krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:247/352)

Sernik na zimno 72

Digestive ja użyłam pełnoziarnistych Bonitek zbożowych z Biedronki 150 g masła roztopionego 3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku 300 ml śmietanki kremówki 30% bardzo zimnej 4 czubate łyżki cukru pudru 600 g serka mascarpone najlepiej włoskiego schłodzonego (również użyłam mascarpone z Biedronki) 1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (100 g) 1 szklanka sezonowych owoc

cucinare
Szybki deser z borówkami i serkiem mascarpone 208

Borówki płuczemy w  zimnej wodzie i suszymy. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone i na wolniejszych obrotach miksera mieszamy. Do pucharków wsypujemy borówki, przykrywamy warstwą kremu a następnie posypujemy znów borówkami

Qchnia po prostu
Deser kit kat z groszkiem ptysiowym 185

łyżeczka ciemnego kakao opcjonalnie do ozdoby: kawałek kit kata, mandarynka Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy połamane batoniki kit kat, dodajemy mascarpone. Chwile miksujemy, następnie dolewamy mleko i cukier puder, miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. Na dno pucharków wysypujemy kilka groszków ptysiowych, resztę niedbale mieszamy z kremem. Nakładamy krem do pucharków. Wierzch oprószamy ciemnym kakao. Dowolnie zdobimy

Słodkie okruszki
Brownie CzEkolAdoWe ze SłoNym MasŁem OrzeChwYm 181

szczypta soli 1,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki tortowej 0,5 kubka mąki z ziaren amarantusa 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone 0,5 szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej   2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym

Luźna Kuchnia
Owocowe tiramisu 119

łyżeczki kawy rozpuszczalnej+3/4 szklanki wrzątku+1 łyżeczka cukru+50 ml wódki/amaretto) kakao Przygotowanie: Żółtka ubić z cukrem na puch, dodać mascarpone, dokładnie wymieszać. W szklankach/kieliszkach układać na przemian biszkopty nasączone kawą, owoce i krem, i tak do napełnienia kieliszków. Schłodzić w lodówce, przed podaniem posypać kakao. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Truskawkowy tort z mchem 170

papierem i pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut. Pierwszy blat biszkopta smarujemy konfiturą truskawkową. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i wykładamy na biszkopt, układamy świeże truskawki, przykrywamy drugim biszkoptowym blatem. Przygotowujmy krem do obłożenia tortu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy fix do śmietany. Cały tort okładamy kremem.  Na wierzch, na środek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto śmietankowo porzeczkowe 343

wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 20 min w 180 stopniach. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż. Masa śmietankowa: Zimną kremówkę i mascarpone przełożyć do misy z miksera, wsypać cukier puder i zmiksować do konsystencji kremu. Po koniec wsypać śmietan fixy i krótko zmiksować. Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno 93

Digestive ja użyłam pełnoziarnistych Bonitek zbożowych z Biedronki 150 g masła roztopionego 3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku 300 ml śmietanki kremówki 30% bardzo zimnej 4 czubate łyżki cukru pudru 600 g serka mascarpone najlepiej włoskiego schłodzonego (również użyłam mascarpone z Biedronki) 1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (100 g) 1 szklanka sezonowych owoc

cucinare
Torcik pomarańczowy 124

szklanka mąki pszennej * płaska łyżeczka proszku do pieczenia  * do nasączenia sok pomarańczowy  Galaretka : * 3 pomarańcze * 2 galaretki pomarańczowe  Krem czekoladowy : * 100g czekolady mlecznej  * 100g czekolady gorzkiej  * 200ml śmietany kremówki  * 200g serka mascarpone  Przygotowanie : Jajka ubijać razem z cukrem aż masa będzie gęsta. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochę do masy

