serka mascarpone Ananasa odsączyć i osuszyć na ręczniku papierowym, zblendować na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, cukier puder i serek mascarpone. Całość wymieszać widelcem, aż do połączenia składników. Waniliowy krem mascarpone 150 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ziarenka wanilii wyskrobane z 1 laski Serek za pomocą łyżki rozetrzeć dokładnie z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Ostudzone ciasto(...)marchewkowe przekroić wzdłuż. Na spodni blat wyłożyć cały krem ananasowo-koksowy, rozsmarować i przykryć wierzchnim blatem. Waniliowy krem z serka mascarpone rozsmarować na górze ciasta. Całość oprószyć delikatnie cynamonem i ozdobić połówkami orzecha włoskiego. Smacznego :) PS. Jeszcze raz wszystkim dziękuję, za udział w moim pierwszym konkursie, mam nadzieję, że nie ostatnim
Moniki Smakołykibezbłędnie za każdym razem! Na bank trafi do Waszej listy sprawdzonych przepisów. A skoro urodziny to oczywiście tort Dlatego dzisiejszy biszkopt przedstawiam właśnie w takiej formie, przełożony słodkim kremem z mascarpone. Kto się skusi na kawałek? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na biszkopt\r","6 jajek\r","1 szkl. m\u0105ki ziemniaczanej\r","1\/2 szkl. m\u0105ki tortowej(...)studzimy w formie, nast\u0119pnie wyjmujemy je z blaszki by ca\u0142kiem ostyg\u0142o, potem dzielimy je na p\u0142aty. \r","Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy krem\u00f3wk\u0119 i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powsta\u0142ym kremem przek\u0142adamy nasze ciasto i dekorujemy je r\u00f3wnie\u017c z zewn\u0105trz
Mostek w kuchniBiszkopt przełożony kremem z mascarpone to ciasto, które można urozmaicać na różne sposoby, dowolnymi dodatkami. W tym wypadku jedna warstwa kremu wzbogacona jest domowym dżemem truskawkowym i to on nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki(...)dnie położyć biszkopt kakaowy i wyłożyć masę truskawkową. Od razu położyć na nią warstwę herbatników. Kremówkę ubić na sztywno ze śnieżką i cukrem pudrem. Połączyć z mascarpone. Z kremu odłożyć trzy łyżki, resztę rozsmarować na herbatnikach. Przykryć biszkoptem a na wierzchu rozsmarować pozostały krem. Całość posypać kakao
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMorze Czarne to ciasto, którego powinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się(...)czekoladowy: 750 g serka mascarpone 300 g kremu czekoladowego typu Nutella (zwykłe tańsze marki sprawdzą się równie dobrze) 100 g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) Serek mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym. Czekoladę połamać, włożyć do małej metalowej miski lub kubeczka, który umieścić w większym naczyniu z gorącą (wrzącą) wodą. Odczekać kilka minut aż czekolada nabierze temperatury i wymieszać
Trzeci talerzjajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu naturalnego (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy krówkowej (kajmak) 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 36% Dodatkowo: 50 - 80 g orzechów włoskich Jak zrobić ciasto z kremem krówkowym? Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać(...)pół, jeśli wierzch zbyt mocno się przypiecze, można delikatnie go odkroić lub zeskrobać powstałą ciemną skórkę. Ciasto mocniej się przypieka, gdy dodamy miodu. Ciasto w środku przełożyć kremem z mascarpone, a na wierzch wyłożyć krem z dodatkiem bitej śmietany i posypać pokrojonymi orzechami. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krem: Serek mascarpone zmiksować, dodając stopniowo 200 g masy
Kuchcik gotujedodaj ubitą śmietankę i połącz dokładnie z serkiem. Beza z kremem i owocami - sposób przygotowania: Wystudzoną bezę przełóż na paterę, wypełnij kremem, polej przecierem (opcjonalnie) i posyp owocami. Udekoruj całość świeżymi listkami mięty. Jeden przepis to nie koniec możliwości! Zainspiruj się pomysłami na... ... krem! Krem nie musi być tylko mascarpone ze śmietanką - możesz nadać mu smak i kolor dodając odrobinę(...)kilka łyżek, żeby krem nie był zbyt wodnisty. Jeśli używasz słodkiego syropu pamiętaj, aby zmniejszyć ilość cukru w bezie lub użyj do tortu kwaśnych owoców. Jeśli chcesz przygotować owocowy krem - zamiast syropu możesz dodać przecieru owocowego . Przecier różni się od syropu przede wszystkim słodkością. Aby uzyskać głębszy smak, możemy zrezygnować ze śmietanki i połączyć mascarpone z przecierem. Sprawdzi się przecier
Gary Bez dnapiekarnika na 30 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100°C i zostawiamy bezę w piekarniku na 3 godziny do całkowitego wysuszenia. Pozostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Krem mascarpone 200 ml śmietanki 30% dobrze schłodzonej 2 łyżeczki cukru pudru 250 g serka mascarpone + owoce sezonowe - maliny i borówki oraz mięta Śmietanę ubijamy na sztywną masę uważając(...)zrobiło nam się masło. Dodajemy cukier puder przesiany przez siteczko i dalej miksujemy. Następnie łączymy śmietanę z serkiem mascarpone. Gotowy krem wykładamy na wystudzoną bezę. Dekorujemy malinami, borówkami oraz miętą. Kocham przełamanie smaku miętą w takich słodkościach
Emskie Smakikremem mascarpone Wydawałoby się, że ptysie to skomplikowana sprawa. Pamiętam, gdy pierwszy raz robiłam ciasto parzone i jak bardzo mi się nie udało. Gdyby nie przeogromna ochota na ciastko z kremem, nie spróbowałabym drugi raz. Tyle dobrego z „zachciewajek”. Tak naprawdę wykonanie ciasta jest banalnie proste. I choć rękaw cukierniczy znacznie ułatwia sprawę, to bez niego nie jest(...)ponieważ na jednym trudno skończyć. Ciasto: 150 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka ksylitolu 100 g masła 125 ml mleka 125 ml wody 4 jajka Krem: 250 g serka mascarpone 150 g jogurtu skyr 2-3 łyżki ksylitolu (wedle uznania) 1-2 krople aromatu waniliowego W niedużym rondelku gotujemy mleko z wodą, solą i cukrem. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę
Kucharzycaświeżych malin lub 500 – 600g malin mrożonych (mrożone z pewnością tracą sok i objętość) Składniki na krem śmietankowy z mascarpone. Zarówno śmietanka jak i serek mascarpone muszą być oczywiście schłodzone (minimum kilka godzin w lodówce). 250g serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% lub 36% 3/4 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny 125 ml wody Zobacz jak krok(...)śmietankowej z mascarpone i łączę za pomocą łyżki lub trzepaczki. Takie zahartowanie z pewnością pozwoli uniknąć grudek w masie. Zahartowaną żelatynę dodaję do pozostałej masy śmietankowej z mascarpone i całość miksuję na wysokich obrotach. Krok 5. Wykładam masę śmietankową z mascarpone na galaretkę z malinami. Masę śmietankową z mascarpone wykładam na warstwę galaretki z malinami. Wyłożoną warstwę kremu oczywiście wyrównuję
Ania gotujemielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej szczypta soli 2 duże jajka 1/2 szklanki oleju 180 g drobno startej marchewki 1/3 szklanki mleka skórka starta z jednej pomarańczy Krem: 125 g mascarpone 200 g śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: Łączymy mokre składniki: olej, jajka, mleko, startą(...)pieczenia i sodę. Zawartości obu misek następnie łączymy delikatnie. Masę przekładamy do papilotek (do ok. ¾ wysokości). Pieczemy przez 20-25 minut w temp. 180*C. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego i zdobimy babeczki. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnipolany sosem toffi! Pychota! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia i ozdobienia tortu, który ma być transportowany, lub ‘wytrzymać ‘ jakiś czas poza lodówką- warto do cukru pudru dodać śmietan-fix, który utrzymuje właściwą(...)kremowej masy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem śmietankowy z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyszklanki cukru 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 70 ml oleju skórka i sok z małej cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 szklana startej marchewki Krem: 125 g mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki(...)pomocą łyżki, bardzo delikatnie mieszamy. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min w temp. 170*C, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu. Krem: Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego i zdobimy babeczki. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniłyżeczki ekstraktu z wanilii / 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 185 g mąki 3/4 łyżeczki octu 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 125 g mascarpone 200 g śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: Masło i cukier umieścić w misce(...)papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180*C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej. Krem: Mascarpone i śmietankę miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy na koniec cukier puder, wanilię i sok z cytryny. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego i zdobimy babeczki. SMACZNEGO!!! *niestety mój
Malinowo w kuchniprzygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk ą muszkata ł ow ą a udekorowane kremem z mascarpone. Smacznego! **** La torta al miele è una deliziosa torta natalizia dal sapore delicato, aromatizzata con miele, cannella, zenzero e noce moscata. La torta viene ricoperta con della crema(...)syrop: 3 łyżki miodu rozpuszczamy z 6 łyżkami cieplej wody. Wierzch ostudzonego ciasta nakłuwamy w kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy mascarpone z 3 łyżkami mleka i cukrem pudrem. Ciasto dekorujemy kremem i owocami. **** PREPARAZIONE In un tegame sciogliete il miele con il burro a fuoco dolce. Lasciate raffreddare
La grande e la piccola cuocaprzygotowane z m ą ki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałk ą muszkata ł ow ą a udekorowane kremem z mascarpone. Smacznego! **** La torta al miele è una deliziosa torta natalizia dal sapore delicato, aromatizzata con miele, cannella, zenzero e noce moscata. La torta viene ricoperta con della crema(...)syrop: 3 łyżki miodu rozpuszczamy z 6 łyżkami cieplej wody. Wierzch ostudzonego ciasta nakłuwamy w kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy mascarpone z 3 łyżkami mleka i cukrem pudrem. Ciasto dekorujemy kremem i owocami. **** PREPARAZIONE In un tegame sciogliete il miele con il burro a fuoco dolce. Lasciate raffreddare
La grande e la piccola cuoca