Zapraszam na mój kanał na YouTube gdzie są filmy jak przygotować ciasto kruche, francuskie, drożdżowe, czy naleśniki na krokiety. https://www.youtube.com/channel/UC2j66_Yih1Je8Mk0_5f3oQg Artykuł Kanał na YouTube pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnianich zamiast gotować, piecze się, albo nawet smaży. Jednak pierogi z jabłkami na oleju tylko z nazwy i wyglądu są pierogami, bo tak naprawdę lepi się je z kruchego ciasta. Takie ciastka usmażone, a nie upieczone, smakują zupełnie inaczej. Mają przypieczoną skórkę i miękki środek, a farsz z jabłek pozostaje świeży i orzeźwiający. Zapraszam do wypróbowania przepisu Pani Teresy Huczwy
Trzeci talerzproszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową lub pomarańczową (w zależności od tego jaki smak poduszeczek chcecie uzyskać). Do miski dodajemy masło i jajka. Wszystko siekamy nożem jak na kruche ciasto. Dodajemy mleko, wódkę i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na ok. 2 mm, wycinamy nożem lub małą foremką kwadraciki, które smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Po usmażeniu odsączamy
Bon appetit mon amienajszerszym. Jeśli macie tortownicę okrągłą 25, czy 26 cm. to trzeba zwiększyć ilość składników. Sernik upiekłam bez spodu, ale możecie śmiało zrobić cienki spód z ciasta kruchego, biszkoptowego, albo z herbatników. Korzystając z okazji, chciałbym Wam życzyć dużo miłości, abyście Walentynki obchodzili codziennie, a nie tylko raz w roku. Kochajcie się i bądźcie szczęśliwi :) Składniki
Agusiowe smakołykizrobicie i nigdy o niej nie zapomnicie! Kruche ciasto, lekko słodka cebula, trochę czosnku, ostre chorizo, suszone pomidory... Najlepsze połączenie! ❤️ Składniki na 3 porcje: 250 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 70 g zimnego masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz : 4 duże cebule lub 6-7 małych (ja użyłam same czerwone ale można
CzarnawisienkaKarnawał, to czas pysznych słodkości. Obok pączków królują też chrusty, chruściki, faworki. Choć na blogu jest już kilka pysznych przepisów na ten przysmak, dzisiaj
Smaczne ZdroweTo jeden z najszybszych i najprostszych ciast na zimno o smaku rześkim i świeżym. Będzie ukojeniem dla leżących w gorączce, albo dla poddenerwowanych ,by ostudzić
Z Kuchni Do KuchniRogaliki drożdżowe z ciasta topionego to przepis, który przygotowałam dziś w ramach naszego cyklu NA SŁODKO ZE SWEET DECOR , a jednocześnie przepis, który jest propozycją na
Ostra na SłodkoFIT wypieków ciąg dalszy! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne FIT CIASTKA z kremem NUTLOVE , oraz przepyszne NADZIEWANE PANCAKES. Dziś mam dla Was przepis na przepyszną ( ale to
Ostra na Słodkoniego zrobić. Ale już kilka pomysłó zrealizowałam, pewnie pojawią się w dalszym czasie na tym blogu. Na dzisiaj mam przepis na quiche, czyli zapiekankę jajeczno śmietanową na kruchym cieście a do nadzienia użyłam właśnie mięso z kurczaka z rosołu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z kurczakiem z rosołu składniki Danie z wykorzystaniem mięsa z rosołu składniki: Ciasto jajko łyżka mleka
Do Garów!oraz ciasteczka bezowe które znalazłam na blogu Marzyni. Wyglądały tak apetycznie, że musiałam je upiec, choć nadałam im charakteru bardziej orzechowego dosypując pół szklanki zmielonych orzechów włoskich do ciasta kruchego i dekorując tylko orzechami włoskimi. Przepis Marzyni znajdziecie Tutaj . Dzięki Marzyniu za pomysł. A więc jeszcze raz pięknego czasu międzyświątecznego Wam życzę. Do następnego..... mam nadzieję jeszcze w starym roku
Gotuj Sam!Ponieważ serniki uwielbiam w różnych postaciach więc po znalezieniu tego przepisu wypróbowałam go od razu. Sernik ma kremowe wnętrze i chrupiący spód i wierzch, jest idealny
Moje Małe CzarowanieBardzo smaczne paszteciki z kapustą i grzybami, świetny dodatek do filiżanki gorącego czerwonego barszczu. Idealne na święta! Artykuł Paszteciki półkruche z kapustą kiszoną i grzybami pochodzi
Pieprzyć z FantazjąMiodownik to jedno z moich ulubionych ciast w takim świąteczno-zimowym okresie. Przepyszne blaty miodowego ciasta przełożone kremową masą budyniową i obłędnie słodkim kajmakiem tworzą mega
Ostra na Słodkopiekło się mazurków w mojej rodzinie. Pierwszy na wielkanocnym stole pojawił się kilka lat temu, zupełnie nieplanowany. Zostało kruche ciasto z innego wypieku. I powstał niewielki, chrupiący, bodajże z konfiturą. O ile pamiętam w kratkę, może w paski. Był ładny niezaprzeczalnie, bo ręka mi nie zadrżała przy wykonywaniu napisu Alleluja. W tym roku piękno mazurka było względne. Ręka mi wprawdzie
Kronika Piekarnika