krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:23/352)

Tiramisu z truskawkami i białą czekoladą 140

łyżką cukru pudru na gładki mus. Mus truskawkowy ułóż jako kolejną warstwę deseru. Teraz ponownie kolej na maczane w kawie z likierem biszkopty oraz resztkę kremu z ubitej śmietanki i mascarpone. Na wierzch deseru ułóż pionowo 1 maczany biszkopcik, obok połóż jedną truskawkę. Pozostałą ilość białej czekolady posiekaj nożem i posyp nią wierzch deseru. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name(...)u0142a czekolada","biszkopty","kawa","mascarpone","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2021-02-09T10:44:59+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Deser"],"recipeCuisine":["W\u0142oska"],"recipeYield":["4","4 pucharki"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"270 cal"},"recipeIngredient":["250 g mascarpone prosto z lod\u00f3wki","200 ml \u015bmietanki krem\u00f3wki 30 % mocno sch\u0142odzonej

ProstePesto.pl
TARTALETKI Z KREMEM KOKOSOWYM, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 172

Gwarantuję, że będziecie zachwyceni! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 150 g * masło – 100 g * cukier puder – 1 łyżeczka * mleko – 1 łyżka * żółtko – 1 szt KREM: * mascarpone – 125 g * śmietana 36% – 300 ml * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – 3-4 łyżki DODATKOWO: *truskawki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na kruche ciasto siekamy(...)kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Schłodzone wałkujemy, wylepiamy foremki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 18-20 minut – 200 C ( na złoto ). Studzimy. KREM: Śmietanę kremówkę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone oraz roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę i podprażony kokos – mieszamy szpatułką do uzyskania gładkiego, delikatnego kremu. CAŁOŚĆ: Kremem napełniamy wystudzone kruche foremki,dekorujemy truskawkami

Ostra na Słodko
Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki 193

wiśni z kompotu odsączonych – około 80 g biszkoptów podłużnych – zaparzona kawa Wiśnie wyciągamy ze słoika i odsączamy na papierowym ręczniku. Kawę zaparzamy i odstawiamy do ostudzenia. Krem z mascarpone: – 300 g mascarpone – 150 ml śmietanki kremówki 36% – 1,5 łyżki cukru pudru Składniki na krem powinny być chłodne czyli najlepiej wyjęte z lodówki. Śmietankę ubijamy(...)kawie (po sekundzie na każdą stronę) i układałam je na masie, jeden obok drugiego. Ciacho znów wstawiłam do lodówki, a zabrałam się za szykowanie masy z nutellą. Krem nutellowy: – 150 g mascarpone – 100 g nutelli (lub kremu samodzielnie przyszykowanego) Tutaj jest odwrotnie niż w kremie powyżej. Czyli tutaj składniki muszą mieć temperaturę pokojową, żeby się dobrze połączyły

Relaxtime
Tartaletki z mascarpone i truskawkami 181

ciasto rozwałkować, nałożyć do foremek, przycisnąć, wylepić dokładnie foremki i upiec na złoty kolor. Temperatura pieczenia - 180 st.C, czas - około 15-20 minut. Składniki na krem: 250 ml śmietany 30%; 500 g serka mascarpone; 1 cukier waniliowy (8g); 3 łyżki cukru kryształu; Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone(...)dżem truskawkowy; galaretka truskawkowa; Truskawki umyć i pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Upieczone i wystudzone tartaletki posmarować dżemem truskawkowym, na dżem wyłożyć krem mascarpone (najlepiej robić to za pomocą szprycy lub worka, bo powstają zgrabne kopczyki). Każdy kopczyk z kremu obłożyć plastrami truskawek i polać delikatnie tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na chwilę

In my kitchen
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI 148

Rolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie znamy, lecz jest ona mięciutka i delikatna - dosłownie rozpływa się w ustach! Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie trzeba jej także suszyć godzinami w piekarniku jak tradycyjnej bezy, wystarczy tylko(...)Wyciągamy z piekarnika i studzimy około 10-15 min. Następnie bezę wykładamy na nowy papier do pieczenia, odwracając ją i delikatnie ścigamy papier na którym się piekła.  Krem: Serek mascarpone miksujemy razem ze słodzonym mlekiem zagęszczonym i dodajemy cappuccino. Miksujemy na jednolity krem i schładzamy w lodówce przez około 15-20 min. Na bezie rozsmarowujemy konfiturę z czarnych porzeczek

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CAPPUCCINO I PORZECZKAMI 173

Rolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie znamy, lecz jest ona mięciutka i delikatna - dosłownie rozpływa się w ustach! Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie trzeba jej także suszyć godzinami w piekarniku jak tradycyjnej bezy, wystarczy tylko(...)Wyciągamy z piekarnika i studzimy około 10-15 min. Następnie bezę wykładamy na nowy papier do pieczenia, odwracając ją i delikatnie ścigamy papier na którym się piekła.  Krem: Serek mascarpone miksujemy razem ze słodzonym mlekiem zagęszczonym i dodajemy cappuccino. Miksujemy na jednolity krem i schładzamy w lodówce przez około 15-20 min. Na bezie rozsmarowujemy konfiturę z czarnych porzeczek

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 206

jest w ogóle niewyczuwalna, a ciasto dzięki niej jest niezwykle wilgotne. Zapach wypieku jest rewelacyjny, dzięki korzennym przyprawom i skórce z pomarańczy. Do przełożenia ciasta użyłam mojego ulubionego kremu z mascarpone, a wierzch oblałam słynną polewą lustrzaną. Do dekoracji zrobiłam z masy cukrowej marchewki, a boki ciasta obsypałam posiekanymi orzeszkami.  W tygodniu staram się ograniczać spożycie cukru(...)Diamant 1 szklanka, jajka 4 szt, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 łyżka, skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka, krem z mascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka

kulinarne odsłony pati
Brownie z mascarpone i truskawkami 292

wymiarach 20×30 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać do niej ciasto. Piec 35 minut w temperaturze około 170 stopni. W międzyczasie przygotowujemy krem: mascarpone dokładnie ubijamy. W osobnym garnku ubijamy śmietanę, dodając pod koniec ubijania cukier i wanilię. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wody. Dodajemy do niej jedną łyżkę ubitej śmietany, a następnie mieszamy(...)całą. Pod koniec delikatnie łączymy śmietanę z mascarpone. Na ostudzone brownie nakładamy krem i pokrojone truskawki. Gwarantuje pełną satysfakcję

Ania i Marcin gotują
Torcik Tiramisu z borówkami 170

urodziny mojego znajomego a nadawało się do kosza. Było już późno wieczorem, bo wszystko robiłam po pracy. Musiałam więc myśleć szybko. W lodówce miałam mascarpone i śmietankę, które pierwotnie miały mi posłużyć za bazę na krem do ciasta szpinakowego. Jednak po klęsce jakiej doznałam z pierwszym podejściem nie w głowie było mi podejście numer dwa. Co więc można zrobić(...)też likier waniliowy, rum, amaretto czy vermut. Użyłam prostokątnej formy o rozmiarach 15 na 24 centymetry. Lubisz mascarpone? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na WZ-tkę z kremem mascarpone . The post Torcik Tiramisu z borówkami appeared first on MeCooks

mecooks
Ciasta na Komunię Świętą 717

herbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik - a tak naprawdę sernik na zimno z mascarpone i owocami. Fajna alternatywa dla tradycyjnych tortów z ciężkimi, tłustymi masami. Rurki z kremem mascarpone Hit ostatnich świąt Bożego Narodzenia. Kultowe rurki z kremem zawładnęły podniebieniami nie tylko domowników! Sernik kawowy na orzechowym spodzie Sernik w wersji kawowej  z polewą kajmakową - dla wszystkich

Moje Qulinaria
Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki 115

Był już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-) Składniki Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia) Cu The post Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i galaretkami 227

Ulubione ciasto mojego Pana Męża czyli rolada biszkoptowa. Tym razem krem na bazie kremówki i mascarpone. Do tego kosteczki truskawkowej galaretki. Przepis bardzo prosty. Rolada królowała na moim świątecznym stole. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 200ml śmietanki kremówki * 250g mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * galaretka truskawkowa  * opcjonalnie czekolada i posypka cukrowa  Przygotowanie : Biszkopt pieczemy na największej blaszce(...)przekładamy na ściereczkę. Zwijamy biszkopt w rulon. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, wylewamy na płaski talerz i zostawiamy aż zastygnie. Kroimy w kostkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i mascarpone. Krem łączymy z galaretkami. Rozwijamy biszkopt. Smarujemy go kremem i zwijamy. Zakręcamy w papier do pieczenia, tak by utworzyć cukierek. Odstawimy na kilka godzin, żeby krem zastygł. Ciasto możemy polać

Magiczne Życie Marty
SZYBKIE CIASTO KINDER 317

orzechy. Wymieszać. Masę wylać na wyłożoną pergaminem tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ( u mnie z termoobiegiem ) przez 30- 40 min., najlepiej do suchego patyczka.  KREM mascarpone 250 g. śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować

Kuchnia Paulettes
Kremowy deser mascarpone z powidłami i sasankami 183

zasypujemy je 1 łyżeczką cukru pudru. Ucieramy na jednolitą masę. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę. Do masy z żółtkiem dokładamy ser mascarpone i dosypujemy 2 łyżeczki cukru pudru. Mieszamy na gładki krem. Na koniec przekładamy ubitą pianę(...)białek i delikatnie łączymy z masą mascaropne, aby nie stracić jej puszystości.Ciasteczka kruszymy i zabieramy się do złożenia deseru. Na dnie pucharku układamy pokruszone sasanki, a następnie krem mascarpone. I znów ciasteczka, posiekane orzechy włoskie, a na nim krem. Na końcu polewamy konfiturą truskawkową i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego

kulinarnyJa