poprostu niebo w gębie. Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal) Tort marchewkowy Kremowa zupa marchewkowa Ciasto marchewkowo - jabłkowe z kremem Marchewka z groszkiem autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Kotleciki z kurczaka z marchewką i cukinią autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Marchew, pietruszka, seler, ziemniak. Ziołowe puree warzywne. autorka: Nashelly | blog: Ginger Breath Krem(...)autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat 658. Jogurtowe lody bananowo- marchewkowe z tahini, włoskimi, kakaowcem i żurawiną autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 655. Migdałowy chlebek marchewkowy z jogurtem, czekoladą, pomelo
Weekendy w domu i ogrodzieCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na sycący krem z brokułów, cukinii oraz pora. Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy potrzebować: - 1 brokuł - 1 cukinię - 1 pora (tylko jego białą część) - 2 ząbki czosnku - 1 litr bulionu - 1-2 łyżki serka mascarpone - starty parmezan - 2 łyżki oleju - sól i pieprz do smaku 1. Na rozgrzanym oleju przez 5 minut podsmażamy(...)posiekanego pora oraz czosnek. 2. Następnie dodajemy pokrojoną w centymetrowe półksiężyce cukinię i całość smażymy przez kolejne 10 minut. 3. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy brokuł podzielony na małe różyczki oraz wlewamy bulion. Następnie wszystko razem gotujemy przez 15 minut. 4. Gotową zupę blendujemy na gładki krem, dodajemy ser mascarpone oraz doprawiamy solą i pieprzem. 5. Krem podajemy ze świeżo zmielonym
Bez Cebuliniezbyt dobry. Ale pamiętajcie, że to tylko moje zdanie, może Wam akurat przypadnie do gustu. A może już go jedliście, wtedy podzielcie się opinią w komentarzach :) Krem z pora i cukinii pory* 25%, nasiona słonecznika* 22%, woda, olej słonecznikowy*, cukinia* 10%, sok z cytryny*, czosnek*, sól morska. *składniki certyfikowane pochodzące z rolnictwa ekologicznego Bardzo ciekawe połączenie smaków. Por i cukinia(...)Pasta ma nieco rzadszą konsystencję, dzięki czemu świetnie rozprowadza się na powierzchni pieczywa. Konsystencja nie sprawia, że krem spływa, a wręcz odwrotnie. Ma przyjemny smak, kremowy, nieco tłustawy. Czuć lekką kwaśność, ale w pozytywnym znaczeniu. Pora da się lepiej wyczuć niż cukinię. Czosnku nie czuć w ogóle. Pasta jak najbardziej była dobra, ale nie jestem pewna czy wrócę do niej
Zdrowie na języku :Ptroszkę cukini i pora do dekoracji. Zawartośc patelni zalewamy resztą rosołu (można przelać do garnka) i gotujemy koło 15/20 minut aż warzywa będą miękkie. Blendujemy na krem. Dekorujemy pietruszką cukinią i porem
Lubczyk i WaniliaSezon na cukinię trwa, więc możemy w domu przy niewielkim wysiłku stworzyć wiele pysznych dań z tego właśnie warzywa. Proponuję dzisiaj aby cukinię zamienić w delikatny krem, który z pewnością szybko zniknie z Waszych talerzy. Skła dniki: 2 duże cukinie 3 ziemniaki 3 marchewki u dko z kurczaka ząbek czosnku 2-3 łyżki śmietany grzanki ziele angielskie ( 3 ziarnka(...)liściem laurowym oraz zielem angielskim. Cukinię, obrane ziemniaki i oczyszczona marchewkę pokroić w kostkę i dołączyć do gotującego się mięsa. Gotować po d przykryciem z niewielką ilością wo dy do miękkości warzyw. Wyjąć kurczaka, obrać ze skórki i o dłączyć mięso o d kości. Kurczaka połączyć z warzywami i zblen dować. Krem doprawić przyprawami do smaku oraz wyciśniętym czosnkiem
ChilliJemyZielono mi, a co póki lato trwa... Dzisiaj proponuję krem z zielonego groszku, cukinii z orientalną nutą mleczka kokosowego. Nielubiany przeze mnie groszek w tej postaci jest pyszny, a słodko-kwaśny smak jest tutaj idealny. Do zupy wykorzystałam mrożony groszek firmy Poltino , który idealnie nadaje się do przygotowania groszkowych zup kremów. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTakie smaki lubię najbardziej: Zupa krem czosnkowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą SKŁADNIKI: 200 g krewetek 1 cebula 1 cukinia pół litra bulionu warzywnego kukurydza z puszki łyżka zielonej pasty carry 50 ml mleka kokosowego 2 ząbki czosnku sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka chilli Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone
MarciochaKucharzykurek, 2 litry wody, 1 włoszczyzna, 1 nóżka kurczaka, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 łyżki mąki pszennej, płatki migdałowe, pieprz kolorowy, sól morska. Polecam też zupy krem dyni, kalafiora, cukinii i brokuła Przygotowanie: Kurki dokładnie myjemy, podsmażamy na rozpuszczonym masełku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dusimy ok. 10 minut
Aga w kuchniZima to u nas zdecydowanie sezon zup, gulaszy i wszelkich rozgrzewających dań, które przyjemnie zapełniają brzuszki po długim dniu w szkole, czy pracy lub godzinie na
brunetkawkuchnijednak powstała zupa-krem. Kobieta zmienną jest ;) Krem ten jest bardzo gęsty i z dodatkiem grzanek/groszku ptysiowego/ciabatki stanowi sycący posiłek. W smaku jest słodko-ostra. Polecam ! 'krem serowy z pora i cukinii' Składniki (na 3 porcje): - 3 cienkie młode pory lub jedna duża - 3 średniej wielkości zielone cukinie - 2 ząbki czosnku - 100-150g sera żółtego* - 1 szklanka(...)zieloną część pora) pokroić w półplasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę (ok.2-3 łyżki). Dodać przeciśnięty czosnek i smażyć aż warzywa będą miękkie i staną się szkliste (ok 8-10 minut). Cukinię obrać i wyciąć pestki. Pokroić w kostkę i dodać do podsmażonego pora oraz delikatnie posolić. Smażyć kolejne 5 minut. Warzywa zalać mlekiem i wywarem. Gotować na średnim ogniu do miękkości
CookYourselfszklanki wody/ wywary warzywnego sól, pieprz, papryka Jedną dużą cukinię wydrążamy, a następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy na gotującą się wodę. Dodajemy sól, pieprz, vegetę. Gdy cukinia będzie miękka blendujemy na krem. Podajemy udekorowane listkami bazylii , np. z czosnkowymi grzankami. Krem można również przygotować na wywarze warzywnym
Humanistka w kuchnidwoma przepisami. Pierwszy na zapiekane jajka z dodatkiem podsmażonej szynki z groszkiem i szalotk ą. Drugi przepis jest idealny dla wegetarian; jajka zapiekane s ą w kremie z ricotty, z cukini ą aromatyzowan ą czosnkiem i szczypt ą ostrej papryki. Ściskam świątecznie :) **** L’uovo in cocotte è un’idea eccellente per chi ha intenzione(...)minut. W miseczce mieszamy ricottę z kwaśną śmietaną; doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy 4 małe kokilki. Na dno kokilek rozkładamy krem z ricotty, podsmażoną cukinię a na wierzch wbijamy po jednym jajku. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Jajka zapiekamy ok. 5 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy od razu po przygotowaniu. Jajka
La grande e la piccola cuocaZachęcam do spróbowania zupy z ogórków, cukinii i kalarepy, zmiksowana na krem , jest pysznym i sytym posiłkiem. Warto gotować zupy krem, ponieważ to doskonały sposób na przemycenie "niejadkom" sporej ilości warzyw. Moja zupa jest pikantna, wystarczy zmniejszyć ilość czosnku, imbiru i pieprzu, a zupka będzie bardziej delikatna i będzie smakowała dzieciakom. 2 ogórki dobra cena KLIK(...)czosnek. Do podsmażonych dodaję kalarepę i imbir, po chwili ogórki i cukinię. Warzywa duszę około 10 minut, często mieszając. Dodaję pieprz cytrynowy, około łyżeczki i zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości. Pod koniec dodaję serek topiony, mieszam do jego rozpuszczenia, zupę ściągam z gazu i miksuję na krem. Podaję z kleksami kwaśnej śmietany, zmieszanej z niewielką ilością mięty
Takie tam pichceniewszechstronne zastosowanie. Jadalne są jej kwiaty , które można smażyć w cieście, a sposoby zastosowania owoców są niezliczone. Na dodatek to warzywo tanie. Do tej pory z cukinii robiłem m.in. zupę krem z serem rokpol i sałatkę z karczochami i bobem . Tym razem postanowiłem zrobić z niej placki. Smak cukinii jest na tyle plastyczny, że wszystko zależy
W SMAKŚledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!