Grzybowa tarta

Grzybowa tarta

Grzybowa tarta

Przepis na : obiad

Przygotowana przeze mnie tarta to bardzo fajne połączenie tradycyjnego kruchego ciasta z posiadającymi niezwykłe walory smakowe duszonymi na maśle grzybami. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki wody Farsz: 400g fileta z kurczaka 250g pieczarek 250g kurek 3 łyżki masła 1 por 250g żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku lubczyk sól pieprz olej Wykonanie: 1. Ciasto: Z mąki, masła, jajka, proszku do piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, kurki, grzyby, kurczak, pieczarki, filet z kurczaka, mięso, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kurczak z pieczarkami, obiad, kurczak pieczony, pieczarki w cieście

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.