krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:254/352)

10 przepisów na słodkości z truskawkami (10 dolci con le fragole) 174

caso. Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Ciasto z truskawkami, ricottą i migdałami (Plumcake alle fragole, ricotta

La grande e la piccola cuoca
Wielkanocny tort kokosowo- ananasowy! 234

masie robota i miksuj na wysokich obrotach aż będzie gęsta i kremowa,  dodaj cukier puder. Wymieszaj całość. Dodaj serek mascarpone i dalej ubijaj przez 2-3 minuty. Obierz ananasa i pokrój w kostkę. Blaty kokosowo- bezowe przekładamy kremem i ananasem. DEKORACJA: - 4 łyżki wiórek kokosowych - 2-3 plastry ananasa - 2 łyżki masła - 2 łyżki cukru DIAMANT drobny Na suchej

SMYKWKUCHNI
Jabłecznik z bezą 174

wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na masie jabłkowej Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Przygotowanie: Białka

W garach u Gosi
Kremowe szaleństwo 154

To jest cudowny, słodki grzeszek, nie ma co! Lekko cytrusowy krem, chrupiący, orzeźwiający granat i smak słonego karmelu- nie wiem, czy można chcieć więcej! Może nie

Pichceniomania
Tarta czekoladowa z bananami 174

ciasto rozwałkować, przełożyć do okrągłej formy, lekko wywinąć brzegi. Wstawić do piekarnika i piec ok 15 min. Wystudzić. krem: 1 puszka gotowego mleka karmelowego  150 g gorzkiej czekolady oraz  250 g śmietany kremówki  100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 banany kakao czekoladę rozpuścić, wymieszać z mlekiem , wyłożyć na upieczony spód i schłodzić w lodówce

Z Marcepanem
Ciasto ucierane z figami 197

ciasta. Ubij kremówkę, dodaj do niej wanilię z cukrem pudrem lub cukier waniliowy. Ubitą śmietanę wymieszaj następnie z serkiem mascarpone, tylko do połączenia się składników.  W moździerzu rozgnieć pistacje.  Pokrój figi na półksiężyce.  Na wierzch ciasta wyłóż krem, na nim ułóż figi. Posyp je pokruszonymi pistacjami, polej następnie obficie całość miodem. Smacznego

Garniec Magalie
Ciasto piernikowe z masą ubijaną na parze 185

Dzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend Święta co prawda już dawno się skończyły ale nie zaszkodzi nam jeszcze je powspominać. Oto propozycja, która jest bardzo prosta

PatiGotuje
Ciasto cytrynowe 138

łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru masa cytrynowa 3 cytrynowe kisiele 2 cytryny 10 łyżek cukru krem śmietanowy 0,5 l śmietany kremówki ( u mnie 36%) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny masa mascarpone 25 dag mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny ponadto biszkopty (ok. 30 sztuk) 1/2 tabliczki czekolady deserowej łyżka masła Sposób

Pobite gary Barbary
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4128

maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Przygotowanie

W garach u Gosi
lekkie ciasto śmietanowe z malinami 162

piec w 175*C około 30 minut. Wystudzić.  Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżkami. Połączyć z mascarpone. Połowę masy śmietankowej rozsmarować na biszkopcie i przykryć warstwą herbatników. Na ciastkach ułożyć maliny i przykryć pozostałym kremem. Wierzch posypać przez sitko kakao. Schłodzić i przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bezglutenowa malinowa chmurka 750

lekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek mascarpone, śmietankę, cukier puder i nasionka wanilii umieść w misie miksera i miksuj aż do momentu otrzymania gęstego kremu. Krem wyłóż na dobrze stężoną warstwę malinową i wyrównaj powierzchnię. Na krem delikatnie połóż wystudzoną bezę. Ciasto schłodź w lodówce przez

Kuchnia bezglutenowa
Rolada kokosowa z galaretką 175

wystudzenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i serek mascarpone dalej ubijać.  Wsypać trochę wiórków kokosowych, resztę zostawić na posypkę na wierzch rolady., wymieszać.  Ubijając wlewać do kremu rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wylać do płaskiego

Kuchnia Danusi
Tartalettki czekoladowe 171

łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka czekoladowa

Humanistka w kuchni
Ciasta bez pieczenia 4003

Sernik na zimno z malinamiPrzejdź do przepisu…Sernik bananowo-cytrynowy z borówkamiPrzejdź do przepisu…Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkamiPrzejdź do przepisu…Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptachPrzejdź do przepisu…Ciasta bez pieczenia z kremem:Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia.Przejdź do przepisu…Ciasto Adwokat bez pieczeniaPrzejdź do przepisu…Ciasto bananowe bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Torcik tiramisu z wiśniami 173

włożyć owoce, wymieszać ostudzić. Zimny biszkopt przekroić na dwa placki. Spód posmarować masą wiśniową i odstawić na godzinę do lodówki. Mascarpone zmiksować z twarogiem i resztą cukru . Namoczoną żelatynę rozpuścić w podgrzanej wiśniówce i połączyć z dwiema łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować

W kuchennym oknie Ewy
Babeczki z kremem czekoladowo-pomarańczowym 192

połowy pomarańczy - 12 gotowych kruchych babeczek - różne posypki do ozdoby Przygotowanie:  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone miksujemy dodając po trochu sok z pomarańczy. Następnie dodajemy po trochu rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, po każdej porcji miksując. Gdy składniki się połączą, przekładamy krem do szprycy cukierniczej i napełniamy korpusy babeczek. Wierzch dekorujemy różnymi posypkami. Gotowe babeczki wkładamy na godzinę

W poszukiwaniu inspiracji
Deser niepodległościowy wg Aleex 145

proste, a takie trudne, prawda? Dla swoich chłopaków przygotowałam niepodległościowy deser. Nic nadzwyczajnego, prosty krem z owocami, nawiązujący kolorystycznie do barw narodowych. Za to naprawdę smaczny. W sam raz na świąteczny wieczór. Składniki (na 6 porcji): • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 500 g serka mascarpone • 2 puszki owoców w syropie (u mnie wiśnie i jeżyny) • 2 cukry waniliowe • biszkopty Sposób

W mojej kuchni
Pomarańczowy sernik z zapiekaną polewą kawową. 165

efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki:   Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki 36 %, 2 czubate łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy, Na spód(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać mąkę, kawę, jajko i zmiksować. Przelać masę do tortownicy i odstawić na czas przygotowywania masy serowej.   Przygotować masę. Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną lub budyń, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać

Nie tylko w kuchni
Zielone ciasto cytrynowe z kiwi 137

duże jajka 120 ml mleka 150 g cukru sok i skórka otarta z dwóch cytryn zielony barwnik spożywczy W misie miksera ucieramy masło z cukrem, na jasny i puszysty krem. Następnie jedno po drugim dodajemy jajka. Po każdym jajku miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie sok i skórkę z cytryn i dalej miksujemy jeszcze przez moment. Następnie na przemian dodajemy(...)kremowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru 6 kiwi Serek mascarpone i śmietanę ubijamy na lekko sztywną masę, Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wystudzone ciasto przekładamy na blat. Wierzch i boki smarujemy kremem. Na wierzchu układamy pokrojone na plasterki kiwi. Chłodzimy w lodówce. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Truskawkowe Kropeczki 197

Składniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  krem: 1 op serka mascaropne 3 galaretk i truskawkow e dodatkowo 25 0 g truskawek Przygotowanie : Do miski przesiewamy proszek do pieczenia z mąką pszenną.   Białka oddzielamy od żółtek.   białka(...)mieszamy z serk iem mascarpone truska wki kroimy na mmnie jsze kaw ałeczki i zalewamy trzecią gal artką, przygotwaną według informacji na opakowaniu, wylewamy na tlaerz lub jeszcze lep iej na foremkę do t arty i wstawiamy do lodówki ostudzony biszkopt kroimy na dwa blaty jeden nasączamy ponczem z herbat y i cytryny, wykładamy krem w drugim kieliczkiem wycinamy kółeczka

Luźna Kuchnia
Mus malinowy z mascarpone z sałatką z letnich owoców (przepis krok po kroku) 134

wyjść z aparatem do ogrodu! :) Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszny deser bez pieczenia, idealny na takie ciepłe dni. Jest to puszysty jak chmurka mus z malin i mascarpone podany z sałatką owocową z dodatkiem słodko-kwaśnej Glassy Malinowej i pokruszonymi ciasteczkami. Jedzony pod chmurką - na balkonie lub ogrodzie, smakuje fantastycznie. Zapraszam Was na przepis ze zdjęciami krok(...)ugotowane na sos z dodatkiem cukru (maliny możecie zamienić np. na truskawki albo jagody), przetarte i wymieszane z serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Dla przełamania słodyczy deseru udekorowałam go sałatką owocową z dodatkiem Glassy Malinowej od Monini . Glassa balsamiczna to krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Dzięki swej słodko-kwaśnej nucie oraz gęstej konsystencji, świetnie nadaje się do przyprawiania

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomidorowe Love! 172

ząbki czosnku, 2 łodygi selera naciowego, 1 cebula, 1 marchewka, duża garść świeżej bazylii, sól i pieprz, cukier, tymianek, oregano, oliwa z oliwek dodatkowo: gęsty jogurt naturalny / śmietana / mascarpone W garnku na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę, bądź drobno pokrojony czosnek i smażymy kilka sekund. Następnie wrzucamy resztę pokrojonych warzyw (seler naciowy, cebula, marchewka) i smażymy około(...)suszonego oregano i tymianku. Wrzucamy dużą garść świeżej bazylii i całość rozdrabniamy przy pomocy blendera na gładki krem. Zupę można zjeść czystą, bądź podać ją z łyżką gęstego jogurtu naturalnego czy śmietany.  W wersji bardziej kalorycznej możemy dodać do zupy mascarpone. Całość wystarczy udekorować listkiem bazylii, bądź łyżeczką pesto! Smacznego! Czysta pomidorowa z łyżką jogurtu naturalnego. Wersja z mascarpone

Plate of Joy
Tiramisu z toruńskimi piernikami 200

tiramisu nie ma jajek ! Mięciutkie, aromatyczne pierniki namoczone w mocnej kawie, otoczone delikatnym śmietankowym kremem w towarzystwie ciemnego kakao. Przepis powstał przy okazji konkursu " Przepis na Kopernika ". Polecam gorąco ten przepis. Składniki : 300 g Pierników Toruńskich Katarzynek  500 ml śmietany kremówki 36 % 250 g mascarpone  3-4 łyżki cukru pudru (zależy czy lubimy bardzo słodkie czy mniej) niecała(...)mocno schłodzoną śmietanę. Następnie dodajemy mascarpone, cukier puder i delikatnie mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Kawę odcedzamy i przelewamy do miseczki, w której będziemy namaczać pierniki. Pierniki maczamy w kawie i układamy w kieliszkach. Następnie wyciskamy na pierniki śmietanową masę. Całość posypujemy kakao i układamy kolejną warstwę pierników nasączonych kawą przykrywając je kremem. Odrobinę kremu zostawiamy na dekorację

Słodka Strefa
Ciasto Biały Michałek 181

temp. 180 st. Odstawić do przestudzenia. Krem Michałkowy: 300 ml śmietanki doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę i mieszać do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do przestudzenia, następnie schłodzić parę godzin w lodówce.  (Można ta część masy przygotować dzień wcześniej i chłodzić całą noc w lodówce).  Serek mascarpone połączyć krótko mikserem z masą z białej czekolady(...)masy z serka mascarpone dodać ubitą śmietankę, zmielone orzechy i delikatnie wymieszać. Biała polewa: Śmietankę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę i mieszać do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do przestudzenia. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopcie rozprowadzić krem Michałkowy. Następnie

My sweet a life
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 152

łyżki masła orzechowego 1 łyżka kakao Masa daktylowa: 300 g daktyli suszonych 200 g masła orzechowego 1 szklanka orzechów ziemnych niesolonych szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki dowolnego mleka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Spód: Do misy blendera(...)gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do daktyli dodajemy masło orzechowe oraz sól himalajską i dokładnie mieszamy. Do gotowej masy dodajemy orzeszki ziemne i wszystko mieszamy. Masa orzechowa: Serek mascarpone miksujemy razem z masłem orzechowym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z dodatkiem mleka. Na spód wyciągnięty

Kuchnia MagdaLeny
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 165

łyżki masła orzechowego 1 łyżka kakao Masa daktylowa: 300 g daktyli suszonych 200 g masła orzechowego 1 szklanka orzechów ziemnych niesolonych szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki dowolnego mleka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Spód: Do misy blendera(...)gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do daktyli dodajemy masło orzechowe oraz sól himalajską i dokładnie mieszamy. Do gotowej masy dodajemy orzeszki ziemne i wszystko mieszamy. Masa orzechowa: Serek mascarpone miksujemy razem z masłem orzechowym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z dodatkiem mleka. Na spód wyciągnięty

Kuchnia MagdaLeny
FRANCUSKI TORCIK A LA DOBOSCHI 136

pieczemy jeszcze 10 minut. Tak samo postępujemy z drugim płatem ciasta. Śmietanę miksujemy z cukrem waniliowym na sztywno,dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać świeżą wanilię i odrobinę dosłodzić cukrem. Na wystudzony płat ciasta nakładamy połowę kremu,pokrojone truskawki,a na nie resztę kremu. Całość przykrywamy drugim płatem upieczonego ciasta. posypujemy cukrem pudrem i gotowe

Cytryna&Co.
Deser z ciasteczkami, mascarpone, bananem i kiwi 169

kiwi gold kruche ciasteczka typu belvita lub degestive 2 kopiate łyżki gorzkiego kakao 1. śmietankę 30% ubijam, następnie dodaję serek mascarpone, miksuję do połączenia się składników. Banany albo dobrze zgniatam widelcem, albo miksuję blenderem na gładką papkę, dodaję do kremu, tak samo dodaję kakao. Miksuję do połączenia się składników. Kiwi obieram i kroję w kosteczkę. 2. Na spód pucharków kruszę

kruche babeczki
Kostka Cappuccino 376

łyżki kremówki łączymy z przygotowaną żelatyną, energicznie mieszając. Tak rozrobioną żelatynę, łączymy z resztą bitej śmietany. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Ciasto czekoladowe przekładamy kremem kawowym. Na wierzchu wykładamy bitą śmietanę. Całość oprószamy cappuccino w proszku, słodkim kakao lub startą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Beza z pudrem z czarnej porzeczki i kiwi 200

sprawdziłam - suszyłam ją 2 godziny w 100 stopniach i potem jeszcze z godzinkę w 80 stopniach. Studzimy do zimna. Ser mascarpone łączymy z cukrem ( 2 łyżki) i ziarenka z laski wanilii. Dodaj też 50-100 ml ulubionego alkoholu. Wyłóż krem na bezę, potem obrane kiwi pokrojone na plasterki. Bezę posypałam pudrem z liofilizowanych czarnych porzeczek, które kupiłam w sklepie

AZgotuj!
Kakaowe gofry z brzoskwiniami i czekoladą 187

dalej zgodnie z instrukcją producenta gofrownicy. Gofry odkładaj na kratkę do wystudzenia, a w między czasie ubij śmietankę kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem - całość ubijaj do momentu, aż powstanie lekka i kremowa konsystencja. Na lekko przestudzone gofry nałóż krem, lekko podgotowane kawałki brzoskwiń i całość skrop syropem z ich gotowania. Wierzch gofrów posyp wiórkami gorzkiej czekolady! Smacznego

Plate of Joy
Szybka tarta z masą karmelową, czereśniami na spodzie Oreo 151

pół puszki masy kajmakowej 2 garście czereśni Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z masłem. Wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem. Mascarpone zmiksować z masą kajmakową, wyłożyć na ciasteczkowy spód. Czereśnie umyć, osuszyć i wyłożyć na masę. Tartę schłodzić, by krem nieco stężał

Czerwień i błękit
Beza kawowa z malinami 219

wyrzucać)    Dzisiaj na deser serwuję bezę o smaku kawowym połączoną z malinami.   BEZA KAWOWA z KREMEM i MALINAMI Składniki: 4 białka 200 g cukru 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej serek mascarpone+cukier puder  maliny Przygotowanie:    Białka ubijamy na sztywno z cukrem pod koniec dodając sok z cytryny

Bon appetit mon amie
Pavlova z granatem 205

dnia). Gdy beza jest już gotowa można wziąć się za dodatki. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Dokładnie mieszamy i nakładamy delikatnie na bezę. Następnie wybieramy z granatu nasiona i posypujemy nimi krem. Dodatkowo do dekoracji lub też smaku można użyć świeżych listków mięty ale nie jest to konieczne

Kuchenne Wariacje
Torcik kakaowo śmietanowo bananowy 133

cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki oleju KREM: 1,5 czubatej łyżeczki żelatyny 200 g śmietany kremówki 30% 1,5 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 4 nieduże dojrzałe banany 1 galaretka o smaku mojito 1 galaretka o smaku pinacolada czekoladowe kropelki masło i bułka tarta

Kuchenne zapiski Edyty
Ekspresowe (oszukane) tiramisu 149

polecam ten szybki, oszukany deser :) Dlaczego oszukany? A no ponieważ oryginalne Tiramisu powinno w swoim składzie zawierać serek mascarpone, likier amaretto i kilka innych składników. A ja posłużyłam się tym oto gotowcem :) Kiedyś z M kupiliśmy ten krem "na spróbowanie" i jemu tak zasmakował, że od czasu do czasu muszę mu go zrobić :) Nie wątpię, że oryginalne Tiramisu smakuje

My simple kitchen
Deser z whisky 129

nasącz w whisky i połowę włóż na spód pucharka. Jajka utrzyj na gładką, puszystą masę z cukrem. Dodaj do niej mascarpone. Następnie masę wyłóż na biszkopty w pucharku i przykryj kolejną porcją nasączonych ciasteczek. Na samym końcu porządna łyżka kremu, świeże truskawki i pokruszony, słony karmel. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Ciasto czekoladowe z cukinią 384

wrzącą wodą, w taki sposób, aby miska nie dotykała wody. Czekoladę mieszamy aż do rozpuszczenia i odstawiamy do przestudzenia. Mascarpone wymieszać z kakao i cukrem i dolewać po trochu przestudzoną czekoladę. Ciasto przekroić na pół i przełożyć połową kremu a wierzch posmarować resztą kremu. Na wierzchu posypać można startą czekoladę. Smacznego Post Ciasto czekoladowe z cukinią pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Tiramisu 160

parze na puszystą, jasną masę.W wysokim naczyniu ubij zimną śmietanę kremówkę na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone. Dobrze, ale krótko zmiksuj, a następnie przełóż masę jajeczną.Wymieszaj jeszcze wszystko mikserem szybko i dokładnie na jednolity krem. Do zaparzonej i ostudzonej kawy dolej alkohol i wymieszaj. Krem, biszkopty i kawę podziel na dwie części. Pierwszą porcję biszkoptów

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1188

zimna, bo w kontakcie z serkiem zbyt szybko się zetnie) - zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach - rozpuszczoną żelatynę wymieszać z 1-2 łyżeczki masy, aby ją zahartować - ciągle ubijając krem, wlać cienkim strumieniem zimną kawę oraz zahartowaną żelatynę, miksować tylko do połączenia się składników CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM KAWOWYM - ostudzone

Smakołyki Bereniki
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12035

zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Cały krem rozsmarować na cieście, przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady,  1/2 szklanki dżemu z czarnej porzeczki,  50g mlecznej czekolady. Białą czekoladę połamać

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania