krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:268/352)

Deser trzeciomajowy 122

wysokości - do lodówki aby zestygła. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy przestygnie mieszamy ją z serkiem mascarpone i jogurtem naturalnym. Gotowa masę wykładamy na zestygnięta galaretki, na górę odrobinka pokruszonych ciastek (u mnie owsiane z biedry) i na chwilkę do lodówki aby schłodzić krem.  Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (3 porcje): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Ciasto Kinder Country 189

oraz mleczną roztapiamy w osobnych naczyniach w kąpieli wodnej. Studzimy. 200ml mocno schłodzonej śmietanki ubijamy z mascarpone na najwyższych obrotach miksera. Powoli dodajemy płynną białą czekoladę, a następnie 3 szklanki płatków. Mieszamy dokładnie. Na wyłożoną folią spożywczą blaszkę wykładamy pierwszą warstwę herbatników i krem z białą czekoladą. Przykładamy ponownie herbatnikami. Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy mleczną czekoladę. Krem

Kuchnia w czekoladzie
Tiramisu. 158

odstawiamy. Żółtka ubijamy z cukrem na jasna ,gęstą masę . Dodajemy do nich w kilku częściach serek mascarpone i ubijamy do połączenia się składników. Biszkopty maczamy delikatnie z dwóch stron w kawie z alkoholem i układamy na dnie pucharków. Na pierwszej warstwie biszkoptów kładziemy krem ,na krem kolejną warstwę biszkoptów namoczonych delikatnie w kawie i kolejną warstwę kremu .Odstawiamy do lodówki

Ladylaura.
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 142

układamy warstwę herbatników. Śmietankę ubijamy na sztywno z opakowaniem śmietan fix i cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dzielimy na 2 części. Do pierwszej części dodajemy masę krówkową i wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę

Kuchnia w czekoladzie
Tort tiramisu 188

czym kroimy na 3 blaty. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder i serek mascarpone. Wszystko miksujemy, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Adwokat mieszamy z kawą. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy 1/3 adwokatu z kawą, a na nim nakładamy 1/3 kremu śmietankowego i posypujemy 30 g startej czekolady. Następnie kładziemy drugi blat ciasta, nasączamy go i nakładamy krem

Salonik smaków
Ciasto porzeczkowo-borówkowe z mascarpone 91

Lekkie ciasto smaku słodko-kwaśnym z pysznym kremem z mascarpone.Idealne na gorące dni. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1,2 szklanki cukru 1,2 szklanki mąki pszennej 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki

Bajeczna Kuchnia
Tiramisu 202

stopniowo. Powinno nam to zająć nie więcej niż 10 minut. Następnie delikatnie mieszamy powstałą masę z mascarpone. Kawę mieszamy z likierem i krótko moczymy w niej kolejno biszkopty, które układamy na dnie prostokątnego naczynia (lub w pucharkach jeśli mamy ochotę). Następnie nakładamy część kremu. Całość posypujemy kakao. Ponownie moczymy biszkopty, układamy w naczyniu i nakładamy krem. Postępujemy

Mango Papaja
Zawijaski schabowe z kremem pesto 81

Składniki: 5 rozbitych kotletów schabowych 250g serka mascarpone 100g pesto mozzarella sól,pieprz do smaku brokuły szczypta cukru Sposób przygotowania: Pesto mieszamy z serkiem mascarpone.Rozbite mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem,oraz smarujemy kremem z pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich

Wielki apetyt
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

cappuccino-latte macchiato Słodkie zDania Ciasto-latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe wypieki Muffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka Pejzaż Ciasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy

Moje domowe kucharzenie
Tiramisu 181

naczyniu o wymiarach 31 x 21 x 6 cm. Tiramisu: 6 jajek od kur z wolnego wybiegu, wiejskich lub ekologicznych (6 żółtek oraz 3-4 białka) 500 g mascarpone 100 g cukru pudru ok. 250 g podłużnych biszkoptów 250 ml espresso 60 ml likieru Amaretto kakao gorzkie do posypania szczypta soli To bardzo ważne, by jajka używane do zrobienia(...)lekkości, prawdziwe tiramisu powinno być lekkie jak chmurka, ale jeśli wolicie "cięższy" krem to zmniejszcie ilość białek do 2 sztuk. Jeśli wolicie deser bardziej lekki to użyjcie 3 lub 4 białka. Żółtka ubijamy z 75 g cukru pudru na białą, kremową masę. Następnie dodajemy do niej mascarpone i mieszamy całość kilkoma szybkimi ruchami miksera lub łyżką/szpatułką (mascarpone

Cooking Monster
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 457

przejść obojętnie, nam było bardzo ciężko. Przepis na biszkopt mój autorski, przepis na krem pochodzi z blogu Moje Wypieki . Po degustacji stwierdziliśmy z mężem, że tort jest świetny, kremowy, ale nie za tłusty, lżejszy niż torty, które robiłam do tej pory na bazie mascarpone i kremówki. Składniki na tortownicę 20 cm o wysokości około 8 cm, lub tortownicę(...)miksera umieścić ser i cukier puder, końcówkami do bitej śmietany, zmiksować ser przez 2 minuty (po to by lekko go napowietrzyć). W drugiej misie umieścić śmietanę, ubić na sztywny krem. Do sera dodać połowę śmietany, wymieszać, dodać resztę śmietany, wymieszać. Krem wstawić do lodówki na czas przygotowywania truskawek. Poncz: 1/4 szklanki rumu lub wódki 1/4 szklanki soku z cytryny

moj przepis na
Profiterolki 159

ciasto przed nasiąkaniem kremem.” Tyle ze strony „technicznej”, teraz pora na profiterolki. Tematem Ciasta na niedzielę były – Rurki lub ptysie, eklerki . Składniki na ciasto: - 1 szklanka mąki tortowej * - 250 ml wody - 125 g masła - 4 jaja - szczypta soli Składniki na masę: - 250 ml mocno schłodzonej śmietany 36% (u mnie double cream) - 250g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru(...)czasie piekarnika), do uzyskania słomkowego koloru. Po wyjęciu upieczone ciastka studzimy na kratce. Gdy ciastka wystygną ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna sztywnieć zminiejszamy obroty robota, dodajemy cukier puder, następnie serek mascarpone. Gotową masą napełniamy od spodu, przy użyciu strzykawki cukierniczej z długą końcówką ostudzone ciastka. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. „Z podstawowego ciasta ptysiowego można stworzyć mnóstwo klasycznych deserów o bardzo

mojewypiekiinietylko
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 112

smaku, gwałtownie szybko znika, oznacza przejście z diety, do poczucia spełnienia. Zdecydowanie.  SKŁADNIKI: - 1 kg sera 3-krotnie mielonego, (Ważne, aby nie był zbyt rzadki) - opakowanie serka mascarpone, - laska wanilii, - 6 żółtek, - 40 dag cukru pudru, - 3 łyżki żelatyny, - 6 łyżek masła, - pół szklanki śmietanki kremówki (lub więcej), - bakalie - do wyboru, na bogato: orzechy mielone, płatki migdałowe, ananas kandyzowany(...)miksujemy, aż krem żółtkowy zrobi się gorący.                       Pamiętajcie aby przed rozbiciem jajka porządnie sparzyć wrzątkiem. 2. żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż       się rozpuści. 3. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ

Wypisz Wymaluj
Tarta z kremem miętowym i malinami 169

Przepis powstał przypadkiem - zostałam obdarowana świeżymi malinami wprost z ogrodu podczas rodzinnego spotkania i stwierdziłam, że taki podarunek nie może się zmarnować. Przygotowałam kruche ciasto czekoladowe, pyszny krem miętowy konsystencją przypominający bardziej ptasie mleczko i wykończyłam całość malinami. Do tego pyszny sos malinowy na czerwonym winie :) Po prostu bomba :) Potrzebne nam: *Na kruche ciasto:   - 200 g mąki pszennej(...)puszysto, dodać mascarpone i zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodać syrop miętowy i rozrobioną zgodnie z instrukcją na opakowaniu żelatynę. Wyłożyć masę na kruchy spód.   Maliny opłukać i dokładnie osuszyć, po czym wyłożyć nimi wierzch tarty. Posypać skórką z limonki i cukrem pudrem, po czym wstawić ciasto na 2 godziny do lodówki, żeby krem stężał

W poszukiwaniu inspiracji
Zupa krem z brokułów. 165

Pysznie świeża, zjawiskowo zielona i oryginalna w smaku zupa. Moje kochane dzieci nazywają ją zupą " szrekową".  Dodatek migdałów i sera mascarpone czyni ja naprawdę zjawiskową

Malinowe Pocałunki
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 247

pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe biszkopty ( nam wyszło(...)sztuk) 450g truskawek mrożonych (oczywiście latem można użyć świeżych : )) Połowa cytryny ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżki cukru pudru 330ml śmietanki kremówki 36% (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 250g serka mascarpone (jest to zazwyczaj jedno opakowanie) 5 łyżeczek żelatyny w proszku ¼ szklanki mleka Kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby W garnuszku umieszczamy około 300 g truskawek, sok z połowy cytryny (uważamy

Kolizje Smaków
BEZGLUTENOWE TIRAMISU 94

dobrej kawy! Do przepisu użyłam bezglutenowych biszkoptów Savoiardi Schär w formie „kocich języczków”. SKŁADNIKI: * żółtka – 6 szt * białko – 3 szt * drobny cukier – 160 g * mascarpone – 500 g * bezglutenowe biszkopty Savoiardi Schär – 250 g DO NASĄCZENIA: * napar kawowy – 300 ml po zaparzeniu * wino Marsala – 60 ml DO POSYPANIA: * gorzkie kakao SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)puch. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec resztę cukru. Żółtka łączymy z mascarpone – nie ubijamy mikserem, łączymy łyżką. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Biszkopty namaczamy pojedynczo ( nie może za bardzo namoknąć! ), układamy warstwę, nakładamy porcję kremu, rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę biszkoptów i kolejną warstwę kremu. Powtarzamy do wykończenia składników. Wkładamy

Ostra na Słodko
Sylwester – 2019 mój szczęśliwy rok! 124

pokryłam je kremówką ubitą z creme fraiche aby przełamać słodycz z krówki i budyniowego kremu. Krem budyniowy można zrobić na dwa sposoby. Pierwszy dodać masło do gorącego budyniu. Drugi sposób to utrzeć miękkie masło z ostudzonym budyniem, który ja właśnie wybrałam. Po prostu taki krem odpowiada mi bardziej. Ciasto prezentuje się bardzo ładnie. Jest w miarę słodkie no ale ciasto(...)foremki o wymiarach 18 cm x 25 cm wyłóż krakersami. Na krakersy wyłóż cały krem. Następnie ułóż kolejną warstwę krakersów. Na wierzch wylej krówkę. Krówkę można lekko rozpuścić aby łatwiej ją rozprowadzić. Na krówce rozłóż banany. Ubij śmietankę z creme fraiche lub mascarpone i pokryj całe ciasto. Wierzch posyp płatkami migdałów. Wstaw ciasto do lodówki na godzinę. Smacznego

codojedzenia
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia) 8137

Orzeszki przekładamy do foliowego worka, tłuczkiem rozbijamy na drobne kawałki, wafelki kruszymy. Mascarpone i śmietankę umieszczamy w misce, miksujemy do uzyskania sztywnej masy. Odkładamy 1/3 masy, dodajemy do niej 1 łyżkę cukru pudru, dokładnie mieszamy. Odstawiamy. 2. Do pozostałej części kremu dodajemy połowę orzeszków, pokruszone wafelki i 2 łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.  3. Na blaszce 24x24 wyłożonej papierem

Szefowa kuchni
Tiramisu dyniowe 173

łyżce). Gdy cukier i śmietana połączą się ze sobą to na sam koniec dodać mascarpone oraz zmiksowaną dynię. Delikatnie wymieszać. Formę do tiramisu (np. duże naczynie żaroodporne) wyłożyć delikatnie namoczonymi biszkoptami (należy je namoczyć w kawie, z obu stron). Następnie wyłożyć połowę kremu, całość posypać gorzkim kakao, ponownie namoczone biszkopty (ułożone odwrotnie niż na spodzie - spójrz na moje zdjęcia

Ugotować
Deser czekoladowy z mascarpone 731

herbatników 1 kieliszek malibu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Herbatniki rozkruszamy na drobne kawałki. W pucharku/ szklance na przemian układamy herbatniki, które nasączamy odrobiną malibu (około 1 łyżeczki), następnie krem i herbatniki. Smacznego

Smaki Natalii
Deserki z kiwi i mascarpone 128

zrobić 2 razy lub dodatkowo użyć gazy, by pozbyć się wszystkich). Białka ubijamy na sztywno. Mascarpone miksujemy, stopniowo dodajemy ubite białka i na koniec mus z kiwi. Herbatniki łamiemy w drobne kawałki i wkładamy do szklanek/pucharków do 1/3 wysokości, ostrożnie łyżką nakładamy krem. Na wierzch dorzucamy po kilka ziarenek granatu (lub mogą też być porzeczki), wkładamy po 1/2 herbatnika

Kolorowy Przepisownik
Rolada bezowa z owocami 173

wyłączonego piekarnika, by jeszcze troszkę podeschła. 2. 150g truskawek dokładnie blendujemy i łączymy z serkami mascarpone za pomocą miksera. Do masy dodajemy pokrojone na małe kawałki pozostałe truskawki, borówki oraz odciśnięte z nadmiaru soku wiśnie. Bezę wyciągamy z piekarnika, ściągamy górny papier, rozsmarowujemy krem i zwijamy, odrywając powoli papier od spodu. Gotową roladę posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami. Przed

Kuchnia w czekoladzie
Słoiczkowe musli na deser 138

żurawiny 2 łyżki jagód goji 3 łyżki płatków białej czekolady Sposób przygotowania: Śmietankę ubijamy, dodajemy mascarpone, ksylitol oraz ziarenka z laski wanilii. Wszystko razem mieszamy. Musli łączymy z płatkami owsianymi oraz kukurydzianymi. Do każdego słoika dajemy na spód po łyżce musli, przykrywamy warstwą kremu waniliowego i ponownie posypujemy musli. Banana kroimy na plasterki i tworzymy z niego kolejną warstwę, którą

Kuchnia w czekoladzie
Torcik truskawkowy 252

Następnie dodać śmietan-fix i ubić aż śmietana będzie gęsta. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i szybko zmiksować aż śmietanka połączy się z serkiem. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Truskawki przekroić na pół. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć cały krem śmietanowy i przykryć go drugim. Na górze ułożyć truskawki. Na końcu wylać galaretkę, która zaczyna lekko

Amatorka kuchenna
Tiramisu 120

ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Śmietankę łączymy bardzo delikatnie z mascarpone, na koniec dodajemy startą skórkę z cytryny. Biszkopty moczymy w naparze z kawy z dodatkiem amaretto (biszkopty bardzo szybko nasiąkają). W prostokątnym naczyniu układamy warstwy: - nasączone biszkopty - krem - nasączone biszkopty - krem Całość posypujemy obficie kakao i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

kgwjanczewo
Letni deser z owocami 116

podanej porcji wychodzi 6 porcji;) Letni deser z owocami Składniki: opakowanie biszkoptów 150 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru owoce (borówki i granat) Przygotowanie: Mocno schłodzoną śmietankę i serek umieszczamy w naczyniu, wsypujemy cukier i ubijamy, aż powstanie krem.  W pucharkach układamy biszkopty (mogą być nasączone w kawie lub alkoholu - co kto lubi), dajemy

Lawendowe Niebo
Tort orzechowo- kawowy 205

wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz cukrem. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Gdy żelatyna przestygnie, wlewać ją do masy cały czas miksując. Gotowy krem schłodzić w lodówce

Krakowskie smaki Ani
73. Bananowe tiramisu 149

wrzątkiem, żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, następnie porcjami dodawać serek mascarpone i rum. Z białek ubić pianę i dodać do masy, wymieszać delikatnie. Biszkopty namoczyć w kawie, banany pokroić w plastry. W pucharkach układać warstwami biszkopty, banany i krem  Schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przed podaniem posypać kakao

Jadło i czytadło
Torcik bezowy z kremem krówkowym i orzechami. 137

łyżeczki kakao i 1/2 łyżeczki cukru pudru kilka orzechów włoskich do dekoracji WYKONANIE: serek mascarpone mieszamy z kajmakiem, dodajemy posiekane orzechy,mieszamy,    śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru pudru, następnie dodajemy po łyżce ubitą śmietanę delikatnie mieszając, gotowy krem kładziemy na krążek bezy, przykrywamy drugim krążkiem,  smarujemy resztą kremy, dekorujemy orzechami, posypujemy cukrem

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania