kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:30/67)

Sernik z bitą śmietaną 184

pieczenia 100 g masła 5 żółtek 3 łyżki kakao Składniki na masę serową:  1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka śmietany kremówki 36 % 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 7 jaj 2 budynie śmietankowe 225 g masła 1 duża puszka brzoskwiń garść rodzynek Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i odłożyć do zamrażarki

Gosia gotuje
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 309

Post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Sernik z chałwową pianką i malinami. 177

sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka rodzynek Pianka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 10 dag ulubionej chałwy ( u mnie smak waniliowy ) 1 łyżka żelatyny 3 łyżki gorącej wody(...)kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki i również delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę

Izabelawkuchni
Sernik jagodowy 232

gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka - 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu wanilinowego (proszek) - opakowanie cukru wanilinowego - 2,5 szklanki jagód - 1 łyżka soku z cytryny - 200g śmietany kremówki 30% - 3 łyżki cukru pudru - pół szklanki  jagód do posypania  Sposób przygotowania: Jagody myjemy, odcedzamy i blendujemy(...)piekarnika i podpiekamy przez 10 min w temperaturze 170 stopni. W misce ucieramy jajka  z cukrem. Miksując dodajemy 1 opakowanie cukru wanilinowego, sok z cytryny i  budyń waniliowy.  Stopniowo dodajemy twaróg sernikowy i na koniec mus jagodowy. Chwilkę miksując. Masę serową wylewamy na przypieczony spód.  Pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę.  Po tym czasie

Pan i Pani Smith w kuchni
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 214

się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień, ale kto niecierpliwy może degustować wcześniej(...)znajomej. Obydwie wersje równie pyszne. Polecam :-) Ja użyłam blaszki o wym.33x23cm Składniki: - pełnoziarniste herbatniki (u mnie Bonitki maślane z Biedronki, 2 opakowania) - 1 puszka masy krówkowej - 400g - 350ml kremówki - 1 łyżka cukru pudru (dałam trzcinowy) - 20g gorzkiej czekolady Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam warstwę herbatników, następnie rozsmarowuję podgrzaną w rondelku masę krówkową. Przykrywam drugą warstwą herbatników. Masa budyniowa

Smaczne Zdrowe
kokosek 194

krem kokosowy: 700 ml mleka szklanka kokosu 4 żółtka 2 kopiate łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 duże łyżki cukru kostka masła na piankę: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śnieżki 70 ml likieru jajecznego 1 tabliczka białej czekolady dodatkowo: 2 małe paczki herbatników 2 łyżki kokosu kilka kostek białej czekolady 1/2 szklanki posłodzonej herbaty kieliszek wódki Białka(...)gotujące się mleko i ugotować budyń (nie będzie zbyt gęsty- tak ma być). Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem na krem.  Biszkopt nasączyć herbatą wmieszaną z wódką. Wyłożyć krem i wyrównać. Na kremie ułożyć herbatniki. Kremówkę ubić ze śnieżką. Czekoladę rozpuścić nad parą. Do ubitej śmietanki wmiksować najpierw likier a następnie czekoladę. Wyłożyć na herbatniki. Kilka kostek białej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 274

szklanki (375 ml) soku frugo zielone (lub innego soku w kolorze zielonym)7 łyżek cukru5 kiwibudyń śmietankowyMasa z kiwi - jogurtowa:150 g jogurtu o smaku kiwi200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)3 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny + ok. 1/5 szklanki wodyTort - Ciasto z Kiwi - Sposób przygotowania:Tortownice (22 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich(...)trzy części.Dolny biszkopt umieszczamy w tortownicy z obręczą.Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku - studzimy.Masa budyniowa:Kiwi obieramy i kroimy w kosteczkę.W ok. 100 ml soku rozpuszczamy budyń, a resztę zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się soku wlewamy budyń i energicznie mieszamy do otrzymania masy zbliżonej do kisielu. Dodajemy pokrojone kiwi i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy

Słodka Strona
Kubusiowe ciasto 224

Składniki : 4 jajka 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa  2 budynie śmietankowe 1 litr soku przecierowego np. Kubuś 0,5 kostki masła Masa z śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 30% galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Ponadto opakowanie ciastek typu Delicje  polewa czekoladowa Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno(...)35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.  masa budyniowa Z soku odlewamy 0,5 szklanki mieszamy w niej budynie. Resztę soku zagotowujemy razem z cukrem oraz masłem. Do gotującego się soku wlać rozrobione budynie, stale mieszając gotujemy jak tradycyjny budyń. Powinien być gładki oraz bez grudek. Masę budyniową wylewamy

kgwjanczewo
Kremówki Maćki 181

zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dolewać pozostałe mleko krótko miksując. Całość postawić na niewielkim ogniu i gotować jak budyń, często mieszając. Po zagotowaniu dodać mleko z mąką i jeszcze raz zagotować. Przekładać ciepłą masą. Kremówki schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny, a przed podaniem posypać cukrem pudrem

Trzeci talerz
Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami 18532

prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 puszka masy krówkowej (około 450g) Wierzch: 3-4 spore banany sok z 1/2 cytryny 250g serka mascarpone 300ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie(...)cukier z wanilią i zagotować, od czasu do czasu, mieszając. 3. Do gotującego się mleka powoli wlewać rozmieszane mąki z budyniem i energicznie mieszając, ugotować gęsty budyń ( patrz FILM ). Budyń zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 4. Płatki migdałowe wsypać do rondelka lub na patelnię i podgrzewać, mieszając, aż ładnie się przyrumienią. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 210

szkl mąki (170 gr) 100 gr masła/margaryny 1 łyżeczka cukru 4-5 jajek Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka 150 ml śmietanki kremówki 30 % Polewa czekoladowa 100 gr czekolady deserowej/mlecznej + 2 łyżki masła ( około 50 gr ) 1. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i masłem/margaryna(...)podczas pieczenia !  Pieczemy je w 200 stop przez około 30 min - do tzw zrumieniania. 5. Mleko nie w całości przelewamy do garnuszka, zostawiamy 1/2 szkl do rozmieszania żółtek, budyniu i maki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. 6. Do gotującego sie mleka wlewamy naszą miksturę z proszku budyniowego, żółtek i mąki ziemniaczanej. Energicznie mieszamy aż do uzyskania kremowego budyniu

Gotowanie...to proste !
Janczewski zmierzch 6832

szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa  2 budynie czekoladowe 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki kakao rozpuszczalnego 3/4 l wody Masa śmietankowa kubek śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 saszetki kawy cappuccino 2 łyżki kakao rozpuszczalnego Ponadto paczka biszkoptów okrągłych Polewa: tabliczka czekolady mlecznej(...)wmieszamy rózgą, wylewamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku 30 min. w temp. 180 st. C Z ostudzonego biszkoptu skrawamy wierzchnią warstwę, cienki płat, odłożyć na bok. Masa I: Budyń czekoladowy rozrabiamy w zimnej wodzie, dosypujemy kawę rozpuszczalną i kakao rozpuszczalne, mieszamy, wlewamy na gotującą się wodę, mieszamy powstały czekoladowo - kawowy budyń, gorący wylewamy na przekrojony biszkopt, przykryć cienkim płatem

kgwjanczewo
Kremowa tarta Pina Colada 185

łyżeczki żelatyny ( 6 g ) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Budyń kokosowy: 400 ml mleka kokosowego ( 1 puszka ) 5 żółtek 40 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru  Dodatkowo: 200 - 300 ml śmietany kremówki 36 % 2 - 3 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść razem(...)spód. Odstawić do całkowitego wystudzenia.  Po tym czasie na budyń wyłożyć frużelinę ananasową.  UWAGA: Jeśli po nocy w lodówce frużelina będzie zbyt gęsta, dodać 1- łyżki gorącej wody i wymieszać. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor ( uważając by ich nie przypalić ). Wystudzić. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno.  Ubitą śmietanę wyłożyć

Opowieści z piekarnika
Błyskawiczna kostka herbatnikowa. 719

propozycja jest w sam raz :) Składniki : 2 duże paczki herbatników kakaowych 1 puszka masy krówkowej orzechowej 3 budynie śmietankowe Winiary 1 l mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 100 g masła 2 kopiaste łyżki mąki typ 550 600 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 tabliczki czekolady z orzechami 2 śmietany fix 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka gorzkiego kakao Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Kremowe ciasto cytrynowe 196

łyżeczki proszku do pieczenia ( płaskiej ) 1 łyżeczka octu 10 % Krem cytrynowy: 3 budynie śmietankowe ( opakowanie 40 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 szklanki wody sok z 4 średniej wielkości cytryn 1 szklanka cukru 3 żółtka 200 g masła, w temperaturze pokojowej Warstwa śmietankowa: 400 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu do połączenia. Powinien powstać gładki krem. Krem od razu po przygotowaniu może być zbyt rzadki aby wyłożyć go na ciasto, należy wówczas wstawić go do lodówki do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Warstwa śmietankowa : Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii/cukrem

Opowieści z piekarnika