krem - 19817 przepisów (strona:451/1322)

Tarta z kremem czekoladowym i sezonowymi owocami 150

Kiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie pracochłonne kremy budyniowe czy ich eleganckie francuskie wersje creme patissiere,mogą się schować w kąt i długo nie wychodzić. Ale to moje zdanie i wiem, że ktoś może mieć zupełnie inne upodobania :)Czytaj więcej

bistro mama
Kremowy deser mascarpone z powidłami i sasankami 145

pudru. Ucieramy na jednolitą masę. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę. Do masy z żółtkiem dokładamy ser mascarpone i dosypujemy 2 łyżeczki cukru pudru. Mieszamy na gładki krem. Na koniec przekładamy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy z masą mascaropne, aby nie stracić jej puszystości.Ciasteczka kruszymy i zabieramy się do złożenia deseru. Na dnie pucharku układamy(...)pokruszone sasanki, a następnie krem mascarpone. I znów ciasteczka, posiekane orzechy włoskie, a na nim krem. Na końcu polewamy konfiturą truskawkową i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego

kulinarnyJa
Rurki z bitą śmietaną 154

Rurki z bitą śmietaną to bardzo efektowny deser. Wygląda skomplikowanie, tak naprawdę to prościzna. :-) By je zrobić, potrzeba foremek, które są widoczne na niektórych zdjęciach. Można nadziać je ulubionym kremem. Mi najlepiej smakują ze śnieżką z proszku - są wtedy bardzo lekkie a z prawdziwą bitą śmietaną lub kremem budyniowym są ciężkie, zbyt przytłaczające. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Ciasto(...)każdą rurkę.5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 15 minut. 6. Po wystudzeniu nadziać za pomocą szprycy ulubionym kremem

Szefowa kuchni
Szybki alkoholowy deser 180

studia. Chwila, którą nie mogłam wykorzystać inaczej, jak na przygotowaniu czegoś smacznego w kuchni. Miałam w pudełku jeszcze kilka kruchych sezamowych babeczek, w lodówce czekał na mnie wcześniej przygotowany krem eksperymentalny, dlatego na myśl wpadły mi po prostu babeczki z kremem, ale za to jakim! Czekoladowym! Mało słodkim, z dodatkiem wiśni z tegorocznej nalewki czekającej na świąteczny czas. Po zjedzeniu(...)kożuch.Masło miksujemy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem dodając partiami całkowicie ostudzoną masę czekoladową, aż do wyczerpania zapasów :)Każdą babeczkę wykładamy 2-3 wiśniami nasączonymi alkoholem, następnie dekorujemy kremem ( ja wyciskałam go przez szprycę ) i układamy kolejne wisienki. Wierzch posypujemy startą na małych oczkach  białą czekoladą. Przy słodszej wersji, babeczki możemy udekorować mlecznymi drażetkami.Idealnie komponują

Słodkie Przyjemności
Tort mocno czekoladowy 278

ziół, przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe wiórki.Ostudzone ciasto dzielimy na trzy części. Każdy z blatów nasączamy bogato zimną kawą połączoną z wodą. Na pierwszy blat wykładamy 1/2 kremu czekoladowego, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy resztą kremu.Przykrywamy ostatnim blatem. Resztę czekolady rozpuszczamy i rozsmarowujemy po torcie - wierzch i boki - wyrównujemy.Wierzch tortu posypujemy gotowymi wiórkami czekoladowymi

Słodkie Przyjemności
Mini babeczki z granatem 121

Jeżeli tak jak ja lubicie ciasto francuskie, to ten przepis jest zdecydowanie skierowany do Was! A mowa o małych francuskich babeczkach wypełnionych kremem z serka waniliowego i granatami. Całość robi się błyskawicznie, więc jeżeli goście parkują już auto, to jeszcze zdążycie zrobić ten deser.  Lekki, mało słodki i 'świeży' smakołyk nada się na każdą okazję. I mimo, że najlepszy(...)następnego po wyjęciu z lodówki, trudno było mi wytrzymać, by nie zjeść go w całości zaraz po przyrządzeniu, zresztą sami się sprawdźcie czy wytrzymacie. Zapraszam na Mini babeczki z kremem i granatem.Składniki:300 g ciasta francuskiego180 ml śmietanki 30 %Serek waniliowy 150 gMały granatłyżeczka cukru pudru z waniliąSposób przygotowania:Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy kółeczka za pomocą

Słodkie Przyjemności
Krem mleczny 253

przepisów na dodatki do ciast jest tak wiele, jak wiele jest osób je przygotowujących - trudno wszystkie poznać z dnia na dzień. Dziś na przykład mam dla Was przepis na krem mleczny. Bardzo prosty, a naprawdę bardzo smaczny, dlatego warto go poznać i z niego korzystać. Wystarczy połączenie mleka - a jakże, z cukrem i masłem - całość spoi mleko w proszku, dzięki(...)któremu krem sztywnieje. I choć wszystko można robić na oko, podaję Wam przykładową porcję - starczy na udekorowanie około 6 babeczek.Składniki:80 ml mleka50 g cukru waniliowego (najlepiej domowego z ziarenkami wanilii)100 g masła3/4 szklanki mleka w proszkuSposób przygotowania:Do miseczki wsypujemy cukier, zalewamy mlekiem i podgrzewamy w kąpieli wodnej albo w mikrofali.Masło wrzucamy do miski i ucieramy

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z domowym twarogiem i malinami 160

Sezon truskawkowy przeminął, ale malinowy trwa w pełni, dlatego dziś zaprezentuje Wam wypiek z malinami w tle. Babeczki przygotowane z kruszonki, krem z twarogu i słodycz z malin. Tak w skrócie określiłabym ten przepis. Stwierdzenie, że wypiek ten jest banalny jest jak najbardziej trafny. Ale czasem coś co jest bardzo proste, jest również jednocześnie bardzo smaczne, dlatego zachęcam(...)czasie przygotowujemy twaróg.Zimną śmietankę ubijamy. Ser miksujemy lekko go przy tym mieląc i rozdrabniając, następnie dodajemy łyżkę śmietany i lekko łączymy, ponawiając tę czynność do wyczerpania ubitej śmietanki.Krem twarogowy przekładamy do rękawa cukierniczego ze średnią rozetką. Na ostudzone kruche spody wyciskamy różyczkę kremu a następnie wierzch dekorujemy kilkoma świeżymi malinami i listkami mięty. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto nutella 414

kopa, to poczęstujcie się tym mega czekoladowym ciastem. Któregoś razu siedząc na kanapie w trakcie oglądania telewizji przyszedł mi do głowy pomysł stworzenia ciasta, które smakiem miało przypominać czekoladowy krem kanapkowy. Wydaje mi się jednak, że wyszło mi coś dużo, dużo lepszego :) Zresztą sami oceńcie!Składniki:200 g rozpuszczonego masłaok. 150 g cukru2 łyżki kakao4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia150(...)mąki70 g  mleka w proszku100 g orzechów  laskowychdodatkowo:100 g czekolady mlecznej½ opakowania kremu czekoladowego typu nutella50 g orzechów laskowych do dekoracji Sposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier  i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy. Do oddzielnej miski wsypujemy proszek do pieczenia, kakao , mleko w proszku i mąkę.Do masy jajecznej dodajemy rozpuszczone

Słodkie Przyjemności
Zupa krem z selera 167

Aromatyczna, pachnąca, rozgrzewająca ... idealna na zimowe dni. Mowa o zupie-krem z selera. Spróbujcie, na pewno nie pożałujecie. Składniki:* 300 g selera* 100 g pora, tylko biała część* 2 średniej wielkości ziemniaki* 800-900 ml jasnego  bulionu drobiowego* 1 łyżka masła* 2 łyżki oliwi z oliwek* 1 łyżka śmietany 18%* sól* pieprz* mielona kolendra* ewentualnie szczypta currydodatkowo:* ziarna słonecznika(...)wrzucić pora, zeszklić, dodać seler zacznie się lekko rumienić.Warzywa przełożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki - całość zalać bulionem drobiowym. Gotować, aż warzywa zupełnie zmiękną. Zupę zmiksować na krem, doprawić do smaku śmietaną i przyprawami.Podawać z uprażonymi na patelni ziarnami.Smacznego

kolorowotorcikowo
Tort wiśniowo - czekoladowy z nutką kawy 300

upodobania nas obojga i przygotowałam taki oto czekoladowo - wiśniowy tort.Inspirację znalazłam w kolekcjonowanych przeze mnie ulotkach z Lidla a konkretnie spodobał mi się deser Wiśniowy Sad. Postanowiłam wykorzystać krem z tego przepisu i połączyć go z wiśniami tak jak w oryginale ale nadając deserowi formę tortu.       Tort wyszedł pyszny! Krem jest wyśmienity - coś

happycreatiff.blogspot.com
Naleśniki cytrynowe z sicilian lemon curd! Boskie! 162

Odkryłam coś boskiego w sklepie, w którym nigdy bym nie pomyślała że można kupić coś do jedzenia ;-)!Przepyszny krem z sycylijskich cytryn. Krem jest boski w smaku. A naleśniki z nim obłędne!SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI LANE:- 3 jajka- 1 szklanka mąki- 0,5 szklanki soku z pomarańczy- 1 łyżka lemon curd- proszek do pieczenia (max. 0,5 łyżeczki)- słodzik(...)przelej do butelki po małej wodzie mineralnej. W korku zrób na desce do krojenia, dziurę nożem. Zakręć butelkę na rozgrzaną teflonową patelnię, lej masę tworząc dowolne kształty!Naleśniki przełóż kremem z sycylijskich cytryn!;-))))Śniadanko gotowe

SMYKWKUCHNI
Ciasto Pani Walewska. Ciasto Pychotka. 562

samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną.. Wykładamy połowę bezy na każdą blaszkę i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Podczas pieczenia robimy krem. Gotujemy budynie z cukrem na mleku. Ostudzone miksujemy z miękkim masłem i amaretto. Ostudzone ciasto przekładamy kremem i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Inspirowałam się przepisem ze strony

Aga w kuchni
Palmiery czekoladowo-orzechowe 141

składniki* gotowe ciasto francuskie* 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella* 50 g posiekanych orzechów laskowych* 2 łyżeczki cukruSposób wykonaniaRozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim

Mix smaku
Szczęśliwego Nowego Roku! I obłędnie kawowe ciasto 182

robię, ale do tego przepisu wrócę z pewnością, bo to zdecydowanie to, co Tygryski lubią najbardziej.Ciasto cappuccinoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:140 g ciasteczek oreo (z kremem)1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek)25 g masłakrem kawowy:250 ml mleka2 łyżki kawy rozpuszczalnej (proszek)55 g cukru25 g mąki ziemniaczanej2 żółtkabeza:2 białka100 g cukrudodatkowo:1 łyżka kakaoCiasteczka(...)rondelku. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać żółtka, połączyć.Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier.Na ostudzony spód wyłożyć krem kawowy, na wierzch bezę. Piec w 190 st. C. przez 10-12 minut, aż beza się lekko zrumieni.Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.Przed podaniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania