Składniki: Kruche ciasto : 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 250 g margaryny Budyń z jabłkami: 2 opakowania budyniu o smaku biszkopta ok. 700 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 5 jabłek Dodatkowo: dżem truskawkowy (280 g) U mnie szklanka ma 200 ml. Przygotowanie: Ciasto
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Kruche ciasto cynam onowe: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru cynamonowego 1 łyżka mielonego cynamonu 250 g margaryny Masa serowa pomarańczowa: 5 jajek 750 g sera białego 190 g margaryny 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru pomarańczowego sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 1,5 łyżki skórki
Ciastka - domowe słodkościSezon jesienny zawsze kojarzy mi się ze śliwkami. Kocham ich smak pod każdą postacią. Dżemy, powidła, suszone, ciasta…. można z nich zrobić naprawdę wiele. Jednak
Fascynacje Aniprażonymi pestkami dyni. Przydadzą się także takie produkty, jak: otręby pszenne czy mąka pełnoziarnista . Sprawdzi się rozgrzewająca zupa krem czy przygotowana w naczyniu żaroodpornym pyszna zapiekanka lub tarta i ciasto kruche , ale o tym w kolejnych akapitach. Jesienny obiad, okraszony świeżą natką pietruszki Niezwykle cennym produktem jest natka pietruszki. Nie warto z niej rezygnować, kiedy kończy się lato. Jej właściwości
jakszef.plKolejna szarlotka do kolekcji! Sezon na jabłka w pełni, więc w moim domu szarlotki teraz królują🙂 Dzisiaj mam dla Was najprostszą wersję w pysznym kruchym cieście. Składniki blaszka 23 /33: Ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, jajko 1 szt, śmietana 18% 2 łyżki, masło 250 g, skórka otarta z połowy cytryny, Nadzienie
kulinarne odsłony patiNiektóre niuanse kulinarne naprawdę ciężko wyjaśnić w przystępny sposób. Powielamy pewne rzeczy niezastanawiając się nad ich sensem. Tak właśnie jest z tutułowym pytaniem: Dlaczego ciasto kruche należy schłodzić po wyrobieniu
Prosty przepis nawiem czy jest ktoś, kto jeszcze nie próbował oryginalnej wersji malinowej chmurki. Czym się charakteryzuje? Mnogością smaków- znajdziecie tutaj kruche ciasto, pyszną galaretkę malinową z kwaskowymi owocami, puszysty krem, słodką, chrupiącą bezę i migdały. Deser ten można przygotować w formie ciasta i znajdziecie je tutaj , ale dziś zachęcam do przygotowania wersji mini. Składniki na 8 sztuk Ciasto: 150g
Kuchnia w czekoladzie24-25 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na Słodkokremem z awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 8 ŚNIADANIE – maślana jajecznica z sałatką z rucoli i papryki LUNCH – kruche ciasto z jabłkami i jogurt kokosowy z orzechami OBIAD – wątróbka smażona z cebulą na świeżym szpinaku + kapusta kiszona Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ
Modern Cave GirlSernik królewski, to pyszna masa serowa pomiędzy kakaowym kruchym ciastem. Pamiętam jak dawno temu, kupowałam taki sernik w kartoniku, w proszku. Wśród moich znajomych, była wtedy na to moda.... Natomiast moja babcia, piekła prawdziwy, swojski sernik królewski. Na wszystkie święta, czy imieniny u babci zawsze był ten sernik. W sumie, to piecze go do tej pory
Agusiowe smakołykiZapraszam na mój kanał na YouTube gdzie są filmy jak przygotować ciasto kruche, francuskie, drożdżowe, czy naleśniki na krokiety. https://www.youtube.com/channel/UC2j66_Yih1Je8Mk0_5f3oQg Artykuł Kanał na YouTube pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnianich zamiast gotować, piecze się, albo nawet smaży. Jednak pierogi z jabłkami na oleju tylko z nazwy i wyglądu są pierogami, bo tak naprawdę lepi się je z kruchego ciasta. Takie ciastka usmażone, a nie upieczone, smakują zupełnie inaczej. Mają przypieczoną skórkę i miękki środek, a farsz z jabłek pozostaje świeży i orzeźwiający. Zapraszam do wypróbowania przepisu Pani Teresy Huczwy
Trzeci talerzproszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową lub pomarańczową (w zależności od tego jaki smak poduszeczek chcecie uzyskać). Do miski dodajemy masło i jajka. Wszystko siekamy nożem jak na kruche ciasto. Dodajemy mleko, wódkę i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na ok. 2 mm, wycinamy nożem lub małą foremką kwadraciki, które smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Po usmażeniu odsączamy
Bon appetit mon amienajszerszym. Jeśli macie tortownicę okrągłą 25, czy 26 cm. to trzeba zwiększyć ilość składników. Sernik upiekłam bez spodu, ale możecie śmiało zrobić cienki spód z ciasta kruchego, biszkoptowego, albo z herbatników. Korzystając z okazji, chciałbym Wam życzyć dużo miłości, abyście Walentynki obchodzili codziennie, a nie tylko raz w roku. Kochajcie się i bądźcie szczęśliwi :) Składniki
Agusiowe smakołyki