krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:14/352)

Pavlova 180

piekarnika na 30 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100°C i zostawiamy bezę w piekarniku na 3 godziny do całkowitego wysuszenia. Pozostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Krem mascarpone 200 ml śmietanki 30% dobrze schłodzonej 2 łyżeczki cukru pudru 250 g serka mascarpone  + owoce sezonowe - maliny i borówki oraz mięta Śmietanę ubijamy na sztywną masę uważając(...)zrobiło nam się masło. Dodajemy cukier puder przesiany przez siteczko i dalej miksujemy. Następnie łączymy śmietanę z serkiem mascarpone. Gotowy krem wykładamy na wystudzoną bezę. Dekorujemy malinami, borówkami oraz miętą. Kocham przełamanie smaku miętą w takich słodkościach

Emskie Smaki
Ptysiowe kuleczki 160

kremem mascarpone Wydawałoby się, że ptysie to skomplikowana sprawa. Pamiętam, gdy pierwszy raz robiłam ciasto parzone i jak bardzo mi się nie udało. Gdyby nie przeogromna ochota na ciastko z kremem, nie spróbowałabym drugi raz. Tyle dobrego z „zachciewajek”. Tak naprawdę wykonanie ciasta jest banalnie proste. I choć rękaw cukierniczy znacznie ułatwia sprawę, to bez niego nie jest(...)ponieważ na jednym trudno skończyć. Ciasto: 150 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka ksylitolu 100 g masła 125 ml mleka 125 ml wody 4 jajka Krem: 250 g serka mascarpone 150 g jogurtu skyr 2-3 łyżki ksylitolu (wedle uznania) 1-2 krople aromatu waniliowego W niedużym rondelku gotujemy mleko z wodą, solą i cukrem. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę

Kucharzyca
Malinowa chmurka na dużą blachę 880

świeżych malin lub 500 – 600g malin mrożonych (mrożone z pewnością tracą sok i objętość) Składniki na krem śmietankowy z mascarpone. Zarówno śmietanka jak i serek mascarpone muszą być oczywiście schłodzone (minimum kilka godzin w lodówce). 250g serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% lub 36% 3/4 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny 125 ml wody Zobacz jak krok(...)śmietankowej z mascarpone i łączę za pomocą łyżki lub trzepaczki. Takie zahartowanie z pewnością pozwoli uniknąć grudek w masie. Zahartowaną żelatynę dodaję do pozostałej masy śmietankowej z mascarpone i całość miksuję na wysokich obrotach. Krok 5. Wykładam masę śmietankową z mascarpone na galaretkę z malinami. Masę śmietankową z mascarpone wykładam na warstwę galaretki z malinami. Wyłożoną warstwę kremu oczywiście wyrównuję

Ania gotuje
Babeczki marchewkowe - wersja na bogato 138

mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej szczypta soli 2 duże jajka 1/2 szklanki oleju 180 g drobno startej marchewki 1/3 szklanki mleka skórka starta z jednej pomarańczy Krem: 125 g mascarpone 200 g śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: Łączymy mokre składniki: olej, jajka, mleko, startą(...)pieczenia i sodę. Zawartości obu misek następnie łączymy delikatnie. Masę przekładamy do papilotek (do ok. ¾ wysokości). Pieczemy przez 20-25 minut w temp. 180*C. Odstawiamy do ostygnięcia.  Krem: Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego i zdobimy babeczki. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Krem śmietankowy z mascarpone 208

polany sosem toffi! Pychota! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia i ozdobienia tortu, który ma być transportowany, lub ‘wytrzymać ‘ jakiś czas poza lodówką- warto do cukru pudru dodać śmietan-fix, który utrzymuje właściwą(...)kremowej masy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!!   Artykuł Krem śmietankowy z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Babeczki marchewkowo-cytrynowe 125

szklanki cukru 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 70 ml oleju skórka i sok z małej cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 szklana startej marchewki  Krem: 125 g mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki(...)pomocą łyżki, bardzo delikatnie mieszamy. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min w temp. 170*C, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu. Krem:   Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego i zdobimy babeczki. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Red velvet cupcakes 137

łyżeczki  ekstraktu z wanilii  / 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 ml mleka  1/2 łyżeczki soli 185 g mąki 3/4 łyżeczki octu  3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 125 g mascarpone 200 g śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: Masło i cukier umieścić w misce(...)papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180*C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej. Krem: Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego i zdobimy babeczki. SMACZNEGO!!! *niestety mój

Malinowo w kuchni
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 170

przygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk ą  muszkata ł ow ą  a udekorowane kremem z mascarpone. Smacznego! **** La torta al miele è una deliziosa torta natalizia dal sapore delicato, aromatizzata con miele, cannella, zenzero e noce moscata. La torta viene ricoperta con della crema(...)syrop: 3 łyżki miodu rozpuszczamy z 6 łyżkami cieplej wody. Wierzch ostudzonego ciasta nakłuwamy w kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy mascarpone z 3 łyżkami mleka i cukrem pudrem.  Ciasto dekorujemy kremem i owocami. **** PREPARAZIONE In un tegame sciogliete il miele con il burro a fuoco dolce. Lasciate raffreddare

La grande e la piccola cuoca
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 170

przygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk ą  muszkata ł ow ą  a udekorowane kremem z mascarpone. Smacznego! **** La torta al miele è una deliziosa torta natalizia dal sapore delicato, aromatizzata con miele, cannella, zenzero e noce moscata. La torta viene ricoperta con della crema(...)syrop: 3 łyżki miodu rozpuszczamy z 6 łyżkami cieplej wody. Wierzch ostudzonego ciasta nakłuwamy w kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy mascarpone z 3 łyżkami mleka i cukrem pudrem.  Ciasto dekorujemy kremem i owocami. **** PREPARAZIONE In un tegame sciogliete il miele con il burro a fuoco dolce. Lasciate raffreddare

