Dziś polecam pyszne kruche ciasto ze śliwkami i budyniem. Sezon śliwkowy jeszcze trwa, więc wypadałoby je wykorzystać w cieście. Do tego kubek kawy lub ulubionej herbaty i chwila relaksu gwarantowana. Ciasto to piekę co roku, uwielbiam śliwki i zawsze czekam na nie z utęsknieniem. Szkoda, że to owoce sezonowe a nie całoroczne, bo mogłabym je jeść codziennie ;) Składniki na blachę
Zrób to smacznieDziś na blogu sernik śliwkowy, na kruchym cieście, szybki i prosty. Niezbyt słodki, z wyraźnie wyczuwalnymi dojrzałymi śliwkami. Bez ubijania białek, wystarczy wymieszać składniki i gotowe. Wystudzony sernik posypuję cukrem pudrem, parzę kawę i zapraszam łasuchów do stołu Zapraszam po przepis! SKŁADNIKI NA CIASTO: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 90 masła, zimnego, posiekanego 1 żółtko 1 łyżka
Zasmakuj Kuchnipowinien być gęsty, ale po schłodzeniu nabierze większej stabilności. (*) Śmietan-fix dodaję kiedy serek nie jest mocno gęsty lub gdy zależy mi na sztywniejszej konsystencji - np. do przełożenia lekkiego ciasta. Kruche babeczki wypełnione kremem. Przepis na spody tu - klik
Di gotujenazywa się tartą wiosenną ;-) Składniki na formę o średnicy 28cm Mąka pszenna 250g Sól 3/4 łyżeczki Masło 150g Jajko 1 duże jajko Śmie The post Wiosenna tarta na kruchym cieście (z rzodkiewką i serem feta) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepomidorami i kukurydzą. Błyskawiczny przepis, niewiele składników i niesamowity efekt. I co najważniejsze: ten smak! Pomidorowa galette jest tak pyszna, że mogłabym zjeść ją całą. Przy jednym posiedzeniu. Kruche, maślane ciasto, słodziutkie malinowe pomidory z ogródka i kukurydza, której nie potrafię się oprzeć. Prosty
dolcevitainmykitchenciastka maślane z pysznym cytrynowym kremem lemon curd, wspaniałe, kruchutkie , absolutny hit każdego spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Cenię je za szybkość i łatwość przygotowania. To połączenie kruchego ciasta i orzeźwiającego kremu cytrynowego jest genialne! Mały słoneczny deser dla każdego J * Krem lemon curd kupicie w sklepie Kuchnie Świata Gdy spoglądamy na szklany słoiczek
Wanilia i KardamonOpis Quiche z cukinią i pomidorami: Quiche z cukinią i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej. Czym w sumie jest quiche? Jest to rodzaj placka składającego się ze słonego kruchego ciasta oraz wytrawnego nadzienia, zalanego jajeczno-śmietanową masą. Czym w sumie różni się quiche od tarty? Placek zalany masą jajeczno-śmietanową może być nazywany zarówno quiche jak i tartą. Natomiast placek
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneżadnych grudek. Białka jaj ubić osobno na gęstą lśniącą pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Sernik będzie miał dość rzadką ale puszystą konsystencję. Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego piekarnika piec przez 1 godzinę na grzaniu góra dół bez termoobiegu. Po 30 minutach podczas pieczenia sernik zacznie się mocno przypiekać, należy przykryć wierzch
Wanilia i KardamonUff gorąco piec się nie chce, dziś polecam pyszny sernik na zimno w trochę innym wydaniu. Sernik na zimno 150 g mąki pszennej 150 g mąki
Kulinarne pyszności Molkiokazji Międzynarodowego Dnia Sernika zapraszam Was na sernik na kruchym cieście z domieszką kwaskowatego dżemu :) Składniki: spód sernika - 2 szklanki mąki - 100 g masła - 1 jajko - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera, podwójnie zmielonego - 7 jajek - 100 g masła - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 szklanka cukru pudru
Zainspirowana w kuchniUwielbiam połączenie kwaśnych owoców i słodkich wypieków. Ostatnio brakuje mi czasu na przygotowywanie przekładanych ciast, więc eksperymentuje z wypiekami, które jestem w stanie zrobić w zaledwie
UgotowaćPrzepis na jabłecznik na cieście kruchym z budyniem czekoladowym. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 24 cm godzinę w 180 stopniach. Czytaj więcej
PychotkaaaSkładniki na spód: Kruche ciasto 500g mąki pół szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu Roztapiamy margarynę, podgrzewamy, wlewamy miód. Studzimy. Zagniatamy składniki na ciasto i wykładamy w blaszce, podpiekamy 10 minut. Masa serowa 1kg sera z wiaderka 2 szklanki cukru 250g margaryny 5 jajek 6 łyżek mąki ziemniaczanej
Moje Wyroby