gotowanych ziemniaków i pieczonej dyni. Równie dobrze sprawdzi się gotowana marchewka zamiast dyni. Do pasty użyłam soli czarnej Kala namak i radzę z niej nie rezygnować, bo daje fajny posmak jaj. Inspiracja z blogu Wegan Nerd . Składniki na 0,5 l: 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki (najlepiej z poprzedniego dnia) 200 g upieczonej dyni 1/2 szklanki płatków drożdżowych, nieaktywnychh(...)wody (opcjonalnie, zależy od wilgotności ugotowanych warzyw) Wszystkie składniki oprócz wody umieścić w misie blendera wysokoobrotowego lub malaksera, mielić do momentu, aż wszystkie składniki połączą się w jedwabiście gładki krem, w razie konieczności dodać 1-2 łyżki wody. Smacznego! Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta
moj przepis nakolację. Zupa krem lub zupa z kubka jest prosta w przygotowaniu, pyszna i pożywna. Przepis na zupę z warzyw właśnie taki jest. Pieczone warzywa są aromatyczne i mają bardziej skondensowany smak, przez co zupa wiele zyskuje na jakości. Smak i kolor zupy zależy również od doboru warzyw. Można wybrać dowolne warzywa sezonowe. Ja postawiłam na piżmową dynię, seler i paprykę
codojedzeniaSkładniki: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mleko 3/4 szklanki, cynamon 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2
W Mojej Kuchni LubięFocaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Chlebki z patelni II Normandzki chleb jabłkowy Bagietki pszenno-żytnie Lavas, turecki chlebek z patelni Chlebek pita z patelni Bagietki z kozim serem, czerwoną cebulka i rozmarynem Chleb francuski pieczony w garnku Na słodko Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki
Kulinarne przygody GatityDzisiaj mam dla Was obiecane już w zeszłym tygodniu mini muffiny. To właśnie z myślą o tych maleństwach przygotowałam boski curd pomarańczowo-dyniowy, którym je napełniałam
Pożeraczka, czyli raz adobrześliwki kalifornijskie, dynię, słonecznik, suszone morele, migdały. Możecie takie rarytasy kupić w każdej spożywce, a jeśli wolicie wygodę, możecie zaglądnąć do sklepu mixit.pl W moim w domu zupa to absolutne must have. Przy czym nie gotuję mącznych zup. Gęste tak, ale ich stężenie wynika z dużej ilości warzyw, ewentualnie łyżki ryżu lub kaszy mannej. Bardzo często gotuję kremy warzywne. Dzieci
W Kawiarencebędziecie chcieli sięgać po te sklepowe! Przepis wskakuje na półeczkę BE FIT! Koniecznie wypróbujcie, a później oczywiście dajcie mi znać jak smakowało, dobra?! ;) Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 750 ml ) * dynia – 250 g * jabłko – 1 szt * mały banan – 1 szt * marchew – 1 szt * miód – 1 łyżka * cukier ( ja zastąpiłam ksylitolem ) – 20 g * woda(...)szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Owoce i warzywa kropimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy miód, cynamon oraz cukier i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu miksujemy na gładki krem. Smacznego
Ostra na Słodkoznowu Dziś publikuję przepis na zdrową i przepyszną zupę. Azjatycka zupa krem z marchewki to pyszna propozycja na śniadanie. Azjatycka zupa krem, jest gęsta, aksamitna a przez mleko kokosowe i bazylię tajską smakuje nieco inaczej niż tradycyjny krem z marchewki. Inne pyszne zupy tu na blogu: ZUPA KREM Z KALAREPY ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM BOTWINKA(...)RZODKIEWKĄ I JAJEM GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI ŻUREK Z AZJATYCKĄ NUTĄ ZUPA KREM Z AWOKADO AZJATYCKA ZUPA KREM Z MARCHEWKI JEST: – Zdrowa i pyszna – Aksamitna i kremowa – Genialna na śniadanie – Odpowiednia również na kolację – Łatwa i szybka w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 2-3 PORCJE CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Marchew – 5 sporych
globuskulinarnyCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dyni. Przepis na ajoblanco można znaleźć tutaj . Danie główne: wegańskie maki sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty francuskie z kremem
Food Squarelitr tłustego mleka 3 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Przygotowanie: Dynię i marchewkę gotowałam do miękkości na mleku (około 15-20 minut). Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i przyprawy, gotowałam jeszcze przez chwilę. Całość wystudziłam i zblendowałam na gładki krem. Gotową zupę dosłodziłam miodem
Kulinarny Pamiętnikpieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Po tym czasie dynię obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy wraz z pomidorami do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Blenderujemy całość na gładki krem, doprowadzamy do wrzenia. Przed podaniem posypujemy pokruszoną gorgonzolą. Gotowe
Mango Papajamąki) Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, masła, mąki i jajek) Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik(...)diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką (na zimno) Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi
Di gotuje