La grande e la piccola cuoca
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 143

Chłodzenie: 2 godz.   Dla 6-8 osób   Składniki na biszkopt : ● 4 jajka ● 90 g cukru ● 90 g mąki pszennej   Składniki na krem: ● 30 cl śmietany kremówki ● 500 g serka mascarpone ● 50 g cukru pudru ● kilka kropli ekstraktu migdałowego   Składniki na karmel: 125 g cukru 10 cl wody   Do dekoracji: ● ok. 15 całych, nieobranych migdałów ● srebrne(...)pergaminu, wysyp migdały, wylej na nie karmel, i obtocz je w nim, a kiedy karmel zastygnie, porozdzielaj migdały od siebie.   Biszkopt delikatnie rozwiń, nałóż na niego 3/4 kremu z mascarpone. Zwiń biszkopt i nożem zanurzonym w gorącej wodzie odetnij nierówne końce rolady. Następnie rozsmaruj równo resztę schłodzonego kremu z mascarpone na wierzchu ciasta i wygładź. Udekoruj bûche skarmelizowanymi migdałami

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone 159

uwielbiamy pomarańcze to często one goszczą w naszym jadłospisie i często wykorzystujemy je do różnych wypieków. Kolejnymi słodkościami w których zagościł pomarańczowy owoc są tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone Składniki na ciasto: - 150 g mąki - 80 g masła - 35 g cukru pudru - 1/2 łyżki śmietany 18% Składniki na nadzienie pomarańczowe: - sok i miąższ z połowy pomarańczy - 1 łyżeczka(...)żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody Składniki na krem: - 250 g serka mascarpone - 150 g śmietany kremówki 30% - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki gorącej wody - skórka starta z połowy pomarańczy Dekoracja: cząstki pomarańczy. Składniki na 12 tartaletek. Najpierw robimy ciasto. Do robota wrzucamy przesianą mąkę i cukier puder, śmietanę i posiekane zimne masło. Gotowe wyrobione ciasto wkładamy

Kuchenne Wariacje
Ptysie z kremem orzechowym 129

trakcie pieczenia. Nawet na chwilę. Nigdy! Te ptysie z kremem orzechowym przygotowałam pod wpływem chwilowej zachcianki na coś do kawy. W godzinę były gotowe! Napełniłam je prostym kremem na bazie mascarpone i śmietanki, udekorowałam czekoladą i orzechami. Czekoladę wyciskałam z rożka, dlatego wyszły takie cienkie nitki, choć następnym razem (a z pewnością jeszcze wrócę do tego smaku ptyśków) będę polewać(...)Ptysie z kremem orzechowym Składniki (na 20-25 sztuk): ciasto: 125ml wody 125ml mleka 1/4 łyżeczki soli 100g masła 150g mąki 4 jajka krem: 200ml śmietanki 30% 200g mascarpone 2 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella) 1 orzechowy wafel w czekoladzie (lub 2 łyżki drobno posiekanych prażonych orzechów laskowych) dekoracja: 100g czekolady gorzkiej lub deserowej 1 łyżka masła

Obiad gotowy
pocałunek cygana 455

kolejna wariacja na temat znanego w mojej rodzinie od dawna i bardzo lubianego mazurka cygańskiego . Tym razem pyszne i wilgotne ciasto makowe przełożyłam galaretką ze śliwkami i kremem na bazie serka mascarpone. I jest mega-obłędnie-pyszne! Wygląda niebanalnie i roboty przy nim nie bardzo dużo, warto więc zachować ten przepis:) składniki: ciasto: 300 g gotowej masy makowej z puszki(...)rozłożyć śliwki na pierwszym placku. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny, delikatnie połączyć z serkiem mascarpone. Krem rozsmarować na warstwie śliwkowej. Przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć. Polewa: Masło z cukrem podgrzewać aż się rozpuszczą. Zdjąć z z ognia, dodać kakao, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia

6niebo
Tiramisu' al marsala z czekoladą 194

posypka /do dekoracji Wykonanie: -Jajka dokładnie umyć i sparzyć. -Zaparzyć mocną kawę. -Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na gęsty  puch . -Ucierając krem dodawać po łyżce serek  mascarpone. -Pianę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z kremem. -Kawę wymieszać(...)winem. -Połowę biszkoptów  nasączyć przygotowanym  płynem /kilka sekund/   i ułożyć w  na dnie  szklanego  naczynia. -Na biszkopty wyłożyć połowę kremu  mascarpone, przykryć  pozostałymi biszkoptami  nasączonymi w kawie. -Wyłożyć resztę kremu, wyrównać wierzch . -Deser wstawić na 1 godzinę do lodówki. -Czekoladę wraz ze śmietanką rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. -Schłodzony deser

Zakamarki mojej kuchni
Choux au craquelin – ptysie z kruszonką i mango 83

push({}); Drukuj Ptysie pod kruszonką z egzotycznym kremem mango 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Francuska Trudność: Średnie Ilość 8 sztuk Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 200 kcal Kuszące, perfekcyjne, idealne na słodki stół! Ptysie z chrupiącą kruszonką i kremem owocowym na bazie śmietanki i mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO PARZONE(...)koniec wedle uznania dodaj cukier puder dla uzyskania większej słodkości. Krem mango przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką gwiazdką. Przed przystąpieniem do nadziewania ptysiów, krem schłodź w lodówce przez 1 godzinę. Stężonym kremem mango wypełnij początkowo puste wnętrze ptysiów, wyjeżdżając wysoko ponad ich poziom. Na wierzchu kremu połóż pokrywkę. Całość oprósz cukrem pudrem przesianym przez drobne sito. Instagram Zobacz

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania