczany KRUCHY PLACEK GRYCZANY Blaszka 24x24 Na ciasto:    125 g mąki gryczanej    125 g mąki krupczatki    4 łyżeczki cukru pudru    125 g margaryny    1 łyżeczka proszku do pieczenia    1 płaska łyżka(...)płynny.) Na warstwie konfitury układamy jeżyny, a na nie rozsypujemy płatki migdałowe. Teraz wykładamy pianę z białek i wyrównujemy. Pozostałą 1/3 ciasta ścieramy równomiernie na warstwę piany. Pieczemy przez kolejne 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto podajemy wystudzone i posypane cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na drugi dzień :-) Kruchy placek gryczany Kruchy placek gryczany  SMACZNEGO

peggiwkuchni
Szarlotka na kruchym cieście 203

Podpiekamy 15 min w temperaturze 180 stopni. Porządne podpieczenie ciasta gwarantuje, że będzie ono kruche a nie rozmoczone od soków z owoców i zachowa formę. Na nadzienie 3 kg obranych, pokrojonych w cienkie plastry i skropionych sokiem z cytryny jabłek dwie łyżki miodu szklanka płatków migdałowych łyżka przyprawy do piernika jedna galaretka pomarańczowa Do garnka z grubym dnem wlewamy miód(...)minut 180 stopniach. Kroimy po całkowitym wystygnięciu i posypujemy cukrem pudrem. Jak posypiecie na gorące ciasto, to cukier się rozpuści i zużyjecie go dużo więcej. Smacznego. Post Szarlotka na kruchym cieście pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Tygrysek 255

Smakuję równie dobrze jak wygląda. Polecam Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1 kostka masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku Masa makowa: 20 dag sparzonego i zmielonego maku 1-2 łyżki masła 1 jajko 2 łyżki miodu olejek migdałowy bakalie ewentualnie cukier do smaku  Masa

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka owsiano-migdałowe 125

Pyszna i zdrowa przekąska, która trafi w gusta niejednej osoby. Ciasteczka są kruche o wyraźnym smaku migdałów i kokosu. Z poniższych składników wychodzi 8 dużych ciasteczek. SKŁADNIKI 80 g płatków owsianych 50 g migdałów 20 g płatków migdałowych 25 g kokosu 50 g cukru trzcinowego 10 g otrębów gryczanych 10 g otrębów orkiszowych 50 ml oleju rzepakowego 1 kopiasta łyżka

Passions hobbies life
Sernik z makiem i jabłkami 195

maku  sparzonego i zmielonego  3 jajka 25  dag cukru pudru bakalie zapach migdałowy Masa jabłkowa 1 kg jabłek 15 dag cukru pół paczki cynamonu Wierzch ciasta: 1/2 szklanki maku sypkiego ok szklanki wiórek kokosowych WYKONANIE Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce a następnie  podgrzać

W kuchennym oknie Ewy
Ciasteczka marcepanowe 196

Przepyszne i pachnące migdałami kruche ciasteczka. Świetnie nadają się do kawy lub herbaty, dla dużych i małych łasuchów ;) 125 g miękkiego masła 75 g cukru 150 g marcepanu 3 kropelki aromatu migdałowego 2 jajka 200 g mąki pszennej cukier puder do posypania Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodać pokrojony w kostkę marcepan i ponownie zmiksować. Cały czas ucierając dodawać

Smakołyki Asi

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję