kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:45/67)

MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI 392

Masło ucieramy na kremową masę, dodajemy łyżka po łyżce wystudzony budyń. CAŁOŚĆ: Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Sok z brzoskwiń mieszamy z sokiem z cytryny, połową nasączamy biszkopt, smarujemy 1/3 kremu, układamy pokrojone brzoskwinie. Przykrywamy resztą kremu, wyrównujemy, układamy drugi biszkopt , nasączamy resztą syropu, dociskamy. Wierzch pokrywamy śmietana kremówką ubitą na sztywno z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i fixem

Ostra na Słodko
Biszkopt z kremem jagodowym 252

Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego + 2 łyżko

czarrna od kuchni
Ciasto bananowe toffi 362

Ciasto Bananowe Toffi Połączenie bananów i masy krówkowej jest duetem idealnym, a dzięki dodaniu warstwy kremu budyniowego nie jest  ani mdłe, ani za słodkie. Całość

My sweet a life
PORZECZKOWIEC 1211

Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej , 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem serowy: 150 g masła, 300 g serka philadelfia, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: dżem

słodki bratek
Ciasto jamajka 264

galaretką i bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao

Ugotować
3 Bit na biszkopcie 619

Masa śmietanowa : 0.5 l kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy  1 śmietana fix  Dodatkowo : 1 opakowanie podłużne krakersów 1 opakowanie podłużne herbatników 1 puszka karmelu  1czekolada mleczna  3 łyżki  Ziarenek Migdałowy Przylądek -   http://sklep.ziarenkowo.com/index.php     Masa budyniowa  600 ml mleka 3 budynie waniliowe  Winiary 3 żółtka

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto krówkowe 399

cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Schłodzić i zmiksować z masłem na gładki krem.Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem.Na biszkopcie rozsmarowujemy krem budyniowy, na nim układamy warstwę herbatników, potem masę krówkową, warstwę krakersów, a na wierzch ubitą kremówkę.Smacznego

Oryginalny smak
Sernik na zimno " Stracciatella " 460

mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny ( dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek ) cukier wanilinowy ( 16 g ) 1 gorzka czekolady 1/2 szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( uzyłam

Słodkości i nie tylko
Sernik Z Jogurtów Greckich 1920

ubitych żółtek dodajemy olej, jogurty i budynie. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 4. Na sam koniec dodajemy ubita pianę. Dno foremki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50-60 min. Po upieczeniu  i wystudzeniu sernika ,szykujemy polewę. W rondelku zagotowujemy kremówkę, odstawiamy ja z ognia i dodajemy do niej połamaną czekoladę, mieszamy

Gotowanie...to proste !
Ciasto Paryski Michałek 469

Dalej ubijając dodajemy po żołtku i ocet. Na koniec budyń, mąkę i proszek wszystko razem wymieszane. Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 20 min w temp. 180* Gdy ostygnie przekrajamy na pół. DODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo - Kokosowe z Masą Budyniową) 633

Składniki: Ciasto Kruche: 150 g mąki pszennej 100 g masła (zimnego) 3 żółtka łyżka kwaśnej śmietany 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka budyń śmietankowy (40g) 2,5 łyżki mąki pszennej 5 żółtek 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła Ciasto Kokosowe: 100 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 3 białka jaj Ciasto(...)orzechów włoskich 50 g zmielonych orzechów włoskich 3 białka łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% ok. 80 g orzechów włoskich do posypania  Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo- Kokosowe z Masą Budyniową) - Sposób przygotowania: Ciasto Kruche: Masło siekamy na małe kawałki. Następnie dodajemy resztę

Słodka Strona
Karpatka tradycyjna 231

mleka z cukrami. Po zagotowaniu dolać do niego kremówkę, dodać parę kropel aromatu wanilinowego, wymieszać, zagotować. W osobnym naczyniu zmiksować pozostałe pół szklanki mleka z żółtkami i jajkiem, dodać mąką ziemniaczaną i pszenną ponownie zmiksować, by nie było żadnych grudek. Powstałą masę wlać do gotującego się mleka i ugotować jak budyń.. Chwilę gotować, cały czas energicznie mieszając, by masa

My sweet a life
Napoleonka na herbatnikach 25519

Napoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 428

Zielone ciasteczko na cześć bajkowego, zielonego stworka o imieniu Shrek zasmakuje zarówno dużym i małym łakomczuchom! Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 5 łyżek Proszek do

Kulinarne Przeboje
kapucynek 271

gotować chwilę mieszając a następnie dodać rozrobiony budyń. Zagotować mieszając a na końcu dodać masło. Mieszać aż wszystko razem się połączy i zdjąć z ognia. Odczekać chwilkę i gorącą masę wylać na biszkopt, odstawić do wystudzenia w chłodne miejsce. Na warstwie kokosu ułożyć ptasie mleczko. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku.  Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać cappuccino

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia