krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:263/352)

ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWE 186

tego przepyszna polewa z serka philadelphia z mascarpone i masła. To wszystko razem czyni to ciasto wprost bajecznym. Meeega wilgotne, pyszne. Bardzo godne polecenia. Inspiracją był przepis na świąteczny torcik marchewkowy , ja dopasowałam ilości na niedużą blaszkę, o wym.28x23cm (dół) , przygotowywałam ciasto z 1,5 porcji tego oryginalnego. Zmieniłam też trochę krem do ciasta. Składniki: - 300g obranej marchwi(...)pieczemy ok.45 minut (do suchego patyczka), na programie z termoobiegiem. Blachę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa: - 220g serka philadelphia ja miałam 125g serka+ 95g mascarpone - 75g miękkiego masła - 100g pudru (można dać więcej, dla mnie było idealnie) - 2-3 szczypty soli przy dodatku mascarpone - orzechy i wiórki kokosowe do dekoracji Ubijamy chwilę serek z mascarpone z solą

Smaczne Zdrowe
Szybki deser tiramisu bez jajek 114

kawy amaretto, mieszam i odstawiam. Śmietanę ubijam i dodaję do niej powoli mascarpone, a następnie cukier puder. Wszystko dobrze miksuję. W szklankach lub pucharkach układam na dnie po jednym namoczonym w kawie biszkopcie (u mnie przełamany na pół, żeby się zmieścił). Na biszkopt kładę 1,5 łyżki kremu, na krem ponownie biszkopt namoczony w kawie i przykrywam go 1 łyżką

Słodki sentyment
Szybki deser tiramisu bez jajek 127

kawy amaretto, mieszam i odstawiam. Śmietanę ubijam i dodaję do niej powoli mascarpone, a następnie cukier puder. Wszystko dobrze miksuję. W szklankach lub pucharkach układam na dnie po jednym namoczonym w kawie biszkopcie (u mnie przełamany na pół, żeby się zmieścił). Na biszkopt kładę 1,5 łyżki kremu, na krem ponownie biszkopt namoczony w kawie i przykrywam go 1 łyżką

Słodki sentyment
Tiramisu z Malinami 192

szybciusieńko w drugiej misce ubijam białka, które dodaję do żółtek z mascarpone i delikatnie staram się wmieszać, aby wszystko się ładnie połączyło, ale aby masa nie straciła puszystości.  Następnym etapem jest ułożenie deseru. Biszkopty maczam w espresso i układam na dnie naczynia, na biszkopty wykładam część kremu i lekko rozsmarowuję po całości, posypuję gorzkim kakao. Następnie ponownie układam biszkopty

Blondynka Gotuje
Truskawkowa stracciatella 184

pudru opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Serek mascarpone zmiksować z połową śmietany 18 %,cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Drugą połowę śmietany zmiksować i wymieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Połączyć obie masy. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2/3 kremu wymieszać z tartą czekoladą. Salaterkę wysmarować masłem. Na spód wlać 1/3 kremu

Anielskie wypieki
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 147

się rumienić.   Masa: Do miski wlewamy śmietankę 30 % kiksujemy, dodajemy mascarpone, mleko skondensowane – miksujemy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Miksujemy. Wykładamy masę na chłodną tartę. Wkładamy do lodówki by masa trochę stężała. Układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną Mniam.   Artykuł Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Mini deserki z masą kajmakową i białą czekoladą  2230

kremówki 30% Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy krówkowej oraz wlewamy przestudzoną białą czekoladę, miksujemy do połączenia. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę. Dodajemy ją do przygotowanej wcześniej masy. Całość krótko miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy

Podróż w kulinaria
rolada malinowa 203

przełożyć na ściereczkę i razem z nią zrolować - pozostawić do wystudzenia serek mascarpone wymieszać z twarogiem (ja miałam zwykły więc zmiksowałam mikserem jednak masa była zbyt sucha więc dodałam śmietankę) dodać zagęstnik do śmietany, 75 g cukru i cukier waniliowy (tak nie wanilinowy) ubić wszystko na puszysty krem - tu mi właśnie nie wyszło ;)  trochę malin pozostawić do dekoracji- resztę

Gotowanie z pasją
Placuszki serowe 175

rozgrzewamy olej i na małym ogniu smażymy niewielkie placuszki. Podajemy z serkiem mascarpone wymieszanym z 2 łyżkami cukru pudru oraz małymi owocami (maliny, jagody, borówki) lub z sosem brzoskwiniowym. Aby przygotować sos brzoskwiniowy, należy brzoskwinie z puszki (kilka można odłożyć i pokroić na kawałki) zmiksować na gładki krem wraz z jednym bananem i sokiem z cytryny. Sok z cytryny dodajemy

Smaki Na Talerzu
Tort czekoladowy zamknięty w czekoladowej butelce. 162

uzyskując cienkie plasterki.  Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone i syrop "kolowy"( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy do worka cukierniczego.  Kiedy wszystko mamy już gotowe przystępujemy do składania ciasta. Wyciskamy odrobinę kremu na dno butelki i układamy tam dopasowany krążek, na to wyciskamy ponownie

Malinowe Pocałunki
Kinder Country 530

wodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Następnie powoli dodajemy wystudzoną białą czekoladę. Ubijamy aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy prażoną pszenicę i   delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Na blaszce o wymiarach 34x24 cm układamy herbatniki. Następnie wykładamy na nie krem i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy

Passion of Cooking
Tort czekoladowy zamknięty w czekoladowej butelce. 177

uzyskując cienkie plasterki.  Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone i syrop "kolowy"( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy do worka cukierniczego.  Kiedy wszystko mamy już gotowe przystępujemy do składania ciasta. Wyciskamy odrobinę kremu na dno butelki i układamy tam dopasowany krążek, na to wyciskamy ponownie

Malinowe Pocałunki
Lody truskawkowo-jogurtowe z kawałkami owoców 140

sprzęt, jakim jest maszynka do lodów. Tym bardziej że pozostało mi troszkę kremu do tarty. Nigdy nie jadłam u kogoś domowych lodów, więc nie wiem czy są lepsze czy gorsze, ale moje były smaczne i szybko się rozeszły :) Składniki: Na 6 porcji: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 25ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml

Kuchnia w czekoladzie
CZEKOLADKI 147

domowej roboty. Uważam, że udane :) Pyszna dwukolorowa czekoladka, a w środku delikatny krem z likierem czekoladowo-pomarańczowym. Trzeba poświęcić trochę czasu, wykazać się odrobiną cierpliwości i można się rozkoszować. SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30 % 1 łyżka (kopiasta) serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru mały kieliszek likieru czekoladowo-pomarańczowego 10 małych papilotek

Kuchnia w opałach
Tort nutellowo-truskawkowy 189

mascarpone 250 śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 3 czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka żelatyny ok. 80 ml wrzątku Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone i kremówkę ubić na puszystą masę, sztywniejszą niż bita śmietana. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nutellę. Jeżeli używacie robota planetarnego jak ja, proponuje wyłączyć go i dodać w jednej(...)miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników, żeby nie przebić masy. Dodać żelatynę. Zmiksować krótko.  Pierwszą warstwę biszkopta umieścić z powrotem w tortownicy. Ułożyć na nim warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić

Moja Galeria Smaku