wiśni z kompotu odsączonych – około 80 g biszkoptów podłużnych – zaparzona kawa Wiśnie wyciągamy ze słoika i odsączamy na papierowym ręczniku. Kawę zaparzamy i odstawiamy do ostudzenia. Krem z mascarpone: – 300 g mascarpone – 150 ml śmietanki kremówki 36% – 1,5 łyżki cukru pudru Składniki na krem powinny być chłodne czyli najlepiej wyjęte z lodówki. Śmietankę ubijamy(...)kawie (po sekundzie na każdą stronę) i układałam je na masie, jeden obok drugiego. Ciacho znów wstawiłam do lodówki, a zabrałam się za szykowanie masy z nutellą. Krem nutellowy: – 150 g mascarpone – 100 g nutelli (lub kremu samodzielnie przyszykowanego) Tutaj jest odwrotnie niż w kremie powyżej. Czyli tutaj składniki muszą mieć temperaturę pokojową, żeby się dobrze połączyły
Relaxtimeciasto rozwałkować, nałożyć do foremek, przycisnąć, wylepić dokładnie foremki i upiec na złoty kolor. Temperatura pieczenia - 180 st.C, czas - około 15-20 minut. Składniki na krem: 250 ml śmietany 30%; 500 g serka mascarpone; 1 cukier waniliowy (8g); 3 łyżki cukru kryształu; Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone(...)dżem truskawkowy; galaretka truskawkowa; Truskawki umyć i pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Upieczone i wystudzone tartaletki posmarować dżemem truskawkowym, na dżem wyłożyć krem mascarpone (najlepiej robić to za pomocą szprycy lub worka, bo powstają zgrabne kopczyki). Każdy kopczyk z kremu obłożyć plastrami truskawek i polać delikatnie tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na chwilę
In my kitchenRolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie znamy, lecz jest ona mięciutka i delikatna - dosłownie rozpływa się w ustach! Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie trzeba jej także suszyć godzinami w piekarniku jak tradycyjnej bezy, wystarczy tylko(...)Wyciągamy z piekarnika i studzimy około 10-15 min. Następnie bezę wykładamy na nowy papier do pieczenia, odwracając ją i delikatnie ścigamy papier na którym się piekła. Krem: Serek mascarpone miksujemy razem ze słodzonym mlekiem zagęszczonym i dodajemy cappuccino. Miksujemy na jednolity krem i schładzamy w lodówce przez około 15-20 min. Na bezie rozsmarowujemy konfiturę z czarnych porzeczek
Kuchnia MagdaLenyRolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie znamy, lecz jest ona mięciutka i delikatna - dosłownie rozpływa się w ustach! Wbrew pozorom nie jest trudna w wykonaniu i nie trzeba jej także suszyć godzinami w piekarniku jak tradycyjnej bezy, wystarczy tylko(...)Wyciągamy z piekarnika i studzimy około 10-15 min. Następnie bezę wykładamy na nowy papier do pieczenia, odwracając ją i delikatnie ścigamy papier na którym się piekła. Krem: Serek mascarpone miksujemy razem ze słodzonym mlekiem zagęszczonym i dodajemy cappuccino. Miksujemy na jednolity krem i schładzamy w lodówce przez około 15-20 min. Na bezie rozsmarowujemy konfiturę z czarnych porzeczek
Kuchnia MagdaLenyjest w ogóle niewyczuwalna, a ciasto dzięki niej jest niezwykle wilgotne. Zapach wypieku jest rewelacyjny, dzięki korzennym przyprawom i skórce z pomarańczy. Do przełożenia ciasta użyłam mojego ulubionego kremu z mascarpone, a wierzch oblałam słynną polewą lustrzaną. Do dekoracji zrobiłam z masy cukrowej marchewki, a boki ciasta obsypałam posiekanymi orzeszkami. W tygodniu staram się ograniczać spożycie cukru(...)Diamant 1 szklanka, jajka 4 szt, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 łyżka, skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka, krem z mascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka
kulinarne odsłony patiwymiarach 20×30 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać do niej ciasto. Piec 35 minut w temperaturze około 170 stopni. W międzyczasie przygotowujemy krem: mascarpone dokładnie ubijamy. W osobnym garnku ubijamy śmietanę, dodając pod koniec ubijania cukier i wanilię. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wody. Dodajemy do niej jedną łyżkę ubitej śmietany, a następnie mieszamy(...)całą. Pod koniec delikatnie łączymy śmietanę z mascarpone. Na ostudzone brownie nakładamy krem i pokrojone truskawki. Gwarantuje pełną satysfakcję
Ania i Marcin gotująurodziny mojego znajomego a nadawało się do kosza. Było już późno wieczorem, bo wszystko robiłam po pracy. Musiałam więc myśleć szybko. W lodówce miałam mascarpone i śmietankę, które pierwotnie miały mi posłużyć za bazę na krem do ciasta szpinakowego. Jednak po klęsce jakiej doznałam z pierwszym podejściem nie w głowie było mi podejście numer dwa. Co więc można zrobić(...)też likier waniliowy, rum, amaretto czy vermut. Użyłam prostokątnej formy o rozmiarach 15 na 24 centymetry. Lubisz mascarpone? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na WZ-tkę z kremem mascarpone . The post Torcik Tiramisu z borówkami appeared first on MeCooks
mecooksBiskwity- czyli okrągłe, biszkoptowe omleciki. Ja podałam je z kremem mascarpone oraz świeżymi jagodami. Nie potrzeba wiele do szczęścia... ;) Polecam! Składniki: (na 6 sztuk) Biskwity: 2 jajka w temperaturze pokojowej 7,5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 200 g serka mascarpone 100 g śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1/2 szkl. jagód cukier(...)placuszek. Piec w 160 st.C około 6-8 minut do zezłocenia. Następnie wyjąć z piekarnika i przełożyć na wilgotną ściereczkę. Pozostawić do wystygnięcia. 2. Krem: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz mascarpone i dobrze zmiksować. Na połowie ostudzonego placuszka ozdobną końcówką wycisnąć krem. Posypać jagodami i delikatnie zgiąć. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Inspiracja/ źródło
Nastoletnie Wypiekanieherbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik - a tak naprawdę sernik na zimno z mascarpone i owocami. Fajna alternatywa dla tradycyjnych tortów z ciężkimi, tłustymi masami. Rurki z kremem mascarpone Hit ostatnich świąt Bożego Narodzenia. Kultowe rurki z kremem zawładnęły podniebieniami nie tylko domowników! Sernik kawowy na orzechowym spodzie Sernik w wersji kawowej z polewą kajmakową - dla wszystkich
Moje QulinariaBył już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-) Składniki Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia) Cu The post Krem do babeczek z serka śmietankowego i kremówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeUlubione ciasto mojego Pana Męża czyli rolada biszkoptowa. Tym razem krem na bazie kremówki i mascarpone. Do tego kosteczki truskawkowej galaretki. Przepis bardzo prosty. Rolada królowała na moim świątecznym stole. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 200ml śmietanki kremówki * 250g mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * galaretka truskawkowa * opcjonalnie czekolada i posypka cukrowa Przygotowanie : Biszkopt pieczemy na największej blaszce(...)przekładamy na ściereczkę. Zwijamy biszkopt w rulon. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, wylewamy na płaski talerz i zostawiamy aż zastygnie. Kroimy w kostkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i mascarpone. Krem łączymy z galaretkami. Rozwijamy biszkopt. Smarujemy go kremem i zwijamy. Zakręcamy w papier do pieczenia, tak by utworzyć cukierek. Odstawimy na kilka godzin, żeby krem zastygł. Ciasto możemy polać
Magiczne Życie Martyorzechy. Wymieszać. Masę wylać na wyłożoną pergaminem tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ( u mnie z termoobiegiem ) przez 30- 40 min., najlepiej do suchego patyczka. KREM mascarpone 250 g. śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować
Kuchnia Pauletteszasypujemy je 1 łyżeczką cukru pudru. Ucieramy na jednolitą masę. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę. Do masy z żółtkiem dokładamy ser mascarpone i dosypujemy 2 łyżeczki cukru pudru. Mieszamy na gładki krem. Na koniec przekładamy ubitą pianę(...)białek i delikatnie łączymy z masą mascaropne, aby nie stracić jej puszystości.Ciasteczka kruszymy i zabieramy się do złożenia deseru. Na dnie pucharku układamy pokruszone sasanki, a następnie krem mascarpone. I znów ciasteczka, posiekane orzechy włoskie, a na nim krem. Na końcu polewamy konfiturą truskawkową i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego
kulinarnyJaBył już krem z mascarpone (Przepis na krem do babeczek (muffinek) z mascarpone i śmietaną). Teraz czas na krem z serka naturalnego ;-) Składniki Serek śmietankowy 350g serka śmietankowego, kremowego, naturalnego (typu Twój smak, Philadelphia) Cukier puder 4 łyżki Cytryna sok z połówki cytryny Śmietana kremówka 150ml Serek utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę ubić na […] The post Krem do babeczek
Kulinarne Przeboje