kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:42/67)

Sernik czekoladowy z gruszkami 183

jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam czekoladowego, ale może być śmietankowy lub waniliowy) Dodatkowo: 5 twardych gruszek 2 laski cynamonu 5 goździków 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 800ml gorącej wody Polewa: 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% lub 30% 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków(...)obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą. 5. Na końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy z gruszkami 275

jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam czekoladowego, ale może być śmietankowy lub waniliowy) Dodatkowo: 5 twardych gruszek 2 laski cynamonu 5 goździków 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 800ml gorącej wody Polewa: 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% lub 30% 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków(...)obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą. 5. Na końcu na masę serową przesiać kakao i budyń, wymieszać dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik

Mała Cukierenka
Ciasto Kubanka 217

Ciasto Kubanka Ciasto, które nada się na różnego rodzaju okoliczności, idealnie zachowuje swój kształt i ładnie się prezentuje. Mimo dodatku kremu orzechowego nie jest za

My sweet a life
Karpatka z kremem i śmietaną 246

Karpatka z kremem i śmietaną Niestety ostatnio miałam mocny przestój z postami i pewnie w najbliższym czasie znowu nie będą mogła  dodawać nowych przepisów - cóż

My sweet a life
Miętusek 222

się rozpuszczą (trwa to dłuższą chwilę). Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Do gorącego wlać ciepły syrop miętowy i dokładnie wymieszać. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na biszkopt. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników.  Galaretki rozpuścić w szklance wody. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i zmiksować z zimną galaretką. Wylać na herbatniki. Udekorować  stopioną

Kolorowa kuchnia Elki
CUSZIMA 189

cukru kryształu Z mleka,cukru,budyniu ugotować budyń.Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń.   Masa truskawkowa:   ok 700 g truskawek(mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki,dobrze wymieszać i lekko zagotować. Masa śmietankowa:   1/2 l śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa lub 2 śmietan-fix 1-2 łyżki cukru pudru Galaretkę

Niespełnione zdolności kulinarne
Lody! Lody! Lody z czekoladą! 176

mleka 3 łyżki miodu** 4 łyżki mąki kukuydzianej 500 ml śmietanki kremówki 50 ml likieru kawowego np. Baileys 300g serka waniliowego szczypta soli Mleko zagotowałam z miodem i szczyptą soli, następnie wlałam do niego mieszaninę mleka z mąką kukurydzianą. Ugotowałam jak budyń i odstawiłam do ostygnięcia.Wystudzoną masę połączyłam z serkiem waniliowym i ubitą śmietanką.Wstawiłam do zamrażalnika, co godzinę

Zapiski Młodej Żony
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 210

boki tortownicy.Składniki na masę serową: 1 kg sera dwu krotnie mielonego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy esencja waniliowa lub cukier waniliowy 3 jaja 2 białka pozostałe z ciasta 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki naturalnego kakao Składniki znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl  1. W misce żółtka

Apetyczna babeczka
Sernik z czekoladą i żurawiną 178

budyniu śmietankowego (może też być waniliowy), 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2/3 szklanki żurawiny (użyłam świeżej, ale może też być mrożona lub suszona)+do dekoracji, 100 g (tabliczka) czekolady z nadzieniem żurawinowym (może być bez nadzienia), Spód: 200 g jasnych herbatników, 2 łyżki kakao, 100 g rozpuszczonego masła Polewa: 100g (tabliczka) białej czekolady, 25 g masła lub 25 ml śmietanki kremówki(...)dokładnie ugnieść i docisnąć przy brzegach. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Ser trzykrotnie zemleć. Jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę, dodać do niej ser oraz budyń i zmiksować. Następnie dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać.  Masę wyłożyć na herbatnikowy spód. Wygładzić. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra - dół) i piec przez

Nie tylko w kuchni
Raffaello 171

budyń śmietankowy 1/2 l mleka 1-2 łyżeczki cukru 1/3 kostki masła Wykonanie: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Zmiksować z masłem na gładką masę. Wylać na pierwszą część biszkoptu, przykryć drugą. Przejść do masy raffaello. Składniki na masę rafaello: 1/2 l śmietany kremówki 36% 2 śnieżki na mleko 100 g płatków migdałowych 100 g wiórków kokosowych Wykonanie: Kremówkę

Trufelkowo
Porzeczkowiec całkiem inny. 196

jakiś czas, żeby nie zrobiła się skorupa. Masło zmiksować, następnie dodawać po łyżce budyniu cały czas miksując aż powstanie gładka masa. Dodatkowo: 1 duży słoik dżemu porzeczkowego (400 g) 1 puszka masy krówkowej 1 duże opakowanie herbatników 1 duże opakowanie krakersów 400 ml śmietanki kremówki + 1 łyżeczka cukru waniliowego Do nasączenia biszkoptu: 100 ml wody 2 łyżeczki cukru trochę

Agusiowe smakołyki
Czekoladowy deser z malinami 178

mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mleka 50 g czekolady mlecznej 200 ml śmietany kremówki Do rondelka wsypać mąkę pszenną, kakao,cukier,mąkę ziemniaczaną i wszystko dokładnie wymieszać. Stopniowo wlewać mleko i mieszać. Gdy wszystkie składniki się połączą zagotować stale mieszając, aż powstanie nam gęsty budyń. Odstawić z ognia i dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać aż się rozpuści. Wlać śmietanę

O kuchni z uczuciem
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 164

Czekoladowy krem: budyń czekoladowy na 0,5 litra mleka 380 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka masła Rabarbar: 2 łodygi rabarbaru 10-20 ml wody 5-6 łyżek cukru Różowy kajmak rabarbarowy 150 ml mleka 40 g cukru białego syrop z rabarbaru opcjonalnie kilka kropli czerwonego barwnika Dekoracja: listek świeżej mięty łyżka śmietany kremówki 30% ubitej(...)wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na blachę/formę do tart. Piec:  około 30 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić ciasto po upieczeniu. Czekoladowy krem: 1. Ugotować budyń wedle przepisu na opakowaniu, zastąpić ilość mleka na 380 ml. 2. Budyń ostudzić dodać czubatą łyżkę masła, zmiksować aż na gładką masę 3. Dodać rozpuszczoną w gorącej kąpieli czekoladę, dokładnie

KreatywnePiny
Sernik na zimno " Stracciatella " 220

mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek) cukier wanilinowy ( 16 g ) 1 gorzka czekolady 1/2 szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao

Różne smaki w kuchni
Śmietankowy deser z krówką 191

tarce na średnich oczkach - na wiórek. Zagotowujemy mleko. Do miski wlewamy śmietankę kremówkę, dodajemy do niej żółtka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy rózgą. Następnie do ciepłego (!) mleka dodajemy zawartość miski, dokładnie mieszamy unikając powstania grudek. Całość podgrzewamy, aż masa zgęstnieje (konsystencja rzadszego budyniu). Masę przelewamy do kieliszków (lub mniejszych szklanek). Odczekujemy chwilę, aby lekko przestygła. Następnie każdą porcję

Słodkie okruszki