kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:35/67)

Jaglane brownie z płatkami owsianymi 248

urzekający,  a ciasto znika w mgnieniu oka! :) Jaglane brownie z płatkami owsianymi  Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody szczypta soli 3 jajka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 2 łyżki oleju kokosowego 40 g kakao 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g płatków owsianych 40 g wiórek kokosowych Kaszę jaglaną przepłukujemy, a następnie(...)stale mieszać i w razie konieczności dolewać wody. Ugotowaną kaszę blendujemy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji budyniu. Zostawiamy do przestygnięcia. Płatki owsiane zalewamy 3/4 szklanki wody i również odstawiamy na około 10-15 minut. Następnie do schłodzonej kaszy jaglanej dodajemy jajka, śmietankę kremówkę, cukier puder, olej kokosowy, proszek do pieczenia oraz kakao i całość blendujemy do połączenia składników

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sernik w biszkopcie orzechowym 228

zmielonego) lub dobrego wiaderkowego 1 szklanka cukru 5 jajek 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy Masa maślano-śmietanowa: 400 ml kwaśnej śmietany 18% 300 g masła 5 czubatych łyżek cukru pudru cukier waniliowy Polewa: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki śmietany kremówki Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, a następnie żółtka utrzeć(...)budyń w proszku i mąkę. Zmiksować i wylać masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 160 stopni C. Dobrze wystudzić.  Masa maślano-śmietanowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Partiami dodawać śmietanę i lekko zmiksować. Masę podzielić na dwie równe części. Polewa: Czekoladę podgrzać w kąpieli wodnej z kremówką, do momentu uzyskania

talerz przyjemności
Sernik z owocami i bitą śmietaną 271

serowa: 3 jajka 150 g cukru 700 g sera do serników 1 budyń waniliowy 2 łyżki konfitury (najlepiej takiej jakich używamy owoców) 1 łyżka soku z cytryny 300 g owoców (mogą być mrożone) Śmietana: 100 g białej czekolady 125 g sera do serników 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Wszystkie składniki spodu mieszamy z dwoma łyżkami wody i wyrabiamy gładkie ciasto

KasiaiKrzysiu.pl
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 266

kubusiowa 1 duża butelka (900 ml) soku typu kubuś o smaku brzoskwini i marchwi  2 budynie śmietankowe 2 łyżki mączki ziemniaczanje 2 łyżki cukru Masa galaretkowa 2 puszki brzoskwini w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe  3 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dekoracje owoce: winogrono, mandarynki, kiwi 1 galaretka pomarańczowa(...)folią wkładamy połówkę biszkoptu zwilżonego sokiem z brzoskwiń z puszki. Wkładamy obręcz na biszkopt dostosowując boki ciasno do ciasta. Odlać 3/4 szklanki soku kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, gotując budyń. Jeszcze gorący wylać na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Masę jeszcze gorącą przykryć druga połówką biszkoptu. Odstawić

Jadło i czytadło
Sernik...... w klimacie mango 186

użyłam sera typu quark dostępnego w każdym markecie w uk) 300 ml śmietany kremówki (double cream) 4 duże jajka ( użyłam 5 mniejszych) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej  3,5 łyżki mąki ziemniaczanej (użyłam budyniu waniliowego) Wszystkie skladniki oprócz jaj włożyłam do miski i szybko wymieszałam rózgą kuchenną, dodałam rozbełtane widelcem jajka i przelałam masę(...)mango 600 gram puree z mango  (może być świeże lub z puszki - pulpa z mango) 3 łyżki soku z cytryny 24 gram żelatyny - 6 łyżeczek- 350 ml śmietany kremówki- schłodzonej Przygotować puree z mango (pamiętajcie aby zważyć gotową już pulpę) dodać sok z cytryny i cukier - zagotować  ( powinna się zagotować, odstawić z ognia)  Namoczyć żelatynę w odrobinie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jabłecznik cappuccino 204

składnikiciasto* 2 jajka* 1/3 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki proszku budyniu śmietankowego* 1/3 szklanki cukru* 1 łyżeczka octu* 1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 3 w dowolnym smaku galaretki* 1 kg jabłekmasa cappuccino* 500 ml śmietany kremówki 36%* 3-4 łyżki cukru pudru* 1 opakowanie kawy cappuccino śmietankowego* 5 łyżek żelatyny* tarta czekoladaSposób przygotowaniaciastoOddzielić żółtka od białek.Białka ubić(...)żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte.Dodać żółtka do białek i wymieszać.Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć.Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp 180°C, ok 20 min.masa jabłkowaJabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce do jarzyn

