kremowka z budyniem - 1002 przepisów (strona:54/67)

Letnia tarta biszkoptowa ze śmietaną i owocami 258

jagody czy porzeczki, ale akurat takich nie mam pod ręką ;) Składniki na tartę o średnicy 28 cm: biszkopt: 4 jajka M/L 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, budyniu lub kisielu w proszku 70 g drobnego cukru nadzienie: 3 łyżki dowolnego dżemu (użyłam domowego z wiśni) 250 ml śmietany 36% 1 śmietan-fix (można pominąć) na wierzch(...)przelać do posmarowanej tłuszczem i obsypanej mąka formy na tartę (silikonowej nie trzeba smarować). Piec ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż góra się zarumieni. NADZIENIE: Kremówkę ubić. Można dodać podczas ubijania śmietan-fix żeby była bardziej sztywna. Ostudzony biszkopt posmarować dżemem, na warstwie dżemu rozsmarować bitą śmietanę. WIERZCH: Owoce umyć i osuszyć, wiśnie wydrylować i przekroić

Ze smakiem i z pasją
SERNIK z irlandzkiej whiskey --- CHEESECAKE Irish whiskey 232

lyżki kawy rozpuszczalnej 1 budyń czekoladowy 2 łyżki irlandzkiej whiskey 1 łyżka śmietany WYKONANIE Do miksera włożyć jajka z cukrem i zmiksować składniki. Następnie dodać budyń czekoladowy Zmiksować do połączenia nie długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Łyżkę śmietany wymieszać z kawą rozpuszczalną na jednolita masę i dodać do masy serowej. Wymieszać(...)Bita śmietana Składniki 500 ml śmietany kremówki 36% 2 - 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + ¹⁄4 szklanki gorącej wody Wykończenie: Wykonanie bitej śmietany Żelatynę zalewamy gorącą wodą i  rozpuszczamy dokładnie mieszając. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy porcjami cukier puder , stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania  wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną  żelatynę

w mojej kuchni
CIASTO MAXI KING 86397

Potwornie kaloryczne, potwornie słodkie, potwornie wciągające! Ciasto Maxi King, robione na wzór popularnej słodkiej przekąski, to rozkosz dla podniebienia:) Jeśli jesteś zapalonym miłośnikiem wszystkiego co słodkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort tęczowy 249

pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) szklanka cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwniki spożywcze w proszku: czerwony, żółty, zielony i niebieski SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone śmietan-fix [op. 9 g.] opcjonalnie ( pozwala zachować właściwą konsystencję bitej śmietany. Dzięki niemu kremowe zdobienia nie ‘przyklapną’ nawet po upływie(...)line. DO NASĄCZANIA: Oranżada lub lekko posłodzona, słaba herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji

Domowe Torty
Korzenny sernik dyniowy 202

przygotowaną masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i równomiernie ugnieść, delikatnie nachodząc na boki formy. 3) Twaróg zmiksować z serkiem mascarpone, następnie cały czas mieszając dodać cukier, jajka, budyń, kaszę manną oraz przyprawę korzenną. 5) Na koniec dodać partiami purée z dyni i ponownie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. 7) Gotową masę przełożyć do wcześniej przygotowanej tortownicy i wyrównać(...)wodę z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 12) Wystudzony sernik udekorować polewą i podawać polany karmelem.   Artykuł Korzenny sernik dyniowy pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Sernik Kapitański 298

łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 75 dag twarogu mielonego ( może być wiaderkowy ) 2/3 szklanki drobnego cukru 4 jajka 200 ml śmietanki 30% budyń śmietankowy ( proszek ) 2/3 szklanki likieru Advocat 100 g czekolady śmietankowo-kawowej ( dwuwarstwowej ) Warstwa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 2 łyżka cukru pudru Zaczynamy od przygotowania spodu(...)okruchy ciastek, wyrównać i ugnieść, by utworzyły spód  (fot.2) . Schłodzić w lodówce około 20 minut. Do misy miksera włożyć ser, jajka i cukier. Miksować około 1 minuty. Wlać kremówkę, wsypać proszek budyniowy, i znów miksować. Na koniec wlać likier i ostatni raz miksować. Całe miksowanie masy nie powinno trwać dłużej niż 4 minuty. Składniki powinny się dobrze połączyć

Świat Ciasta
Fale Dunaju z jabłkami skąpanymi w kremie budyniowym 290

litra mleka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200g masła 82% Polewa: 100g czekolady (deserowej lub gorzkiej) 100ml śmietany kremówki Miękka margarynę ucieramy mikserem. Osobno ucieramy jajka z cukrem do czasu, gdy cukier się rozpuści. Następnie łączymy utarte jajka z margaryną i dodajemy po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem(...)ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy. Gdy zacznie się podnosić wsypujemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy chwilę, by się rozpuścił, a następnie wlewamy zawiesinę z mąk i cały czas mieszamy, by budyń się nam nie przypalił. Po chwili zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy, a następnie dodajemy do niego po trochu zimny budyń. Gdy dobrze się utrze

Smakowy Raj
Sernik kokosowy z chia i pianką z białej czekolady 185

twarogu półtłustego 3 jajka 1 białko ½ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżki nasion chia od  Skworcu 1 szklanka mleczka kokosowego 2 łyżki budyniu śmietankowego Kremowa pianka: 1 szklanka śmietany słodkiej 30% 50 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: Niebieska posypka z opłatka (waflowa) Wykonanie sernika: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść(...)zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 30 minut. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż do całkowitego wystygnięcia. Kremowa pianka: Czekoladę rozpuścić w miseczce w kąpieli wodnej, Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, z cukrem pudrem, wlać rozpuszczoną czekoladę-ochłodzoną i zmiksować. Masą posmarować zimny sernik, oprószyć niebieską posypką z opłatka. Życzę smacznego! http://www.skworcu.com.pl

Wanilia i Kardamon
Kremówki na cieście francuskim z kremem budyniowym 153

Bardzo pyszny budyniowy krem, myślałam o dodaniu warstwy z bitej śmietany , ale odpuściłam sobie ;) kremu jest dość dużo , aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego:) Trzeba też

Różne smaki w kuchni
Kremówkowe na herbatnikach z jabłkami 228

Delikatnie słodkie a zarazem kwaskowate ciasto na bazie kremu ze słynnej kremówki. Do tego słodko - kwaśne jabłka w połączeniu z agrestową galaretką. Ciasto nie wymaga pieczenia biszkoptu, stanowią je herbatniki. 250 g herbatników  Herbatniki Regionalne Petit Beurre Maślane Krem:  3 żółtka 1 szklanka mleka 110 ml śmietany 30% 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)garnka wlewamy 3/4 szklanki mleka, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Gotujemy. Wlewamy śmietanę i ponownie zagotowujemy. Na wrzące mleko wlewamy masę z żółtkami. Energicznie mieszamy do momentu powstania konsystencji budyniu. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy na puszystą masę, dodajemy po łyżce budyniu.  Foremkę o wymiarach 20x32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy pierwszą

VioletoweKucharzenie
Sernik z wiśniami i bananami na zimno 207

biały zmielony); 500 g sera mascarpone; 110 g cukru pudru; 9 łyżeczek żelatyny; 1 cukier waniliowy; 3 dojrzałe banany (średniej wielkości); sok z połowy cytryny; 250 g śmietany kremówki (30%); Ser biały zmielony wymieszać z serem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Banany zmiksować i skropić sokiem z cytryny, wymieszać.  Dodać do masy serowej delikatnie przy tym mieszając. Żelatynę(...)ziemniaczaną wymieszać z 9 łyżkami soku wiśniowego. Resztę soku zagotować z 2 łyżkami cukru. Do gotującego soku dodać rozmieszaną mąkę i zagotować cały czas mieszając (około 2 minuty). Ugotowany budyń (nie będzie tak gęsty jak tradycyjny budyń) odstawić, dodać wiśnie i wymieszać. Ostudzić. Przestygniętą masę wiśniową wyłożyć na wierzch sernika i schłodzić w lodówce. Moje uwagi: 1. Tortownicy nie smarowałam

In my kitchen
Ekler 199

jajka Szczypta soli Składniki na krem: 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 szklanki mleka 120g masła w temperaturze pokojowej 100 ml śmietanki kremówki Ziarenka z połowy laski wanilii Czekolada Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania ciasta. W rondelku rozpuszczamy wodę ze szczyptą soli oraz masłem. Gdy masło się roztopi zmniejszamy gaz i dodajemy mąkę. Całość(...)otwieramy go. Zabieramy się za przygotowanie kremu. Do rondelka dodajemy mleko, cukier, obie mąki oraz ziarna wanilii. Całość mieszamy ze sobą. Wstawiamy na gaz i gotujemy podobnie jak budyń, cały czas mieszając. Gotową masę odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Gdy masa będzie zimna dodajemy do tego ciepłe masło oraz śmietankę. Całość łączymy mikserem. Ostudzone ciasto na eklery rozcinamy na pół. Spód

Ciastka i ciasta
Rurki z kremem 455

bardzo pracochłonne, ale okazało się, że wcale nie;) Chyba najwięcej czasu zajmuje samo zawijanie ciasta na foremki. Ja swoje rurki napełniłam kremem karpatkowym, ale równie pyszne będą z ubitą kremówką jeśli zależy Wam na czasie. ja napełniłam wszystkie rurki od razu i niestety na drugi dzień rurki nieco zmiękły, dlatego radzę, aby nadziewać je tuż przed podaniem:) Rurki(...)Jedną stronę obtoczyć w cukrze. Odstawić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 200st. Ostudzić i zdjąć z foremek.Krem:  250g masła,  2 budynie waniliowe (po 40g każdy), 1/2 l mleka,  szklanka cukru pudru,  laska wanilii.  W 1/2 szkl. mleka rozrobić budynie, resztę mleka zagotować wraz z nasionami z laski wanilii

Z miłości do słodkości
pyszna domowa kremówka 411

składniki na ciasto: 2 szkl mąki 250 g margaryny 1/2 szkl kwaśnej śmietany wykonanie : Mąkę siekamy z zimną margaryną, dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy na

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 243

spód blaszki. Drugą część rozkruszyć do miski i umieścić w lodówce. Masa serowa: - 125g masła w temp.pokojowej - 600g dobrego twarogu do serników (u mnie firmy Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + ok.450g truskawek W misie miksera umieścić miękkie masło, dodać ksylitol lub cukier trzcinowy i utrzeć(...)pieczemy ok.45-50 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po wystudzeniu delikatnie lukrujemy wierzch ciasta. Lukier przygotowujemy z pudru trzcinowego, z dodatkiem kilki kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe