Dobrze mieć zamrożōne 1 trocha bani, bo jak na wiosna Wōm sie ji zachce, to mołcie 2 już ôbiołd 3 prawie fertich 4 . Jak żech rychtowoł
Chop w kuchnimleka 2 łyżki cukru 200 g masła Masa jabłkowa: 700 g jabłek 3 – 4 łyżki dżemu z dyni ( Przepis ) (można użyć konfitury morelowej) Dodatkowo: 3 łyżki dżemu z dyni ( Przepis ) 50 g płatków migdałowych lub innych posiekanych orzechów Przygotowanie: Przygotować budyń z godnie z opisem na opakowaniu. Wystudzić (najlepiej przygotować dzień wcześniej). Masło wyjąć(...)stopniach (do tzn. suchego patyczka). Po upieczeniu zdjąć papier, ciasto wystudzić i przekroić na 3 cienkie biszkopty. Masa budyniowa: Utrzeć masło na krem, dodać po jednej łyżce ostudzonego budyniu, który powinien mieć taką samą temperaturą jak masło. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski lub garnka, zalać
KuchniaWeDwoje.plKeto gofry kakaowe Borówki opanowały moją kuchnię Kolejny przepis na słodkie małe co nieco. Tym razem są to keto gofry kakaowe z kremem kawowym i borówkami. Mogą one posłużyć nie tylko jako deser , ale i przekąskę czy nawet śniadanie . Mają bowiem jedynie 2,5 g węglowodanów netto, więc kwalifikują się jako posiłek niskowęglowodanowy i wysokotłuszczowy (7,8 g tłuszczu(...)jednak nie są one oczywiście obligatoryjne. Ja po prostu staram się korzystać póki jeszcze są dostępne. Ale – nie martwcie się – już wkrótce pojawią się pierwsze tegoroczne przepisy z użyciem dyni … Keto gofry w nowym, kakaowym wydaniu Gofry już znacie, bo przepis na nie w wersji śniadaniowej pojawił się już na blogu. Wtedy były niesłodzone, bo zestawiłam je z jajkiem
Modern Cave Girlzupa krem jaką do tej pory jadłam. Delikatna w smaku i taka kremowa. Użycie serka topionego to był super pomysł. Kto jeszcze tak nie próbował to bardzo polecam. Zupa jest lekka, a za razem sycąca. Podałam ją z plackami tortilli własnoręcznie przeze mnie zrobionymi, ale można z czym kto lubi, z grzankami, z groszkiem ptysiowym czy pestkami dyni. Dodam(...)przesmażamy cały czas mieszając. Następnie wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości. 3. Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy serek topiony i całość blendujemy za pomocą blendera ręcznego na gładki krem. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem, kminkiem, koperkiem i natką pietruszki. Gdyby zupa była zbyt gęsta to można dolać gorącej wody lub bulionu. Ja uzyskałam dwa litry zupy. 4. Gorącą zupę
Izabelawkuchniskładniki niespełna minutę. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz dynię. Duś całość kilka minut. Wlej bulion i ugotuj warzywa do miękkości. Wlej mleko kokosowe i na dość dużym ogniu gotuj zupę jeszcze 10- 15 minut, niech płyn nieco się zredukuje. Ściągnij garnek z ognia i zmiksuj składniki blenderem na gładki krem. Jeżeli masz wątpliwości czy krem jest odpowiednio gładki przetrzyj
Mango PapajaNajczęściej robię zupy typu krem - są bardziej sycące i bardziej je lubię. A jak już robię zupę w wersji klasycznej to z dużą ilością dodatków - jak ta. Po podaniu wręcz składniki wystają z zupy i proszą się o zjedzenie. W tym wegetariańskim daniu trafimy pieczoną dynię (daje nam inny smak niż dynia przed upieczeniem), tofu i świeżą pak choi, która
Milion SmakówPatison jest odmianą dyni zwyczajnej. Zawiera m.in. beta-karoten oraz witaminę A. Idealnie smakuje z innymi warzywami. Miękki miąższ sprawia, że jest bardzo delikatny. Na zbliżającą się jesień (chociaż niech jeszcze trwa lato) sprawdza się idealnie! Polecam przygotować bardzo sycącą i rozgrzewającą zupę krem w roli głównej - patison. Składniki: 2-3 patisony 1 marchew 1/2 pietruszki 1/4 selera 2 łyżki
Truskawkowa FiestaSłodko pikantny, rozgrzewający, piękny kolorystyczne i bardzo sycący - krem ze świeżej kukurydzy. Zupa w jesiennym klimacie :) SKŁADNIKI: 3 kolby kukurydzy duża marchewka pietruszka kawałek bulwy selera kawałek pora 2 łyżki masła klarowanego ząbek czosnku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru chili w płatkach sól pieprz DO PODANIA: pestki słonecznika pestki dyni posiekany gruby szczypior WYKONANIE: Marchew, pietruszkę i selera obrać, opłukać
Kuchenne zapiski Edytyniepotrzebnie się tak stresowałam, bo wszyscy są naprawdę mili, i jakoś daję sobie radę. Na czym polega moja praca, póki co? W czwartek ulepiłam dwadzieścia cztery marcepanowe marchewki, zrobiłam krem serowo-maślany i obłożyłam nim całe mnóstwo marchewkowych ciast, a przez resztę dnia maczałam różne rzeczy w czekoladzie. Sami powiedzcie - czy może być jakakolwiek lepsza praca(...)życiu pracę, w której świetnie się bawię - naprawdę wyjątkowo miłe uczucie. Mam nadzieję, że całe praktyki będą właśnie tak wyglądały. A dziś mam dla Was jeszcze jeden przepis z dynią na festiwal u Bei . Nie martwcie się - dynia jeszcze u mnie będzie; po prostu zostałam pochłonięta przez rzeczywistość i moje wirtualne życie jest nieco z tyłu w tej chwili. Wracając
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: jajka 6 sztuk "L", cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, dynia 2 szklanki/mus
W Mojej Kuchni LubięPyszna, rozgrzewająca, jesienna zupa-krem. Bardzo gęsta i oryginalna w smaku, wykonana na mleczku kokosowym i bulionie warzywnym. Całość przenika smak pieczonego czosnku, cynamonu i chilli, którymi podczas gotowania pachniało w całym domu! Do tego jest to zupa wegańska. Składniki ( 8-10 porcji): 2,5 kg dynia 1 puszka mleka kokosowego 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 1/2 litra wody
Pora na pora i pomidoraJesiennie, pomarańczowo, niestety ze słabym światłem więc trochę rozmazane i bez ładnych kolorów. :( Składniki: dynia oliwa z oliwek kostka rosołowa 2 szklanki wody (lub więcej) słodka
Brzuszki Łakomczuszkigruszki na wierzbie, bo ta zupa ma to “coś”, co sprawia, że sięgamy po dokładkę, ale o tym już musicie przekonać się sami. Składniki (3-4 porcje): Krem: 5 (ok. 500 g) korzeni pietruszki 2 nieduże gruszki (u mnie Abate) 1 średni ziemniak 3 łyżki oleju 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 200 ml koncentratu bulionu drobiowego(...)łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru biały pieprz sól Dodatkowo: świeża bazylia 2 łyżki orzeszków pinii 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Przygotownie: 1) Przygotować bulion mieszając koncentrat bulionu drobiowego Krakus z gorącą wodą. 2) Nasiona i orzechy podprażyć na suchej patelni. 3) Pietruszkę, ziemniaka oraz gruszki obrać i pokroić w kostkę
Fitsweet.megruszki na wierzbie, bo ta zupa ma to “coś”, co sprawia, że sięgamy po dokładkę, ale o tym już musicie przekonać się sami. Składniki (3-4 porcje): Krem: 5 (ok. 500 g) korzeni pietruszki 2 nieduże gruszki (u mnie Abate) 1 średni ziemniak 3 łyżki oleju 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 200 ml koncentratu bulionu drobiowego(...)łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru biały pieprz sól Dodatkowo: świeża bazylia 2 łyżki orzeszków pinii 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Przygotownie: 1) Przygotować bulion mieszając koncentrat bulionu drobiowego Krakus z gorącą wodą. 2) Nasiona i orzechy podprażyć na suchej patelni. 3) Pietruszkę, ziemniaka oraz gruszki obrać i pokroić w kostkę
Fitsweet.me