krem z dyni - 2019 przepisów (strona:100/135)

pyszne ciasto z mrożonej dyni... 163

Składniki: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mleko 3/4 szklanki, cynamon 1/2 łyżeczki, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2

W Mojej Kuchni Lubię
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 341

Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Chlebki z patelni II Normandzki chleb jabłkowy Bagietki pszenno-żytnie Lavas, turecki chlebek z patelni Chlebek pita z patelni Bagietki z kozim serem, czerwoną cebulka i rozmarynem Chleb francuski pieczony w garnku Na słodko Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki

Kulinarne przygody Gatity
Mini muffiny z dyniowym curdem i bezą włoską 169

Dzisiaj mam dla Was obiecane już w zeszłym tygodniu mini muffiny. To właśnie z myślą o tych maleństwach przygotowałam boski curd pomarańczowo-dyniowy, którym je napełniałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
11 powodów – dlaczego nie mogę schudnąć po ciąży !!! 85

śliwki kalifornijskie, dynię, słonecznik, suszone morele, migdały. Możecie takie rarytasy kupić w każdej spożywce, a jeśli wolicie wygodę, możecie zaglądnąć do sklepu mixit.pl W moim w domu zupa to absolutne must have. Przy czym nie gotuję mącznych zup. Gęste tak, ale ich stężenie wynika z dużej ilości warzyw, ewentualnie łyżki ryżu lub kaszy mannej. Bardzo często gotuję kremy warzywne. Dzieci

W Kawiarence
SOK DYNIOWY Z MARCHEWKĄ I BANANEM ( a’la Kubuś ) – BE FIT! 164

będziecie chcieli sięgać po te sklepowe! Przepis wskakuje na półeczkę BE FIT! Koniecznie wypróbujcie, a później oczywiście dajcie mi znać jak smakowało, dobra?! ;) Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 750 ml ) * dynia – 250 g * jabłko – 1 szt * mały banan – 1 szt * marchew – 1 szt * miód – 1 łyżka * cukier ( ja zastąpiłam ksylitolem ) – 20 g * woda(...)szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Owoce i warzywa kropimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy miód, cynamon oraz cukier i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu miksujemy na gładki krem. Smacznego

Ostra na Słodko
AZJATYCKA ZUPA KREM Z MARCHEWKI 84

znowu Dziś publikuję przepis na zdrową i przepyszną zupę. Azjatycka zupa krem z marchewki to pyszna propozycja na śniadanie. Azjatycka zupa krem, jest gęsta, aksamitna a przez mleko kokosowe i bazylię tajską smakuje nieco inaczej niż tradycyjny krem z marchewki. Inne pyszne zupy tu na blogu:   ZUPA KREM Z KALAREPY     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     BOTWINKA(...)RZODKIEWKĄ I JAJEM     GULASZ NA LIGAWIE Z WARZYWAMI     ŻUREK Z AZJATYCKĄ NUTĄ     ZUPA KREM Z AWOKADO   AZJATYCKA ZUPA KREM Z MARCHEWKI JEST: – Zdrowa i pyszna – Aksamitna i kremowa – Genialna na śniadanie – Odpowiednia również na kolację – Łatwa i szybka w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 2-3 PORCJE CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Marchew – 5 sporych

globuskulinarny
Szybkie ciasto bananowe 198

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI, piąty element podczas Vegan Food Festival 155

dyni. Przepis na   ajoblanco   można znaleźć tutaj . Danie główne:  wegańskie maki sushi z tradycyjnym i surowym „ryżem” (z kalafiora i słonecznika), „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty francuskie z kremem

Food Square
Aromatyczny krem z dyni na słodko 173

litr tłustego mleka 3 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu Przygotowanie: Dynię i marchewkę gotowałam do miękkości na mleku (około 15-20 minut). Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i przyprawy, gotowałam jeszcze przez chwilę. Całość wystudziłam i zblendowałam na gładki krem. Gotową zupę dosłodziłam miodem

Kulinarny Pamiętnik
Krem z dyni i pomidorów z dodatkiem gorgonzoli 111

pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Po tym czasie dynię obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy wraz z pomidorami do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Blenderujemy całość na gładki krem, doprowadzamy do wrzenia. Przed podaniem posypujemy pokruszoną gorgonzolą. Gotowe

Mango Papaja
14 propozycji na zdrowsze ciasta, w tym wegańskie, bezglutenowe i dla diabetyków 119

mąki)   Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański)   Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo)   Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, masła, mąki i jajek)   Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik)   Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik(...)diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony)   Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką (na zimno)   Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi

Di gotuje
ZUPA Z PIECZONEJ DYNI I MARCHEWKI 128

Dynię wydrążyć, obrać ze skóry i pokroić ma mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i pokroić na talarki. Warzywa ułożyć na blasze do pieczenia, dodać czosnek i szalotkę pokrojoną na ćwiartki. Wszystko skropić oliwą i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać pozostałe składniki i gotować 10 minut. Całość zblendować na gładki krem

Kuchnia w opałach
Zupa dyniowo-imbirowa z krewetkami 166

palnik, niech się zagotują. Cebulę obieracie z wierzchniej warstwy, odcinacie korzenie i dodajecie do garnka. Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejszacie płomień i gotujecie dalej. W tym czasie kroicie połówkę dyni na kilka części, obieracie ze skóry (nie pozbądźcie się przy tym palców, ani kończyn…), potem kroicie na małe kawałki i wrzucacie do gotowego już wówczas bulionu. Gotujecie dalej(...)miękkości, po czym zestawiacie z ognia. Na koniec przyprawiacie pieprzem i gałką muszkatołową oraz ścieracie dodajecie do zupy korzeń imbiru. Mieszacie. Kiedy zupa ostygnie, blendujecie na w miarę jednolity krem (w zależności od stopnia lenistwa). Krewetki myjecie bardzo dokładnie pod bieżącą wodą, odsączacie na durszlaku i suszycie papierem. Na patelni rozgrzewacie oliwę (ale rozgrzewacie, a nie palicie…), wrzucacie

GRUBY WAŁEK