krem z pora - 2446 przepisów (strona:13/164)

Co jeść na diecie 136

MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW KREM Z BURACZKÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM ZUPA PHO Z MAKARONEM RYŻOWYM PIKANTNA ZUPA Z PORA I SOCZEWICY KREM Z FENKUŁA ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI CHŁODNIK Z POMIDORÓW I ARBUZA PRZEPIS NA GAZPACHO FRYTKI Z BATATÓW FRYTKI Z WARZYW KOKTAJL

nietylkopasta.pl
Piernik kanadyjski z herbatą i kremem daktylowym 112

naprawdę słodkie smaki.. Na górze piernika czekoladowa polewa, która chroni ciasto również przed wyschnięciem. Przepis pochodzi STĄD , jednak jak zwykle go zmodyfikowałam, choćby usuwając pomarańcze z kremu. Do tej pory sądziłam, że piernik komponuje się jedynie dobrze ze smakiem powideł czy marmolady, ale krem daktylowy zmienił moje spojrzenie. Co tam, jest tak pyszny, że na pewno wykorzystam

Mieszam w Garnku
Zupa krem z pieczonych warzyw (dyniowa) 157

Witajcie! Jesień już do nas zagląda, a jeśli jesień, to rozgrzewające, jednogarnkowe dania, którymi się dobrze najemy i będzie nam od nich cieplutko :-). Każdy ma swoją

Pora coś zjeść
Zupa krem z marchewek i pomarańczy 133

Dzień dobry! Zima dała się we znaki już w całej Polsce, dlatego też dzisiaj prezentuję Wam słońce w miseczce czyli przepyszną zupę z marchewek i pomarańczy

Pora coś zjeść
Niedzielny obiad ze smakami świata 98

kwaśnej śmietany 18% 3 l bulionu warzywnego z włoszczyzny łyżeczka Kurkumy łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego łyżeczka soli 3 łyżki oleju z pestek dyni Przepis na krem z batatów Umyj pora i przekrój go wzdłuż na pół. Odetnij białą część oraz pokrój ją w piórka. Natomiast kilka zielonych listków pokrój w cieniutkie, długie paski. Pozostałą zieloną część warzywa posyp(...)orzechowe. Wszystko gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Danie zmiksuj na krem w kielichu blendera, a następnie przecedź wszystko przez drobne sito. Dopraw do smaku odrobiną soli. Do gorącej zupy wsyp liście szpinaku i całość dokładnie wymieszaj. Potrawę serwuj z łyżką śmietany, kawałkami smażonego pora, kilkoma kroplami oleju z pestek dyni oraz cząstkami cytryny. Gulasz

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z kukurydzy na mleczku kokosowym 129

Dzień dobry! Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną zupę krem z kukurydzy, którą możecie podać zarówno na ciepło, w chłodne dni, jak również na zimno

Pora coś zjeść
Najlepsze przepisy na zupy kremy 265

zupa krem z białej cebuli krem z zielonego groszku zupa z pieczonych pomidorów i papryki zupa krem z dyni krem z białych szparagów pikantna zupa z pora i soczewicy zupa krem z kalafiora zupa krem z fenkuła krem z kalafiora krem z papryki z tequilą zupa krem z cukinii zupa dyniowa z pomidorami krem z pieczonej papryki chłodnik

nietylkopasta.pl
Aromatyczna zupa krem z batata i ryżem 191

Jeszcze jest jesień, ale wkrótce przybędzie zima. Najlepszą na taką porę są zupy krem z warzywami! Znakomicie rozgrzewają i sycą na długo! Tym razem zagościł batat w towarzystwie włoszczyzny! Składniki: 1/2 średniego batata  1 marchew 1/4 pietruszki plaster selera 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 3 łyżki białego ryżu przyprawy: warzywko, susz warzywny, 2 ziela angielskie, liść laurowy

Truskawkowa Fiesta
Krem z selera z grzankami czosnkowymi 134

Pyszny krem z selera z dodatkiem grzanek czosnkowych Składniki: z bloga Jadłonomia 800 g selera (korzeń) 1 duży ziemniak 1 por (biała część) 1 jabłko 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki oleju sól, pieprz gałka muszkatołowa Grzanki: 2 kromki pieczywa 1 ząbek czosnku odrobina majeranku i tymianku 2 łyżki oleju  sól Por pokroić na talarki. W dużym garnku rozgrzać(...)olej, dodać pora i dusić na małym ogniu przez 8 minut. Ziemniaki, seler, jabłko pokroić w kostkę. Dodać do pora wraz z bulionem. Gotować pod przykryciem przez 20 minut. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z grzankami. W międzyczasie przygotować grzanki. Chleb pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. W misce połączyć czosnek, olej, zioła

