krem - 19817 przepisów (strona:286/1322)

Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy 97

pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika (opcjonalnie) - 1 łyżeczka cukru waniliowego - pół łyżeczki soli - opcjonalnie można dodać pokrojone orzechy włoskie lub rodzynki krem:  - opakowanie serka naturalnego typu Almette  - sok z połowy pomarańczy - 2 łyżki cukru pudru  Przygotowanie:  1. Marchewki myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Możemy też(...)następnie dokładamy marchewkę i opcjonalne dodatki. Wszystko mieszamy do połączenia składników. 5. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papilotkami. 6. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze ok. 180C. Krem:  1. W miseczce mieszamy serek z sokiem z pomarańczy i cukrem na jednolitą masę.  2. Kiedy babeczki wystygną, dekorujemy je kremem.  Można dowolnie je udekorować - śmiesznymi marchewkami

two broke sisters
Domowe ciastka a'la Hity 161

Chrupiące ciastka przełożone słodkim kremem czekoladowym.  Są wspaniałe! Smakują podobnie jak te kupne, ale jednak troszkę inaczej :D  Ktoś ma ochotę? Polecam! <3 Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1 jajo 2 łyżki masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 125 g cukru Krem: 1/2 szkl. mleka w proszku(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez około 10 minut do ładnego zarumienienia. Upieczone ciastka wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. 2. Krem: Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać mleko i kakao, dobrze zmiksować. Ostudzone ciastka przełożyć kremem. Smacznego! Inspiracja/ źródło:  Miłość w brzuchu

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto czekoladowe (bez jajek) z kremem z mleka w proszku 170

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO CZEKOLADOWE (BEZ JAJEK) Z KREMEM Z MLEKA W PROSZKU Składniki na ciasto: - 230 gram mąki pszennej   - 50 gram kakao   - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 mililitrów gorącej wody  - 170 gram cukru brązowego(...)mokre, a potem łączymy je razem. Ciasto wylewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut. Studzimy. Składniki na krem: - 2 szklanki mleka w proszku  - 1 kostka margaryny - 3/4 szklanki cukru  - 1/2 szklanki wody Przygotowanie kremu: Gotujemy wodę z margaryną i cukrem. Zdejmujemy z ognia i po łyżce

Życie zamknięte w smaku
Mazurek śliwkowy z kremem z mascarpone i białej czekolady 138

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); MAZUREK ŚLIWKOWY Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY Składniki na ciasto: - 150 gram mąki krupczatki - 150 gram mąki pszennej - 200 gram masła - 100 gram cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie ciasta(...)wierzchu układamy paski surowego ciasta, tworząc okienka. Można posmarować je jajkiem, ale nie trzeba. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni do zarumienienia (10-15 minut). Składniki na krem: - 300 gram białej czekolady - opakowanie mascarpone Przygotowanie kremu: Roztapiamy czekoladę i lekko ją studzimy. Potem mieszamy za pomocą miksera z mascarpone.  Wypełniamy kremem okienka lekko przestudzonego ciasta. Zdobimy przed zupełnym

Życie zamknięte w smaku
Tarteletki z kremem budyniowym i owocami 96

mojej kuchni albo z... kuchennej półki ;) Tymczasem rozkoszujcie się superprostym, klasycznym sposobem na idealny poczęstunek. Szczególnie w czasie, gdy sezon truskawkowy się rozpoczyna. Łasuchy będą zadowolone! ^^ TARTELETKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I OWOCAMI Składniki na ciasto: - 200 gramów mąki pszennej - 100 gramów mąki krupczatki - 200 gramów masła (+ do wysmarowania foremek) - 100 gramów cukru pudru - 1 żółtko - 1-2 łyżki zimnej wody(...)masłem i oprószone bułką tartą i wstawiamy do lodówki na około 15 minut. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do zarumienienia. Składniki na krem: - 500 mililitrów mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (waga opakowania 40 g) - 3,5 łyżki mąki pszennej - 4 łyżki cukru - 100 gram masła, o temperaturze pokojowej Przygotowanie kremu: Połowę

Życie zamknięte w smaku
Babeczki sernikowo-jagodowe 125

duże jajka skórka otarta z 1 cytryny+ 1 łyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek itp.) 25 g cukru Krem mascarpone: 75 g miękkiego masła 120 g serka mascarpone 420 g cukru pudru Przygotowanie: 1. Maślana baza herbatnikowa: Masło rozpuścić w garnuszku. Herbatniki zmielić w malakserze lub drobno pokruszyć przy pomocy(...)sitko, przyciskając łyżką, by pozbyć się jak największej ilości soku. (teraz można dodać również więcej cukru lub sok z cytryny, jeśli jest taka potrzeba) Papkę pozostawić do ostudzenia. 4. Krem: Masło zmiksować z mascarpone przez około 2-3 minuty, aż masa stanie się jasna i puszysta. Na koniec wsypać do niej przesiany cukier puder i ponownie zmiksować. 5. Ostudzone babeczki

Nastoletnie Wypiekanie
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 400

Leśna pokusa to przepyszna tarta na kruchym czekoladowym spodzie, z wybornym, puszystym kremem z białej czekolady i całym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem(...)formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36%  250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę

maniapieczenia
Tarta z kremem budyniowym, brzoskwiniami i jeżynami 139

brzoskwinie i eleganckie, czarne jeżyny zatopione w galaretce, dzięki której lśnią i zachowują swój świeży wygląd smakują dokładnie tak jak wyglądają - niesamowicie. Kwaskowość owoców, zwłaszcza jeżyn osładza domowy, waniliowy krem z masłem. Wszystko to znajduje się na perfekcyjnie kruchym cieście, do którego tym razem dodałam cukier trzcinowy. Dzięki niemu ciasto jest jeszcze bardziej chrupiące i ma lekko karmelowy posmak. Jeśli(...)ciasto w domu (do czego bardzo zachęcam), to koniecznie zostawcie je na noc w lodówce i zjedzcie na drugi dzień. Przez te kilka, kilkanaście godzin w chłodzie smaki kremu, ciasta i owoców doskonale się połączą i wtedy dopiero tarta nabierze smaku i to jakiego smaku!     Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 100 g masła 0,5 szklanki cukru

Kulinarne Inspiracje
Truskawkowy Tort z Konikiem Pony 113

konsystencję. Śmietanę ubijamy i dodajemy stopniowo truskawki, na koniec wlewamy żelatynę i dosładzamy do smaku. Dodatkowo - ok 20 dag truskawek Wystudzony biszkopt skrapiamy wodą z sokiem z cytryny, smarujemy kremem układamy przekrojone na pół truskawki i raz jeszcze nakładamy grubą warstwę kremu. Przykrywamy drugą połową biszkopta i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki. Masa maślana: Masa maślana: 1 kostka(...)części mleka rozrabiamy budyń, resztę gotujemy, dodajemy cukier i w gotującym rozprowadzamy budyń. Masło ucieramy na gładką masę, następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń i masę krówkową. Tak przygotowanym kremem smarujemy nasze wcześniej przełożone kremem biszkopty (dokładnie zakrywamy masę śmietanową gdyż rozpuszcza ona masę cukrową). Odstawiamy na ok 3 godz do lodówki, łatwiej nam będzie ozdabiać go masą cukrową. Przepis

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo - Kokosowe z Masą Budyniową) 565

kojarzy. Ciasto Siostry Anastazji charakteryzują dwa płaty delikatnego, kruchego ciasta, lekka warstwa kokosowa, wyraziste w smaku ciasto z orzechów włoskich, a wszystkie te warstwy przekłada aksamitny, budyniowy krem, a wierzch ciasta stanowi idealnie komponująca się z całością czekoladowa polewa posypana kawałkami orzechów włoskich. Ciasto przepyszne w smaku i mimo, że jest dość pracochłonne z pewnością warto je przygotować w naszych(...)Kokosowe z Masą Budyniową) - Składniki: Ciasto Kruche: 150 g mąki pszennej 100 g masła (zimnego) 3 żółtka łyżka kwaśnej śmietany 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka budyń śmietankowy (40g) 2,5 łyżki mąki pszennej 5 żółtek 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła Ciasto Kokosowe: 100 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru

Słodka Strona
Zupa krem z cukinii z ziarenkami 181

poniedziałkowy poranek zapraszam na pyszną zupę krem z cukinii. Zupa jest lekka i pożywana. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Zupa doskonale sprawdzi się w upalne dni. Do przygotowania zupy wykorzystałam mieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR.   SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1,5 łyżki masła, 2 szklanki bulionu mięsno- warzywnego, 1,5 łyżki mieszanki(...)Smażę 2-3 minuty. 3. Warzywa przekładam do garnka. Wlewam bulion. Gotuję około 15 minut. Doprawiam do smaku imbirem, solą oraz pieprzem. 4. Zupę dokładnie miksuję blenderem na jednolity krem. Ziarna prażę na suchej patelni.  5. Zupę krem przelewam do miseczek przygotowanych z wydrążonej cukinii, posypuję ziarenkami i podaję. Zupę krem podałam z mieszanką ziaren, którą otrzymałam do testowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mrożony deser bezowy z jagodami 182

miłośników bezy i lodów jagodowych. Zimny, więc idealny na letnie, upalne dni :) BLATY BEZOWE: 3 białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno i zacząć dodawanie cukru ustawiając(...)jagód. Wymieszać trzepaczką, wstawić na mały ogień. Dodać masło i podgrzewać, aż wszystko zgęstnieje. Nie gotować. Odłożyć ok 2 łyżek. Zimną śmietankę ubić na sztywno i wmieszać w zimny krem jagodowy. Blaty bezowe ostrożnie zdjąć z papieru. Położyć pierwszy blat na podstawce, wyłożyć połowę kremu, drugi blat bezowy i masę jagodową. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 3 godz. Przed

https:KKuchniaMniam
Egzotyczny krem z dyni 104

Egoztyczna, rozgrzewająca, słodko-korzenna. Niezwykła i zaskakująca… Składniki: – 1kg dyni pokrojonej w kostkę (najlepiej odmiana Australian Butter – wg mnie najlepsza do tego kremu, ale może być też inna) – 0.5 l mleka kokosowego – cukier, najlepiej brązowy – w ilości „do smaku” – 2 szczypty imbiru – cukier waniliowy (nie wanilinowy) – 1 łyżczeka cynamonu(...)Dynię (i marchewkę) pokroić w kostkę. Dusić z masłem w garnku, aż się zeszkli i zacznie mięknąć. Dodać mleko i mleko kokosowe. Zagotować, dynia musi zmięknąć. Zblendować na gładki krem. Doprawić cynamonem, gałką, cukrem waniliowym, solą i cukrem. W razie potrzeby smakowej można doprawić oczywiście bardziej. Dorzucić rodzynki, chwilę podusić na małym ogniu. Podawać w miseczkach lub głębokich talerzach. Dekorujemy

Pociąg Do Kuchni
Ciasto "Leśny mech" 389

Szpinakowe ciasto: 3 jajka  1 1/3 szkl. cukru  1 1/3 szkl. oleju  450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 szkl. mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 g śmietany 30%  2 łyżki cukru pudru  1,5 łyżeczki żelatyny  1/4 szkl. gorącej wody Dodatkowo: połowa granatu (zastąpiłam malinami) Przygotowanie: 1. Szpinakowe ciasto: Wszystkie składniki(...)średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez około 60 - 70 minut do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. 2. Krem: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Pozostawić do przestudzenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Kilka łyżek dodać do ostudzonej żelatyny i szybko wymieszać (zapobiegnie to zważeniu się kremu) Całą

Nastoletnie Wypiekanie
W-Z'tka 172

zaczęłam szukać przepisu, z którym bym sobie poradziła ale po przejrzeniu kilku stron, przepisów stwierdziłam, że muszę trochę poeksperymentować. Podstawę zrobiłam z biszkoptu kakaowego (wykorzystanego już w kilku przepisach), krem to eksperyment, który się udał, polewa czekoladowa zrobiona z pomocą siostry ;) Rodzinie ta eksperymentalna W-Z'tka zasmakowała i postanowiłam się tym przepisem z Wami podzielić mając nadzieję(...)zasmakuje. Ciasto: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru po 1/2 szkl mąki pszennej i ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 330g śmietany kremówki 36% 200g serka homo 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szkl gorącej wody Polewa czekoladowa: pół tabliczki mlecznej czekolady łyżka margaryny 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: 1. Biszkopt

Motylkowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania