krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:22/352)

Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 177

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego  od firmy Skworcu  . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z  Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata .   Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)szklanki orzechów nerkowca  2 łyżeczki proszku do pieczenia  230 g mąki 100 g miękkiego oleju kokosowego ja użyłam od    Skworcu Krem : 5 00 g kwaśnej śmietany 250 g serka mascarpone  3 łyżki cytrynek w miodzie z Ogr ó dka Dziadunia 2 cukry waniliowe 4  łyż ki cukru pudru    4 śmietany

Sama słodycz i szczypta chili
Kostka a la tiramisu 182

biszkopta: około 300 ml naparu z kawy 2-3 łyżki likieru Amaretto (można użyć barmańskiego bezalkoholowego) 2-3 łyżeczki miodu – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar Na krem: 500 g schłodzonego mascarpone 400 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 3 łyżki cappucino (można dać ciut więcej) 2-3 łyżki miodu (ilość zależy od upodobań smakowych) – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar(...)parę minut w piekarniku. Potem wyciągamy studzimy. Kroimy na 3 blaty. Każdy blat nasączamy. Do nasączenia: Zaparzyć kawę, posłodzić ją miodem. Wystudzić i wymieszać z Amaretto. Przygotowujemy krem: Śmietankę ubijamy. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cappuccino i miód, miksujemy. Następnie dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy całość do połączenia (na małych obrotach). Próbujemy masę, opcjonalnie dodajemy więcej miodu/cappuccino (miksujemy najpierw

Słodkie okruszki
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 152

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco(...)cukier (1 szkl.) - mąka samorosnąca (3/4szkl.) lub 3/4 szkl. mąki pszennej z dodatkiem 1 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka ziemniaczana (1 łyżka) - kakao gorzkie (3 łyżki) Krem: - śmietanka kremówka 35% (500 ml.) - serek mascarpone (500 g.) - cukier puder (4 łyżki) - żelatyna (1 łyżka) + gorąca woda (1/4 szkl.) Poncz: - woda (8 łyżek) - cukier (2 łyżki) - sok z cytryny (3 łyżki) Dodatkowo

RITA food channel
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 446

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco(...)cukier (1 szkl.) - mąka samorosnąca (3/4szkl.) lub 3/4 szkl. mąki pszennej z dodatkiem 1 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka ziemniaczana (1 łyżka) - kakao gorzkie (3 łyżki) Krem: - śmietanka kremówka 35% (500 ml.) - serek mascarpone (500 g.) - cukier puder (4 łyżki) - żelatyna (1 łyżka) + gorąca woda (1/4 szkl.) Poncz: - woda (8 łyżek) - cukier (2 łyżki) - sok z cytryny (3 łyżki) Dodatkowo

RITA food channel
Ciasto Królowa nocy 518

Ciasto Królowa nocy to ciemny biszkopt i 2 kremy na bazie serka mascarpone – kajmakowy i czekoladowo-nugatowy. Takie tortowe ciasto ma szansę zabłysnąć na niejednym przyjęciu :) Składniki na blaszkę 25x35 cm: ·          8 jajek w temperaturze pokojowej (białka i żółtka osobno) ·          130 g drobnego cukru(...)kawałki, wrzucamy do małej metalowej miski i ustawiamy ją na garnku z lekko gotującą się wodą. W tym czasie w większej misce przez chwilę miksujemy serek mascarpone, po czym dodajemy krem nugatowy i wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Kiedy czekolada się rozpuści, mieszamy ją, lekko przestudzamy, dodajemy do masy nugatowej i miksujemy. Biszkopt nasączamy pozostałą herbatą z cytryną, wykładamy

Trzeci talerz
Mini bajaderki 154

ciasto ucierane. Składniki na około 20 sztuk cake popsów: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (jasne ciasto babkowe, przepis poniżej) 120 g serka mascarpone 70 g gorzkiej czekolady, roztopionej Przygotować krem: mascarpone wymieszać z roztopioną gorzką czekoladą. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawałki

moj przepis na
Cupcakes al tiramisu 220

mascarpone, kawiarnianych drobnych ciasteczek czy lodów, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok Durszlakowej akcji Tiramisu . Jakiś czas temu miałam okazj ę przygotować cupcakes al tiramisu, małe babeczki otulone kremem mascarpone i obficie nasączone likierem i kawą) wyszły bajeczne, chyba jeszcze lepsze na drugi dzień. Pomysł na podanie tego tiramisu jak i przepis na krem znalazłam  tutaj , a na babeczki(...)tego przepisu wyjdzie 13 cupcakes, z  proporcji na krem można udekorować tylko 7 cupcakes. Jeśli chcecie udekorować wszystkie to trzeba podwoić składniki kremu. Ubić śmietanę z cukrem, jak osiągniemy konsystencję ciasta naleśnikowego dodać porcjami mascarpone a potem likier.  Tak ja ubijałam i było dobrze, nigdy nie ubijałam mascarpone ze śmietaną. Zostawić babeczki w papilotkach, poczekać aż ostygną

Mia Cucina Sofieta
Tort biszkoptowy z kremem mascarpone 8216

mnie czerwony Biszkopt z makiem: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka suchego maku Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny do smaku barwnik czerwony Do nasączenia: sok z połówki cytryny woda cukier Dodatkowo:  dżem(...)blaty. 2. W identyczny sposób przygotować biszkopt z makiem, ale na koniec zamiast barwnika dodać suchy mak do ciasta. Po upieczeniu wystudzić. 3. Zrobić krem: śmietankę ubić z cukrem, dodać serek mascarpone i sok z cytryny, wymieszać. Odrobinę masy odłożyć do osobnej miseczki, dodać czerwony barwnik i wymieszać. 4. Przełożyć tort: Blat różowy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny

Kuchnia domowa Ani
Migdałowe ciasto z kajmakowym kremem i orzechowym krokantem 198

Bezglutenowy biszkopt- na migdałach, przełożony prostą masą kajmakową na kremówce i mascarpone- dzięki czemu krem jest delikatny- posypany krokantem z orzechów włoskich.Blaty biszkoptu zostały posmarowane dżemem malinowym z dodatkiem soku z cytryny, po to, by całość nie była zbyt słodka.Miałam zrobić biszkopt od Filozofii Smaku, ale postanowiłam zarezerwować go sobie na inny termin i tym razem zrobiłam(...)cm.Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut (do suchego patyczka).Po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół, by powstał kwadrat.Krem kajmakowy:Schłodzoną kremówkę ubić, dodać mascarpone i kajmak.Delikatnie, ale dokładnie krem wymieszać i wstawić do lodówki na minimum 30 min.Przygotowanie:Na jeden kakaowy blat nałożyć dżem wymieszany z sokiem z cytryny, potem krem kajmakowy, przełożyć drugim blatem, który również uprzednio

Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 187

polecam zakup dwóch takich samych form 20 cm, gdyż zapewniam, że są przydatne a ciasta z nich wychodzą obwodem mniejsze, ale wyższe i się pięknie prezentują. Krem kawowy: 2 x 250 g serka mascarpone(...)śmietany kremówki 30% lub 36% 80 g cukru pudru 4-5 łyżek mocnej przestudzonej kawy (4 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 4 łyżkach wrzącej wody) Śmietanę ubijamy na sztywno. Krem mascarpone ucieramy z cukrem i kawą. Do utartego serka dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy

Made By Mom And Son
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 174

wolę osobiście większe kawałki Mimo, że w cieście mamy tyle warstw, nie jest ono bardzo pracochłonne, za to efekt wynagrodzi wszelkie nasze starania. Drukuj Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków Składniki Ciasto 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego) 150 g mąki pszennej(...)wykładamy krem i na niego kładziemy warstwę bezową. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/truskawkowa-chmurka-z-kremem-z-mascarpone-i-wafelkow/ MieszamWGarnku     Przepis bierze udział w konkursie „Lusette inspiruje” Artykuł Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem 225

jest marchewka. Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo  zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem masła.  Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego i ładnego  wyglądu(...)wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny, ale z nim krem jest stabilniejszy i lepiej się utrzymuje :-) wiem, ze niektórzy nie lubią śmietan-fixów, więc nie ma konieczności dodawania go. Krem wykładamy na blat ciasta. WAŻNE- ZOSTAWIAMY

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 213

Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo mi smakuje i zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem masła.  Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego i ładnego  wyglądu(...)wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny, ale z nim krem jest stabilniejszy i lepiej się utrzymuje :-) wiem, ze niektórzy nie lubią śmietan-fixów, więc nie ma konieczności dodawania go. Krem wykładamy na blat ciasta. WAŻNE- ZOSTAWIAMY

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deser truskawkowy 3242

każdym razem mieszając i sprawdzając stopień rozpuszczenia), pozostawić do przestygnięcia - mascarpone krótko zmiksować, do ostygniętej (lecz płynnej) czekolady dodawać stopniowo mascarpone, za każdym razem mieszając do połączenia się składników - krem mascarpone przełożyć do pucharków na wyłożony wcześniej mus truskawkowy - na krem pokruszyć kolejne 3 biszkopty, następnie wyłożyć kilka łyżek musu, zostawiając trochę na dekorację deseru - zimną śmietankę ubić na sztywno(...)szybko zjada, gdyż jest orzeźwiający w smaku, lekko słodki, łączy w sobie różne struktury, a także ładnie prezentuje przed zjedzeniem dzięki kontrastowi między mocno czerwonym musem truskawkowym, a bielą mascarpone i bitej śmietany

Smakołyki Bereniki
Tort malinowy z mascarpone 156

roczek! Czas zaskakująco szybko mija... Z okazji pierwszych urodzinek, chciałam zrobić tort, który będzie chętnie zjedzony przez dzieci. Tort był lekko orzeźwiający dzięki malinowej galaretce. Poza tym zrobiłam krem z mascarpone i śmietanki, do obłożenia tortu użyłam rurek z kremem, a wierzch obsypałam kolorowymi cukierkami. Składniki(tortownica 27 cm): biszkopt (składniki na 1 biszkopt): jajka 3 szt, mąka pszenna(...)szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, krem: ser mascarpone 250 g, śmietanka 36% 600 ml, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka czerwona 3 szt, maliny świeże lub mrożone 600 g, woda gorąca 3,5 szklanki, ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania, czekoladowe drażetki z kolorową polewą, do nasączenia: woda 1/4 szklanki, cukier waniliowy

kulinarne odsłony pati