Sezon na cukinię trwa więc zapraszam Was dziś na pyszny krem właśnie z wykorzystaniem cukinii. Taka zupa jest pyszna, lekka i pożywna a do tego robi się ją ekspresowo. Polecam :) Składniki: 4 cukinie 2 duże ziemniaki 1 L bulionu 150 ml śmietany 12% 1 cebula 2 ząbki czosnku masło(...)umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać cukinię, ziemniaki dusić przez 5 minut. Po tym czasie dodać posiekany czosnek i dusić kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić jescze solą i pieprzem. Podawać z kleksem
magiczna kuchnia KasiDelikatny w smaku krem z cukinii i natką pietruszki. 2 składniki i kilka przypraw i mamy pyszny krem na obiad. Można go podać z prażonymi pestkami dyni lub z groszkiem ptysiowym. Standardowo u mnie przepis z wykorzystaniem Tefala Companion oraz przepis w wykonaniu tradycyjnym. Zapraszam! Składniki (na 2 porcje): - 600g cukinii - pęczek natki pietruszki - 1 łyżka masła - 3 ząbki czosnku(...)Ustawić program Soup P1 - czas 20 minut. Przygotowanie tradycyjne: Cukinię z czosnkiem podsmażyć na złoto na maśle. Przełożyć do garnka, dodać liście natki pietruszki, zalać bulione/wodą do wysokości warzyw, dodać przyprawy. Gotować ok 20 minut. Przed podaniem zmiksować blenderem. Pestki dyni podprażyć na patelni i posypać przed podaniem krem. Smacznego
CookYourselfkrem z cukinii z prażonymi migdałami Gotowa zupa z cukinii Składniki Danie dla 4 osób 1-1,5 kg cukinii 1 średnia cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 80 g migdałów 100 ml słodkiej śmietany 30% 4 łyżki oliwy sól, pieprz, gałka muszkatołowa, świeża bazylia sposób przygotowania Cebulę kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka na rozgrzaną połowę
Miód i pieprzpieprzem, szczyptą tymianku. Wlać bulion (może być z kostki) tak aby nie zakrył warzyw. Dodać serek topiony, wymieszać i gotować jeszcze z 5-8 min. Zmiksować na gładki krem. Pozostałą cukinię zgrillować z odrobiną soli i tymianku. Podawać z grzankami, jajkiem, grillowaną cukinią, można też posypać odrobiną fety........ Smacznego
Gaździnka warzyteraz łatwo dostać w sklepach. Zupa wydaje się być niepozorna, z małej ilości składników ale zapewniam, ze warto ją spróbować. Polecam! Scroll down for recipe in English Zupa krem z cukinii z kurkami (4 porcje) Składniki: 600 g młodych cukinii, pokrojonych w plastry 4 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego 300 g kurek, oczyszczonych, większe przekrojone na połówki 1 łyżka masła(...)średnim ogniu olej i włóż cukinię. Smaż przez kilka minut, aż zacznie puszczać soki. Wlej bulion i gotuj przez około 15 minut aż cukinia zmięknie. Następnie zdejmij zupę z ognia i zmiksuj na gładki krem. Postaw zupę ponownie na małym ogniu, wmieszaj śmietankę i dopraw estragonem, solą i pieprzem. Na średniej patelni podgrzej masło i włóż kurki. Podsmaż przez kilka
karmelowyPyszne, obłędnie wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii przełożone kremem kawowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. W smaku przypomina murzynek z kawową nutą. Choć głównym składnikiem ciasta jest cukinia, nie wyczujecie jej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Ciasto: 2 szklanki startej na małych(...)łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Krem kawowy: 200 g śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki wody Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 80 g śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Ciasto: Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Lekko odcisnąć sok, odlać
Oryginalny smakDziś nadszedł czas na moje zupowe must eat - krem z cukinii. Kocham ją przede wszystkim za to, że nie trzeba stać godzinami w kuchni, aby ją przygotować. Taką zupę robię w 30 minut między jednymi a drugimi zajęciami na uczelni. Jest aromatyczna, pachnąca. Posiada słodko-ostrą nutę smakową. Można ją podać zarówno na codzienny obiad, jak i podczas imprezy(...)zeszklenia cebuli. Następnie dodaj pokrojony w kostkę por, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i cukinię. Podsmaż przez 15 minut. Dodaj wodę, tak aby przykryć warzywa (jeśli chcesz, aby zupa była mniej gęsta dolej więcej wody). Dopraw przyprawami, ziołami, bulionetką i wymieszaj. Gotuj, aż zmiękną warzywa. Zblenduj na gładki krem. Do smaku dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Zupę możesz podawać z nasionami
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńnatki. Dziś zupa krem z żółtych warzyw (pomarańczowe też się załapały). Pyszna, domowa, lekka, zdrowa, szybka zupa krem na bulionie warzywnym lub mięsnym. Możecie do gotowej zupy dodać mleczko kokosowe, a warzywa przesmażyć na maśle, gotowe! Składniki: 1 żółta cukinia, zamiennie zielona 1 marchew pomarańczowa połowa opakowania mrożonej dyni 2 ziemniaki 2 żółte papryki kukurydza z puszki lub mrożona
Zasmakuj Kuchnipodana z grzankami. Smacznego zupa grzybowa krem ze świeżych grzybów leśnych Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Zupa krem z cukinii – przepis Sos ze świeżych grzybów leśnych Artykuł Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakusię zbyt dobrze. Fasola w ciastach? Nie brzmi zbyt zachęcająco, chyba że wiemy jakiej należy użyć, aby nie była wyczuwalna. Kalafior w budyniu? Tak, ale gotowany bez soli. Cukinia jako słodki krem czekoladowy? Tego chyba jeszcze nie było, a szkoda - pyszna, słodka i całkowicie niewyczuwalna. Taki deser spodoba się osobom na diecie niskowęglowodanowej. Najlepsza będzie organiczna cukinia od sprawdzonego dostawcy(...)babci! :) Budyń idealnie sprawdza się jako krem do przełożenia naleśników :) Składniki: 1/2 dużej cukinii 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka miodu 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżka mąki kokosowej Cukinie umyć, obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą lub mlekiem i gotować 10-15 minut, aż będzie miękka. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Można spożywać od razu
Chocolate Muffin Blogjesienny chłodny dzień nie ma nic lepszego jak porcja pysznej, rozgrzewającej zupy. Zupa krem z cukinii jest moją propozycją nie tylko na co dzień ale i od święta. Podana z chrupiącymi, uprażonymi pestkami dyni świetnie sprawdzi się na uroczysty obiad zamiast tradycyjnego rosołu. Moją zupę podałam z pięknej bulionówce "Miranda" od Porcelany Bogucice. 1kg miąższu z cukinii (obranej ze skórki(...)Dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Smażyć kilka minut po czym zalać bulionem i dusić pod przykryciem do czasu aż cukinia będzie miękka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przestudzić, dodać 1/2 szkl śmietanki i zmiksować na gładki krem. Oliwę i bazylię zmiksować. Zupę przed podaniem podgrzać, po nałożeniu polać łyżką oliwy bazyliowej, śmietanką i posypać pestkami dyni. Można
Smakołyki AsiTemperatura za oknem trochę spadła, więc pora na zupę, lekką z sezonowych warzyw. Dziś przedstawiam krem z młodej kapusty z dodatkiem cukinii. Lekka zupa krem z młodej kapusty Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 średnia cukinia 3 nóżki z kurczaka 1.5 litra wody pęczek koperku 1/ 2łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka zmielonego lubczyku płynna przyprawa maggi 1 łyżka domowej
Kulinarne przygody Gatityuroczej nazwie This is Mlecyk, a także jasne Kupieckie. Degustacji towarzyszył obiad z czterech dań. Na przystawkę sałatka z arbuzem, serem oraz musem porzeczkowym, następnie podano krem z cukinii, sandacza z kluseczkami i brokułami, a na deser racuszki z waniliowym kremem. Już byłam najedzona po uszy, a przecież czekało nas jeszcze grillowanie z Sokołowem w Akademii Smaku w Woli
Obiad gotowygarnuszka, dodajemy siemię lniane, słodzidło, szczyptę soli i gotujemy przez 15 minut. W tym czasie trzemy cukinię na tarce o grubych oczkach i odciskamy. Jaglankę miksujemy na gładki krem, dodajemy cukinię, cynamon i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Całość przelewamy do miseczki, dodajemy jogurt i obraną mandarynkę. Na koniec dekorujemy "czarnym złotem" i cynamonem.I słoneczne śniadanko gotowe
Kuchenny Skrawek Nieba