Jest to najlepsza zupa krem jaką do tej pory jadłam. Delikatna w smaku i taka kremowa. Użycie serka topionego to był super pomysł. Kto jeszcze tak nie próbował to bardzo polecam. Zupa jest lekka, a za razem sycąca. Podałam ją z plackami tortilli własnoręcznie przeze mnie zrobionymi, ale można z czym kto lubi, z grzankami, z groszkiem ptysiowym(...)przesmażamy cały czas mieszając. Następnie wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości. 3. Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy serek topiony i całość blendujemy za pomocą blendera ręcznego na gładki krem. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem, kminkiem, koperkiem i natką pietruszki. Gdyby zupa była zbyt gęsta to można dolać gorącej wody lub bulionu. Ja uzyskałam dwa litry zupy. 4. Gorącą zupę
Izabelawkuchnikruszonką zrobioną z czerstwego pieczywa. 3. Ziemniaczana zupa krem z pesto pietruszkowym Pesto to świetny dodatek do zupy, np. zmiksowanej na krem. Tu mamy przepis na zimowy krem ziemniaczany z dodatkiem porów. 4. Sałatka makaronowa z pesto alla calabrese , pomidorkami koktajlowymi i oliwkami Składniki / na 2 porcje: 200 g makaronu penne 4 łyżki pesto alla calabrese Monini
Chilli Czosnek i Oliwadań słodko-kwaśnych. Zobacz przepis Czwartek: Peperonata z focaccią Coś w rodzaju włoskiego leczo, ale delikatniejsze i prostsze do zrobienia. Zobacz przepis Piątek: Zupa parmentier, czyli krem z ziemniaków i pora Najprostsza zupa świata, składająca się dwóch składników, a mimo to niesłychanie aromatyczna i smaczna. Zobacz przepis Całe gotowanie w ostatnią niedzielę było dość szalone, bo w sobotę
Niedzielny kucharzwieki temu. A z racji tego, że naszła mnie ochota na kawałek domowej własnoręcznie przygotowanej karpatki to upiekłam. Jaka wyszła pyszna...mówię Wam. Najlepsza jaką do tej pory jadłam. Mocno czekoladowy krem doskonale komponuje się z niesłodkimi chrupiącymi blatami. Nieskromnie napiszę, że wyszła mi taka jak chciałam. A jaka jest Wasza ulubiona karpatka? A może macie ochotę na moją
Izabelawkuchniprosty przepis na zimowy tort ” Brukselski ” . Dlaczego ” Brukselski ” bo Belgowie robią najlepsze słodycze i czekoladę . Jest w nim wszystko co kochamy o tej porze roku , czyli zamiast kremu mus jabłkowy z cynamonem i dużo waniliowej bitej śmietany .. Mniam ! Taki tort ma tylko jedną wadę , nie jest nisko kaloryczny, a sam wchodzi do ust i zostaje
Ogrodnik w podróżyskładnikiem jest moja ulubiona, czerwona soczewica . Świetnie sprawdza się jako alternatywa dla mięsa i jest bardzo szybka w przygotowaniu - nawet nie wymaga wcześniejszego namaczania! Do tej pory stworzyłam już zupę krem oraz potrawkę z soczewicy, więc teraz czas na... pomidorowe kuleczki. W sam raz jako zagryzka na imprezę, jak i "mięsny" dodatek do obiadu. Ja najchętniej podaję
Kuchnia Elliepory rurki robiłam z kremem budyniowym lub z bitą śmietaną. Tym razem postanowiłam przygotować je z kremem z wykorzystaniem soku owocowego i wyszło naprawdę pysznie. Polecam upiec je na podwieczorek. Do przygotowania kremu użyłam pysznego soku Witaminka od HORTEX. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 25 dag mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli pół szklanki śmietany
Izabelawkuchnipory robiłam zawsze tak krem cytrynowy ale skoro Hortex ma takie pyszne soki 100% to postanowiłam zrobić tym razem pyszny krem pomarańczowy. Nadaje się do naleśników, gofrów, placków czy jako krem do wypełniania tart lub ciasteczek. Składniki: 3/4 szkl soku pomarańczowego 100% Hortex 4 żółtka 4 łyżki cukru 100 g masła Przygotowanie: Żółtka przekładamy do małego rondelka, dodajemy cukier
słodkie i nie tylko historie kulinarnezagęszczonego nic nie ruszy, nawet owocowy kwas. Teraz dodajemy jagody, mogą być nawet mrożone. Wyławiamy goździki , słodzimy według własnych upodobań i dokładnie miksujemy. Powstaje delikatny, aromatyczny krem, znakomity o każdej porze roku. Niczym nie przypomina zupy mlecznej, a jednak na mleku
Dieta moja pasjaDzisiaj szybki post z przepisem na niskokaloryczną zupę, a już jutro możecie się spodziewać kolejnej części tekstu pt. „Masło czy margaryna?” :) Dlaczego polecam tę zupę? Ponieważ
Powiedz dietom nietartelki. Palcami dopasowujemy każdą z nich do formy i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 25 minut. Ogarniamy krem truskawkowy. O tej porze roku świeże truskawki mają smak porównywalny do plastiku, więc lepiej użyć tych mrożonych. Zmiksowane owoce delikatnie podgrzewamy na małym ogniu z cukrem aż do momentu rozpuszczenia kryształków
sama złodyczTort bananowy z kremem kajmakowym…Ten tort niesamowity! Dopiero od kilku lat stałam się wielbicielką kremowych tortów, więc próbuję wszystkie możliwe smaki. W końcu przyszła pora na tort bananowy z kremem kajmakowym. Przepis na tort pochodzi od Roy Fares . Roy to znany szwedzki cukiernik, który zrobił karierę za oceanem. Uwielbiam jego wypieki, zawsze mi się udają. Dlaczego
codojedzeniaBiałe warzywa uodporniają organizm, obniżają poziom złego cholesterolu, działają antybakteryjnie a także pomagają przy problemach z układem moczowym. Zupa Krem z białych warzyw Składni ki: 200 g kalafiora; 100 g pietruszki; 25 g pora; 1 łyżka oliwy z oliwek; 500 ml wody (bulionu warzywnego bądź rosołu drobiowego); 1 łyżeczka pieprzu ziołowego; 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego; 1/2 łyżeczki
Życie na widelcuRozgrzewajacych zup ciąg dalszy, ale to zapewne przez porę roku. Tym razem aksamitna zupa krem z kurczaka, czyli właściwie rosół podany trochę w innej wersji, bardziej treściwy w konsystencji pomimo podawania go bez makaronu. Zachęcam do spróbowania!! WARTO! Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 mały por 1/2 małego selera 1 mała cebula 2 ząbki(...)ogniu ok. 2 godzin. W razie konieczności zdjąć szumowiny. W międzyczasie osolić wywar. Następnie wyjmij mięso z rosołu, obierz z kości i dodaj do rosołu. Całość zblenduj na gładki krem. Dodaj śmietankę, pieprz i zagotuj ponownie. Zupa jest już gotowa, Można ją podawać z grzankami (na rozgrzaną patelnię wlać dowolny olej - ja używam najczęściej tego z zalewy po suszonych pomidorach
Malinowo w kuchniBardzo lubimy zupy kremy ,robie je czesto,a skladnikami sa bardzo rozne,najczesciej sezonowe warzywa.Do tej pory za najmniej atrakcyjny smakowo uwazalam krem z brokolow,jak dla mnie mdly i bez smaku.W rankingu zup kremow plasowal sie na pewno na szarym koncu.Po dzisiejszym eksperymencie nadal nie jest moim ulubionym kremem,ale naprawde zyskal na smaku.Dodalam mleko kokosowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!