Mix smaku
117. 3 Bit 370

gotować. Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy i dodajemy powoli budyń ucierając na puch. Na blaszkę o wymiarach ok. 30x25 wykładamy jedną warstwę ciastek, na to masę kajmakowa którą przykrywamy drugą warstwą ciastek, na to masę budyniową i trzecią   warstwę ciastek. Na samym końcu ubita kremówkę z cukrem i fixem. Na wierzch ścieramy czekoladę

Jadło i czytadło
ciasto delicja 482

się mleka. Całość cały czas mieszamy do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czas miksujemy. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady mlecznej 50 g orzechów laskowych 200 g śmietany kremówki wykonanie: Śmietanę podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy połamana czekoladę, odstawiamy na ok. 2 min., a następnie dokładnie mieszamy na aksamitny

Domowy Smak Jedzenia
Mini serniczki czekoladowe 496

Maliny są tu przysłowiową wisienką na torcie. Grzechem byłoby nie spróbować. A zatem zapraszam do pieczenia! Składniki: 200 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu czekoladowego 1 łyżka kakao 12 sztuk ciasteczek Oreo 12 sztywnych papierowych foremek do babeczek Przygotowanie: Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z kremówką 237

podanych składników zagniatamy ciasto, gotowe rozkładamy na natłuszczoną blachę. 2. Masa serowa: ser zemleć, ucierać razem z cukrem i budyniami śmietankowymi, dodawać kolejno żółtka, białka z kolei ubić na sztywną pianę i dodać do, podobnie postąpić ze śmietaną kremówką, którą należy ubić i utrzeć z pozostałymi składnikami. Na koniec dodajemy sok z całej cytryny, wszystko starannie mieszamy i wylewamy

Kuchenne aromaty
Raffaello z adwokatem 210

mąkę dobrze roztrzepać z cukrem, wlać do nich gotujące się mleko, dobrze rozmieszać, zagotować i przestudzić. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń oraz suchą kawę cappucino. Do masy można dodać odrobinę spirytusu. Składniki na masę kokosową : 1/2 l słodkiej śmietany kremówki (30 lub 36%); 2 śmietany "Śnieżka"; 1 szklanka adwokata; 1 duża paczka biszkoptów; 2 łyżki wiórków kokosowych; 1 biała czekolada

In my kitchen
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 346

migdałowych2 łyżeczki soku z cytryny2 płaskie łyżki malinowego kisielu w proszkuMasa rabarbarowa:500 g rabarbaru3-4 truskawki (opcjonalnie)1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru2 łyżeczki cukru waniliowego100 ml wody + 6 łyżek wody60 g cukruMasa śmietanowa:400 g zimnej śmietany kremówki 30% lub 36%2 łyżeczki cukru waniliowego2,5 łyżeczki żelatynyKiedy zobaczyłam ten przepis na stronie malacukierenka.pl stwierdziłam, że koniecznie jeszcze

Świat Ciasta
Torcik czekoladowo-śliwkowy 205

charakteru. Wspaniały deser na różne okazje.Jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Składniki: Ciasto: 5 jajek 10 dag cukru pudru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki budyniu śmietankowego 50 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 1 szklanka naparu z herbaty owocowej  Red Hot Ginger Basilur 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka rumu Masa(...)mielonych goździków Szczypta mielonego kardamonu Masa czekoladowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g sera mascarpone 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 czubata łyżka cukru pudru Dekoracja: Płatki czekoladowe Sposób przygotowania: Ciasto: Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem na puszystą lśniącą masę , wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, bułką tartą, budyniem i orzechami, połączyć delikatnie z ubitymi na sztywno białkami

Wanilia i Kardamon
Sernik krówkowy z czekoladą 455

750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska łyżka kakao Wierzch: 50-80g masy krówkowej – kajmakowej 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie(...)roztopić na parze lub w mikrofalówce (jeśli będziemy roztapiać w mikrofalówce, proszę uważać, żeby nie przypalić). 3. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodać ser, serek mascarpone, budyń i wymieszać mikserem na średnich obrotach ( patrz FILM ). 4. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać czekoladę i kakao, a do drugiej masę krówkową, każdą osobno wymieszać

Mała Cukierenka
Tort Snickers 267

orzechów laskowych SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 700 ml. mleka 1 budyń waniliowy 1 margaryna do pieczenia 4 łyżki mąki pszennej DODATKOWO: puszka masy krówkowej zwykłej lub- szczególnie polecana, o smaku orzechowym . 4 batoniki snickers 250 ml.śmietany kremówki pół szklanki cukru pudru DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być(...)wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM BUDYNIOWY : Do szklanki mleka dodajemy mąkę, budyń, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy szklankę z wymieszanym mlekiem z mąką, cukrem, cukrem waniliowym i budyniem- cały czas mieszając. Nie przerywając

Domowe Torty