krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:272/352)

TORT WIELKANOCNY 273

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Tort Wielkanocny kryje w sobie przepyszne kremy zrobione z cukierków z nadzieniem adwokatowym. Tort ten

Słodki Pomysł
ZUPA KREM KUKURYDZIANY 158

uruchomiło mózgownicę. Połknęłyśmy haczyk. Przyszła chętka na kukurydziane danie. Powstała rozgrzewająca zupa. Krem kukurydziany.  SKŁADNIKI: - wywar mięsno-warzywny, szklanka (+/- do uzyskania odpowiedniej konsystencji.) - kukurydza - 2 kolby/puszka, - ziemniak, 2 - marchew z wywaru, - cebula, 1 mała czerwona, - śmietana 30% - 1/2 kubeczka (+/- do uzyskania odpowiedniej konsystencji i odpowiedniego smaku), - mascarpone, 2-3 łyżki, - przyprawy do smaku: pieprz cayenne, pieprz czarny, pieprz ziołowy(...)któż by się spodziewał patrząc na jej kreatywną nazwę, prawda?). Smak jest bardzo mocno wyczuwalny. Lekko urozmaicony, lekko podkręcony, ale... kukurydza kukurydzą zostaje! :))) A tu coś dla tych, którzy kremy kochają - do wyboru, do koloru, wystarczy kliknąć: KLIK . Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
Keto muffinki brownie z kremem czekoladowym (low carb) 134

minut ). Jeśli jesteście niecierpliwi możecie włożyć krem na 5 min do lodówki . W międzyczasie przygotowujemy wiórki czekoladowe oraz siekamy orzechy na mniejsze kawałki. Gdy krem zgęstnieje dobrze go mieszamy i smarujemy nim przestudzone muffinki. Od razu dekorujemy muffinki, posypując je wiórkami czekoladowymi i orzechami , jeśli będziecie zwlekać posypki mogą się nie przykleić do kremu. Muffinki w związku(...)wykorzystania erytrytolu obliczona dla 10 muffinek bez kremu . Wartości odżywcze w całości w 1 sztuce Wartość energetyczna 1966 kcal 197 kcal Białko 48 g 5 g Tłuszcze 175 g 18 g Węglowodany netto 31 g 3 g Błonnik 27 g 3 g Kaloryczność dla wykorzystania erytrytolu obliczona dla 10 muffinek z dodatkiem kremu i posypki . Jeszcze więcej keto słodkości! Chałwa

WegePrzepis
Tiramisu z truskawkami 149

miski, dosypujemy cukier i ubijamy mikserem na kogel-mogel. Później dokładamy po łyżce mascarpone i miksujemy aż nie będzie grudek. Biszkopty moczymy w zimnej kawie ( 2 sekundy na 1 biszkopt) i układamy ściśle na dnie tortownicy. Na biszkoptach rozsmarowujemy równo 6 łyżek masy serowej. Na kremie układamy obok siebie plasterki truskawek, lekko wciskając je w krem. Na kremie układamy kolejną

słodkie i nie tylko historie kulinarne
TIRAMISU BEZ JAJEK 139

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i wymieszać szpatułką. Dodać likier i ponownie wymieszać. 2.  Kawę zalać wodą - wymieszać. Biszkopty ułożyć w formie podłużnej. Każdy biszkopt nasączyć kawą ( ja po 1.5 łyżce nasączyłam każdy biszkopt ). 3.  Połowę kremu wyłożyć na biszkopty. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Nasączyć kawą. Wyłożyć resztę kremu. Na wierzch kremu

Kuchnia Paulettes
,,Truskawkowe szaleństwo stracciatella’’ 125

zalewamy na ułożone truskawki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Ser mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy startej czekolady i delikatnie mieszamy. Na stężałą galaretkę wykładamy masę straciattele a na nią krem śmietankowy. Zmielone herbatniki mieszamy z brązowym cukrem i roztopionym masłem. Gotowym ciastem wylepiamy wierzch

Podróż w kulinaria
Pierwszy obiad dla C. 223

oliwie). Do tego pomidorki, bazylia - i cudo gotowe. Maggie do swojej zupy dodała mascarpone, ja swoją tylko upstrzyłam kleksem kremówki. Oryginał z pewnością jest wyborny, ale moja wersja zachwyciła i mnie, i C. Dość gęsta, bardzo aromatyczna, rozgrzewająca. Taka właśnie powinna być jesienna zupa.  Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Składniki: (na 4 porcje) 5 strąków czerwonej papryki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
83.Jesienne smaczki: czyli zupa krem z dynii, pomidorów malinowych i żółtej papryki! 235

zupa ma konsystencję kremu! Zapraszamy Was zatem do sporządzenia naszej wersji zupy krem z dynii i dodatków ! Składniki: 1,5l wywaru mięsno-warzywnego ok.1,5kg dynii nitkowej 1kg bardzo dojrzałych, mięsistych pomidorów malinowych 1 duża żółta papryka 1 spory ząbek czosnku 2 cebule dymki pół opakowania serka mascarpone pół pęczka posiekanej natki pietruszki niepełna garść posiekanych listków mięty 1 łyżka(...)żadne grudki nie były widoczne. Zabieloną część zupy wlewamy z powrotem do garnka i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku, porcjujemy, dekorujemyi serwujemy! Smacznego! (: - Jako dodatek do kremu idealnie nadaje się ugotowany, sypki biały lub brązowy ryż, kuskus, grzanki z ciemnego pieczywa oraz drobno pokrojone chude mięso i marchewki z wywaru, więc jeżeli chcecie zjeść pożywniej możecie dodać do niej

Symfonia Smaków
Zuppa ai funghi. Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku ,czerwonego pieprzu i parmezanu 146

uginają się od dobroci. Pomysłów na dania z grzybami w tle jest zapewne wiele! „ 1000 pomysłów, jedna Lubella”. Ja podaję przepis dość szybki ,na bardzo wykwintną jesienną zupę , prawie krem, gdyż tylko borowiki zostaną w niej zmiksowane.  Brązowa pieczarka zostanie poszatkowana i nie poddana miksowaniu.Dlaczego ten przepis? Ma on znaczenie bardzo sentymentalne. Pod Turynem urodziła się moja pierwsza córka(...)Podgrzewamy w garnku jeszcze trochę dodając albo serek mascarpone albo mleko kokosowe albo śmietanę, miksujemy na gładko. Odstawiamy na bok. Brązowe pieczarki szatkujemy, ja robię to szybko w robocie. Dusimy na patelni na maśle. Pieczarki nie potrzebują dużo czasu. Cały grzybowy aromat tak na prawdę będzie z borowików. Na koniec łączymy krem z borowików z naszymi pieczarkami i zostawiamy chwilkę

Z Kuchni Do Kuchni
Tiramisu "po włosku" z sambuką 110

cukrem ubić / na parze/  na gładką, puszystą masę. Połączyć z serkiem mascarpone. Śmietanę   ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Kawę wystudzić i połączyć z likierem Biszkopty zanurzać krótko w kawie i układać jeden obok drugiego w naczyniu. Na warstwie biszkoptów rozprowadzić krem. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów i ponownie przykryć kremem. Foremkę z deserem przykryć folią

Zakamarki mojej kuchni
Korzenne Tiramisu z pistacjami 138

śmietankę na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, a następnie porcjami, nadal miksując serek mascarpone. Pistacje obieramy z łupek i blendujemy na mniejsze kawałki. Ja osobiście polecam te firmy Helio ponieważ nie posiadają soli i spokojnie można je wykorzystać do słodkich deserów. Do pucharków dajemy na przemian: krem, cynamon, pokruszone ciasteczka, krem, pistacje, cynamon, ciasteczko w całości i polewamy wedle uznania

W Moim Magicznym Domu
Muffinki Reniferki 106

Wesołe, włochate- a przede wszystkim pyszne stadko reniferków! 🙂 Nasze jeleniowate stworzonka zrobione są z czekoladowej babeczki, śmietankowego kremu, marcepanowych oczu, czekoladowego nosa i precelkowych poroży ! Nie

Domowe Torty
Tiramisu - najlepsze! 503

Żółtka ubić z cukrem pudrem do białości. Masa zgęstnieje. Dodawać stopniowo serek mascarpone, aż wszystkie składniki połączą się.  Biszkopty, po jednym, na moment (dosłownie kilka sekund) zanurzać w zimnej kawie, lekko osączyć i układać w przygotowanej formie. Oprószyć biszkopty lekko kakao, rozsmarować na nich połowę kremu, znów posypać kakao. Następnie  położyć kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, posypać

maniapieczenia
Tiramisu 145

czasu, aby górna warstwa nie zastygła. Do przestudzonej masy dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i ostrożnie połączyć z masą.w odpowiednim wielkością do moczenia biszkoptów naczyniu, połączyć kawę z rumem. Moczyć kolejno biszkopty i układać na spodzie salaterki. 1/3 kremu wyłożyć na biszkopty, wygładzić. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, przykryć kremem, wyrównać. Wstawić

Stare Gary
Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 135

weekend się zmobilizowałam i powstało takie cudo. Motywacją do pracy był też fakt, że razem z mamą wpadłyśmy na ten sam pomysł – obie kupiłyśmy czereśnie. Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami Przygotuj mikser, makutrę, łyżkę/łopatkę, łyżeczkę, kubek, garnek, nóż, wysokie naczynie do ubicia śmietany, łyżkę, szprycę cukierniczą, blachę o wymiarach ok. 21 na 23 cm, papier do pieczenia, durszlak(...)dodaj do niej serek mascarpone i całość dokładnie wymieszaj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na pół, tak aby powstały dwa blaty. Blachę ponownie wyłóż papierem do pieczenia. Na dno połóż jeden z blatów. Rozprowadź na nim masę czereśniową (parę połówek owoców można odłożyć do dekoracji). Owoce przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj równą warstwą kremu. Ciasto udekoruj za pomocą

blog.moje-pasje.info

Proponowane wyszukiwania