Moja Galeria Smaku
Zupa grzybowa krem 127

gotujemy przez około 20- 25 minut. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Miksujemy na gładki krem. Wyjęte z bulionu kapelusze podgrzybków kroimy na cienkie paski i rumienimy na odrobinie masła albo oleju, doprawiamy sosem sojowym i odrobiną octu balsamicznego. Pora myjemy, odcinamy zielną część, a białą  kroimy w cieniutkie patyczki o grubości 1 milimetra. W rondelku rozgrzewamy(...) na złoty kolor i przekładamy na papier do odsączenia. Gorącego pora oprószamy startym na drobnych oczkach piernikiem i leciutko solimy. Zupę serwujemy z kroplą creme fraiche, porcją podsmażonych podgrzybków, usmażonym na  chrupiąco porem i proszkiem z suszonych grzybów. Do zupy grzybowej krem idealnie pasuje niemieckie wino  Spätburgunder, Silvaner Zupa grzybowa krem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Egyptian Magic - sekret urody Kleopatry? 175

blizny. Teraz przebarwienia zrobiły się wyraźnie mniej widoczne, blizny zaczynają znikać i nie pojawiają się nowe niedoskonałości. Ze względu na konsystencję i zawarte oleje, obawiałam się, że krem będzie zatykał pory, ale nic takiego nie powoduje. Moja skóra jest zdrowa, doskonale nawilżona i promienna, bo już nie faszeruję jej chemią. Krem jest bardzo wydajny. Przez te kilka miesięcy zużyłam

two broke sisters
Pomidorowy krem z bazyliowymi ślimaczkami 129

Aksamitny krem ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznych, wyrazistych w smaku ślimaczków z dużą ilością świeżej bazylii. Składniki: Krem: 2 cebule 15cm pora 2 ząbki czosnku 4 marchewki 2 pietruszki 200g selera 3 pomidory 2 puszki pomidorów w puszce 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii 2litry bulionu drobiowego(...)bazylii 60g ziemnych orzeszków 1 ząbek czosnku 60ml oliwy z oliwek 10ml soku z cytryny skórka z cytryny 40g startego parmezanu Wykonanie: 1.  Krem: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojonego: pora, marchewki, pietruszki i selera. Całość chwilę dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory, pomidory z puszki, wlać bulion i gotować

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegański TORT Z KREMEM w kilku wersjach + mały poradnik JAK W OGÓLE ZROBIĆ TORT + tzw. biszkopt Matki Weganki + bezglutenowy TOR 319

robić czy nie robić trzeba ocenić uwzględniając "wypełnienie" tortu.  Jeśli tort będzie przekładany zwykłym, zwartym kremem, warto nasączyć każdy blat przed posmarowaniem, żeby ciasto nie było za suche, czyli stosujemy schemat: blat, nasączenie, krem, blat, nasączenie, krem, itd.  Jeśli krem będzie lekko wilgotny i jeszcze przekładany owocami, nasączanie blatów lepiej sobie podarować, żeby tort nie zmienił się(...)pokrojoną w plasterki kolorową galaretkę w czekoladzie. Mając dostęp do wegańskiej margaryny zweganizować taki krem to banał - miksujemy 2 kostki Alsana (250 g) z 2 szklankami cukru pudru (2 x 200 g)  i już -, natomiast moją modyfikacją jest dodanie do kremu owoców. Do tej pory wypróbowałam trzy wersje i wszystkie uważam za udane: 1. Krem malinowy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Krem z dyni 130

Jedna z popularniejszych w naszym domu o tej porze roku. Zupa krem z dyni Hokkaido podana z pestkami dyni i kiełkami rzodkiewki, które świetnie przełamują słodycz marchwi i dyni. Oprócz tradycyjnych przypraw doprawiona ostrą papryką i kardamonem – świetnie wplata się w jesienny smak. Zupa krem z dyni Hokkaido (której nie trzeba obierać, jest szybciej, lżej, łatwiej:) i włoszczyzny

Zasmakuj Kuchni
Zupa krem z groszku 175

razem padło na krem z groszku . Jeśli dobrze ją przyprawicie to gwarantuję Wam, że danie to będzie wyśmienite i bardzo aromatyczne. Z całą pewnością jeśli do tej pory nie lubiliście kremów, to znacznie chętniej będziecie gotować i kosztować tego typu zupy. Cała filozofia w przygotowaniu kremu z groszku to ugotowanie w miarę dobrego i aromatycznego bulionu , bo właśnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z białych szparagów z mascarpone 136

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina

Moja Galeria Smaku
Klopsiki i por 204

głodu. Pyszny obiad gotowy jest w kilka chwil. Klopsiki w sosie śmietanowo-porowym składniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 żółtko sól, pieprz ziołowy 2 pory 250 ml śmietany kremowi 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła wykonane: Pory myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy by się zeszkliła, a nie zrumieniła

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania