krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:263/352)

Tort tiramisu 397

części. Składniki na masę: 150 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 750 g schłodzonego serka mascarpone 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem ( nie wolno ubijać za długo, ponieważ krem się zwarzy!) Dodatkowo: czekolada starta do posypania  smakołyki, które chcemy użyć do udekorowania

The Sweet Damsel
Tiramisu 150

parze, aż powstanie gęsta jasna masa. Zestawiamy masę z ognia i cały czas ubijając dodajemy po łyżce mascarpone. Na koniec masę łączymy z ubitą na sztywno kremówką. Biszkopty delikatnie maczamy w kawie połączonej z alkoholem. Na nie układamy warstwę kremu, znów namoczone biszkopty i pozostały krem. Całość obficie posypujemy startą czekoladą i wsadzamy do lodówki na minimum 3 godziny

Zainspirowana w kuchni
Tiramisu z burbonem 224

deserowej Przygotowanie: Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, w osobnym naczyniu ubijamy śmietanę i łączymy delikatnie z masą mascarpone. W naczyniu 25x10 cm (może być większe wtedy zmniejszycie o jedno piętro) układamy biszkopty namoczone w mieszance kawy z burbonem, przekładamy kremem i posypujemy startą czekoladą, czynność powtarzamy jeszcze dwa razy. Wierz ciasta starannie oprószamy czekoladą i ciasto wkładamy do lodówki

Niezły Młynek
Tort kokosowy z malinami 165

pudru 2 śmietan - fixy 3 szklanki malin Śmietaną ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan - fix. Dodać mascarpone, zmiksować. Wsypać 175 g wiórków kokosowych, delikatnie połączyć. Pierwszy krążek biszkoptowy ułożyć na paterze, delikatnie nasączyć mocną herbatą i wyłożyć 1/3 kremu kokosowego, na krem powykładać połowę malin, lekko dociskając, przykryć drugim blatem, rozsmarować drugą część kremu i wyłożyć resztę owoców

Domowa cukiernia Ewy
Tort malinowo — kokosowy 126

wolą prostotę i co równie ważne wolą przepisy szybkie. Tort malinowo — kokosowy robimy na tradycyjnym biszkopcie (przepis TUTAJ ), krem natomiast można zrobić również w wersji bez laktozy (co niestety dla mnie jest też bez fajerwerków, ale to dlatego, że kocham mascarpone, które występuje w przepisie nie dla alergików). Do nasączenia biszkoptu użyłam nieudanego dżemu z malin (wyszedł mi bardzo rzadki

Wypieki i Rumieńce
Deser Tiramisu 190

powstanie gładka masa. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą

In my kitchen
Deser ogrodnika – krem serowo – owocowy z ciastkami Oreo 133

dorośli będą zachwyceni móc zjeść kwiatka ;)Delikatny , waniliowy, serowy krem przełożony musem rabarbarowym … i dodatek chrupiących ciasteczek oreo ( którymi jakiś czas temu dogodził mi bdsklep.pl  sprawia , że zachwycamy się każdym kęsem!Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! Składniki :- waflowa miseczka – 1 szt– rabarbar – 1 łodyga– ser mascarpone – 3 łyżki– herbatniki

Ostra na Słodko
Biały puszek 383

ziemniaczanej 2 łyżki wiórek kokosowych białych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 20 dag masła Pianka z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 15 dag białej czekolady wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Ciasto:  Jajka(...)mąkę na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.  Tak przygotowane ciasto wylać na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę o wym 25/30 cm.Upieczone zimne ciasto przekroić wzdłuż na połowę.   Krem kokosowy: Mleczko kokosowe zagotowujemy z cukrem, w zwykłym mleku rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną,   wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia.  Miękkie masło ucieramy

Wanilia i Kardamon
"Czerwień i błękit" - urodzinowe tiraminu z truskawkami i błękitnym kremem 156

pewno nie może w nim zabraknąć truskawek i migdałów. Kolor błękitny kremu dopełnił całości. Serdecznie dziękuję wszystkim za ciepłe słowa w komentarzach... To dzięki Wam mam ogromną radość z blogowania i niesłabnący zapał do kulinarnych szaleństw...  Składniki: opakowanie małych okrągłych biszkoptów 250 g serka mascarpone 150 g twarogu sernikowego 500 ml śmietany kremówki 30%, a najlepiej 36% 3 łyżki(...)cukru pudru ok. 500 g truskawek 50 g płatków migdałowych niebieski barwik spożywczy Śmietanę ubić na sztywno i porcjami dodawać serek mascarpone i twaróg, miksując. Pod koniec dodać cukier puder, zmiksować oraz niebieski barwnik spożywczy - tyle, by uzyskać pożądany kolor masy i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 3-4 części. Truskawki umyć, odszypułkować i każdą przekroić wzdłuż na pół

Czerwień i błękit
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy. 185

długo zastanawiać nad odpowiedzią. Torcik bezowy z kremem czekoladowym o lekkim smaku alkoholu! Ale nie byle jaki tort. To musi być tort z domowej bezy, z takiej która tylko na zewnątrz jest chrupiąca a w środku białko pozostaje w formie lekko ciągnącej. Do tego pyszne ganache czekoladowe, na kremówce i z serkiem mascarpone. Brzmi obłędnie, prawda? Z podanego przepisu przygotujesz(...)sztywno. W osobnym naczyniu utrzeć mikserem mascarpone i dodać delikatnie ubitą kremówkę, połączyć. Do masy cieniutkim strumieniem dolewać czekoladę, miksować do połączenia. Na końcu wmiksować rum. Polewa: 50 g czekolady mlecznej łyżka masła łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w małym rondelku, mieszać do rozpuszczenia i połączenia. Wykonanie: Blaty bezowe przełożyć kremem, polać polewą i podawać schłodzone - do pysznej kawy

Poezja Smaków - blog kulinarny
BISZKOPT Z MALINAMI, BITĄ ŚMIETANĄ I MASCARPONE + FILMIK 131

Letnie ciasto z malinami, dzisiaj przygotowałam na biszkopcie z śmietaną i mascarpone. Jest nadzwyczaj pyszne i bardzo efektowne. Ciasto z malinami smakuje dzieciom i nie tylko

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort Ferrero Rocher 139

opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 30 g startej na tarce gorzkiej czekolady 2 opakowania wafelków z kremem kakaowym typu Grześki (każde po 34g) szklanka pokruszonych płatków migdałowych Krem Rocher: 500 g serka mascaropne 350 g nutelli 80 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej i przestudzonej Dodatkowo: 1 łyżka przegotowanej wody 2 łyżki likieru czekoladowego 4 pokruszone słodkie(...)Upieczoną bezę pozostawiamy do wystygnięcia. Serki mascarpone muszą być dobrze schłodzone przed rozpoczęciem przygotowań. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Dodajemy przestudzoną czekoladę i całość miksujemy przez chwilę do uzyskania gładkiej i gęstej masy. Tak przygotowany krem wkładamy na chwilę do lodówki, aby się schłodził. Wodę i likier mieszamy i przygotowujemy pącz. Biszkopt dzielimy

PatiGotuje
Red velvet sowa. 187

Lata lecą za szybko, dzieci rosną...ale my się jednak nie starzejemy. Koncepcja tortu pojawiła się całkiem przypadkowo, ale efekt mojej ambicji powalił na kolana. Pyszne ciasto, ze świetnym kremem z idealną dekoracją. Kolejne urodziny dzieci zaliczone na 6 z plusem. Składniki: 2½ szklanki mąki pszennej 1¼ szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka soli 2 duże(...)odstawiamy do napęcznienia. 250 ml śmietany  łączymy z 250 g sera mascarpone, dodajemy barwnik, w jakim ma powstać nasz tort (ja użyłam barwnika czarnego w żelu) i kontrolując kolor zaczynamy ubijać naszą masę. Pod koniec dodając do niej cukier z cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatynę. Gotowym kremem dość cienką warstwą smarujemy cały tort, resztę przekładamy do rękawa z ozdobną

Malinowe Pocałunki
Deser marchewkowy z oreo 176

gotujący się sok i ugotować marchewkowy budyń. 2. Budyń przykryć woreczkiem foliowym i pozostawić do ostygnięcia. 3. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ekstrakt pomarańczowy lub otartą skórkę z pomarańczy oraz zimny budyń marchewkowy. Wszystko dobrze utrzeć. 4. Tak powstały krem marchewkowy przełożyć do małych słoiczków lub pucharków. Ciastka oreo pokruszyć i posypać okruszkami deser. Smacznego

kolorowotorcikowo
Deser z mascarpone i figową niespodzianką 200

koszyk. Okres aktywności kodu rabatowego od 2017-06-20 do 2017-07-20   Przygotowanie: Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy sok z limonki (świeżo wyciśnięty) i łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie mieszamy (ja używam łyżkę, ale można krótko zmiksować mikserem). Próbujemy, krem powinien być delikatnie słodki (nie za mdły). Na dno pucharka / szklaneczki układamy małe biszkopty (ja łamie

Słodkie okruszki