krem z pora - 2446 przepisów (strona:14/164)

Krem z dyni 130

Jedna z popularniejszych w naszym domu o tej porze roku. Zupa krem z dyni Hokkaido podana z pestkami dyni i kiełkami rzodkiewki, które świetnie przełamują słodycz marchwi i dyni. Oprócz tradycyjnych przypraw doprawiona ostrą papryką i kardamonem – świetnie wplata się w jesienny smak. Zupa krem z dyni Hokkaido (której nie trzeba obierać, jest szybciej, lżej, łatwiej:) i włoszczyzny

Zasmakuj Kuchni
Zupa krem z groszku 175

razem padło na krem z groszku . Jeśli dobrze ją przyprawicie to gwarantuję Wam, że danie to będzie wyśmienite i bardzo aromatyczne. Z całą pewnością jeśli do tej pory nie lubiliście kremów, to znacznie chętniej będziecie gotować i kosztować tego typu zupy. Cała filozofia w przygotowaniu kremu z groszku to ugotowanie w miarę dobrego i aromatycznego bulionu , bo właśnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z białych szparagów z mascarpone 136

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina

Moja Galeria Smaku
Klopsiki i por 204

głodu. Pyszny obiad gotowy jest w kilka chwil. Klopsiki w sosie śmietanowo-porowym składniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 żółtko sól, pieprz ziołowy 2 pory 250 ml śmietany kremowi 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła wykonane: Pory myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy by się zeszkliła, a nie zrumieniła

Przysmaki Karolki
Zupa cebulowa z grzankami 105

roku. Uwielbiam krem cebulowo-serowy, ale że mój mąż nie przepada za zmiksowanymi zupami, to często gotuję poniższą opcję. Dla mnie nie robi to różnicy i uwielbiam wszystkie wariacje na temat zupy cebulowej. Pycha! mięso/koście na wywar (polecam wędzone) 6 cebul 2 marchewki (niewielkie) 1 pietruszka kawałek selera 1/2 białej części pora 2 ząbki czosnku

Di gotuje
Zupa ziemniaczano - porowa 123

Delikatny w smaku, gęsty, bardzo smaczny, prosty i... przyjazny dla naszego portfela :) Fantastycznie komponuje się z wędzonym łososiem czy krewetkami- wtedy krem jest bardziej treściwy- polecam również dodatek grzanek czosnkowych czy chrupkiego pieczywa. * wywar warzywny- 800 ml * por- 3 duże sztuki * ziemniaki- 3 duże sztuki * cebula- 1 szt. * masło klarowane- 50 g * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie- 5 szt. * listek(...)ozdoby W garnku, na klarowanym maśle poddusić pokrojoną cebulę i pory (wykorzystać tylko białą część) z poszatkowanym czosnkiem. Dodać pokrojone ziemniaki, listek laurowy, ziele, sok z cytryny, gałkę, kolendrę i zalać wywarem warzywnym. Gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków. Wyłowić listek oraz ziele i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą chili. Ozdobić szczypiorkiem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Zupa krem z gruszek, pietruszki i selera 155

Dzień dobry! Otrzymałam od jednej z czytelniczek sygnał, że warto zaproponować Wam coś bardziej wytrawnego na Walentynki, więc oprócz słodkości postaram się przygotować również dania obiadowe

Pora coś zjeść
Dietetyczne muffinki z kremem czekoladowym z czerwonej fasoli 123

Dietetyczne muffinki z kremem czekoladowym z czerwonej fasoli  Pora na deser! Muffinki musli z krem czekoladowym z czerwonej fasoli to doskonały, pełnowartościowy oraz wysokobłonnikowy smakołyk, idealny dla dzieci, jak i dorosłych.  Składniki:  Muffinki: (około 12 sztuk)  - musli (mieszanka wykonana samodzielnie np. płatki owsiane, jęczmienne, żytnie, orzechy, bakalie itp.) - 100 g - mąka orkiszowa

Fit-amina
Zielony krem z pora i groszku 157

Aromatyczny, rozgrzewający krem, w którym lekko ostry, wyrazisty smak pora idealnie łączy się z łagodnym zielonym groszkiem. Krem podany z ptysiowym groszkiem lub ziołowymi grzankami smakuje znakomicie i jest bogactwem witamin. Składniki: 500g pora 1 szklanka zielonego groszku 2 łyżki masła 200g śmietany kremówki 200g serka topionego śmietankowego 750ml bulionu drobiowego szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz(...)Wykonanie: 1. Por oczyścić i pokroić w talarki, zeszklić na maśle i dodać groszek. Zalać bulionem i gotować 10-15 minut. Następnie dodać pokrojony w kostkę topiony ser i całość zmiksować blenderem do postaci gładkiego kremu. Ponownie zagotować, dodać zahartowaną śmietanę, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać, krem podawać z ptysiowym groszkiem lub grzankami

Szalona Kuchnia Eweliny
Krem Czarny Ryż - ochrona przed smogiem 128

był wykorzystywany chińskiej medycynie i kosmetyce już w XIV wieku. Stosowano go głównie do oczyszczania skóry, z której wychwytuje i wchłania toksyny, usuwa nadmiar sebum i odblokowuje pory. W składzie kremu znajdziemy także Anti-Pollution complex, którego zadaniem jest zabezpieczenie skóry przed uszkodzeniem wywołanym przez toksyczne substancje w tym metale ciężkie, gazy i promieniowanie UV, silnie nawilżający kwas hialuronowy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto serowo-orzechowe 169

Świąt Wielkanocnych został już praktycznie tydzień, więc najwyższa pora pomyśleć co tu przygotować w tym roku. Ja postaram się podrzucić Wam kilka pomysłów i może, na któreś z nich się skusicie :) Na początek inna wersja sernika :) Składniki: ser - 700 g sera białego dwukrotnie zmielonego - 6 jajek - 200 g cukru pudru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 budyń waniliowy(...)oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C około 30 minut. Ciasta gotowe, więc pora na przygotowanie kremu. Do garnka wlewamy 2 szklanki mleka oraz cukier, zagotowujemy. W drugim naczyniu mieszamy pozostałe mleko, budyń, mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka wlewamy masę

Zainspirowana w kuchni
Marchewkowe cupcakes z kremem ananasowym i kwiatami z ananasa 169

Witam Was! Tak! Marchewka, a jak marchewka to... pewnie było spotkanie Geek Girls Carrots ! Już 3 raz przygotowywałam poczęstunek na spotkanie krakowskich Karotek. Co przygotowałam poprzednio

Pora coś zjeść
Zupa krem ze szpinaku i ziemniaków 228

Kremy do tej pory jakoś nie były moimi ulubionymi zupami. Jak tylko było do wyboru coś innego - wybierałam coś innego. I sama nie wiem jak i dlaczego, nagle polubiłam, tak po prostu mi się zachciało. Z dnia na dzień coś mi się odmieniło. A że w lodówce leżało pół paczki liści szpinaku, na który w ogóle nie miałam koncepcji(...)miałam ochotę na ten krem... to tak połączyłam i wyszło :) Dodałam ziemniaki, bo z samego szpinaku konsystencji by raczej nie było. Wyszedł nie najgorszy, ale czegoś mu brakowało. Za radą niezawodnych koleżanek z naszej grupy " Pogotowie Kulinarne " na Facebooku dodałam ser (żółty, bo innego nie miałam pod ręką) i doprawiłam gałką muszkatołową. To zdecydowanie dopełniło całości :) Taki krem

Kraina Tysiąca Smaków
Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią 172

Dzień dobry! Dzisiaj mam dla Was absolutnie obłędny przepis! Biegnijcie do sklepu po brakujące składniki, bo ten krem jest rewelacyjny! Znika bardzo szybko, polecam od razu

Pora coś zjeść
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 187

zrobić Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami do kawki potrzeba: 1 zamrożony krążek biszkoptu kakaowego (wyciągnąć dzień wcześniej), rano przekrawamy go na pół, smarujemy połową masy na domowe bounty (wymieszane 200 ml słodzonego mleka skondensowane i 100 g wiórków kokosowych), domowym syropem malinowym , polewamy ułożoną na biszkopcie masę kokosową i powierzchnię górnego kakaowego biszkoptu. Przykrywamy drugą połówkę krążka biszkoptowego(...)tego bardzo atrakcyjnie wygląda na białym talerzu, czy paterze. Ja do tego tortu wykorzystałam 1 krążek biszkoptu z poniższego przepisu, który zamroziłam i czekał na swoja porę oraz 1/2 kremu z tego przepisu na mini bounty, Można przygotować pełnowymiarowy tort z całego upieczonego biszkoptu i całego kremu kokosowego. Składniki na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TORT BEZOWY Z OWOCAMI 1103

beza: 6 białek w temperaturze pokojowej 300 g drobnego cukru (1,5 szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2  łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne(...)pozostawiamy bezy do wystygnięcia w piekarniku (najlepiej na całą noc). Jeśli beza w trakcie pieczenia popękała, nie martw się to znak, że na pewno się udała :) Pora na przygotowanie kremu. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier. Śmietanę dodajemy do miski z mascarpone i dokładnie mieszamy. Na jednym krążku bezy rozprowadzamy 3/4 kremu i przykrywamy drugim krążkiem

KuchcikoweLove

Proponowane wyszukiwania