Produkty Potrzebne; Pierś z kurczaka- około 150 gram sok z pomarańczy- łyżeczka rozmaryn- gałązka krem balsamiczny - kilka kropel do smaku i dekoracji cukinia- 1 sztuka białka- 2sztuki do pierwszego sposobu robienia pianki lub szklanka mleka do robienia drugim sposobem przecier pomidorowy- łyżeczka sól morska- szczypta sól- szczypta pieprz kolorowy- kilka ziarenek ubitych w moździeżu masełko czosnkowe- około(...)pieczemy przez 1h 45 min na 58 stopniach lub prościej w maszynie do Sous-Vide, kurczak ma mieć od 67 stopni do 70 Przekrajamy na pół cukinie i grillujemy z obu stron na piękne paseczki Solimy nasze białka,podgrzewany do temperatury 67 stopni, ubijamy na pianę,dodajemy kroczkami małymi nasz przecier, lub drugi sposób podgrzewamy mleko
pichcisztoDzięki dodaniu potartej cukinii ciasto jest wilgotne. Zachęcam do wypróbowania, smak ciasta jest bardzo dobry. Można zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami migdałów. Przygotowanie cukinii – cukinię obrać, za pomocą łyżki wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć cukinię na tarce z dużymi oczkami. położyć cukinię na sitku i zostawić do odsączenia. Następnie jeszcze wydusić nadmiar wody. Wykonanie ciasta(...)jest bardzo proste – mąkę przesiać do miski, dodać migdały, proszek do pieczenia, sodę, kakao, jajka, olej,wyciśniętą cukinię. Za pomocą miksera wymieszać wszystko na gładką masę. Wszystkie składniki muszą się połączyć. Pieczenie – formę o wymiarach 23 cm x 30 wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec
Kuchnia Pokoleńgroszek konserwowy w sałatce, ale można podawać go jako dodatek do drugiego dania, np. z ziemniaczkiem i kotletami mielonymi. U mnie tym razem w postaci kremu z zielonego groszku ale z dodatkiem cukinii. Składniki na 4 duże porcje: 1 cukinia, waga do 1 kg (u mnie mrożona ale z mojego ogrodu) 200 gram zielonego groszku ( również mrożony ale również(...)siekamy w drobną kosteczkę. W rondelku rozpuszczamy masło, szklimy cebulę, następnie po 2-3 minutach dodajemy cukinie. Dusimy parę minut. Wrzucamy całość do gotującego się zielonego groszku na 10-15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem. Blendujemy do momentu aż zupa otrzyma konsystencje gładkiego kremu. Serwujemy w mojej ulubionej wersji z białym wędzonym twarogiem
Życie zaczyna się w kuchniJeśli chodzi o zupy, to zdecydowanie najbardziej preferuję te gładkie, zupy-kremy. Takie mogłabym jeść ze wszystkiego: brokułowe, z zielonego groszku, z cukinii, kukurydziane, selerowe, paprykowe itd. Dziś zapraszam na taką właśnie zupkę-krem z pieczarek oraz ziemniaków. Jest to bardzo apetyczna zupa o nieco mniej apetycznym kolorze;) Zarówno pieczarki jak i ziemniaki są wyczuwalne. Ja lubię ją podać
Smaki Na TalerzuGęsta, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, podana z chrupiącymi grzankami z serem pleśniowym i gruszką. Brzmi jak idealne danie na jesień? ;) Takie właśnie jest! Jakiś czas temu
Mienta blogmoże być burak ) * 14.00 - obiad: leczo z cukinii, papryki, cebulki, pieczarek i pomidorów doprawione ziołami 16.00 - podwieczorek: tarte jabłko z cynamonem 19.00 - kolacja: gotowany kalafior DZIEŃ 3: 7.00 - woda z cytryną 8.00 - śniadanie: smoothi bowl z mango i banana z borówkami + matcha z mlekiem migdałowym * 11.00 - jabłko 14.00 - obiad: zupa krem na bazie leczo i dyni ( leczo(...)przełóż do miseczki. Dodaj pokrojoną w plastry pozostałą część banana oraz garść borówek. Możesz dodać trochę sproszkowanej herbaty matcha. smoothie bow z mango Zupa krem z warzyw: do około 4 łyżek warzywnego leczo ( cukinia, papryka, pomidory, pieczarki i cebula ) dodaj 200 g pokrojonej w kostkę, obranej ze skóry dyni i około 200 ml wody - gotuj do miękkości. Zmiksuj na krem
kolorowotorcikowoCukinia, kukurydza i prażony słonecznik - trio idealne, zwłaszcza w zupie. Prosty przepis, szybkie przygotowanie i dobry smak to mocne strony tego kremu. Słabych po prostu nie ma. Składniki 2 cukinie 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego odtłuszczonego 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka
My Chcemy Jeśćmoim miejscem zatrudnienia w przyszłości nie zostanie Dom Spokojnej Starości;) Cóż, nic nie poradzę, że tak bardzo je lubię;) Jako kontrast dla mojego kremu dorzucam garść prażonego słonecznika, żeby rozruszać trochę mięśnie żucia i wykorzystać zęby:) Cukinia nie będzie tak samo dobrze smakować bez czosnku, który wydobywa i podkreśla jej smak. Ponadto wiadomo, że czosnek działa bakteriobójczo i przeciwzapalnie(...)porcje: 2 średnie cukinie 700ml bulionu 4 lub 5 ząbków czosnku garść ziaren słonecznika tymianek czubryca zielona sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię kroimy w kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy przez 10 minut. Następnie miksujemy na gładki krem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, czubrycę, sól i pieprz. Rozgrzewającą, intensywną i pyszną zupę podajemy z prażonym słonecznikiem. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnygramów płatków migdałowych 1/2 kostki masła 82% 1 łyżka stołowa mąki 100 ml białego wina wytrawnego śmietana kremówka 30% sól do smaku Składniki do podania: 1 mała cukinia ricotta świeża bazylia kolorowy pieprz olej z pestek dyni Wykonanie: Wszystkie warzywa (por, seler i pietruszkę) pokrój drobno i wrzuć na patelnię. Dodaj masło wraz z płatkami migdałowymi, posól całość i podsmaż(...)całość na gładki krem, w międzyczasie dolej do zupy śmietankę kremówkę. Wlej zupę na talerz, następnie układaj w niej ruloniki z cukinii, na koniec włóż pomiędzy nie cukiniowe paski. Posyp całość kilkoma listkami świeżej bazylii. Przed podaniem skrop krem kilkoma kroplami oleju z pestek dyni – gwarantuję cudne doznania smakowe! Zupę możesz podać również na zimno, smakuje równie dobrze. Jeśli
Garniec Magalietego smaczne, taką jedną usmażoną cukinią naje się nasza rodzina. Cukinie jak co roku obrodziły w tym roku, więc robiłam z nich zupy kremy , placki z szynką, faszerowałam je mięsem, no i właśnie smażyłam cukinie w cieście doprawionym ziołami prowansalskimi, można wykorzystać też inne zioła albo nie dodawać ich wcale. Jak przygotować placki z dziurką z cukinii w cieście? Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóre również dla mnie są na samym szczycie listy Pomidorowego Top Mam nadzieję, że Wam posmakują 7 przepisów z pomidorami w roli głównej Suszone pomidory Zupa krem z pieczonych pomidorów Ketchup z cukinii Koktajl pomidorowy Bezglutenowe galette z pomidorami i mozarellą Foccacia z pomidorami koktajlowymi Leczo z cukinią i czerwoną soczewicą Artykuł 7 przepisów z pomidorami w roli głównej
365 dni dookoła kuchniPraktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!MicrosoftInternetExplorer4 Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym czosnkiem i listkami tymianku przekładamy do rondelka, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, do miękkości cukinii, studzimy. Zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy serek, rozpuszczamy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchen