chciałabym zaproponować przepis na rewelacyjny sernik kokosowy, który jest wilgotny, puszysty i prosty w przygotowaniu. Według mnie, sernik jest wyjątkowo smaczny, nie za słodki i idealnie komponuje się z kruchym ciastem kakaowym. Polecam wypróbować przepis, dodam jeszcze, że piekłam sernik kilka razy i ani razu mi nie opadł 😊 Do przygotowania sernika będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o wymiarach
Uwaga Babcia Gotujejest też nagłe wyjmowanie bezy z piekarnika po upieczeniu. Pozwolić, aby beza wystygła w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Jako ciekawostkę podam, że białka można mrozić. Białek po robieniu ciasta kruchego, faworków, pączków nie wyrzucam, tylko zbieram do zamykanego pojemnika i zamrażam. Zamrożone białka przechowuję nie dłużej niż 5 tygodni. Przed użyciem rozmrażam w temperaturze pokojowej. Osoby doświadczone w wypiekaniu
Kuchcik gotuje17 i 18 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na SłodkoAleż się cieszę, że bezglutenowa seria cieszy się tak niesamowitą popularnością. Ostatnio pokazane ciacho szpinakowe zrobiło wśród Was furorę! Bardzo się cieszę, że tak posmakowało i
Ostra na SłodkoCzerwiec to miesiąc, w którym pojawiają się pyszne polskie truskawki. Pojawia się również rabarbar, który uwielbiam w domowych kompotach, w kruchych ciastach, ale również w postaci crumble...z truskawkami właśnie. Spróbujcie :) Składniki: 35dag rabarbaru 35dag truskawek 1/3 szklanki cukru Kruszonka: 100g masła 150g mąki pszennej 80g cukru 16g cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Owoce myjemy. Rabarbar kroimy w cienkie
ChilliJemySERNIK WANILIOWY ZE SKÓRKĄ Z POMARAŃCZOWĄ Składniki Kruche ciasto mąka pszenna krupczatka 110 g masło 100 g cukier puder 55 g 35 g kakao ekstrakt z wanilii zimna woda 2 łyżki Masa serowa 1 kg trzykrotnie zmielonego sera jajka 5 szt. cukier 200 g śmietanka 36% 200 ml Skórka z pomarańczy skórka z pomarańczy z 2 szt. syrop cukrowy
chefintheforestJest to kolejne moje autorskie ciasto z rabarbarem, tym razem z dodatkiem sernika. Ciasto jest hitem u mnie w domu, delikatne, z wyrazistym smakiem rabarbaru i
Bułka z ChlebemAromatyczny rabarbar i kruche ciasto proste a zarazem pyszne połączenie. Tarta z rabarbarem podana z gałką lodów to smakowity i efektowny wiosenno -letni deser. Spód do tarty 200 gramów mąki pszennej tortowej 140 gramów masła 50 gramów cukru szczypta soli 1 jajko M Sok z połowy cytryny 500 gramów rabarbaru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Andzia PichciMaj to szparagi. I rabarbar. Ubóstwiam oba, więc czemu by ich nie połączyć? Wytrawne galette ze szparagami i rabarbarem z farszem serowo – migdałowym to danie
FlymetothespoonNareszcie doczekałam się rabarbaru, mojego love. Pamiętam z dzieciństwa jak zajadałam go tylko z cukrem i wtedy się w nim zakochałam. Teraz jak tylko się pojawia
Moje Małe Czarowaniewystarczająco dużo cierpliwości, żeby nasmażyć wagon naleśników na krokiety. Dlatego dziś pokażę Wam inną opcję - tartę z kiszoną kapustą. Tartę przygotowałam z mąki graham, więc nie jest to klasyczne kruche ciasto, ale smakuje świetnie i doskonale łączy się z kapustą. Tarta wymaga mniej pracy niż pierogi i jest mniej czasochłonna niż krokiety, ale jest równie pyszna 😋 Tarta z kiszoną kapustą
Z notatnika dietetykaszymanowska, fantastyczne mieszanki do wypieki domowego chleba na drożdżach i pizzy, mieszanki ryżu z soczewicą BIO (produkty BIO zawsze cieszą mnie najbardziej:)), oprócz tego również mieszanki do gofrów, ciasta kruchego i placuszków. Podobny zestaw możecie zamówić na stronie firmy. Jest w czym wybierać! Ja już zabieram się do testowania:) Zapraszam Was na stronę sklepu ( TUTAJ ). Potato Water Bread Recipe
Lekcje w kuchniPiekąc FIT CIASTO BANANOWE nawet przez myśl mi nie przeszło, że zrobi aż tak niesamowitą furorę! Dostałam od Was już ponad ( grubo ponad! ) 200 zdjęć upieczonych
Ostra na Słodkowyprzedzeniem, zamrozić, a tuż przed Bożym Narodzeniem odgrzać i podawać na stół do barszczu i innych przysmaków. Warto pamiętać, że zamiast upieczonych pasztecików, możecie też zamrozić tylko kruche ciasto i/lub farsz. Po rozmrożeniu będą gotowe do szybszego przygotowania świeżych tuż przed Wigilią. Ja najbardziej lubię formować je w kształt pierożków, ale możecie nadać im dowolny kształt
Lekcje w kuchni