krem - 19817 przepisów (strona:295/1322)

"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 425

Leśna pokusa to przepyszna tarta na kruchym czekoladowym spodzie, z wybornym, puszystym kremem z białej czekolady i całym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem(...)formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36%  250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę

maniapieczenia
Tarta z kremem budyniowym, brzoskwiniami i jeżynami 167

brzoskwinie i eleganckie, czarne jeżyny zatopione w galaretce, dzięki której lśnią i zachowują swój świeży wygląd smakują dokładnie tak jak wyglądają - niesamowicie. Kwaskowość owoców, zwłaszcza jeżyn osładza domowy, waniliowy krem z masłem. Wszystko to znajduje się na perfekcyjnie kruchym cieście, do którego tym razem dodałam cukier trzcinowy. Dzięki niemu ciasto jest jeszcze bardziej chrupiące i ma lekko karmelowy posmak. Jeśli(...)ciasto w domu (do czego bardzo zachęcam), to koniecznie zostawcie je na noc w lodówce i zjedzcie na drugi dzień. Przez te kilka, kilkanaście godzin w chłodzie smaki kremu, ciasta i owoców doskonale się połączą i wtedy dopiero tarta nabierze smaku i to jakiego smaku!     Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100 g masła 0,5 szklanki cukru

Kulinarne Inspiracje
Truskawkowy Tort z Konikiem Pony 135

konsystencję. Śmietanę ubijamy i dodajemy stopniowo truskawki, na koniec wlewamy żelatynę i dosładzamy do smaku. Dodatkowo - ok 20 dag truskawek Wystudzony biszkopt skrapiamy wodą z sokiem z cytryny, smarujemy kremem układamy przekrojone na pół truskawki i raz jeszcze nakładamy grubą warstwę kremu. Przykrywamy drugą połową biszkopta i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki. Masa maślana: Masa maślana: 1 kostka(...)części mleka rozrabiamy budyń, resztę gotujemy, dodajemy cukier i w gotującym rozprowadzamy budyń. Masło ucieramy na gładką masę, następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń i masę krówkową. Tak przygotowanym kremem smarujemy nasze wcześniej przełożone kremem biszkopty (dokładnie zakrywamy masę śmietanową gdyż rozpuszcza ona masę cukrową). Odstawiamy na ok 3 godz do lodówki, łatwiej nam będzie ozdabiać go masą cukrową. Przepis

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo - Kokosowe z Masą Budyniową) 601

kojarzy. Ciasto Siostry Anastazji charakteryzują dwa płaty delikatnego, kruchego ciasta, lekka warstwa kokosowa, wyraziste w smaku ciasto z orzechów włoskich, a wszystkie te warstwy przekłada aksamitny, budyniowy krem, a wierzch ciasta stanowi idealnie komponująca się z całością czekoladowa polewa posypana kawałkami orzechów włoskich. Ciasto przepyszne w smaku i mimo, że jest dość pracochłonne z pewnością warto je przygotować w naszych(...)Kokosowe z Masą Budyniową) - Składniki: Ciasto Kruche: 150 g mąki pszennej 100 g masła (zimnego) 3 żółtka łyżka kwaśnej śmietany 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka budyń śmietankowy (40g) 2,5 łyżki mąki pszennej 5 żółtek 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła Ciasto Kokosowe: 100 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru

Słodka Strona
Zupa krem z cukinii z ziarenkami 211

poniedziałkowy poranek zapraszam na pyszną zupę krem z cukinii. Zupa jest lekka i pożywana. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Zupa doskonale sprawdzi się w upalne dni. Do przygotowania zupy wykorzystałam mieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR.   SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1,5 łyżki masła, 2 szklanki bulionu mięsno- warzywnego, 1,5 łyżki mieszanki(...)Smażę 2-3 minuty. 3. Warzywa przekładam do garnka. Wlewam bulion. Gotuję około 15 minut. Doprawiam do smaku imbirem, solą oraz pieprzem. 4. Zupę dokładnie miksuję blenderem na jednolity krem. Ziarna prażę na suchej patelni.  5. Zupę krem przelewam do miseczek przygotowanych z wydrążonej cukinii, posypuję ziarenkami i podaję. Zupę krem podałam z mieszanką ziaren, którą otrzymałam do testowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mrożony deser bezowy z jagodami 256

miłośników bezy i lodów jagodowych. Zimny, więc idealny na letnie, upalne dni :) BLATY BEZOWE: 3 białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno i zacząć dodawanie cukru ustawiając(...)jagód. Wymieszać trzepaczką, wstawić na mały ogień. Dodać masło i podgrzewać, aż wszystko zgęstnieje. Nie gotować. Odłożyć ok 2 łyżek. Zimną śmietankę ubić na sztywno i wmieszać w zimny krem jagodowy. Blaty bezowe ostrożnie zdjąć z papieru. Położyć pierwszy blat na podstawce, wyłożyć połowę kremu, drugi blat bezowy i masę jagodową. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 3 godz. Przed

https:KKuchniaMniam
Egzotyczny krem z dyni 136

Egoztyczna, rozgrzewająca, słodko-korzenna. Niezwykła i zaskakująca… Składniki: – 1kg dyni pokrojonej w kostkę (najlepiej odmiana Australian Butter – wg mnie najlepsza do tego kremu, ale może być też inna) – 0.5 l mleka kokosowego – cukier, najlepiej brązowy – w ilości „do smaku” – 2 szczypty imbiru – cukier waniliowy (nie wanilinowy) – 1 łyżczeka cynamonu(...)Dynię (i marchewkę) pokroić w kostkę. Dusić z masłem w garnku, aż się zeszkli i zacznie mięknąć. Dodać mleko i mleko kokosowe. Zagotować, dynia musi zmięknąć. Zblendować na gładki krem. Doprawić cynamonem, gałką, cukrem waniliowym, solą i cukrem. W razie potrzeby smakowej można doprawić oczywiście bardziej. Dorzucić rodzynki, chwilę podusić na małym ogniu. Podawać w miseczkach lub głębokich talerzach. Dekorujemy

Pociąg Do Kuchni
W-Z'tka 196

zaczęłam szukać przepisu, z którym bym sobie poradziła ale po przejrzeniu kilku stron, przepisów stwierdziłam, że muszę trochę poeksperymentować. Podstawę zrobiłam z biszkoptu kakaowego (wykorzystanego już w kilku przepisach), krem to eksperyment, który się udał, polewa czekoladowa zrobiona z pomocą siostry ;) Rodzinie ta eksperymentalna W-Z'tka zasmakowała i postanowiłam się tym przepisem z Wami podzielić mając nadzieję(...)zasmakuje. Ciasto: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru po 1/2 szkl mąki pszennej i ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 330g śmietany kremówki 36% 200g serka homo 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szkl gorącej wody Polewa czekoladowa: pół tabliczki mlecznej czekolady łyżka margaryny 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: 1. Biszkopt

Motylkowa Kuchnia
Pawi ogon wg Siostry Anastazji 198

stopni. Pozostałe części wałkujemy osobno na długość foremki. Smarujemy każdą część powidłami śliwkowymi, posypujemy posiekanymi orzechami i zwijamy w rolady. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-30 min. Krem: Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 cukier waniliowy 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła Wykonanie: W 1/4 szklanki mleka roztrzepujemy jajka(...)dodajemy do niego stopniowo zimny budyń. DODATKOWO DO CIASTA POTRZEBUJEMY 2 ZIELONE GALARETKI - przygotować je wg przepisu na opakowaniu Przełożenie placka: Na upieczony kruchy placek wykładamy połowę przygotowanego kremu. Na kremie układamy 3 rolady. Pomiędzy rolady wlewamy tężejące galaretki. Po zastygnięciu galaretki wykładamy pozostałą część kremu. Na wierzch układamy biszkopt. Ozdabiamy polewą

psgotujemy
Ciasto kokosowe kapitańskie 205

Ciasto w wersji dla dorosłych. Krem delikatny i puszysty z dodatkiem alkoholu, a do tego jasny biszkopt dobrze nasączony herbatą z rumem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę kokosową: 200 g białej czekolady(...)ostudzonej masy czekoladowej dodać mleczko kokosowe i wszystko razem robrze wymieszać. Masę kokosową stopniowo dodawać do ubitej śmietany i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śmietan-fix i krem włożyć do lodówki. Nasączenie: Białą herbatę zalać gorącą wodą (temperatura podana na opakowaniu) i parzyć 3 minuty. Następnie ostudzić i dodać rum. Herbata powinna mieć mocno rumowy smak. Biszkopt można

Passions hobbies life
Ciasto OREO 167

szklanki, cukier puder do smaku Wykonanie: Do przygotowania dolnej i górnej warstwy (czarna warstwa) użyłam po 15 ciasteczek. 30 ciasteczek przepoławiamy na pół i wyjmujemy z nich biały krem, krem przekładamy do miseczki. Ciemną część z 15 ciastek kruszymy na pył. W tym czasie rozpuszczamy masło (50g). Masło łączymy z pokruszonymi ciasteczkami, dokładnie mieszamy i wykładamy nimi dno tortownicy (18cm(...)Odstawiamy na około pół godzinki do lodówki. W tym czasie przygotowujemy krem. Do rondelka wlewamy mleko i wkładamy białe środki z 30 ciastek. Wstawiamy na ogień i podgrzewamy aż do rozpuszczenia się kremu z ciastek. Masę studzimy. W między czasie kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Cienkim strumieniem wlewamy wystudzoną masę mleczną i miksujemy na wolnych obrotach, wlewamy aromat cytrynowy

Cakes By Kejt
Biszkopt z musem truskawkowym 175

Truskawki. Mmmm... Pyszność nad pysznościami. A jako, że w chwili obecnej nawet nasza zamrażarka została obżarta z truskawek, pora przypomnieć sobie moje ukochane, gorące lato i pyszny biszkopt przekładany kremem i musem z truskaweczek. Orzeźwiający, słodki, ale z kwaskowatą nutką z owoców. Na niedzielę dla gości jak i na co dzień dla domowych łasuchów. Składniki: (23 cm) BISZKOPT: 5 jajek(...)szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu KREM: 2 tabliczki czekolady (u mnie jedna gorzka a jedna mleczna) 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone  MUS: 300 g truskawek (świeże lub rozmrożone) 3 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Białka oddzielić od żółtek, ubić bardzo dokładnie ze szczyptą soli. Do piany dodawać stopniowo cukier, a kiedy

Cakes By Kejt
Tort Chałwowy 148

cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy. Miksuję aż uzyskam gładki krem. Chałwę rozkruszam i dopiero dodaję do kremu. Zostawiam jej odrobinę na posypkę. Dodaję przestudzoną żelatynę i wszytko dokładnie miksuję. Biszkopt przekrawam na pół i smaruję go kremem (1/2 masy). Nakładam(...)niego drugą część i resztę kremu. Siekam orzechy, dodaję do nich wiórki kokosowe i resztę chałwy. Tak przygotowaną posypką dekoruję wierzch i boki tortu. Tort odkładam na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Podaję z konfiturą malinową

Kuchnia co dnia
Śmietanowy tort dla Scrabblisty z okazji Dnia Dziecka 161

Niego tort z okazji Dnia Dziecka:) Symbol K to jego imię:)  Składniki Biszkopt 6 jaj o pokojowej temperaturze szklanka cukru drobnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mąki Krem: śmietanka łaciata 36% 2 serki mascarpone 3 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego Poncz: szklanka wody sok z jednej cytryny 2 łyżki cukry trzcinowego słoik powideł u mnie: śliwki z kakao(...)mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Teraz zacznij dodawać pianę z białek. Krótko mieszaj i wlej ciasto do wysypanej bułką tartą formy. Piecz w 180 stopniach 50 minut.  Krem:  Śmietankę wlej do wysokiego naczynia, dodaj trzcinowy cukier puder i zacznij ubijać, kiedy będzie już widać, że jest ubita zacznij dodawać po łyżce serka mascarpone. Wystudzony biszkopt przetnij

AZgotuj!
Warsztaty w Siemens Akademia Smaku "Kawa. Świat w filiżance" + przepis na waniliowy krem kalafiorowy z kawą 190

przygotowywała... ale o tym zaraz. Gdyż teraz przechodzę przedstawić moją drużynę... Tak to się zaczęło. Nasz przywódca przydzielił nas do sekcji: wątróbki cielęcej, duszonej cebulki w miodzie akacjowym oraz kremu z kalafiora z wanilią i z pianką kawową Ja znalazłam się w sekcji kalafiora. Noże poszły w ruch i szybko i zgrabnie kalafiory (cztery dorodne) "wyróżyczkowałyśmy", aby  mógł powstać(...)krem. Idealny. Gadki jak aksamit. O niesamowitym smaku. Przyznam Wam się że na drugi dzień przygotowałam całą wazę zupy dla moich chłopców.   A oto końcowe dzieło: Zupa krem z kalafiora z pianką kawową. na 4-6 osób: średni kalafior  500 ml mleka 500 ml śmietany kremówki 1/2 laski wanilii 1 łyżka prażonych płatów migdałowych  sól i biały

AZgotuj!