Magiczne Życie Marty
Deser kawowy z owocami 187

wykonania:Masa kawowa:Żółtka dajemy do miski, dodajemy cukier i ucieramy mikserem na najwyższych obrotach  na kogel – mogel. Do masy dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze chwilkę aż całkowicie połączy się z masą jajeczną. Do kremu dodajemy 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy nadal miksując. Masa budyniowa: Na mleku gotujemy budyń, studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo budyń, ucierając. Deser – finał

Bon Appetit Małgorzaty
ZDROWY TORT - NIESPODZIANKA 490

płasko i ostrym nożem odkrój zieloną skórkę dookoła.Arbuza połóż na talerzu lub paterze. Ubij kremówkę na sztywno i dodaj do niej mascarpone oraz cukier puder, całość jeszcze krótko zmiksuj.Posmaruj boki i wierzch arbuza kremem i ozdób owocami. Przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Raffaello z truskawkami- raffaello with strawberries 312

wyciągnieia suchego patyczka. Po upieczeniu I wystygnięciu kroimy na trzy placki. Możemy lekko nasączyć,  Składniki na krem: 500 ml kremówki 1 biała czekolada 150 gr wiórek kokosowych 500 gr mascarpone ok 30 gr migdałow do uprażenia ok 300 gr truskawek  Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką ilością śmietany. Ubijamy kremówkę. Dodajemy ropuszczoną I schłodzoną czekoladę. Ubijamy

Smaki Edyty
Naleśniki z kremem miętowym 195

przyrządzić :) Dziś propozycja naleśnikowa, ale z nadzieniem trochę niecodziennym... Ilość składników na farsz tak trochę orientacyjna, a to dlatego, że kremu użyłam przede wszystkim do ciasta. Na taką wersję urozmaicenia naleśników wpadłam tak przy okazji :) 100 g serka mascarpone około 1/2 szklanki śmietany tortowej 36 %  truskawki krople miętowe spożywczy barwnik zielony Przygotowanie : Usmażyć naleśniki  Serek zmiksować ze śmietaną

Proste Potrawy
Deser porzeczkowy z ciastkami i kremem 166

fali są porzeczki:)) W ekspresowym tempie powstał deser na bazie ciastek z czekoladą i rodzynkami, nutką alkoholu, lekkim kremem i przełamującymi słodycz kwaśnymi porzeczkami. Składniki: 100g kruchych ciastek z rodzynkami i czekoladą,  3/4 szklanki czerwonych porzeczek,  200g serka mascarpone,  3 łyżki likieru Amaretto,  3 łyżki cukru,  2 łyżki soku z cytryny,  2 łyżki cukru(...)szklanka jogurtu naturalnego,  50g gorzkiej czekolady.  Wykonanie Serem mascarpone zmiksować z likierem Amaretto, cukrami oraz sokiem z cytryny. Dodać jogurt naturalny, zmiksować. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać. Porzeczki, umyć obrać i osuszyć. Do pucharków nałożyć warstwę pokruszonych ciastek i czekolady, posypać porzeczkami i przykryć kremem. Postępować tak długo, aż pucharki się zapełnią. Schłodzić

Z miłości do słodkości
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 162

już po minucie była bliska zwarzenia, także uważajcie, bo bardzo szybko się warzy. Krem z gorzkiej czekolady: 200 gr czekolady gorzkiej (ja użyłam czekolady FinCare z Lidla czerwone opakowanie) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml śmietany kremówki 30% schłodzone 500 gr serka mascarpone schłodzone Śmietanę 200 ml zagrzać, tak żeby była bardzo ciepła, ale nie wrząca, zdjąć z palnika(...)już będzie chłodne włożyć do lodówki, aby lekko stężało. Śmietanę 400 ml i serek mascarpone umieścić w misie miksera. Zmiksować na prawie sztywno. Nadal miksując dodawać po łyżce lekko stężałej czekolady, miksować na małej lub średniej mocy miksera. Ma wyjść bardzo gęsty krem. Nie można zbyt długo miksować, bo krem się zwarzy. Frużelina gruszkowa: 1 kg gruszek, nadają się Klapsy

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania