krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:20/352)

pysznotka ze śliwkami 71

jednakże w smaku mocno się różni, zaryzykowałabym stwierdzenie, że jest jeszcze lepsza:) A jaka jest? Dwie warstwy kruchego ciasta ze śliwkami i chrupiącą, orzechową bezą, przełożone delikatnym kremem na bazie serka mascarpone! Ciasto najlepsze jest drugiego dnia, kiedy kruche blaty nabiorą wilgoci, wówczas po prostu rozpływa się w ustach! Ponieważ zwykle zalegają mi w lodówce jakieś białka, uwielbiam takie przepisy(...)godz. - beza powinna być jasna, ale krucha i chrupiąca. Gotowe ciasta wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone. Krem wyłożyć na jedno ciasto, przykryć drugim, delikatnie docisnąć. Wstawić na minimum 3 godziny (najlepiej całą noc) do lodówki

6niebo
Pyszny torcik truskawkowy 146

wcześniej, wówczas przygotowanie ciasta jest expresowe. Cóż sprawia, że smakuje tak wyjątkowo? Cieniutka warstwa kruchego ciasta połączona warstwą ulubionego dżemu z mięciutkim biszkoptem smakuje tak rewelacyjnie. Do tego pyszny krem mascarpone z bananami obłożony truskawkami. Całość smakuje po prostu super. Zapraszam do przepisu. Składniki na kruchy spód: 120 g mąki orkiszowej 630 30 g mielonych orzechów laskowych 75 g zimnego(...)szczypta soli 1 żółtko Składniki na biszkopt: 2 jajka 40 g cukru 25 g mąki pszennej 405 15 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao - 20 g Składniki na krem: 250 g mascarpone 2 małe dojrzałe banany 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Dadatkowo: 400 g truskawek 1 op. Tortenguss 4-5 łyżek dżemu 5-6 łyżek mocnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 126

To najobrzydliwsze babeczki jakie kiedykolwiek zrobiłam! Są tak obleśne, że najnormalniej w świecie zebrało mi się na wymioty, kiedy je fotografowałam :DDD Póki nie położyłam tych

Słodko-Słony Świat Ilony
BEZA PAVLOVA Z KREMEM KAKAOWYM I MALINAMI 52

łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki dobrego kakao Dodatkowo: maliny i cukier puder do dekoracji Uwagi do przepisu: Składniki na bezę mam w temp. pokojowej. Składniki na krem – serek mascarpone i śmietankę trzymam w lodówce. Śmietankę 5-8 minut przed ubijaniem wkładam do zamrażarki, by dodatkowo ją schłodzić. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Bezę można udekorować innymi(...)suszę/piekę bezę przez 100 minut. Nie otwieram piekarnika! Po upieczeniu wyłączam piekarnik, nie otwieram go, zostawiam bezę na całą noc. Rano dekoruję kremem, owocami, posypuję cukrem pudrem. PRZYGOTOWANIE KREMU KAKAOWEGO: Serek mascarpone i śmietankę wlewam do wysokiego naczynia i zaczynam ubijanie od małych obrotów miksera do większych, zwiększam je stopniowo. Gdy krem jest sztywniejszy wsypuję cukier puder, miksuję

Zasmakuj Kuchni
Torcik Schoko Bons 4074

Biszkopt: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy (16g) 1,5 łyżeczki octu winnego szczypta soli Krem biały: 250g serka mascarpone 125ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru   Krem karmelowy: 250g serka mascarpone 125g masy krówkowej łyżka soku z cytryny Dodatkowo: ananasy w puszcze- pół puszki galaretka wiśniowa(...)dołu. Dzięki temu będziemy mieli równy wierzch tortu. Krem biały: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Wstawiamy do lodówki. Krem karmelowy: Mascarpone miksujemy z masą krówkową i sokiem z cytryny. Również wstawiamy do lodówki. Przełożenie ciasta: Biszkopt dzielimy na 3 blaty. Dolny blat nasączamy sokiem z ananasów i smarujemy dżemem. Następnie

Czerwona Porzeczka
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 37

Tort jest bezglutenowy z dodatkiem węgla aktywnego, stąd jego czarny. Biały krem mascarpone z malibu i mleczkiem koksowym. Wybitnie smakuje z jeżynami. 5 jajek wielkość „L” nie z lodówki 2 łyżeczki węgla aktywnego + 3 łyżeczki wody 160 g cukru 130 g mąki kukurydzianej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy zacznie(...)suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć na trzy równe części. Poncz: 2 łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe ok 1/2 szklanki 1 łyżka cukru pudru trzcinowego ( 2łyżki malibu opcjonalnie) owoce: jeżyny, czarne maliny, praliny kokosowe Mascaropne przełożyć do naczynia, wlać mleko kokosowe, dodać cukier puder, malibu

AZgotuj!
Pączki z kremem 139

Dziś pączki z przepisu mojej mamy z moim ulubionym nadzieniem, czyli z kremem bitej śmietany i z dodatkiem serka mascarpone. Jeśli zdecydujecie się je zrobić, ale bez nadzienia polecam dodać trochę więcej cukru do ciasta. Smacznego :) Składniki: Ciasto: ½ kg mąki 250 ml mleka 4 dag świeżych drożdży 100 g masła 5 żółtek 5 łyżek cukru ½ kieliszka spirytusu cukier waniliowy Krem(...)Wyjmować łyżką cedzakową a nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Wystudzić. Przekroić na pół. Przełożyć kremem. Śmietanę ubić z cukrem (cukru dodać wg własnego uznania), na końcu połączyć z mascarpone. Krem nakładać za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy

Z Hrabiną w kuchni
Sernik Oreo 167

przedłużam i poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej czekolady 1 opakowanie śmietan fixu Składniki na polewę czekoladową 100ml mleka 100g czekolady mlecznej(...)ciasteczek oreo Przepis na spód Ciasteczka Oreo rozdrabniamy przy pomocy blendera. W rondelku roztapiamy masło. Rozdrobnione ciasteczka mieszamy z masłem i wykładamy na spodzie od tortownicy. Przepis na krem mascarpone Śmietanę miksujemy przez 1 minutę, dodajemy śmietan fix i miksujemy aż będzie gęsta. Dodajemy mascarpone, wanilię i mieszamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i jak delikatnie ostygnie mieszamy z masą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort z kremem truskawkowym w kształcie serca 94

szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 250 g truskawek 1,5 łyżki żelatyny 5 łyżek wody 130 g cukru pudru 500 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone Krem śmietanowy: 700 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 3 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże truskawki do dekoracji 100 g białej czekolady 50 ml śmietany(...)ognia.  Dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z serkiem mascarpone. Stopniowo wlewamy mus truskawkowy. Mieszamy łyżką do połączenia się owoców ze śmietanką.  Krem śmietanowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixów oraz cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach, aż połączy się ze śmietanką

VioletoweKucharzenie
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 65

Krem budyniowo-migdałowy: 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 budyń waniliowy/śmietankowy 100g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki masła migdałowego Krem z serkiem mascarpone:  200g serka mascarpone 200g śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła migdałowego Polewa czekoladowa: 60g czekolady (u mnie mleczna i odrobina gorzkiej) 2 łyżki masła migdałowego Dodatkowo(...)ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem oraz na końcu z masłem migdałowym. Przygotować krem z serkiem mascarpone. Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania dodać masło migdałowe. Całość. Na dnie formy wysłanej papierem

Di gotuje
Torcik Mocca 73

temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej szczypta soli jasny krem : 250 g. serka mascarpone 1 pełna łyżka cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżki ekstraktu kawowego (lub mocnej zaparzonej kawy) ciemny krem : 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru(...)piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. na ok. 40 minut. pieczony biszkopt całkowicie studzę (można go upiec dzień wcześniej). Biszkopt będzie dość zwarty. Przekrajam na pół. Jasny krem: dokładnie mieszam mascarpone z cukrem pudrem, ziarenkami wanilii i ekstraktem kawowym. Odkładam 1 łyżkę masy. Ciemny krem: dokładnie mieszam mascarpone z cukrem pudrem i spirytusem. W miseczce umieszczonej na garnku z gotującą

sio-smutki
Malina, róża, limonka, czyli tort urodzinowy! 73

zmian, ale równie pyszny i tradycyjny :) Składniki: (na tortownicę 18cm) BISZKOPT: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru różanego 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 500ml kremówki 250g mascarpone (u mnie od Mlekomy) 3 łyżki cukru pudru skórka starta z 1 limonki PONCZ: 1/2 szklanki ciepłej wody sok z 1 limonki 3 łyżki cukru ewentualnie rum DODATKOWO(...)Gotowy biszkopt upuścić w blaszce z wysokości kolan, wystudzić w piekarniku. Zimny przeciąć na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier, skórkę i mascarpone. Krem ma być sztywny. PONCZ: Połączyć wodę z sokiem i cukrem, wymieszać do rozpuszczenia cukru.  SKŁADANIE: Na paterze ułożyć pierwszy blat, naponczować, posmarować konfiturą oraz częścią kremu. Przykryć drugim plackiem, powtórzyć

Cakes By Kejt