krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:249/352)

Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 214

sera tłustego lub półtłustego potrójnie mielonego (ja swój po prostu bardzo mocno potraktowałam blenderem) 500 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 4 duże jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok wyciśnięty z 3 cytryn skórka starta z 1,5 cytyn Krem cytrynowy - tzw. lemon curd, z przepisu Marthy Stewart 3 duże jaja 100 g cukru 100 g zimnego masła(...)roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy aż uzyskamy masę na kształt mokrego piasku, którym wykładamy dno tortownicy. Podpiekamy około 5-7 minut, po czym wyjmujemy i studzimy. Masa serowa Twaróg, mascarpone i cukier dokładnie miksujemy. Dodajemy sok z cytryny, skórkę z cytryny, mąkę ziemniaczaną i cały czas miksując na wolnych obrotach - wbijamy po jednym jajku. Masa ma być gęsta, ale warto

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tort czekoladowo-malinowy 130

135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin 4,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2/3 szklanki gorącej wody szklanka cukru 3 łyżeczki soku z cytryny 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego (najlepiej bezpestkowy) 1,5 łyżeczki żelatyny(...)lodówki wymieszaj ją z serkiem mascarpone za pomocą miksera. Wykonanie polewy malinowej:  Dżem malinowy podgrzej w garnuszku. Doprowadź do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i porządnie wymieszaj, by nie było grudek. Przestudź, a następnie włóż do lodówki, by polewa zgęstniała.   Składanie tortu: Ułóż czekoladowy blat na paterze. Posmaruj go 1/3 kremu malinowego. Przykryj drugim blatem i posmaruj

Mania Wypiekania
Pastéis de nata – portugalskie tarty z masą budyniową 83

Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie

WegePrzepis
Malinowa rozkosz bez pieczenia 499

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Polecam również przepis na pyszne ciasto z malinami i bezą: Malinowa chmurka – przepis Malinowa rozkosz

Kulinarne Przeboje
Lody truskawkowe z mascarpone 88

pozbawić szypułek oraz przełożyć do większej miski. Następnie do owoców wsypać 3 łyżki cukru i całość zblendować na jednolitą konsystencję. Schłodzony serek mascarpone zmiksować z zimną śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Powinien powstać gęsty krem, do którego należy ostrożnie dodać puree truskawkowe. Wszystko razem wymieszać do dokładnego połączenia się wszystkich składników, przełożyć do pojemnika (*), przykryć oraz wstawić

Di gotuje
Smak i aromat, który zachwyca – kawy mielone smakowe DreamsCoffee 199

kobiety (choć i nie tylko), to kawa idealna na co dzień! Szczerze polecam Wam ją spróbować. A w kuchni… idealna do kremów, nasączania ciast i najróżniejszych deserów. Ostatnio zrobiłam z nią przepyszny deser warstwowy z mascarpone, a na dniach planuję jeszcze przygotować domowe lody – kawa mielona smakowa szwajcarska czekolada + mleczko zagęszczone + śmietanka 30% + posiekana czekolada… Będzie pysznie

Słodkie okruszki
Tort Kinder 165

pieczenia, dodajemy posiekane orzechy i lekko mieszamy. Wylewamy na formę do pieczenia, po czym pieczemy ok. 35 min w ok. 175 stopniach. KREM: Składniki: 400 ml śmietanki 30% 2,5 tabliczki mlecznej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Śmietankę podgrzewamy z czekoladą, pogrzewamy ją tylko do momentu zagotowania, następnie zdejmujemy z gazu i studzimy. Ostudzoną śmietankę z czekoladą ubijamy (powstanie

psgotujemy
Pavlova na bogato 174

wypieczona. Może popękać.  Środek powinien być mięciutki jak pianka.  Jeśli beza podczas pieczenia ciemnieje zmniejszcie temperaturę. Śmietanę razem z mascarpone ubić na sztywną pianę.  Nie polecam dodawać cukru!  Beza jest bardzo słodka a krem będzie przyjemnym kontrastem.  Na upieczoną bezę połóżcie krem a na krem owoce i co tylko lubicie. Polejcie przestudzoną czekoladą.  Bezę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pavlova na bogato 196

wypieczona. Może popękać.  Środek powinien być mięciutki jak pianka.  Jeśli beza podczas pieczenia ciemnieje zmniejszcie temperaturę. Śmietanę razem z mascarpone ubić na sztywną pianę.  Nie polecam dodawać cukru!  Beza jest bardzo słodka a krem będzie przyjemnym kontrastem.  Na upieczoną bezę połóżcie krem a na krem owoce i co tylko lubicie. Polejcie przestudzoną czekoladą.  Bezę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dacquoise (Dakłas) 210

około 90-95 minut. Studzimy kilka godzin w uchylonym piekarniku. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z mascarpone i kajmakiem, Dodajemy pozostałe orzechy i daktyle, mieszamy. Na jeden bezowy blat wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Całość posypujemy cukrem pudrem i kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 141

stopni C przez około 35-40 minut. Na złoty kolor, do suchego patyczka. Pieczenie: dół, ostatnie 10 minut dół + termoobieg PROSTY KREM CZEKOLADOWY: - 250 ml śmietany 36% - 3 płaskie łyżki proszku żelatyny - 2 łyżki serka mascarpone (bądź ricotty) - 3/4 czekolady Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku. Czekoladę rozpuść w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno, dodawaj naprzemiennie

SMYKWKUCHNI
Tarta czekoladowa z truskawkami (bez pieczenia) 177

wodnej, wymieszać z herbatnikami. Foremkę do tarty natłuścić olejem, w dno i boki "wbić" ciasteczkowy spód. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 300 ml schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego mascarpone truskawki Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Śmietankę i mascarpone umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Powoli

Słodkie inspiracje
Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 120

likierem/spirytusem oraz czarną kawą. 6. Wykładamy na to pozostałą część kremu oraz ponownie tarkujemy pół czekolady gorzkiej, sypiemy kakao i kawę rozpuszczalną. Krem: 500ml śmietany 30 % 1 śnieżka na mleko 3 śmietan fixy 1 opakowanie serka mascarpone Wszystko razem miksujemy. Zapraszam również do poczytania: 1.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2.  Syrniki - rosyjskie placuszki z twarogiem

My World by Dagmara Rek
Fit tiramisu bez cukru 409

wielkości pucharka/kieliszka w którym jest deser), ułożyć na kremie, następnie wyłożyć resztę kremu i jeszcze jedną warstwę biszkoptową. Można zrobić kleks z kremu lub posypać kakao prosto na wierzch. Schłodzić. Smacznego! *deser nie zawiera tłustego serka mascarpone, który jest w oryginalnej wersji w towarzystwie śmietany 36%. Nie jest to konieczne, ponieważ ricotta smakuje jak takie właśnie połączenie, a przy

Chocolate Muffin Blog
KAWOWA PAVLOVA NA 3 URODZINY BLOGA 150

piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i malinowy puder, lub maliny, delikatnie zmiksować, aby składniki się połączyły. Tak powstałym kremem, wypełnić wgłębienie w przestygniętej bezie. Całość udekorować truskawkami i czekoladą. Można jeszcze delikatnie wierzch oprószyć kawą

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania