Zupa w postaci gęstego i pożywnego kremu, o subtelnym, jednakże bardzo ciekawym smaku. Podstawą zupy jest cukinia, stąd delikatny pastelowo-zielony kolor. Jako dodatki, które razem finalnie smakują naprawdę wyśmienicie są: drobniutko posiekana i podsmażona szynka szwarcwaldzka, feta oraz makaron Lubella Jajeczna 5 jaj w postaci krajanki, który smakuje i wygląda(...)domowy. Oprócz krajanki, Lubella ma w swojej ofercie nitki i wstążki, również przygotowywane z 5 jaj i 3-krotnie wałkowane, dzięki czemu makaron jest pulchny i delikatny. Krem z cukinii, 3-4 porcje: * bulion warzywny- 800 ml (lub bulion mięsny) * cukinia- 500 g * ziemniaki- 300 g * cebula- 1 duża * czosnek- 2 ząbki * masło klarowane- 2 łyżki * sól, pieprz- do smaku
Kraina Miodem Płynącawykorzystaniem papryki lub cukinii, zawsze w opisie pojawia się słowo „UWIELBIAM”:) Nie potrafię ukryć mojego zamiłowania do tych warzyw. Nie inaczej więc będzie dzisiaj – zupa-krem z cukinii:) Pyszna, kremowa, aromatyczna… no jak jej nie uwielbiać?;) Zupkę podałam razem z blanszowanymi plastrami cukinii, grzankami i oliwą ziołową przygotowaną na bazie kolendry i mieszanki oleju rzepakowego Wielkopolski(...)średnim ogniu przez około 5 minut – do zeszklenia. Rozmaryn rozcieramy chwilę w moździerzu. Dodajemy go do cukinii wraz z ziołami prowansalskimi. Chwilę smażymy, po czym zalewamy wszystko bulionem i gotujemy około 20 minut. Odstawiamy do przestudzenia, a następnie miksujemy na gładki krem. Ponownie podgrzewamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Do garnuszka wlewamy kremówkę, dodajemy też pokrojony
Smaki Na TalerzuChyba uwielbiam wszystkie zupy o konsystencji kremu. Tym razem polecam Wam pyszny krem z cukinii - z dodatkiem serka topionego. Smakuje rewelacyjnie, jest lekki, a jednocześnie syty i bardzo tani, gdyż mamy jeszcze sezon na cukinię. Koniecznie spróbujcie! 2 cukinie (średnie) 2 ziemniaki (średnie) 1 cebula (duża) 1-2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu warzywnego (1 szklanka(...)podsmażyć - aż odrobinę zmiękną i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz cukinią. Wszystko razem wymieszać, poddusić 1-2 minuty i zalać bulionem. Zupę gotować pod przykryciem przez około 10-15 minut. Na końcu wmieszać kawałki serka topionego (powinien być dokładnie rozpuszczony). Całość zblendować na jednolity krem i doprawić do smaku (solą, pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej). Po nalaniu
Di gotujecudowna grupa z ostatnich warsztatów foto. Pozdrawiam kochani serdecznie i mam nadzieję, że przepis skradnie Wasze serca. Ja zaś chyba zostanę wkrótce królową zup – kremów… Zupę krem z cukinii robi się bardzo szybko, czas jej wykonania to maksymalnie pół godziny. Jest przepyszna i można serwować ją z różnymi dodatkami. Właśnie w zależności od użytych dodatków możemy uzyskać wersję(...)przepis a tyle możliwości, prawda? Wykonanie: Podsmaż krótko na patelni pokrojoną w plastry cukinię, ziemniaka, czosnek oraz cebulę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i tymiankiem, następnie zalej całość bulionem. Gotuj całość około 15 – 20 minut, aż składniki zmiękną. Następnie zmiksuj blenderem zupę na gładki krem. Przygotuj ulubione dodatki, posyp nimi zupę. Zupa świetnie smakuje na przykład z młodymi
Garniec MagalieZupa krem z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem pochodzi z książki "Dieta MIND. Sposób na długie życie" Mikołaja Choroszyńskiego. Zupa jest kremowa i niezwykle aromatyczna, a do tego bardzo szybka i prosta w wykonaniu - gotowa w 20 minut! Powiem szczerze, że jeszcze nie robiłam tak łatwej w wykonaniu zupy - z pewnością każdy sobie z nią poradzi 😉 Idealna(...)porcje): 1 duża cukinia 1 średnia cebula 1 szklanka wywaru warzywnego kilka kosteczek półtwardego sera koziego 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku sól morska tymianek papryka ostra pieprz Wykonanie: Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w grube plastry, razem ze skórką. Cebulę oraz czosnek obieramy. Cebulę kroimy w ćwiartki. Czosnek pozostawiamy w całości ( ale ja pokroiłam go w plasterki). Do miski
Kuchnia MagdaLenyKrem cukiniowo-dyniowy Zupa: Krem cukiniowo-dyniowy Jedna z ulubionych moich zup-kremów , przygotowałam ją w pierwszych dniach jesieni. Gęsta, sycąca i niezwykle aromatyczna z dodatkiem kremowego serka topionego. Musicie ją koniecznie wypróbować ! Składniki: 1 l bulion 2 średnie cukinie 1/2 kg dyni 2 średnie cebule kremowy serek topiony (opakowanie
Aromatyczne Podróżekalorycznie – odpowiednio do pogody. 20 rozgrzewających zup na jesień/20 warming soups for the autumn 1. Zupa z czarnej fasoli i pomidorów / Black bean and tomato soup 2. Krem z cukinii / Cream of zucchini 3. Krem z pieczonej papryki / Cream of roasted red bell pepper 4. Syryjska zupa soczewicowo-imbirowa / Syrian lentil and ginger soup 5. Francuska zupa cebulowa / French
Qlinarnie i QlinarnieObiady: Złote placuszki z cukiniiZielone placuszki z cukiniiCukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywamiLeczo z cukinią i kiełbasą Mięso mielone z cukinią i pieczarkamiZupa-krem z cukinii i ziemniakówPrzetwory:Leczo z cukinii na zimęSałatka z cukinii i paprykiCukinia waniliowa Pasztet z cukinii
Kuchnia domowa Anibardzo smaczny krem cukiniowo-pieczarkowy. Polecam część usmażonych pieczarek pozostawić do dekoracji, ponieważ krem będzie lepiej wyglądać i smakować. Przed podaniem zupę-krem możecie posypać zieloną pietruszką. Składniki: 0,5 l wywaru warzywnego/rosołu 3 średniej wielkości cukinie (wagowo 0,7 kg) 250 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz olej 100 ml śmietany 30% ewentualnie 100 g topionego serka Cebulę(...)tego samego garnka dodać cukinię. Dusić na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy cukinia zmięknie to dodać do niej przesmażone pieczarki z cebulą (część pieczarek pozostawić do dekoracji), wlać wywar i gotować 15-20 minut. Ugotowaną zupę ostudzić, zblendować i wlać śmietanę. Zupę-krem podgrzać, dodać serek topiony i całość posmakować. Ewentualnie mocniej doprawić
Ugotowaćwięc zawsze ze wszystkiego próbowałam stworzyć jedyny w swoim rodzaju krem.. z kalarepy, suszonych i świeżych pomidorów, brokuła, szpinaku.. A ostatnio do moich ulubionych kremów dołączył krem z cukinii. Wiele razy modyfikowałam ten przepis, zawsze czegoś
wegetalerzeKiedy za oknem jest zimno i szaro mamy ochote zjeść coś pożywnego i rozgrzewającego. Pikantny krem z cukinii z dodatkiem mleka kokosowego i kaszy jaglanej jako "zagęstnika" jest idealna zupą na jesienne dni. Zupę podaję z niewielką ilością czarnego ryżu, który świetnie do niej pasuje. Być może przepis wygląda dość dziwnie ze względu na dodatek jednocześnie kaszy i ryżu(...)Smażymy razem około 5 minut. Dodajemy gorący bulion i gotujemy około 10 minut. A następnie dodajemy mleko kokosowe i jeszcze chwilę gotujemy. Gdy cukinia jest miękka dodajemy kaszę i miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy zupę sosem sojowym, rybnym i ewentulanie solą i pieprzem. Podajemy z ugotownaym osobno czarnym ryżem. Smacznego! Jeśli spodobał Ci się ten przepis będzie
Simple Dishdobrze, że dzisiaj dzielę się z Wami jakże prostym i skutecznym przepisem! Warunek jest jeden - kupujecie naprawdę smaczne, malutkie cukinie. Tylko takie mają mało pestek, można je jeść na surowo i są słodkie w smaku. Jak się okazało, taka zupa krem świetnie smakuje(...)ciepło i na zimno, czyli to doskonałe rozwiązanie na upalne dni, które mam nadzieję, jeszcze do Polski powrócą! Smakuje dobrze solo, ale z grzankami będzie jeszcze lepsza! Zupa krem z cukinii / 1 porcja Składniki: 150 - 200 ml bulionu warzywnego 1 cukinia 200 g 1 mała biała cebula 1 ząbek czosnek 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 3 łyżki
Moja smaczna kuchniaplacuszki - smażymy na każdej stronie aż się zarumienią. Gotowe! SMACZNEGO! Doskonale smakują z białym twarogiem i jogurtem naturalnym. Dla smakoszy cukinii polecam również przepis na zupę krem z cukinii - tutaj
MintTasterodziną lub samym sobą! Pozbawiłem Cię najpopularniejszych z nich, aby Cię zmotywować do roboty. Musisz zebrać cztery litery i ruszyć do najbliższego warzywniaka bądź marketu i zakupić trochę cukinii Artykuł Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanZupa krem z cukinii z prażonymi migdałami Gotowa zupa z cukinii Składniki Danie dla 4 osób 1-1,5 kg cukinii 1 średnia cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 80 g migdałów 100 ml słodkiej śmietany 30% 4 łyżki oliwy Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, bazylia Sposób przygotowania Cebulę kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka na rozgrzaną połowę oliwy
Miód i pieprz